Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.26. 20:49:31

Leomessi14 írta:Fontos kerdesem lenne! Volt mar valakinek elulso terdszalag szakadasa vagy serulese? :oops: Nekem 1 es fel eve volt egy foci kozben tortent balesetem, reccsent a terden megtelt verrel de az orvos szerint nem szakadt el csak megrandult. Ezert begipszelte majd faslit adott azzal hogy hasznaljam batran 1-2 honap utan. Tenyleg rendbe is jott
Eddig a pontig mindenben ugyanez. Reccsent egyet stb... nekem húzódott akkor, de nekem azóta rendbe jött és nem szoktak visszatérni a nyomai. Utána még pár hónapig azért óvatos vtam, meg megéreztem ha túlterheltem. szóval én óvatos vtam vele egyből, 2 v 3 hónapig labdába sem rúgtam. De azóta nekem rendbe jött, leaglábbis nem szoktam érezni a nyomát.
Műtét sajnos nincs kizárva, de nem kell ebyől erre gondolni. Erre rá lehet dolgozni több gyakorlattal is, nekem anno ezt mondta az orvosom.
Mindenesetre jobbulást!! :)
Leomessi14
Entrenador del Barça

2012.09.26. 20:39:33

Fontos kerdesem lenne! Volt mar valakinek elulso terdszalag szakadasa vagy serulese? :oops: Nekem 1 es fel eve volt egy foci kozben tortent balesetem, reccsent a terden megtelt verrel de az orvos szerint nem szakadt el csak megrandult. Ezert begipszelte majd faslit adott azzal hogy hasznaljam batran 1-2 honap utan. Tenyleg rendbe is jott vagyis ugy gondoltam amig ujra nem reccsent az elso foci probalkozasnal. Ezuttal a tunetek elmultak de a napokban ujra elojott. :? Elmentunk orvoshoz aki szerint MR vizsgalatra lesz szukseg hogy szukseges-e a mutet. Van esely ra hogy nem szakadt el vagy tenyleg csak megrandult es rosszul gyogyult? Mert ha elszakadt(amit nem hiszek mert sajat labamon jottem le a palyarol) akkor ez az egy ev teljesen tonkretette a szalagom... :x Most varom hogy sorra keruljek MR-en es nagyon izgulok....Esetleg valakinek hasonlo serules? :? :oops:
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Tim
Mezei fórumozó

2012.09.26. 20:22:57

gergo9 írta:Először is Tim ajánlhatnál pálinkát valami minőségibb kategóriájút ajándék lenne. :D
Hű de rég ittam bolti pálinkát :lol: Kinek lesz,hölgynek vagy férfiembernek?
Ha az előbbi akkor mindenképp valami élénk gyümölcsös ízűt ajánlok például
a Zsindelyesből nagyon jó a málna,bár bitang drága 8ezer körül van. De a meggy és a kajszibarack is korrekt ezek kb. 4ezer forintba kerülnek. A csúcs tőlük az újfehértói fürtösmeggy ágyas változata. Ha esetleg kapsz valahol,akkor a Hilltopnak van Irsai Olivér törköly pálinkája,ez kicsit erősebb mint a sztendert bolt, 49 fokos. Viszont nagyon hosszú muskotályos utóíze van. Ha úriembernek lenne akkor szilva,cseresznye,körte,alma az ajánlatom.
Zsindelyesék mellett a Bolyhos és a Szicsek féle pálinkák is jók.
Itt érdemes körülnézned ők csak tisztességes főzdéktől árusítanak. A mézes cuccokat nem ajánlanám,és az ízesítetteket sem,de persze ízlések és pofonok ugyebár
:lol:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.09.26. 19:46:04

lui1698 írta:
Gareth Tello írta:Szintúgy.
http://moly.hu/konyvek/graham-hunter-barca/ertekelesek
Ez alapján elég jó lehet. :)
Nos, nálam a szemezés addig tartott, hogy megrendeltem végül. :) Holnap érkezik.

Ja, és kösz a múltkori ajánlásokat, van köztük amit biztosan beszerzek majd.
1. Majd a véleményedre kíváncsi leszek, ha elolvastad (bár addig lehet, hogy én is beszerzem). :)
2. Ennek örülök, jó olvasást! :D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.26. 18:45:43

Gareth Tello írta:Szintúgy.
Nos, nálam a szemezés addig tartott, hogy megrendeltem végül. :) Holnap érkezik.

Ja, és kösz a múltkori ajánlásokat, van köztük amit biztosan beszerzek majd.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
recrea
Llegenda del Barça

2012.09.26. 18:20:53

Barcaádám írta: Most nézem hogy a geográfus szakra 62 pont a ponthatár??? http://www.felvi.hu/bin/content/vonal12 ... r_257.html ezt nem írták el? :shock: :D
Tehát azt mondod hogy eléggé buli szak, tehát akkor nagyon sok értelme nincs. Meg őszintén szólva nagyon fogalmam sincs hogy egy geográfus hol és mit csinál, esetleg ha valaki képben van ezzel akkor írjon. :)
Azt írtad viszonylag sok volt a matek, hát ez nekem amúgy sem egy túl kedvező dolog sajnos :?

Ez tényleg így van mi szerint " A probléma, h ezzel a két tantárggyal nem lehet olyan helyre menni suliba, ami a versenyszférába adna diplomát." ??
Gyakorlatilag ha ezekkel akarok továbbtanulni, akkor felejtsem el? :(
Na, pl. azt én nem tudtam, h van ilyen, h társadalomtudomány szak, azon belül meg nemzetközi tanulmányok. De gondolom oda meg kell két nyelv. De ez jól hangzik, én leginkább annak örültem volna anno, ha egyben tudtam volna közgázt, geográfiát és szociológiát tanulni, baromi érdekes téma.

A volt évfolyamtársaim önkormányzatoknál, pályázatíró cégeknél, kistérségi irodáknál, környezetkutató cégeknél, földmérő cégeknél helyezkedtek el. Sok hasonló dolgot tanultunk, mint a közgések, meg tömény földrajzot.

A buli szak nem azt jelenti, h semmi értelme, vagy h könnyű lenne, mert kb. a harmadát kiszórták a matek miatt (bár nem olyan vészes), de nekem a 800 oldalas általános természetföldrajz sem ízlett túlságosan.

Szerintem manapság a mérnök diploma a versenyképes, de a közgázzal meg egy társalgási angollal sem lehet nagyot hibázni.
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.26. 17:34:47

Barcaádám írta:Most nézem hogy a geográfus szakra 62 pont a ponthatár??? http://www.felvi.hu/bin/content/vonal12 ... r_257.html ezt nem írták el? :shock: :D "
Nem, mert a mestert nézed az alapképzés helyett :wink:

Egyébként egy társadalomtudományi szakkal (pl. nemzetközi tanulmányok) még mindig el tudsz helyezkedni a versenyszférában, legalábbis jobban, mnit a geográfussal
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.09.26. 17:29:48

Barcaádám írta:Most nézem hogy a geográfus szakra 62 pont a ponthatár??? http://www.felvi.hu/bin/content/vonal12 ... r_257.html ezt nem írták el? :shock: :D
Nem mert ez mester szak amit most néztél. Ha érdekel a földrajz akkor nézz szét majd az ELTE-n.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Barcaádám
Capitá del Barça

2012.09.26. 17:17:58

recrea írta:
Barcaádám írta:Üdv minden fórumernek!

Látom most éppen témánál van az topic ezért feltenném egy kérdésem.
A közeledő érettségi miatt szeretnék érdeklődni, hogy történelem-földrajz iránnyal (mivel ezeket a tantárgyakat tanulom emelt szinten) milyen egyetemi képzésekre, mely intézményekbe lenne érdemes jelentkeznem a jelenlegi oktatási viszonyok mellett?
Nem nagyon vagyok képben a mostani szakokkal, mióta újítottak a dolgon, de én ugyanígy voltam. Végül Szegeden kötöttem ki geográfus szakon, ami egy kiszabott nagy buliszak, terepgyakorlatok, kirándulások, bortúrák, földrajzos bulik.

Elhelyezkedni nem próbáltam vele, de nehezen lehet, pár helyen igen, 80-100 ezer Ft-ért. Ha mégis ilyen irányba mennél akkor javaslom sorrendben: Elte, Pécs, Szeged. Ha nagyon elhivatott vagy, akkor javaslom. Ha "csak" diplomát szeretnél, akkor is. Geográfuson viszonylag sok volt a matek.

A mai fejemmel nem biztos, h elmennék egyetemre, inkább melót keresnék, és levelezőn csinálnék vmit, egy valamiért gondolkodnék mégis rajta: az az öt év gyerekek...eddigi életem legszebb évei, aki még előtte van, el sem tudja képzelni.

A probléma, h ezzel a két tantárggyal nem lehet olyan helyre menni suliba, ami a versenyszférába adna diplomát.

Most nézem hogy a geográfus szakra 62 pont a ponthatár??? http://www.felvi.hu/bin/content/vonal12 ... r_257.html ezt nem írták el? :shock: :D
Tehát azt mondod hogy eléggé buli szak, tehát akkor nagyon sok értelme nincs. Meg őszintén szólva nagyon fogalmam sincs hogy egy geográfus hol és mit csinál, esetleg ha valaki képben van ezzel akkor írjon. :)
Azt írtad viszonylag sok volt a matek, hát ez nekem amúgy sem egy túl kedvező dolog sajnos :?

Ez tényleg így van mi szerint " A probléma, h ezzel a két tantárggyal nem lehet olyan helyre menni suliba, ami a versenyszférába adna diplomát." ??
Gyakorlatilag ha ezekkel akarok továbbtanulni, akkor felejtsem el? :(

Kezdem már kicsit azt gondolni hogy ha nem vagy matekfizikaműszakis vagy bioszkémiásorvosis akkor nincs más továbbtanulási lehetőség..
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
recrea
Llegenda del Barça

2012.09.26. 17:05:15

Barcaádám írta:Üdv minden fórumernek!

A közeledő érettségi miatt szeretnék érdeklődni, hogy történelem-földrajz iránnyal (mivel ezeket a tantárgyakat tanulom emelt szinten) milyen egyetemi képzésekre, mely intézményekbe lenne érdemes jelentkeznem a jelenlegi oktatási viszonyok mellett?
Nem nagyon vagyok képben a mostani szakokkal, mióta újítottak a dolgon, de én ugyanígy voltam. Végül Szegeden kötöttem ki geográfus szakon, ami egy kiszabott nagy buliszak, terepgyakorlatok, kirándulások, bortúrák, földrajzos bulik.

Elhelyezkedni nem próbáltam vele, de nehezen lehet, pár helyen igen, 80-100 ezer Ft-ért. Ha mégis ilyen irányba mennél akkor javaslom sorrendben: Elte, Pécs, Szeged. Ha nagyon elhivatott vagy, akkor javaslom. Ha "csak" diplomát szeretnél, akkor is. Geográfuson viszonylag sok volt a matek.

A mai fejemmel nem biztos, h elmennék egyetemre, inkább melót keresnék, és levelezőn csinálnék vmit, egy valamiért gondolkodnék mégis rajta: az az öt év gyerekek...eddigi életem legszebb évei, aki még előtte van, el sem tudja képzelni.

A probléma, h ezzel a két tantárggyal nem lehet olyan helyre menni suliba, ami a versenyszférába adna diplomát.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.09.26. 17:04:36

lui1698 írta:Ezt valaki olvasta már?

http://akkrt.hu/1361/tudomany/muvelodestortenet/barca

Én szemezek most vele. :)
Szintúgy.
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:45:17

Barcaádám írta: Látom most éppen témánál van az topic ezért feltenném egy kérdésem.
Szerintem mindenképpen valamilyen társadalomtudománnyal próbálkozz, persze attól is függ, hogy a földrajz melyik részét szereted (de van egy tippem, hogy nem az üledékes kőzetek miatt jársz emeltre belőle)
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:22:07

lui1698 írta:Paypal az más. Lövöd az esemest arra a számra ami annál az összegnél van amennyit gondoltál és kész.
Oké, köszi. Ment is egy sms :)
Kép
Barcaádám
Capitá del Barça

2012.09.26. 16:20:42

Üdv minden fórumernek!

( azt tudom hogy a gazdasági illetve jogi karra való jelentkezés értelmetlen a bölcsész karral együtt, de nem vagyok igazán jól informált hogy mit is tudnék kezdeni, mert hogy orvosira vagy műszakira nem megyek az 100%)
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:15:15

soadroli írta:nCore-osoktól kérdezném, hogy ha támogatni akarom az oldalt, csak simán dobok egy sms-t? Mert az a paypalos izé bezavart :D
Paypal az más. Lövöd az esemest arra a számra ami annál az összegnél van amennyit gondoltál és kész.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.26. 16:01:12

nCore-osoktól kérdezném, hogy ha támogatni akarom az oldalt, csak simán dobok egy sms-t? Mert az a paypalos izé bezavart :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.26. 15:28:16

Ezt valaki olvasta már?

http://akkrt.hu/1361/tudomany/muvelodestortenet/barca

Én szemezek most vele. :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.26. 14:49:07

Én csak röviden szólok ehhez hozzá, sjd és recrea gondolatai állnak hozzám közelebb.
Sjd-nél mindenképp, hogy egy diplomával a lehetőségeid nagyobbak, rendben ott a szakmád de míg egy vállalkozást indítasz stb, ugyanolyan mint hogy kezdő mondjuk közgazdászként egy idő után ha jól csinálod előrébb jutsz (mintha vállalkozást indítanál mondjuk vízcsap szerelőként kell idő hogy egyéni vállalkozó legyél)

S a hangsúly a rátermettségen van, rendben kellenek kapcsolatok is, de nem rébusz hogy ha valaki rendesen dolgozik akkor előrébb jut.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.09.26. 14:10:24

Mezner2 írta:"Persze mindenkinek mások az ambíciói, akinek csak a papír kell, mert a szülei elvárják, az nem is fogja sokra vinni."

Én meg lehet,hogy rohadt kapitalista vagyok,de azt,hogy mire vittem az életben,nem pozícióban hanem pénzben mérem,tök jó ha valaki üzletvezető vagy középvezető egy cégnél,de ameddig ők keresetben alattam lesznek,rohadtul nem fog érdekelni,hogy mire vitték.
Egyet azért tisztáznék: a végzettségnek és annak, h mennyit keres valaki, köze nincs egymáshoz. Az manapság csak sztereotípia, h a diplomások feltétlenül jobban keresnek (ahogy Te is gondolod). Jelenleg az építhet valós(!) egzisztenciát, aki sokat dolgozik, ügyes az életben, valamint lehetőséget talál. Ehhez pedig baromi nyitottnak kell lenni és nyugat felé nyitni. Még annyit, belém édesanyám azt nevelte, h becsüljek minden munkát, ehhez tartom is magam.

Vannak olyanok, akik, nem keresnek annyit, mint a ti családi vállalkozásotokban édesapád, azonban lehet többre vitték, mint ő. Javaslom tanulmányozd a Maslow-féle piramist, és megérted, mire gondolok.

Továbbá, tegyük fel: Pista 1 millió Ft-ot keres egy hónapban és 700 ezer Ft költsége van. Géza 500 ezer Ft-ot keres egy hónapban és 100 ezer Ft-t költsége van. Melyiküknek jobb, kivel cserélnél?

Aztán, nekem van - hívjuk így - ismerősöm, aki táncoslány éjszakai klubban és van olyan, aki kezdő bíró egy városi bíróságon. Előbbi keres 300-at, utóbbi pedig 200-at. Kérdem én Tőled, melyik vitte többre az életben?!

Te nagyon leegyszerűsíted a kérdést, amivel nincs gond, csak szeretnék rámutatni, h ez jóval összetettebb.

Szerk: Nem tudom, itt ki mit tanul/dolgozik, de Magyarországon a havi bruttó átlagkereset az 220.000 Ft, szóval óvatosan a számokkal.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.09.26. 13:17:06

"Persze mindenkinek mások az ambíciói, akinek csak a papír kell, mert a szülei elvárják, az nem is fogja sokra vinni."

Én meg lehet,hogy rohadt kapitalista vagyok,de azt,hogy mire vittem az életben,nem pozícióban hanem pénzben mérem,tök jó ha valaki üzletvezető vagy középvezető egy cégnél,de ameddig ők keresetben alattam lesznek,rohadtul nem fog érdekelni,hogy mire vitték.
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.26. 13:14:34

Mezner2 írta: Abban biztos lehetsz,hogy jó szakemberként nem 300.000-et keresel havonta a gázos-vízes szakmában (én csak erről tok nyilatkozni mert ebből van tapasztalatom) hanem minimum a dupláját,de ilyenkor nyáron még többet...havi 200-300.000-ből hogy lesz lakásod + nyaralód kocsival???
Egyet tudok érteni azzal, amit mondasz, ehhez az egyhez még: azért remélem nem gondolod, hogy egy közgazdász vagy egy jogász élete végéig 200-300ból fog megélni. Azért az ilyen állásokban is megvan az előrelépés lehetősége, és lehet, hogy előbbi mondjuk 40 évesen felsővezetőként már 3szor annyit fog keresni, mint Te víz-gáz szerelőként.
Vannak orvos ismerőseim, akiknek nyaralójuk van a Balatonon, vitorlással, ahhoz évi többszázezerért bérelt kikötői hellyel, pedig aztán azt gondolnád, hogy ez az a foglalkozás, amiből az éhenhalásra sem futja itthon. Ugyanígy, a 2-300 ezres állások is könnyen lehet, hogy sokkal többet fizetnek.

És mindenki a saját sikerének kovácsa akkor is, ha rossz a főnök, el lehet menni, lehet váltani, míg mondjuk egy a gazdasági folyamatokkal nehéz szembemenni, ha egyszerűen beszűkül a piac.
De úgysem fogjuk meggyőzni egymást, elsősorban az első felét tartottam fontosnak elmondani.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.09.26. 12:46:14

sjd írta:
Mezner2 írta:ÉS A LEGFONTOSABB
Én pont arról beszélek,hogy az alacsonyabb végzettséget választok tudatosan,mert nekem is ott volt a lehetőségem az egyetemre (a papírjaim csak technikumon végzettek) de elgondolkodtam,hogy tanulok még 5 évet,kikerülök az egyetemről és nagyon jó esetben elhelyezkedek mondjuk havi 200-ért azzal mire megyek??? abból fel lehet építeni egyfajta egzisztenciát? Lesz esetleg ebből 30 éves koromra jó kocsim? házam? ne adj isten nyaralóm??? nem valószínű,míg a példa ott volt előttem,hogy a másik úton,ha jól csinálom,ezek mind adottak lesznek.
pontosan, HA JÓL CSINÁLOD. Csak az a különbség, hogy amíg a havi 250-300 szakmában jól végzett munkával lesz meg, diplomával ez a minimum. Abból is, ha jól csinálod, lehet házad, kocsid, és akkor a munkanélküliség sem fog fenyegetni még jogászként vagy marketingesként sem. Az eléggé hamis képet ad, ha a két ellentétes végletet emeled ki és hasonlítod össze.

Persze mindenkinek mások az ambíciói, akinek csak a papír kell, mert a szülei elvárják, az nem is fogja sokra vinni. És ha a biztos megélhetés a fő cél, akkor felesleges az embernek megerőltetnie magát. Én úgy gondolom (lehet, hogy idealista vagyok), hogy a lehetőségeim többet nyújtanak annál, mint hogy villanyszerelő legyek, vagy hogy logisztikai menedzserként 30 évesen havi 200at keressek, de felfelé csak utóbbiból van út.
/quote]

Abban biztos lehetsz,hogy jó szakemberként nem 300.000-et keresel havonta a gázos-vízes szakmában (én csak erről tok nyilatkozni mert ebből van tapasztalatom) hanem minimum a dupláját,de ilyenkor nyáron még többet...havi 200-300.000-ből hogy lesz lakásod + nyaralód kocsival???
ha esetleg nem eszel és semmilyen számlát nem fizetsz be,akkor mintegy 20 év alatt,épp ezt magyarázom,hogy semmire nem jutsz havi 200-ból eléldegélsz,eszel iszol és ennyi,nem halmozol fel tulajdont,míg az általam említett szakmákban megvan a lehetőség a továbblépésre..legalábbis szerintem,én így látom,nincs megkötve a kezed,teljes mértékben a saját sikered kovácsa lehetsz és nem függsz egy elmebeteg fönöktől,meg semmilyen cégtől én ezt látom,nekem ez pozitív,hozzáteszem,hogy én nagyon nem keresem meg ezt a pénzt,amiről fentebb beszélek,mert még csak segítek apunak,de ő bőven bőven megkeresi,ettől fogva nekem nem is kérdés,hogy mi az ambicióm,jó lenne követni őt és egy hasonló vállalkozást felépíteni,mert nem akarok senki csicskája lenni...
ez a végén elment személyes dolgokba,ezért sorry,de a saját példán keresztül úgy érzem jól tudtam szemléltetni az álláspontom pozitív oldalát...
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.26. 12:36:22

Mezner2 írta: Az építőipari példa ne haragudj,de annyira nem állja meg a helyét,az építőipar az adósságspirál miatt dőlt be nagyrészt,ill. nyilván az emberek rosszabb anyagi helyzete is közrejátszik,de legink. az első ok az ami nagyobb mértékben befolyásolta az egészet,akkora körbetartozások voltak,vállalatok,vállalkozók,és építtetők között,hogy előre borítékolható volt a vége,ettől függetlenül,házak ugyanúgy épülnek most is,és fognak 300 év múlva,berendezések,vagy autó, ugyanúgy romlanak el most is,és fognak 200 év múlva,házfelújításokra is ugyanúgy szüksége lesz az embereknek a jövőben is.
Pedig pont, hogy ez nem állja meg a helyét, recreának van igaza, egyszerűen ami idáig épült, az hitelből épült (hány ismerősöm van, aki a lakásra/házra felvett hitelt nyögi...), most meg egyszerűen nincs pénz rá. Körbenézek, és minden második házon kinn van az eladó tábla, nem hogy még építeni akarnának újakat. Ráadásul ez nem egy olyan dolog, amire mindenképpen szükségük van az embereknek, egy lakás lassabban szorul felújításra, és tképpen szubjektív, hogy mikor válik szükségszerűvé. Mint ahogy a népességfogyásnak és az általános elszegényedésnek köszönhetően az sem szükségszerű, hogy az emberek majd akarnak új házat építeni. Mindenki lakik szépen majd a szülőknél.
Az ilyen nagyvonalú prognózisokkal meg jobb vigyázni, sosem lehet tudni, hogy mikor jön valamilyen innováció, ami keresztülhúzza az ember számításait. 20 éve még azt mondták, hogy a fényképek előhívása jó biznisz, mert arra mindig szükség lesz....
Mezner2 írta:ÉS A LEGFONTOSABB
Én pont arról beszélek,hogy az alacsonyabb végzettséget választok tudatosan,mert nekem is ott volt a lehetőségem az egyetemre (a papírjaim csak technikumon végzettek) de elgondolkodtam,hogy tanulok még 5 évet,kikerülök az egyetemről és nagyon jó esetben elhelyezkedek mondjuk havi 200-ért azzal mire megyek??? abból fel lehet építeni egyfajta egzisztenciát? Lesz esetleg ebből 30 éves koromra jó kocsim? házam? ne adj isten nyaralóm??? nem valószínű,míg a példa ott volt előttem,hogy a másik úton,ha jól csinálom,ezek mind adottak lesznek.
pontosan, HA JÓL CSINÁLOD. Csak az a különbség, hogy amíg a havi 250-300 szakmában jól végzett munkával lesz meg, diplomával ez a minimum. Abból is, ha jól csinálod, lehet házad, kocsid, és akkor a munkanélküliség sem fog fenyegetni még jogászként vagy marketingesként sem. Az eléggé hamis képet ad, ha a két ellentétes végletet emeled ki és hasonlítod össze.

Persze mindenkinek mások az ambíciói, akinek csak a papír kell, mert a szülei elvárják, az nem is fogja sokra vinni. És ha a biztos megélhetés a fő cél, akkor felesleges az embernek megerőltetnie magát. Én úgy gondolom (lehet, hogy idealista vagyok), hogy a lehetőségeim többet nyújtanak annál, mint hogy villanyszerelő legyek, vagy hogy logisztikai menedzserként 30 évesen havi 200at keressek, de felfelé csak utóbbiból van út.

Recrea: az egész hsz-edet nagyon adom, főleg az utolsó bekezdést, én is valami ilyesmi pedzegettem, gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy az iskola tanító-nevelő munkájából az utóbbira semmilyen hangsúly nem kerül (merje csak a tanár megütni a gyereket, viszik Hágába az ítélőszék elé, és az még csak a jobbik eset, ha nem jön be apuka a 26 unokatestvérével elagyabugyálni), ami leginkább azért baj, mert manapság már a szülők sem nevelnek.
recrea
Llegenda del Barça

2012.09.26. 11:19:19

Az építőipar bedőlése szerintem nem az adósságspirál és a körbetartozások miatt történt, az 15 évvel ezelőtt is megvolt. Csak úgy, mit több más iparág bedőlése, ehhez is a válság folyamata vezetett.

A kínálat ugyanúgy megmaradt, a kereslet az, ami eltűnt. A nyugati világnak most számot kell vetni az elmúlt 10-15 évi nagyvonalú költekezése, hitelből finanszírozása után. A hitel bősége (ergo, h mindenki kapott) háttérbe szorította a valós teljesítményt, ezekben az években sokan többet költöttünk, mint amekkora bevételünk volt (itt nem kell sokra gondolni, pár százalék elég), magánszemélyek, cégek, állami szervek, önkormányzatok.

Most látszik, h hitel nélkül alig van gazdasági fejlődés, márpedig a pénz megvan, sőt, több pénz van, csak most a hozzáférés korlátozott, kevesen jutnak hozzá. Készpénz kell a gazdaságba, h legyen költés, csak most egyéb, jobban átgondolt programokon keresztül tolják bele, mint a hitelezés. Gondoljunk már bele, hogy az eurózóna válsága közepén hogyan épülhet fel egy olimpiai falu úgy, h tudva levő, gazdaságilag nem rentábilis egy olimpia lebonyolítása, tovább használhatatlanok lesznek a létesítmények?! Hogyan építhet/újíthat fel Ukrajna stadionokat, rendezhet egyáltalán EB-t, teszi mögé az infrastruktúrát, logisztikát?! Elmondom én, bankok (és partnereik) pénzéből.

Most jön majd az a korszak, amikor kevesebbet kell költenünk, mint a bevételünk és ez furcsa a jóléthez szokott angolszász szemléletű társadalomnak, mert amit eddig a kormányok kommunikáltak, h fogyassz, költs, vegyél, utazz, azt felváltja a spórolj, és ez egész másképp hangzik. Most kell csak igazán felelősséget vállalni az egyéntől kezdve az EU-ig mindenkinek.

Ennek sok köze van az alaptémához, véleményem szerint az általános iskolában, gimnáziumban a következőket kéne többet tanítani: pénzügyi alapismeretek, itt nem kell nagy dolgokra gondolni: oszd be a pénzed fiam, ha kapsz pénzt, mindig tegyél félre, soha nem költsd el mindet, tudod, h apádnak két hónapot kell egy iPhonért keményen dolgoznia; etikett: gondolom ezt nem kell magyaráznom, katasztrófa a helyzet; környezetismeret: ne szemetelj, ne menjen a tv feleslegesen, kapcsold le a villanyt, ha nem használod, egyél több gyümölcsöt, zöldséget, mozogj többet a szabadban. Felelősséget, tisztességet és talpraesettséget kéne nevelni a gyerekekbe, nem kovalens kötést.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.09.26. 08:31:50

Igen tán ez a legfontosabb amit kihagytam,a protekció jelentősége.
Óriási igazság ha van kapcsolatod,akkor majdhogynem tök mind1,hogy milyen papírral rendelkezel.

SJD!

Az építőipari példa ne haragudj,de annyira nem állja meg a helyét,az építőipar az adósságspirál miatt dőlt be nagyrészt,ill. nyilván az emberek rosszabb anyagi helyzete is közrejátszik,de legink. az első ok az ami nagyobb mértékben befolyásolta az egészet,akkora körbetartozások voltak,vállalatok,vállalkozók,és építtetők között,hogy előre borítékolható volt a vége,ettől függetlenül,házak ugyanúgy épülnek most is,és fognak 300 év múlva,berendezések,vagy autó, ugyanúgy romlanak el most is,és fognak 200 év múlva,házfelújításokra is ugyanúgy szüksége lesz az embereknek a jövőben is.
Pont ezek a szakmák azok,amiket soha nem fog érinteni a technikai fejlődés olyan szinten,hogy elgépiesedik,és mondjuk egy gép tudja helyettesíteni az emberi munkaerőt,ergo azt mondom,hogy pont ezek a szakmák azok,amiben egy embernek a legtöbb esélye van korrekt keresetre.
Na meg ezekben a szakmákban az a jellemző,hogy ha megcsinálsz 5-6 munkát korrekten,akkor azok továbbajánlanak ugyanennyi embernek,és így tovább és így tovább,nem nagyon fenyeget az a veszély,hogy munka nélkül maradsz.
Ettől függetlenül nekem is van egy marketing és logisztikai valamint kereskedelmi menedzser végzettségem (csak tudnám mi a francnak...),mert apa is azt mondta,hogy kell ilyen is,ill. ink. megkövetelte,de soha az életben nem fogom használni,mert látom azt,hogy miből lehet pénzt hozni,és ez nem az(marketing).

ÉS A LEGFONTOSABB
Nyilván nem mindenki helyzete ilyen,én most csak a saját példámból indultam ki,mert ez volt előttem,nyilván ha olyan családba születek,hogy apám mondjuk jogász,akkor azt a példát tartom szem előtt és azt tartanám célravezetőnek,de így én ink. ezt az utat akarom bejárni.
Válasz küldése