EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.30. 20:57:43

Faust írta:Egyelőre hatfél, aztán ha a turnus végén lehet majd esetleg módosítani (nálunk lehet), akkor lehet, hogy feljebb kúszik. Köszönöm szépen az ajánlást. :)

6,5/10[/color]
nálunk bármikor lehet a ponton variálni :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Faust
Madridista

2012.07.30. 20:38:23

Update: a szavazásban található linkre tévedve szerkeszthettem a dokumentumot, viszont a blogról elérve nem.

VEB, tessék szépen kitölteni a filmed adatait! :)
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.30. 20:19:48

Egész héten dolgoznom kellett, ezen a héten is sokat, de megpróbálom pótolni a múlt hetit, meg a mostanit is.
Faust
Madridista

2012.07.30. 20:03:21

Valamiért az istennek se akarja, hogy beleszerkesszek a Guglidoksiba, pedig be vagyok jelentkezve. Mi lehet a probléma?
Kép
Faust
Madridista

2012.07.30. 12:37:03

tudom, unalmas, sablonos, és forman filmje mennyivel jobb (pedig nem is, én azt untam de marhára)
Ennyire azért nem rossz a helyzet. Direkt azért nem értékeltem, hogy ülepedjen egy kicsit. Szóval...

Észvesztő
(Girl, interrupted, 1999)

Eddig nem sok "elmegyógyos" filmet láttam, viszont az kifejezetten zavart, hogy mindig a férfiak oldaláról mutatták be a dolgokat, így ez a film számomra kiváló hiánypótló volt, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a nők őrültebbek nálunk. :mrgreen:

Nagyon jó kor- és emberrajz egy olyan időszakból, amikor Amerika fiataljai a hidegháború és Vietnam miatt totális identitászavartól küszködtek - ahogy a főszereplő Suzanne is. Kezdetben nagyon tetszett a film felépítése, viszont szépen lassan nekem olyan érzésem volt, mintha az író/rendező elvesztette volna a fonalat. Kicsit parttalannak művet a filmet, hömpölyög ide-oda, de valahogy sokáig pointlessnek éreztem az egészet, lógott a levegőben az egész (amúgy ez a Kakukkra is jellemző), aztán a végefelé csak kikristályosodott a lényeg.

Bár vannak Kakukk-utánérzések, abszolút nem zavart, külön kezeltem a kettőt, nem reflektáltam folyamatosan Forman filmjére. Viszont amellett nem tudok elmenni, hogy durván unalmas néhol a cucc, pár helyen megalvadt a számban a tej.

A pozitív serpenyő sem üres ám, Winonát nagyon szeretem, Jolie-t utálom, de elismerem, mindketten nagyot játszottak véleményem szerint (Jolie oszkárt meg glóbot is kapott érte). Megfelelő mértékben van adagolva a humor és a dráma, amit ritkán sikerül jól kivitelezni a hasonló filmekben.

Szó mi szó, nem lesz soha a kedvenc filmem, néhol durván untam, de összeségében örülök, hogy láthattam. Egyelőre hatfél, aztán ha a turnus végén lehet majd esetleg módosítani (nálunk lehet), akkor lehet, hogy feljebb kúszik. Köszönöm szépen az ajánlást. :)

6,5/10
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.30. 10:37:15

Faust írta:Hát veb, ez alapján az értékelésemet sem merem leírni, mert nemrég végeztem a filmmel. :mrgreen:
tudom, unalmas, sablonos, és forman filmje mennyivel jobb :? (pedig nem is, én azt untam de marhára)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.30. 06:27:56

Nem mondom biztosra, de ma megnézem a filmet :)
Annyi jót írtatok róla, hogy magasak az elvárásaim.
Kép
"And my heart will leave you never."
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.07.30. 02:23:58

Napola - Az Elit Führer csapata

Kicsit laposnak,néhol sablonosnak is találtam a filmet (a két főszereplőnek a karaktere,az értékrendek stb.),így túlzottan nem is hozott tűzbe.De aztán Albrecht ownkiller lett,Friedrich összeomlott,mint a Szovjetúnió. Kezdett érdekelni,hogy mi lesz és tetszett is a vége. Kár,hogy egész sokáig annyi érzelmet váltott ki belőlem,mint Vámos Miklósból a FIFA13. Összességében nekem eddig ez jött be a legjobban,de már tudom,hogy ez nem tart sokáig,mert a következő filmben benne lesz a három szerelmem (Brittany Murphy,Angelina Jolie és az egyszerűen csodálatosan gyönyörű Winona).

De visszatérve: ez egy 10/7

Annak ellenére,hogy 5óra múlva kelek,meg kell néznem a mostani kört rögtön.Lassan jövök az értékeléssel (muszáj újra megnéznem,annyira régen láttam,meg mert na..)
Kép
Faust
Madridista

2012.07.30. 00:39:00

Hát veb, ez alapján az értékelésemet sem merem leírni, mert nemrég végeztem a filmmel. :mrgreen:
Kép
vilkas
Barça C

2012.07.29. 22:16:15

Napola

eddig ez tetszett a legjobban. sokat nem fogok tudni írni, mint ahogy sosem, nem nagyon megy az nekem. számomra nem volt semmi gond a színészek teljesítményével sem. plusz lehet, én vagyok a hülye, de nekem nem volt tök egyértelmű, hogy mi fog történni. lehet, ez csak az én "filozofikus" hozzáállásom, vagy hogy mindig több szempontból vizsgálom a dolgokat, mint egy "jó tudós".
a gránátos jelenetnél pl. nem számítottam erre. azt gondoltam, hogy a full árja gyerek (a főhős) fogja a cuccot, aztán elvágja a fenébe, még nagyobb királlyá válva, de nem jött be. viszont a jelenet tényleg az egyik legjobb volt. mint ahogy tetszett az is, mikor kiüttették vele a srácot, amit a vézna haverja nehezményezett. a tömeg, a fényes jövő gondolata milyen hatást tudott kiváltani ott belőle, mikor nem tud elvonatkoztatni jó és rossz között.
kicsit lehetett volna hosszabb a film, lehetett volna részletezni pár dolgot. pl. megnéztem volna, hogy mi történik, miután elhúzott a suliból a csávó, de hát valószínűleg pont ez a lényeg, hogy gondolj, amit akarsz.
végig lekötött a film. eddig a legjobb a három közül. köszönöm az ajánlást!

8/10
REMY
Madridista

2012.07.29. 20:55:44

nagyon jónak ígérkezik. Megpróbálom minél hamarább megnézni ;)
messideco
Presidente del Barça

2012.07.29. 20:53:03

jah, értem én. Az írásod alapján ezt vettem ki, de örülök, hogy nem :D

Hasonlít arra a filmre? Jónak ígérkezik. Holnap a Game of Thrones részek közé besűrítem majd :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.29. 20:40:19

mindenki,

annyit kérnék tőletek, hogy próbaljtok meg elvonatkoztatni forman száll a kakukk fészkétől, és ne ugy uljetek neki, hogy ez biztos egy másolata lesz, mert ugy senki nem fogja élvezni

előd,

lelkes vagyok én, csak az agyamra megy ez a görcsölés hogy mit ajánljak. másrészt sztem pont én vagyok az, aki minidg elsokent nezi meg a filmet :D

fószt,

veled nem beszélgetek, neked csak az eredet, meg a batman való, a következő körre nem is nevezek :D én amugy tök elfogultam fogom értékelni a madridistas filmet, ugyhogy azzal sokra nem fogsz menni :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.07.29. 22:02:28-kor.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 20:28:49

messideco írta: Nem is hallottam a filmről sem, a rendezőről sem, lehet ez az én szegénységem bizonyítéka, de remek ajánlás.
Azonosság és a Börtönvonat Yumába két nagyon jó kis film, eddig ezt a kettőt láttam tőle, de ezek alapján jó előérzetem van.
Úgyhogy szegénységed bizonyítéka valóban (meg amúgy is ő fogja rendezni a következő Wolverine-t, ennek kapcsán igazán hallhattál volna róla)
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.29. 20:09:29

Ne haragudjatok, de én is csúszok kicsit a Napolával...de jövök vele mindenképp!
messideco
Presidente del Barça

2012.07.29. 19:51:56

Fakin kmin :)

Jó lesz szerintem, soadroli kőszívű lelkének is tetszik, szóval aggodalomra semmi ok. :wink:
Kép
Faust
Madridista

2012.07.29. 19:50:16

Nekem már nagyon régóta watchlisten van, meg is nézem most. :)

VEB, nálunk mikor akarsz nyilatkozni a Gyűlöletről? nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre.

Jövő héten jövök ÉN!
Brace yourselves, Woody Allen is coming.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.07.29. 19:47:54

kanty írta:Ezt láttam, de már elég régen, sokra nem igazán emlékszem.
Majd belenézek újra.
Kb. ugyanez, csak nekem annyi megmaradt, hogy rettenetesen untam. Most hatosnál jobbat nem adnék rá, de mivel visca el barca azok közé tartozik, akinek mondjuk úgy adok a szavára, lehet adok neki még egy esélyt...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.29. 19:47:54

Végre :D

A lelkesedésed sajnos alábbhagyott, ahogy látom :(

Jövő héten jövök ÉN!

Közzétéve a blogon.

Nem is hallottam a filmről sem, a rendezőről sem, lehet ez az én szegénységem bizonyítéka, de remek ajánlás.

Visca el Barca! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2012.07.29. 19:49:49-kor.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.29. 19:36:53

Ezt láttam, de már elég régen, sokra nem igazán emlékszem.
Majd belenézek újra.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.29. 19:34:15

áh,
fingom sincs mit ajánljak, tulzottan most nem is érdekel, így hasra ütésre ezt válaszottam. remélem nem látta még mindenki

ÉSZVESZTŐ

http://www.port.hu/eszveszto_girl,_inte ... m_id=11637

http://www.imdb.com/title/tt0172493/

good szorakozást mindenkinek.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.29. 19:22:44

Napola

Olyan lecsós az egész. Mindenből van egy kicsi, de semmi sem igazán ütős. A Hitler fajta Németország már erősen lerágott csont, plusz ehhez jön a a vasfegyelem.

Már az eleje klisé. Egy nem igazán eredeti apa-fia veszekedés után, a fiú hagy csapot-papot, azért, hogy az álmait beváltsa. Aztán nem igazán értettem, hogy miért két srác került előtérbe. Kb. mindkettőnek ugyanannyi jutott, ezzel azt érték el, hogy mindkettő elég szürke lett. Ha a halál volt a főmondanivaló, akkor az öngyilkos srácról szívesebben megtudtam volna többet. Ha pedig megakarták mutatni, hogy a romlott nácik között még vannak becsületesek, akkor a bokszoló srácnak kellett volna több reflektor szerintem.
A történet is eléggé kiszámítható. Mikor megláttam a barna srácot, gondoltam, hogy vagy Elton vagy meghal. Mondjuk az egész öngyilkosság eléggé abszurd módon volt bemutatva. A srácok nem sokkal azelőtt megsiratták a lelőtt ellenséget, most pedig pókerarccal végig nézték, ahogy az egyik társuk meghal, ugye csak Friedrich próbált valamit csinálni.
A történet sem volt nekem elég erős és a színészek sem. Ha a kettő közül valamelyik jobb, akkor kicsit megmentette volna a filmet. Így nekem egy ízetlen, szürke, egyszernézős, hamar felejtős dráma lett.

Na, de írjak valami pozitívumot is. Rolit azért most megdicsérem, mert most stílust váltott. Eddig inkább horror vonalon mozgott, most viszont ezzel a drámával meglepett.
4.5/10.

VEB remélem valami könnyen emészthető filmet ajánl. Olimpia, nyár, meleg, stb. Nekem most nem igazán csúsznak a nagyon gondolkodós vagy nagyon drámai filmek.
:)

Ja és szerintem egy hét haladékot kaphatna a társaság. Kicsit most döcög szekér.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.29. 19:22:38

kurdt írta:Én egy napot mindenképpen csúszok a Napolával, de kb. 90%, hogy holnap meg tudom nézni. Elnézést, igyekszek a dologból nem rendszert csinálni és hamarosan annyi időm lesz, mint a tenger... 8)
Nagy bocsánatkérések közepette én is csatlakozom, ez a hét most nekem úgy alakult, hogy gyakorlatilag alig voltam otthon egy filmnyi időt, és akkor sem ezzel foglalkoztam.
Ma estére is van programom, de holnap estére bepótolom szerintem.
kurdt
Megmentő :)

2012.07.29. 19:08:25

Én egy napot mindenképpen csúszok a Napolával, de kb. 90%, hogy holnap meg tudom nézni. Elnézést, igyekszek a dologból nem rendszert csinálni és hamarosan annyi időm lesz, mint a tenger... 8)

Ehhez a héthez: Olimpia, Batman, nyár közepe, értem én; de az akkor sem menő, hogy a klubtagok több, mint fele adós az aktuális filmmel (tudom, ez rám is igaz, de nem kell engem utánozni)...
Ezt a google docs alapján mondom, hiszen az alapján tájékozódik az ember, ha lemarad egy-két (vagy több) hozzászólásról. Ezért hangsúlyozom mégegyszer, hogy a google táblázatba mindenki vezesse magának az értékeléseket! Nem nagy fáradtság és ugyan még az eszemben van, hogy például Kash a múlt héten írt a Gattacáról, illetve hogy lui értékelte a Napolát (ezt be is írtam neked, mert az első oldalon volt, könnyű volt visszakeresni), de ha esetleg az ilyen dolgok kimennek a fejemből, akkor nincs más választásom, mint a google-re hagyatkozni.
Innentől pedig maga alatt vágja a fát, aki nem írja be értékelést, mert a google alapján fogom figyelmeztetni, illetve adott esetben kizárni az embereket!
Természetesen rá fogok előtte kérdezni az illetőnél, de könnyítsétek már meg a saját dolgotokat és az enyémet is....

visca el barca:
szeretettel, illetve mérhetetlen kíváncsisággal várom/várjuk az ajánlásod... :D
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.07.29. 15:47:35

Gattaca (1997)

Érdekes kérdéseket feszeget a film, és egy olyan világot mutat be, amiben csak reménykedhetünk, hogy soha nem valósul meg. Sok scifihez képest egész földhözragadt, ami nekem kifejezetten tetszett.

Viszont érdektelen, és vontatott. Az említett kérdések ellenére valahogy nem éreztem benne semmi erőt, semmit, ami eléggé lefoglalna. Néha elgondolkodtatott, de az pont arra volt elég, hogy az aktuális semmit átvészeljem. A színészektől sem estem hanyatt, Hawke feje kifejezetten irritál minden filmjében, Uma sem nyújtott túl kiemelkedőt. Egyedül Jude Law-t lehet pozitívan kiemelni, bár lehet, hogy vele elfogult voltam, mert nagyon csípem, Ő tényleg nagyon jó volt.

A fényképezés átlag, a zene erőtlen,
a végén az úszópárbaj banális.

Jerome miért ölte meg magát a végén?

Jobbra számítottam a téma, és az imdb pontszám alapján, de eléggé csalódtam. 5,5 és 6 között gondolkodtam, de több negatív aspektusa volt a filmnek számomra, mint pozitív, sajnálom. :( Ennek ellenére köszönöm az ajánlást.

5,5/10
Kép
Válasz küldése