Mezner2 írta:"Persze mindenkinek mások az ambíciói, akinek csak a papír kell, mert a szülei elvárják, az nem is fogja sokra vinni."
Én meg lehet,hogy rohadt kapitalista vagyok,de azt,hogy mire vittem az életben,nem pozícióban hanem pénzben mérem,tök jó ha valaki üzletvezető vagy középvezető egy cégnél,de ameddig ők keresetben alattam lesznek,rohadtul nem fog érdekelni,hogy mire vitték.
Egyet azért tisztáznék: a végzettségnek és annak, h mennyit keres valaki, köze nincs egymáshoz. Az manapság csak sztereotípia, h a diplomások feltétlenül jobban keresnek (ahogy Te is gondolod). Jelenleg az építhet valós(!) egzisztenciát, aki sokat dolgozik, ügyes az életben, valamint lehetőséget talál. Ehhez pedig baromi nyitottnak kell lenni és nyugat felé nyitni. Még annyit, belém édesanyám azt nevelte, h becsüljek minden munkát, ehhez tartom is magam.
Vannak olyanok, akik, nem keresnek annyit, mint a ti családi vállalkozásotokban édesapád, azonban lehet többre vitték, mint ő. Javaslom tanulmányozd a Maslow-féle piramist, és megérted, mire gondolok.
Továbbá, tegyük fel: Pista 1 millió Ft-ot keres egy hónapban és 700 ezer Ft költsége van. Géza 500 ezer Ft-ot keres egy hónapban és 100 ezer Ft-t költsége van. Melyiküknek jobb, kivel cserélnél?
Aztán, nekem van - hívjuk így - ismerősöm, aki táncoslány éjszakai klubban és van olyan, aki kezdő bíró egy városi bíróságon. Előbbi keres 300-at, utóbbi pedig 200-at. Kérdem én Tőled, melyik vitte többre az életben?!
Te nagyon leegyszerűsíted a kérdést, amivel nincs gond, csak szeretnék rámutatni, h ez jóval összetettebb.
Szerk: Nem tudom, itt ki mit tanul/dolgozik, de Magyarországon a havi bruttó átlagkereset az 220.000 Ft, szóval óvatosan a számokkal.