EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2012.10.07. 19:24:23

A 37/100-as metascore elég kömény. :mrgreen:

Jót tesz az ajánlás ennek a turnusnak, az tuti, holnap szerintem meg is nézem. :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.07. 19:11:31

Bár én Gosling-tól nem spriccelek a nadrágomba, de Spacey a jelenkor egyik legnagyobb (vagy a legnagyobb? ) színésze, úgyhogy kíváncsian várom a filmet.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
messideco
Presidente del Barça

2012.10.07. 18:40:56

A remek határát súrolja az ajánlás. Jó lesz, reméljük :D

Frissítve a blogon
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.10.07. 18:34:33

Szuper !!!! Ryan Gosling maraton által nincs olyan film tőle amit ne láttam volna.

A fiatalkorú

Komolyabb film lett mint gondoltam. Gosling egy rendkívül fura fiatalt alakított akinek a személyisége eltért a normálistól. Teljesen máshogy látja a világot. Első ránézésre egy tök normélis gyerek volt, de mégis embert ölt. Na de miért?
A megoldást nem éppen szájbarágósan kapjuk meg.
Elgondolkodtató ami a filmben történik.
Szerintem egy remek hangulatú drámát kaptam. Viszont egy kicsit vontatottnak éreztem és néhol olyan volt mintha össze vagdostak volna jeleneteket. 2 idősíkon fut a történet, emelett a jelenben is több szálat mutatnak. Néha kicsit sok volt ez.
Szereplő gárda elég komoly nevekből állt.
Ryan Gosling, Kevin Spacey, Don Cheadle. És szerepet kapott Chris Klein is az ismertebb nevén Chris 'Oz' Ostreicher :D

Kellemes meglepetést nyújtottak a régebbi filmjei is Goslingnak.

7/10
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.10.07. 18:29:38

sjd: köszi a linket,azt elfelejtettem betenni :roll:

visca el barca: tudtommal is csak feliratos verzió van.. amúgy 13 és a Kölykök szerintem nagyon is hasonlítanak egymáshoz, ha csak a filmklubos műveket veszed alapul.de nem baj,azt is nézzétek meg,aki még nem látta :wink:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.07. 18:06:56

ebből jól látom h nincs szinkronos verzió? :cry:

(kár, hogy nem a kölyköket választottad végül is, semmi köze a 13-hoz, teljesen más kategoria...)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.07. 18:06:40

Forcabarca8 írta: A fiatalkorú (The United States of Leland)
Az ég áldjon meg!! [-o<
Végre egy film, amiben még ma is élő emberek játszanak. Ráadásul Kevin Spaceytől még rossz filmet nem láttam (tképpen Ryan Goslingtól sem)

Cserébe itt van mindenkinek az imdb link:
http://www.imdb.com/title/tt0301976/
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.10.07. 17:56:53

Felébredtem a tegnapi/mai buli után,úgyhogy:

Eljött tehát az én napom :) Több ötletem is volt az ajánlásra, az első számú ajánlásom a Kölykök lett volna, de a Tizenhárom miatt azt már kurdt nem tartotta jó választásnak. A mai napig két film volt versenyben, a God bless America (amit mindenkinek ajánlok a klubon kívül is!) és a végső befutó:

A fiatalkorú (The United States of Leland)

Erre akkor bukkantam rá,amikor végig néztem Ryan Gosling eddigi filmjeit. A sztori leköt, a karakterek meg egy egészséges vita alapjai lehetnek. A színészek ismert emberek, elég csak Kevin Spacey vagy Chris Klein nevét említenem, még ha utóbbi nem is a "zsenialitásáról ismert :D És egy személyes kedvencem is fontos karaktert alakít, ő lenne Don Cheadle.

Remélem érdemesnek találjátok majd egy megtekintésre :)

Más: holnaptól újra aktív vagyok torrenten, tehát behozom a lemaradásom napokon belül.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.07. 17:51:04

Bob_Marley írta:
visca el barca írta:
itt konkrétan kire gondolsz? szerintem az össze mellékszereplő irritáló volt. sőt ha jol emlékszem másnak is ez volt a véleménye. feszültséget meg maximum a metrosínekben éreztem. :D
Jó volt az "idegbeteg" díszpécser" a polgármester is tetszett, meg a Paulie a Rockyból :D Sokkal jobb volt ebben a filmben szerintem, hogy a a "főgonosz" precíz volt, s ezáltal sokkal inkább olyan volt a hangulat, hogy tényleg bármi megtörténhet.S a stressz éreztetésére jó volt mint említettem az idegbeteg díszpécser, de akit lelőnek az elején az is állandóan feszült volt, ami átragadt a filmre is.
Másikban pl a mindig nyugodt digó tárgyaló, annyira nem ilett a képbe.Ok hogy ilyen kell legyen de a remake tele volt "hatásvadász" dolgokkal, tupírral, bankos szál, meg csaj neten nézi stb, jobbnak éreztem az eredeti hangulatot, letisztult és ezáltal közelebbi, s drámaibb.
Azt hiszem rám hivatkozott elsősorban veb, és meg kell, hogy védjem a véleményét. A főgonosz tényleg jó volt, abból a szempontból, hogy kerülte a filmes kliséket, bár a filmekben jobban értékelem az idegbeteg karaktereket (pl. Joker, Hannibal Lecter), mert így kicsit sótlan maradt, akármennyire hidegvérű gyilkos is volt. (De ennek egyáltalán mi köze a mellékszereplőkhöz?)
A diszpécser lelövése számomra a film egyik legörömtelibb momentuma volt (és nem feszült lettem tőle, hanem boldog), és szurkoltam, hogy az irányítóközpontos csávó is erre a sorsra jusson (azért legalább Matthau kicsit befenyítette). A polgármesterben sem tudom, hogy mit lehetett szeretni, egy utolsó suttyó paraszt volt, ráadásul a többi mellékszereplőhöz hasonlóan az ő részét is elegánsan elvágták. Aztán ott volt pl. a srác, aki metróvezetőnek tanult, az elején vele indult a film, egyből azt is gondoltam, hogy ő a főszereplő, aztán az első 5 percben többet volt vásznon, mint utána egyáltalán. Vagy pl. a feka rendőrnek is annyi jutott, hogy az alagútban nézelődött, aztán róla is szépen elfeledkeztek. És itt kapcsolódik az egész a feszültséghez, hogy ilyen embereket mutogattak teljesen feleslegesen, a legnagyobb baj viszont, hogy konfliktus kb. 0 volt (mint írtam, a túszok részéről is), azon meg nem tudtam izgulni, hogy 3 perces montázs volt arról, ahogyan a pénzt csomagolják, meg megy a rendőrautó az utcán (utóbbi végkimenetele meg eléggé kiszámítható volt) Legjobban azon izgultam, hogy Matthau mikor veri be annak az irányítóközpontosnak a képét, aki mindig belepofázott a dolgába. Azt meg elég paradoxnak érzem, hogy pont attól lett drámai a film, hogy nem volt hatásvadász. (btw, még mindig nem értem, hogy miért baj, ha valami hatásvadász. ) Nem egy példa van rá, hogy a letisztult, naturális ábrázolások sokkolóak tudnak lenni, de egy ilyen kommersz, néha humoros akciófilmnél egyszerűen csak semmilyenek voltak a gyilkosságok, mert alapvetően nem ilyen volt a hangulat (ha volt egyáltalán valamilyen hangulat). Vontatott volt a történetmesélés, nem volt semmilyen konfliktus, a rendezés meg iskolaszerű volt.

Viszont egy dologban egyetértek: ne legyen utólagos változtatás a pontszámon. Ne azért legyen ez a film 2/3/4/5, mert két héttel ezelőtt 5/6/7/8-at adtál egy másikra. Egyébként mindenkinek tudom ajánlani, hogy ne azon melegében pontozzon. Én rengetegszer veszem észre magamon, hogy 2-3 órával később mennyivel másképp látom az adott filmet, és végül mindig ez utóbbi lesz a végső állláspontom. A filmklubban is előfordult párszor, hogy mielőtt leírtam a véleményem, teljesen más pontszámot akartam adni, mint amilyet utána adtam.
REMY
Madridista

2012.10.07. 17:34:09

lui1698 írta:Jólvan, nekem nyóc'.
Legközelebb nem hajnalban állok neki francia filmet nézni a 70-es évekből. :lol:
Jó az 50-es éveknek is :lol:

Amúgy az ajánló mikor lövi be a filmjét? Ha valaki előre tudja, hogy nem lesz egész nap... akkor betolhatná előbb is. Mert hétvégén egyszerűbb filmezni, mint hétköznap :roll:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.07. 17:21:32

Jólvan, nekem nyóc'.
Legközelebb nem hajnalban állok neki francia filmet nézni a 70-es évekből. :lol:

Mit ad isten, lejött a Hajsza is, azt majd valamikor a meccsünk után nézem meg, szóval lehet, hogy hajnalban. (igen, ez is lehet 2-es :lol: nem )

Forcabarca mikor ajánl?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.07. 17:10:40

lui1698 írta:
Bob_Marley írta:Ráadásul pont miattad ezt választottam és nem a Tavaly Mariendadban című filmet.Arra akkor nem is tudom hányast adtál volna -9 ? :roll:
Erre valószínű soha nem tudjuk meg a választ. :lol:
Amúgy tegnap óta már aludta rá egyet, és bevallom valóban szigorú volt a kettes, és ha kapos a staff-tól engedély módosításra akkor 1-2 ponttal feljebb kúszik majd.
Én mindenféle utólagos változtatás ellen vagyok, itt se legyen.Felnőtt emberek vagyunk csak tudunk egy 1-10ig skálán belőni valamit :D LEgközelebb lui aludj rá kettőt mielőtt pontozol :D
Viccet félre téve, utólag ne legyen pontváltoztatás (visca el barca elnézte, de ha emlékszik rá mi volt jó lenne ha visszaírná) s azt hiszem ezt meg is szavaztuk.Kivételezés soha nem jó, mert akkor mindenki sorba állhat s ismerve az itteni bő szókincsű embereket, mindenki tudna írni egy 10 soros litániát, hogy azért akarok változtatni mert. :D Lepontozod, slussz.
Kép
Kép
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.07. 16:38:05

Bob_Marley írta:Ráadásul pont miattad ezt választottam és nem a Tavaly Mariendadban című filmet.Arra akkor nem is tudom hányast adtál volna -9 ? :roll:
Erre valószínű soha nem tudjuk meg a választ. :lol:
Amúgy tegnap óta már aludta rá egyet, és bevallom valóban szigorú volt a kettes, és ha kapos a staff-tól engedély módosításra akkor 1-2 ponttal feljebb kúszik majd.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.07. 16:30:36

messideco írta:Remélem ma András (Forcabarca8) egy könnyedebb darabbal örvendezteti meg a közönséget. Nem akarok beleszólni, de ne legyen nehéz film! :lol:
Sírtok állandóan így nehéz, úgy nehéz, ne befolyásoljuk már az ajánlót.
Meg alapból mi nehéz?Gondolkozni kell rajta és nehéz???Ne csináljuk már gyerekek :D
Kicsit "kiakadtam" ezen, hogy tényleg ahogy Eazzy is írta nyavalygás van állandóan.Ez nem jó mert régi, ez nem jó mert hosszú, ez nem jó mert gondolkozni kell rajta, ez nem jó mert xy játszik benne.
Hihetetlen :D
Forcabarca olyat ajánlj amilyet jónak érzel ha az egy 210 perce melodráma akkor az, ha Alien 14 akkor az.Olyan úgyse lesz ami mindenkinek jó, vagyis dehogynem: Naplemente az éjszakában című csodálatos másfél órás dokumentum film :D

Lui azért 2nél ne mond már hogy nem jobb film???Nem hiszem el, oké nem értetted, közömbös volt számodra, de azért az is eléggé lesarkított hogy egyszerűen épületeket vágnak be :D
Mindegy neked nem tetszett, meggyőzni se foglak, de ennyire ne húzd le :D Ráadásul pont miattad ezt választottam és nem a Tavaly Mariendadban című filmet.Arra akkor nem is tudom hányast adtál volna -9 ?
:roll:
Kép
Kép
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.07. 09:54:42

Azigen Lui :mrgreen:
Úgy volt hogy ma megnézem, de inkább majd holnap. :D Ma a The Taking of Pelham un dos tres'-t lesem.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.10.07. 09:46:28

Remélem ma András (Forcabarca8) egy könnyedebb darabbal örvendezteti meg a közönséget. Nem akarok beleszólni, de ne legyen nehéz film! :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.07. 04:50:55

Azt nem tudom, hogy rekord-e, de hogy ehhez képest még a mód is szuper volt (ami asszem 3-as volt) az tuti.
Sajnos nehezen találhatott volna szegény Bob tőlem távolabb álló filmet. :(
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.10.07. 03:15:31

lui1698 írta:Szerelmem, Hirosima
2/10
Azt vágod, hogy ez rekord? :lol:
Ennyire még senki nem húzta le egyik filmet sem...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.07. 02:55:07

Szerelmem, Hirosima

Az eleje jó volt, utána viszont kis híján öngyilkos lettem.
Ez a női szinkron engem kajak kiakasztott, közelrő nyámnyog a mikrofonba, mint egy közszolgálati rádióban, áhh.
A film, mint írtam jól indul, aztán átmegy két ember beszélgetésébe. Na, most ez lehet, hogy tele volt csodás gondolatokkal, nekem nem jött át egyik se.
Nyavajognak, hogy milyen szegények, mert még csak most keféltek félre, de már is vissza kell menni a fúderossz valóságba.
A képsorok is. Megy a duma, közben meg mutogatják az épületeket.
Kajak olyan, mintha egy safari film alá betennék a holdraszállást.

Hát nem tudom, valahol ez volt számomra ennek a körnek a "megkoronázása", ezért nem leszek fukar a pontokat illetően:

2/10

Egyre inkább kezdem azt érezni, hogy a francia újhullám nem az én világom. :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.06. 18:53:38

kurdt írta:Nem lehet az értékelésen változtatni!
Carlos, jól csináltad, welcome back! :)
mindent lehet, csak akarni kell :lol:

én amugy nem tutam h nem lehet, uhogy változtattam valamin vagy 2 hete :oops:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.10.06. 18:01:05

Nem lehet az értékelésen változtatni!
Carlos, jól csináltad, welcome back! :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
carlos636
Barça B

2012.10.06. 16:50:06

visca el barca írta:
REMY írta:Nem szoktad meg, hogy Bobnak teljesen fordított véleménye van, ha filmekről van szó?! :lol: :P
de azért itt mégsem ufókról van szó. és lásd carlos is leírta h mindenki irritáló volt :D

carlos, itt mindenen lehet változtatni :D
Vettem. :D Akkor az Észvesztőből lesz nálam 6 :arrow: 7,5.

Amúgy akit mond Bob, hogy lelőttek az elején, az is még tényleg jó karakter volt, de általában vagy semmilyen vagy elképesztően irritálóak.

Szerk: most akkor lehet vagy nem? :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.06. 16:49:43

carlos636 írta:
Amúgy lehet utólag változtatni a pont számom? Nem emlékszem, hogy ez ügyben mi lett a döntés.
Nem lehet változtatni :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.06. 16:43:58

REMY írta:Nem szoktad meg, hogy Bobnak teljesen fordított véleménye van, ha filmekről van szó?! :lol: :P
de azért itt mégsem ufókról van szó. és lásd carlos is leírta h mindenki irritáló volt :D

carlos, itt mindenen lehet változtatni :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.06. 16:41:11

visca el barca írta:
itt konkrétan kire gondolsz? szerintem az össze mellékszereplő irritáló volt. sőt ha jol emlékszem másnak is ez volt a véleménye. feszültséget meg maximum a metrosínekben éreztem. :D
Jó volt az "idegbeteg" díszpécser" a polgármester is tetszett, meg a Paulie a Rockyból :D Sokkal jobb volt ebben a filmben szerintem, hogy a a "főgonosz" precíz volt, s ezáltal sokkal inkább olyan volt a hangulat, hogy tényleg bármi megtörténhet.S a stressz éreztetésére jó volt mint említettem az idegbeteg díszpécser, de akit lelőnek az elején az is állandóan feszült volt, ami átragadt a filmre is.
Másikban pl a mindig nyugodt digó tárgyaló, annyira nem ilett a képbe.Ok hogy ilyen kell legyen de a remake tele volt "hatásvadász" dolgokkal, tupírral, bankos szál, meg csaj neten nézi stb, jobbnak éreztem az eredeti hangulatot, letisztult és ezáltal közelebbi, s drámaibb.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése