Offtopic
-
- Capitá del Barça
Akinek van folos 10 perce, es turelme, az belekukkinthat ebbe a videoba.
Vannak meghato pillanatok...
http://azanyjat.hu/meghato-video-ilyene ... rtemberek/" target="_blank
Sajnos a mai focibol egyre jobban kezd kiveszni ez...
Vannak meghato pillanatok...
http://azanyjat.hu/meghato-video-ilyene ... rtemberek/" target="_blank
Sajnos a mai focibol egyre jobban kezd kiveszni ez...

Barça,Barça,Baaarça!!!
GT, tessék, a magyar médiák... akarom mondani sajtó egy újabb gyöngyszeme.
http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/ ... _munkalya/" target="_blank

http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/ ... _munkalya/" target="_blank
-
- Az Év fórumozója 2013
És ténylegsjd írta:Ehhez még annyit, hogy főoldalon ekézik a nyelvtannácikat, index2-re meg szokás szerint elütéssel tették ki az aktuális posztunkat. Bár legalább most értelmes mondatokat sikerült írniuk hozzá, az sem megy mindig...

De legalább "hirdetik" rendszeresen a blogotokat.

Ehhez még annyit, hogy főoldalon ekézik a nyelvtannácikat, index2-re meg szokás szerint elütéssel tették ki az aktuális posztunkat. Bár legalább most értelmes mondatokat sikerült írniuk hozzá, az sem megy mindig...Gareth Tello írta:...
-
- Az Év fórumozója 2013
Ja, nem is értem ezeket. Mindenki tudja, hogy a hát szó főnév.sjd írta:Igen, már olvastam is.![]()
Amúgy pont jókor jött, mert a napokban kezdtem el azon gondolkodni, hogy tényleg helytelen-e kötőszóval kezdeni mondatot, mert újabban egyre gyakrabban kezdtem el ilyet csinálni.(Mellesleg a "hát" mióta kötőszó?)
Viszont ami még fúrja az oldalam, hogy szerintem a médiák nem azért baromság, mert eleve többesszám, hanem mert nincs értelme. A média eleve magában foglal minden sajtóterméket (médiumot), szóval egyszerűen csak értelmetlen többesszámban használni. Mennyivel kevesebb a média, mint a médiák? Olyat sem mondasz, hogy sajtók, nem azért, mert eleve többesszám, hanem mert nincs értelme. Abból ered szerintem az egész, hogy a médium helyett használják helytelenül a média kifejezést. Kíváncsi vagyok erről mi a véleményed.![]()
Amúgy látszik, hogy az indexnél nagy most az arc, hogy őket csak ilyen Abu-Dzabi jellegű marhaságokkal fikázzák, de tényleg sok újságírójuknak alapvető problémája van a magyar nyelvvel vagy lusta átnézni egy cikket. Mondjuk ahogy látom, facebookon kapják is az oltásokat.

(Amúgy az mekkora már, hogy Nádasdyt idézik a cikkben.

(Először azt olvastam a sajtók helyett, hogy sajtok, csodálkoztam is, hogy miről beszélsz.

Egyébként egyetértek azzal, amit írsz, írja is a cikk, hogy a média szó a magyar nyelvben egyes számban használatos, szóval nyugodtan lehetne azt is mondani, hogy médiák, csak jelentéstanilag logikátlan, ahogy mondod.

Vannak szépséges megfogalmazásaik, az kétségtelen (mondjuk múltkor hangosan felröhögtem, amikor a szoftporhó kifejezést használták

Igen, már olvastam is.Gareth Tello írta:Sjd, ezt a cikket mintha nekünk írták volna.![]()
http://index.hu/tudomany/2013/11/28/a_l" target="_blank ... -dzabiban/

Amúgy pont jókor jött, mert a napokban kezdtem el azon gondolkodni, hogy tényleg helytelen-e kötőszóval kezdeni mondatot, mert újabban egyre gyakrabban kezdtem el ilyet csinálni.

Viszont ami még fúrja az oldalam, hogy szerintem a médiák nem azért baromság, mert eleve többesszám, hanem mert nincs értelme. A média eleve magában foglal minden sajtóterméket (médiumot), szóval egyszerűen csak értelmetlen többesszámban használni. Mennyivel kevesebb a média, mint a médiák? Olyat sem mondasz, hogy sajtók, nem azért, mert eleve többesszám, hanem mert nincs értelme. Abból ered szerintem az egész, hogy a médium helyett használják helytelenül a média kifejezést. Kíváncsi vagyok erről mi a véleményed.

Amúgy látszik, hogy az indexnél nagy most az arc, hogy őket csak ilyen Abu-Dzabi jellegű marhaságokkal fikázzák, de tényleg sok újságírójuknak alapvető problémája van a magyar nyelvvel vagy lusta átnézni egy cikket. Mondjuk ahogy látom, facebookon kapják is az oltásokat.
-
- Az Év fórumozója 2013
Sjd, ezt a cikket mintha nekünk írták volna.
http://index.hu/tudomany/2013/11/28/a_l ... -dzabiban/" target="_blank

http://index.hu/tudomany/2013/11/28/a_l ... -dzabiban/" target="_blank
-
- Llegenda del Barça
bence-barca írta:Segítségeteket szeretném kérni egy mese címének megtalálásában.
Régen volt a Nickelodeonon egy mese, ami szörnyekről szólt, akik a csatornákban laktak. Arra emlékszem csak, h vt egy dagibb pacák, aki a szemeit a kezében tartotta.
Valaki esetleg? Már régóta benne van az agyamban, de csaknem jut eszembe a címe.
-
- Llegenda del Barça
Segítségeteket szeretném kérni egy mese címének megtalálásában.
Régen volt a Nickelodeonon egy mese, ami szörnyekről szólt, akik a csatornákban laktak. Arra emlékszem csak, h vt egy dagibb pacák, aki a szemeit a kezében tartotta.
Valaki esetleg? Már régóta benne van az agyamban, de csaknem jut eszembe a címe.
-
- Az Év fórumozója 2013
Nagyon brutál a csávó...

http://www.youtube.com/watch?v=HoiwK0Nluu4" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=xW8MRF_X_VA" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=TT-ypIZSjG0" target="_blank
-
- aka Game90
If other planets were at the same distance as our moon:

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Azt azért kiemelném, hogy még, ha lassabb is volt a játék és fizikálisan sehol sem voltak a maiakhoz képest (nem hinném , hogy a mai játékosok közül - ha csak a magyarok nem- sokan esznek szalonnát, kolbászt
) szóval sehol sem voltak, de Puskás még így is mennyire kiemelkedett. Én sokáig nem értettem, miért pont ő....? De, amikor elnézem a meccseket, azért csak külivel teszegette be a labdákat a társak elé stb... 

- shutterisland
- Director del Fútbol
jah, mondjuk a régi foci vs mai foci oda-visszavágóban jönne ki a különbség.
nyilván ha most beteleportálod puskásékat, fel sem tudnák venni a vaport, meg kirúgdalnák a lelátóra a jabulanit, lehet a bokájuk is kimenni a billiárd simaságú gyepen.
viszont a mai foci annyira szervezett, hogy visszaküldve egy élcsapatot a múltba, gagyi labdával meg fűzős kajli bőrcipővel játszva gyenge minőségű pályákon, legrosszabb esetben kibekkelné a meccset az aranycsapat ellen egy minimális vereségre vagy x-re.
azokban az időkben sokkal kevésbé volt szervezettség, mondjuk 4 védő, 2 vkp felmegy, leteszi a buszt és beáll kontrázni, puskásék is csak vakarnák a fejüket.
meg ilyenek, hogy egész pályás letámadás, rögzített szituációk, stb.
oda-visszavágós párharcban simán a mai élcsapat nyerne szerintem.
nyilván ha most beteleportálod puskásékat, fel sem tudnák venni a vaport, meg kirúgdalnák a lelátóra a jabulanit, lehet a bokájuk is kimenni a billiárd simaságú gyepen.

viszont a mai foci annyira szervezett, hogy visszaküldve egy élcsapatot a múltba, gagyi labdával meg fűzős kajli bőrcipővel játszva gyenge minőségű pályákon, legrosszabb esetben kibekkelné a meccset az aranycsapat ellen egy minimális vereségre vagy x-re.
azokban az időkben sokkal kevésbé volt szervezettség, mondjuk 4 védő, 2 vkp felmegy, leteszi a buszt és beáll kontrázni, puskásék is csak vakarnák a fejüket.
meg ilyenek, hogy egész pályás letámadás, rögzített szituációk, stb.
oda-visszavágós párharcban simán a mai élcsapat nyerne szerintem.
- visca el barca
- Presidente del Barça
a régi focit inkább hagyjuk
közel sem volt akkora fizikai küzdelem mint mostanság. apámmal tegnap azon röhögtünk, ha a régi, csúcson lévő puskás ma beszállna a profik közé az igen combos pocakjával, hatszor körbefutnák.
a másik példa amit fel tudok hozni, hogy régen mennyire máshogy kezelték a sportot, meg mennyire más volt az egész közeg. volt egy fogorvosom, egy öreg nénike, vagy 10 évig jártam hozzá még nyugdíjba nem ment. neki az apukája egy bizonyos halassy olivér nevezetű emberke volt:
vízilabdában 2x olimpiai, 3x eb, 10x magyar bajnok
uszasban: eb bajnok, 23x magyar bajnok.
és akkor jön a slussz poén. diákkorában egy villamos elütötte, a bal lábát sípcsontot alatt amputálták. szted ma egy ilyen sportoló, hogy tudna profi lenni?
egyébként itt egy kép róla:
http://kep.cdn.index.hu/1/0/411/4110/41 ... f57_wm.jpg" target="_blank
én is gondolkoztam már hasonló összehasonlításom, de rájöttem tök értelmetlen. jó persze biztos van olyan sport ahol nem lenne lényegi különbség (én mint nagy sakk mániákus pl tök megnéznék egy-egy "kőkorszaki" klasszist, mondjuk laskert, capablnacát vagy alekhinet egy mai carlsen, caruana, nakamura féle lángelme ellen, óriási lenne és a maiaknak nem lenne sokkal nagyobb esély)

a másik példa amit fel tudok hozni, hogy régen mennyire máshogy kezelték a sportot, meg mennyire más volt az egész közeg. volt egy fogorvosom, egy öreg nénike, vagy 10 évig jártam hozzá még nyugdíjba nem ment. neki az apukája egy bizonyos halassy olivér nevezetű emberke volt:
vízilabdában 2x olimpiai, 3x eb, 10x magyar bajnok
uszasban: eb bajnok, 23x magyar bajnok.
és akkor jön a slussz poén. diákkorában egy villamos elütötte, a bal lábát sípcsontot alatt amputálták. szted ma egy ilyen sportoló, hogy tudna profi lenni?
egyébként itt egy kép róla:
http://kep.cdn.index.hu/1/0/411/4110/41 ... f57_wm.jpg" target="_blank
én is gondolkoztam már hasonló összehasonlításom, de rájöttem tök értelmetlen. jó persze biztos van olyan sport ahol nem lenne lényegi különbség (én mint nagy sakk mániákus pl tök megnéznék egy-egy "kőkorszaki" klasszist, mondjuk laskert, capablnacát vagy alekhinet egy mai carlsen, caruana, nakamura féle lángelme ellen, óriási lenne és a maiaknak nem lenne sokkal nagyobb esély)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- MQuCsabi
- Llegenda del Barça
Én azt gondolom, hogy amiatt, amit te is leírtál - fizikum + tudomány + talán edzésmódszerek -, ha nem is mindenhol nagy arányban, de legtöbb sportban a maiak győznének.
Vegyük a példáidat: Tegnap pont néztem a 6:3-as meccset. Hát, agyon voltak dícsérve, milyen teknikasak, labdaügyesek stb. Ha megnézed, alig támadják meg egymást a játékosok, volt, hogy háromból kezelték le a rongylabdát, ami alapból sem pattant akkorákat, mint a maiak. Persze látszott, hogy a magyarok még így is klasszisokkal technikásabbak, mint az angolok - sokszor próbálták sarokkal továbbtenni a labdát -, de azt hiszem, hogy a mai taktikai fegyelemmel párosult fizikális fölény nagyon kiütközne az eredményen. Hasonló eredmények születnének, mint azokban az időkben a magyar válogatott javára
ÉS talán még kisebb csapatok ellen is ez lenne az eredmény.
Ali vs. Klicsko esete talán szorosabb. Mindketten elég jól állják a pofonokat. Itt sajnos megint Klicskó nyerne szerintem, mert őt még nem láttam nagyon belenézni ütésbe. Bár a fiatal, fénykorában lévő Ali lehet úgy körbetáncolná, hogy hiába ütögetné az egyeneseit Klicskó, a sok pancsolás megtenné a hatását. Ki tudja...
Becker vs. Nadal: Becker játékát ne mláttam, de azt tudom, hogy Nadal egy gép. Irtózatos erő van benne és SPANYOL
Kicsit hosszúra sikerült, bocsi. Érdekesek ezek a párosítások, én is sokszor elmerengek ilyeneken.
Vegyük a példáidat: Tegnap pont néztem a 6:3-as meccset. Hát, agyon voltak dícsérve, milyen teknikasak, labdaügyesek stb. Ha megnézed, alig támadják meg egymást a játékosok, volt, hogy háromból kezelték le a rongylabdát, ami alapból sem pattant akkorákat, mint a maiak. Persze látszott, hogy a magyarok még így is klasszisokkal technikásabbak, mint az angolok - sokszor próbálták sarokkal továbbtenni a labdát -, de azt hiszem, hogy a mai taktikai fegyelemmel párosult fizikális fölény nagyon kiütközne az eredményen. Hasonló eredmények születnének, mint azokban az időkben a magyar válogatott javára

Ali vs. Klicsko esete talán szorosabb. Mindketten elég jól állják a pofonokat. Itt sajnos megint Klicskó nyerne szerintem, mert őt még nem láttam nagyon belenézni ütésbe. Bár a fiatal, fénykorában lévő Ali lehet úgy körbetáncolná, hogy hiába ütögetné az egyeneseit Klicskó, a sok pancsolás megtenné a hatását. Ki tudja...
Becker vs. Nadal: Becker játékát ne mláttam, de azt tudom, hogy Nadal egy gép. Irtózatos erő van benne és SPANYOL

Kicsit hosszúra sikerült, bocsi. Érdekesek ezek a párosítások, én is sokszor elmerengek ilyeneken.

- shutterisland
- Director del Fútbol
más, egy érdekes téma.
mi a véleményetek a régi vs új témáról a sportokban ?
aranycsapat vs csodabarca ? ali vs klicsko ? becker vs rafa nadal ? stb.
csak én vagyok úgy vele, hogy annyit fejlődött a fizikum, a profizmus, a taktika, és nem mellesleg az "orvostudomány" a sportokban, hogy a maiak lennének az esélyesek ?
talán valamilyen szinten az atlétikában vagy úszásban lehet lemérni, ha megnézzük a világrekordokat.
előbbiben a rekordok fele az utóbbi 10-15 évben született, úszásban meg a legtöbb az utóbbi években.
nyilván ez sem reális persze, szóval ezek örökre nyitott kérdések maradnak, de azért kíváncsi lennék a véleményekre.
mi a véleményetek a régi vs új témáról a sportokban ?
aranycsapat vs csodabarca ? ali vs klicsko ? becker vs rafa nadal ? stb.
csak én vagyok úgy vele, hogy annyit fejlődött a fizikum, a profizmus, a taktika, és nem mellesleg az "orvostudomány" a sportokban, hogy a maiak lennének az esélyesek ?
talán valamilyen szinten az atlétikában vagy úszásban lehet lemérni, ha megnézzük a világrekordokat.
előbbiben a rekordok fele az utóbbi 10-15 évben született, úszásban meg a legtöbb az utóbbi években.
nyilván ez sem reális persze, szóval ezek örökre nyitott kérdések maradnak, de azért kíváncsi lennék a véleményekre.
- shutterisland
- Director del Fútbol
+1REMY írta:full makk az egész játékha alap nyelveket tolna be (olasz, francia, német, MAGYAR, stb) akkor könnyű kitalálni, de amikor az első körben már ázsiai nyelvek közül kell választani, akkor gáz van
500
kipróbáltam, de ilyen brumai meg arab nyelvfajtáknál csak randomra tippelget az ember.
főleg hogy 5-6 kérdés után már 4-5 lehetőségből kell választani, amiből ha kettőt ki tudsz zárni, mert spanyol, német vagy olasz, akkor már jó.
másfél percre lekötött.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ez tényleg jó kis játék 550-et sikerült így elsőre összehozni, az eleje még úgy ahogy könnyű, meg jellegzetes szavakat azért kilehet venni, de az ázsiai nyelvekkel vannak gondok. 

-
- Capitá del Barça
Huhh, en eleinte nem tudtam, hogy mikor van vege a jateknak, azt hittem, hogy szintek vannak, en meg nyomtam bolondul, aztan egyszer leesett. hogy oldalt irja: Lives. Majd feltunkt hogy harombol szokott is fogyni eleg kemenyen, ugyhogy kb fel ora jatek utan osszealt a kep
Addig nem is szamoltam nem is figyeltem, mind vartam hogy a vegen kiir legalabb egy par ezres szamot..
Aztan amikor rajottem hogy hogy kell szamolni, az elsonel 650t csinaltam utana meg mar nem volt erom tovabb probalkozni
Az hogy az indonezt nemtudtam nem bant, viszont a Kanadainal mindig megszivtam, egyszeruen nem tudom elkepzelni hogy ugy beszelnek mint valami elkorcsosodott szlav nep..
(tudtommal angol a hivatalos, meg ugye elnek meg bevandorlok, franciak meg mittudom irek, de hogy ilyen a nyelvuk, hat...) Aztan a lettel vegeztem ki magam, bar ott is nem is volt idom meghallgatni, vagy 7 orszag nevet mig beazonositottam lejart az ido
Amugy jo kis szorakozas volt, koszi

Addig nem is szamoltam nem is figyeltem, mind vartam hogy a vegen kiir legalabb egy par ezres szamot..

Aztan amikor rajottem hogy hogy kell szamolni, az elsonel 650t csinaltam utana meg mar nem volt erom tovabb probalkozni

Amugy jo kis szorakozas volt, koszi

Barça,Barça,Baaarça!!!
- Kash
- Entrenador del Barça
1. nekifutásra 350, ami tulajdonképpen lehetett volna 400 is. Hihetetlen, hogy nem tudtam megkülömböztetni a kóreait a japántól...Pedig nem ma kezdtem nézni az animét.szégyellem is magam
2. próbálkozásra 300, és egyre rosszabb. Az ilyen Szerb, Horvát, Bolgár, Cseh, szlovák nekem megy mint a karikacsapás, az ilyen Galilai, meg Swahlilili meg a többi noname nyelvekkel volt a probléma. Nem érzem magam kevesebbnek attól, hogy nem tudtam külömbséget tenni a Dutch és a Galilai között.

2. próbálkozásra 300, és egyre rosszabb. Az ilyen Szerb, Horvát, Bolgár, Cseh, szlovák nekem megy mint a karikacsapás, az ilyen Galilai, meg Swahlilili meg a többi noname nyelvekkel volt a probléma. Nem érzem magam kevesebbnek attól, hogy nem tudtam külömbséget tenni a Dutch és a Galilai között.

full makk az egész játék
ha alap nyelveket tolna be (olasz, francia, német, MAGYAR, stb) akkor könnyű kitalálni, de amikor az első körben már ázsiai nyelvek közül kell választani, akkor gáz van 
500

500
Blog - Supernatural Movies
- MatyiG
- Adminisztrátor
Ez rohadt nehéz, 300 pont.Tim írta:Egy remek kis játékot hoztam,nyelveket kell felismerni. Én 800 pontot értem el,szégyenszemre összekevertem a filippínók által beszélt tagalog nyelvet a szingalézzel. De ti biztos ügyesebbek lesztekBár aki meg tudja különböztetni a cseh és a szlovák nyelvet annak elismerésem..
Sok sikert!
http://greatlanguagegame.com/