Leomessi14 írta:Fontos kerdesem lenne! Volt mar valakinek elulso terdszalag szakadasa vagy serulese?
Nekem elszakadt a nevezett szalagom (épp fórumtalin). Felugrottam a levegőbe és amint földet értem reccs és fetrengés. Másnap baleseti, röntgen, fásli, beutaló MR-re, pihentetés, jegelés ajánlása... Jó néhány napig sántikáltam vele, két-három hét eltelt, mire viszonylag tudtam lépni egyszerre. Aztán az MR után bejelentették a szakadást és további pihentetést javasoltak. Meg a műtétet, pótlást, amit nem csináltattam meg azóta sem.
Ha múltkor "reccsent" és elszakadt volna, akkor ugye még egyszer nem történhet meg ugyanaz, ez elvileg jó hír

Az MR hasznos dolog lett volna már akkor is, de most miután sorra kerülsz, az megmondja valszeg a tutit. Gondolom nálatok is jó pár nap után tudsz csak bejutni rá, én majd' 3 hetet vártam rá anno...
A legegyszerűbb módja addig is ilyen előzetes otthoni vizsgálatnak, h hanyatt fekszel, felhúzod a térdeidet (talpad a földön/ágyon) és vki benyúl a térded alá és maga felé húzogatja a lábszáradat. Össze lehet hasonlítani a két lábadon, ha a sérült jobban "kotyog" , akkor sanszos, h pápá szalag.
(A poén az, h éppen most is táppénzen vagyok, mert múltkor focin megint megreccsent ugyanaz a térdem, csak most a változatosság kedvéért oldalt

)