Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 14:49:47

Nem tudom kinek hozom meg a kedvét, főleg főműsor időben (Barca meccs :D ) de 21.00kor m2-n lesz a Bábel c. film, amit én még ugyan nem láttam, de azt hallottam jó. 23.00kor Duna tvn meg a Nagymenők, ami szerintem nagyon jó film! Bár a Bábel belenyúlik a filmbe, így 20perces késéssel tudom majd kezdeni.
Én ma lehet ezkre voksolok és kihagyom a Getafet. Bábel kedvéért biztos, már régebb óta meg akarom nézni, Nagymenőknél meg attól függ, h áll a meccs...
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.26. 14:21:24

Varatrix írta: Gyönyörűen kiforgattad... :D
Én azt magyarázom, hogy ez is a háború része volt, és ez az első fil/sorozat ami ezt mutatta be. Emelett volt benne bőven akció. Ők sem nyaralni mentek oda. Ültek a paroton és rinyáltak? Igen miután lelőtték az összes bajtársukat. Egy akciódús jelenteben.
Bocsánat, nem akartam kiforgatni, de elégszer láttam már azt a hozzáállást itt a fórumon, amit végső soron belegondoltam
Nekem kevés volt egy kicsit az akció (azt hiszem a 3-4. részben talán semennyi nem volt), meg szerintem voltak nagyobb problémáik is a háború során, mint amiket bemutattak

Mondom, először nézd meg a BoB 6-7. részét, utána érteni fogod, mire gondoltam
sjay
Entrenador del Barça

2011.11.26. 14:20:08

sjd írta: Szvsz ezt a BoB-ban is sokkal jobban megcsinálták, majd meglátod ha eljutsz az Ardennek-ről szóló részhez.
Szerintem meg ha háborús sorozatot/filmet ülök le megnézni, akkor legyen benne akció is. Hogy nézett volna ki a Ryan közlegény megmentése, ha 2 óráig csak a parton ülnek és azt beszélik ki, h milyen rossz, hogy nincs elég kaja meg befolyik a víz a sátrunkba?
A Ryanről inkább ne is beszéljünk.. álszent, és megjelenik benne az amcsi önajnározás mindenféle válfaja, utálom azt a filmet..

Amúgy lehet jó háborús filmet készíteni úgy is, hogy akció bár van, teljesen háttérbe szorul. Pl. Apokalipszis most. Az már egy másik dolog, hogy azoknak valószínűleg untató és vontatott lesz, akik nem éreznek rá és nem értik a film mondanivalóját.
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.26. 14:09:35

sjd írta:Focimeccset meg csak akkor üljek le nézni, ha már úgy megy a játék, mint Messinek?
Attól, hogy nem vagyok második világháborús katona, még lehetnek elvárásaim az ilyen sorozatok minőségével szemben
Gyönyörűen kiforgattad... :D
Én azt magyarázom, hogy ez is a háború része volt, és ez az első fil/sorozat ami ezt mutatta be. Emelett volt benne bőven akció. Ők sem nyaralni mentek oda. Ültek a paroton és rinyáltak? Igen miután lelőtték az összes bajtársukat. Egy akciódús jelenteben.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.26. 13:37:56

Varatrix írta: Bob Leki el is magyarázta... "Már nem is a japánokkal, sokkal inkább a körülményekkel harcolunk." Ez is a része volt a háborúnak.
Szvsz ezt a BoB-ban is sokkal jobban megcsinálták, majd meglátod ha eljutsz az Ardennek-ről szóló részhez.
Szerintem meg ha háborús sorozatot/filmet ülök le megnézni, akkor legyen benne akció is. Hogy nézett volna ki a Ryan közlegény megmentése, ha 2 óráig csak a parton ülnek és azt beszélik ki, h milyen rossz, hogy nincs elég kaja meg befolyik a víz a sátrunkba?
Varatrix írta:Ilyen szlsőségeket elviselni??? Remélem egyikünknek sem adatik meg hogy "csak" ezen kelljen rinyálnunk.
Focimeccset meg csak akkor üljek le nézni, ha már úgy megy a játék, mint Messinek?
Attól, hogy nem vagyok második világháborús katona, még lehetnek elvárásaim az ilyen sorozatok minőségével szemben
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.26. 12:25:52

bence-barca írta:
messideco írta:Ez a két regénye van Tolkiennek, ugye?
Neem... több regénye van :)
Én most a Harcosok Klubbját szeretném megszerezni és elolvasni, , film egyik kedvencem.
szörnyű. én egy ilyen 100 ft-os könyvvásáron akadtam rá, de nekem nagyon nem jött be a book.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.11.26. 12:19:08

Érdekes ki hogy élte meg...

Harry Potterrel még a filmek előtt, könyvformában találkoztam. Persze kapásból elutasító magatartással, mert mondom gyerekkönyv, minek olvassam? Aztán unszolásra elkezdtem olvasni, de 10 oldal után letettem, még gyerekkönyvnek is gagyinak tűnt. Újabb intenzív fülrágásra mégis kiolvastam, majd lendületből még kettőt, akkoriban nem is volt több, azután az új megjelenéseket szinte azonnal, együltömben. Olvastam sokkal jobb könyveket is már, de nagyon jól meg voltak ezek írva.
A Harry Potter film viszont büntetett, duplán is, egyrészt az első pár rész rendkívül gyenge volt, másrészt kapott egy ilyen kaliberű filmhez képest kritikán aluli szinkront. Később, más stábbal és kicsit érettebb gyerekszínészekkel sokat javult a dolog. De nem sokszor fogom újranézni, átlagos film.

A Gyűrűk Urát már egész fiatal koromban imádtam, nyilván a célközönsége is a fiatalabb korosztály, de néha még most is belelapozok, bár már kicsit kinőttem belőle.
A film viszont szerintem már csak azért is remek, mert egy irodalomban és filmművészetben is rettenetesen mostoha műfajt valósít meg igényes formában, ami baromi ritka. A látványvilága szerintem kikúrtul jó, kidolgozott, egyszerűen remek, a sztori nem egy nagy dobás, de nem is kell annak lennie, elvégre ez egy részben mesei alapra épült, annak bőven elmegy.

Twilighttól sírógörcsöt kapok. Láttátok az eredeti Drakulát, Lugosi Bélával? Na nekem az egy VÁMPÍR. Hol van az éjszakában ártatlanokra lecsapó, elegáns, de félelmetes gróftól egy fényben csillogó, vegetáriánus, jókisfiús, emós tinédzser picsogása? Ez még a kisebbik gond is lenne, most ilyen, de a sztori borzalmas, a megvalósítás teljesen átlagos, ehhez képest érthetetlen a népszerűsége. Amúgy a könyv is ponyva, végigszenvedtem külső nyomásra.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 11:30:22

[quote="messideco"]Ez a két regénye van Tolkiennek, ugye?[/quote

Neem... több regénye van :)
Én most a Harcosok Klubbját szeretném megszerezni és elolvasni, , film egyik kedvencem.
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 11:26:46

Ez a két regénye van Tolkiennek, ugye?
Amúgy rengeteg film lenne, amiből zseniális filmet lehetne csinálni, persze kell oda egy jó rendező.
De ez általában a jellemző, hogy aki a könyvet elolvasta, és szereti, az nem tudja olyan jól már átélni a filmet... stb.
Például ott lenne A zabhegyező, sok Camus-regény, Marquez regényei stb, a Mester és Margarita, Dosztojevszkij, sorolhatnám. Szerintem nem is mernek ezekből a remekművekből filmet készíteni.
Példának okáért az 1984 is elég gyenge filmben szerintem, a Virágot Algernonnak sem nagy durranás...
Persze van ellenpélda is. A Forrest Gumpot kezdtem el olvasni, de nagyon gyenge a regény szerintem. A film sokkal jobban átadta Forrest karakterét, Tom Hanks pedig zseniális benne, de ezt nem kell bemutatni szerintem :)
Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 11:17:29

Ilúvatar írta:
bence-barca írta:Ilúvatar te írtad, hogy nagy GYűrűk Ura fan vagy. Már régóta megakartam kérdezni, h esetleg a neved is onnan jött? Szilmarilokban lehetett Ilúvatarról olvasni. :)
...
Mellesleg, nem csak kizárólag Gyűrűk ura fan vagyok hanem, J.R.R. Tolkien fan vagyok pontosabban ;)
Én most olvasom a szilmarilokat, bár már a végén vagyok.

Elnézést az OFFokért, ezt már ré megakartam kérdezni, de h ne legyen off:
Jövőre meg már nagyon várom a Hobbitot, azt is olvastam, nagyon kíváncsi vagyok rá!
Deus
Boixos Nois

2011.11.26. 10:59:04

bence-barca írta:Ilúvatar te írtad, hogy nagy GYűrűk Ura fan vagy. Már régóta megakartam kérdezni, h esetleg a neved is onnan jött? Szilmarilokban lehetett Ilúvatarról olvasni. :)
Pontosan :) Tetszett a név, gondoltam hogy ezt fogom használni.

Kezdetben volt Eru, az Egyetlen, akit Ardán Ilúvatarnak neveztek. Ő volt az első létező. Isten. Megteremtette az ainukat, a szentségeseket, gondolatának szülötteit. Dallamokat dalolt nekik. S nagy soká eljött a nagy nap, amikor Ilúvatar összehívta valamennyi ainut, s fenséges dallamot dalolt nekik, amelyben sokkal nagyobb és csodálatosabb dolgok kezdtek kibontakozni. Ez után megparancsolta, hogy közös harmóniában Nagy Muzsikát formáljanak neki. S ekkor az ainuk hangja a hallás határán túl leszálltak a mélybe és föl a magasba, csordulásig megtöltötték mindazokat a helyeket, ahol Ilúvatar lakozott, majd kiáradt a Semmibe, és az immár nem volt Semmi. Ám ahogy a dallam egyre jobban kibontakozott, Melkor szívében vágy ébredt, hogy beleszője a saját gondolatait, amelyek azokon a magányos utakon születtek elméjében, mikor egyedül rótta a Világmindenséget az Olthatatlan Láng (a világot működtető láng) után kutatva. Némely gondolatát beleszőtte a muzsikába, s nyomban disszonancia keletkezett körülötte. Egyesek követték, mások hangja megszakadt. Ilúvatar háromszor próbálta megállítani (mindannyiszor elméjének egy-egy újabb darabját feltárva), de hiába, utána beszüntette az éneket. Ilúvatar ezek után elhívta őket egy üres helyre, és dalukat képbe öntötte. Megteremtette Ardát, a Földet. S az ainuk közül páran leszálltak Ardára, hogy azt szépítsék, előkészítsék Ilúvatar gyermekeinek.

A Nagyokat ezek közül a szellemek közül a tündék Valáknak nevezik, Arda Erőinek. A valák királyai heten vannak, s heten vannak a királynői is. A királyok neve illendő sorrendben: Manwë, Ulmo, Aulë, Oromë, Mandos, Lórien és Tulkas; a királynők neve pedig: Varda, Yavanna, Nienna, Estë, Vairë, Vána és Nessa. Melkort immár nem sorolják a valák közé.

Mellesleg, nem csak kizárólag Gyűrűk ura fan vagyok hanem, J.R.R. Tolkien fan vagyok pontosabban ;)
KépKép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 10:56:26

Ilúvatar te írtad, hogy nagy GYűrűk Ura fan vagy. Már régóta megakartam kérdezni, h esetleg a neved is onnan jött? Szilmarilokban lehetett Ilúvatarról olvasni. :)
Deus
Boixos Nois

2011.11.26. 10:47:39

Megnéztem a Scanner Darkly -t, tegnap este.

Hatalmas film, a két droggos srác (idegbajos és a full sötét) nagyon adta. azért nem kicsit csattant a vége, sejtettem hogy a főnöke csaj lesz, mert leszűrtem a viselkedéséből, olyan nőiesen viselkedett. De az nem jutott eszembe, hogy ő volt a főnöke...

8/10

szerk: Kedden állami vizsga van, úgy hogy már nem fogok filmezni...
KépKép
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.26. 10:35:08

LOTR-ről és Staw Warsról már írtam, itt a másiok 2:

HP:
Nekem tetszik, egy jó átlagos film, szívesen nézem meg, ha nem is bármikor.

Alkonyat:
Ezt nem szeretem, első részét láttam, mert egyszer német órán ezt néztük :D De nem is vagyok úgy vele, h mindig szidjam a filmet, én úgy vagyok, ha vmit nem szeretek, akkor nem foglalkozok vele, nem pedig éjjel-nappal szidom. (főleg úgy, h nem is láttam a többi részét...)

Viszont rég írtam filmről , ha már témánál vagyok:

Tegnap úgy alakult, h megnéztem az EMlékezz rám-ot. 1 dolog miatt húznm le a filmet, ez pedig a szinkron (ami más szempontból nézve nem is a film hibája). A vámpírsrácnak valami borzasztó szinkront találtak... Én magam, nem is akartam szinkronnal nézni, de ez most nem rajtam múlott. A filmben volt olyan rész, ami leült néha kicsit, de a vége jó volt nagyon a baj csak az,h már tudtam mi lesz a vége.
Összesítve 7/10
(talán 7.5 is lehet, ha felirattal nézném meg)
Deus
Boixos Nois

2011.11.26. 10:32:29

Annyira várom már ezt a bizonyos Twilight részt, mert akkor azt tuti megnézném:

Kép

Tuti hogy majd a Twilight utolsó évadjában, az utolsó epizódban fog felbukkanni Mr. Blade és lezárja az egész sorozatot. Ámen. :twisted:

Bocsi a spoiler -ért, nem volt kedvem sárgázni ;D
Eazzy írta: Mert a Pengében mit nem lehet szeretni? :D
Hö? Sztem ne keverd össze. ;P ég és föld. Blade az már jó kis véres vámpiros film, kedvemre való. De Twilight? Tiszta nyálas tinisorozat... Ott már megütött a guta, hogy láttam valahol már Twilight -es tangát... Most akkor a tini csajok beindulnak tőle ha az a vámpír gyerek arca van a lábuk között?
http://awkwardphotos.net/jwallpapers_fi ... b8750d.jpg

Ha vámpíros filmeknél tartunk, akkor megemlíteném az Interjú a vámpírral c. filmet. Az már numberone vámpír film.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2011.11.26. 10:39:38-kor.
KépKép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.11.26. 10:25:14

ozsimiki írta:
csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Felfoghatatlan számomra, mert az,hogy nem tetszik,még elfogadom,de utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm :roll:
Majd gyere talira,és elmagyarázom.

Amúgy meg még amit én nem értek.

Az ilyen vámpíros marhaságok, ATYA VILÁG. Egyszerűen röhögök. Bocsi az itteni fanoktól,mert tudom,h nálam idősebb,és általam is nagyra becsült tag/ok is oda vannak pár ilyen sorozatért,filmért, de ez a véleményem.

Vmi okádék :D bárkivel bármiben fogadnék,hogy soha de soha nem fogom szeretni az ilyen filmeket,sorozatokat,meséket. (omg)
Mert a Pengében mit nem lehet szeretni? :D
Pl ha beleraknék az Alkonyatba Snipes mestert, az is biztos sokkal jobb lenne :D
Én mindig úgy vagyok vele, hogy néha jó ilyen felpörgetős kaszabolós filmet nézni.
Bár ha te Ozsi csak a nyáladzós vámpír filmekre gondolsz, mint az Alkonyat, akkor egyet értek.

Egyébként kicsit érdekes a gondolatmeneted, mert mondod, hogy mi az már, hogy a LoR-ban mennyi féle faj van, és hogy undorodsz tőle, de a SW meg a kedvenced...egy picit ellentmondásos. De majd mindjárt megmagyarázod valamivel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Eazzy 2011.11.26. 18:58:00-kor.
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.26. 10:06:49

Alkonyat:
Én csak az első részt láttam azt is véletlenül. Azt hittük haverommal, hogy jó kis vámpíros, gyilkolászós film. Aztán kézenfogva jöttünk ki a moziból. Amúgy kritikaként csak annyi nem szól semmíről. Nincs cselekménye.

Star Wars:
Nekem apám ügyelt kiskoromba arra, hogy ne nézzünk ijesztő filmeket amik nem nekünk (bátyámmal) valóak. De a Star Warst azt szabadott. Szóval néztük újra meg újra. Kedvenc filmeim, hiszen ezen nőttem fel. Én is mindenkit kijavítok ha rosszul mond valamit.

Gyűrűk ura:
Isten király. Holtverseny a Star Warsal.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 09:56:38

:evil: :evil:
Gondoltam szétnézek a piacon, hogy nézzek valamilyen eredeti dvd-filmek után. Meg is látom az Avatart, megveszem. Kb. 500 Ft volt, rá is kérdeztem, hogy csak ennyi?
Itthon látom meg, hogy a borító és a lemez okés, de a film mozis változat :lol: Na sebaj, legalább szépen mutat a polcon...
Kép
"And my heart will leave you never."
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.26. 09:41:26

Én nem tudom hányadik részt láttam az Alkonyatból (szintén csaj :D ördögi kör), de engem nem nyűgözött le, látványosnak látványos volt de semmit sem értettem, szóval szinte végig kérdezgettem az egész filmet. Engem leginkább attól a cserépváza vámpírtól állt föl a hátamon a szőr.
Tesóm szintén lány, és olyan lázba volt mikor kijött az x-edik rész könyvben, hogy rossz volt nézni.

Egyébként Ilu, vagy más elmagyarázná miért kerüli, vagy utálja a HP-t? Semmi bajom nincs ezzel, csak érdekelne egy ok is, nem csak az hogy nem szereti. Van egy ismerősöm aki annyi mindent tud az SW-ről, hogy mikor arról beszélgetünk akkor minden mondatomat kijavítja, hogy ez nem ő volt, nem így hívják, nem ott történt stb :D
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.26. 01:41:50

Még mindig nem merek nyilatkozni a BoB-ról, de kinek a pap kinek a paplan alapon, a kritikákkal szembe mondanám, hogy a Pacificben pont az tetszett, hogy nem a szokványos "lövöldözünk összevissza" hangulatra mentek rá, hanem a katonák lelkiállapotára. Nekem ez nagyon tetszett mert egészen más oldaláról mutatta be a háborút. Nem vagyok egy ilyen művész lélek, de izgalmas háborús, akciófilmet már láttam. Érdekes volt, hogy mit éreztek a katonák.
(a csótányokon, az esőn stb. miközben egy japán katonát se láttak).
Bob Leki el is magyarázta... "Már nem is a japánokkal, sokkal inkább a körülményekkel harcolunk." Ez is a része volt a háborúnak. Ilyen szlsőségeket elviselni??? Remélem egyikünknek sem adatik meg hogy "csak" ezen kelljen rinyálnunk. Szóval nekem tetszett, hogy más oldalról közelítették meg.
gergo9
Director del Fútbol

2011.11.26. 01:41:47

miihii írta:
Gyűrűk ura. Ezzel úgy voltam,h a hypeja már taszított szinte.
Szintén zenész. Meg nekem is az egész gyűrükura univerzum taszító van elég troll a környezetemben nem kell méga monitoromra is :mrgreen:

HP
Egyet láttam köszönöm bőven elég volt.

StarWars
Nah itt is az volt hogy zavart a hype de anno volt a K.O.T.O.R játék ami megszeretette velem az egészet utána gyorsan lezavartam az eredeti triológiát, majd később az újat is és nagy kedvencek közé került.

Twilight
Nah nekem ennél kevesebb inger is elég hogy viszontlássam a vacsorát.
Viszont a Vámpírnaplókat nézem én is , ott tudom tolerálni az elő-elő forduló nyáltengert.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.26. 01:23:59

Candy

drogos film, durván a jobb fajtából.
az ilyen témájú filmeket kevésbé építik a szerelemre, de itt nagyon jol megcsinálták. itt ott nyálasnak tűnhet a staff, de sztem még pont belefért.

kár ezért a heath ledger gyerekért, volt benne tehetség (bár kb 2 filmjét láttam összesen :oops: ). A másik főszereplő, abbie cornish sem marad el... tehetséges színésznőnek tűnik, ahogy nézem a csúcshatásban is tolta, bár arra annyira nem emlékszem. remélem nem kallodik a gagyi romantikus vigjatekok irányába, ezen film alapján jóval több van benne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2011.11.26. 00:26:24

Nekem ezekkel a filmekkel kapcsolatban olyan sztorik vannak,h pölö a HáriPéter a varázslós téma miatt nem igazán keltette fel az érdeklődésem,mondván,h tuti gyerekeknek való. Aztán az egyik szomszédlány annyira áradozott már róla,h mondom én is nekiállok. Aztán az első kötetet le sem bírtam rakni,úgy magával ragadott.Asszem az első 4et olvastam,aztán vhogy a többi elmaradt. Utána jött a film verzió,amiből az első kettőt egymás után néztem és akkora csalódás volt,h mondom soha többet. De amikor mondták,h az új rendezővel más a stílusa,adtam neki egy esélyt,élt is vele.Nagyon tetszett a széria,de azért nem remegek,h újra és újra megnézzem :)

Gyűrűk ura. Ezzel úgy voltam,h a hypeja már taszított szinte.Mondom ezt én nem nézem meg,ilyen törpés cucc,meg tündérek,hagyjuk már... Aztán az egyik ex-em elkezdte rágni a fülem,h szedjem le neki,mert megnézné őket még egyszer.Nah,mondom cicám,akkor legyen úgy,nesze neked extended verzió :D Nem kevés unszolására (tudta mivel lehet meggyőzni :P ) leültem vele nézni,bár vonakodtam. Aztán ahogy telt az idő,egyre inkább megtetszett és az első végén én mondtam,h nézzük meg a kövit is egyből. Pedig olyan 3 és fél órás a bővített minden része :D A harmadikat másnap lezavartuk és azóta is ha elkapom vhol,belenézegetek.

Az Alkonyat is csaj miatt lett elkezdve,de a filmet és a csajt is gyorsan kukáztam :D Utóbbit nem emiatt (bár a tudatalatti.... :P ) ,de a filmet első után feketelistára vettem. Csillogó vámpír,hát forgott a gyomrom :D Pedig én karmolom a vámpíros,zombis,etc... filmeket,de ezzel ki lehet kergetni a világból.

A Star Wars pedig gyerekkorom egyik legnagyobb horderejű film"sorozata" volt,a folytatások is nagyon tetszenek.

Szal nekem minden jöhet,cs van amikor jobban kell motiválni :D Legyen az fantasy,horror,animációs,háborús,kínais,... hamm-hamm :D

sjd írta:
Varatrix írta: The Pacific
Én kb. 3-4 rész után hagytam abba, egyszerűen már bántóan nem történt semmi, csak mindig szenvedtek vmin (a csótányokon, az esőn stb. miközben egy japán katonát se láttak). Utána kezdtem el az Elit alakulatot, és az tényleg jobb szerintem
Én először láttam a BoB-ot (nem a Marleyt :mrgreen: ),odáig voltam meg vissza tőle.A Pacific meg ezek után amilyen várós volt,annyira nagy csalódás lett.Nem olyan nagyon rossz,de tényleg szinte unalmas a sok üresjárat miatt. Utána kész felüdülés lehet az Elit alakulat sztem :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2011.11.26. 00:19:09

bence-barca írta: De én olyan vagyok, hogy mind a könyv, mind a film No.1!
Bocsánat ezt teljesen félreértettem, azt hittem, hogy pont ellenkezőleg állsz hozzá, már majdnem elkezdtelek fikázni :oops:
jelwaz írta: A sok sznobkodás velejárója (pl. a filmeknek mindig az eredeti címét mondják).
Az előttem szólok nagyjából leírták ennek néhány okát (angol nézés/keresés, gyökér magyar címfordítások). De nekem pl. komolyan zavaró tényező, hogy a film címe magyarul értelmet is nyer. Pl. képzelj el egy ilyen mondatot: "Tegnap elmentem vadászni, aztán meg megnéztem A csapdát". Nyilvánvalóan mindenki azt fogja gondolni, hogy a medvecsapdát csekkoltad, ha nem az angol címén említed (persze ez kicsit ritka példa, remélem érted a lényeget). Nyilván ahol van rendes fordítás, magyarul is ismert film, és egyértelmű, hogy egy filmről beszélek, ott használom a magyar címet. (Egy csodálatos elme, Fegyvernepper)
De akár vehetünk olyan kiváló eseteket, mint h a "Drive-Gázt!" című igen találó magyar fordítást hogyan teszed tárgyesetbe?
ozsimiki írta:Bár több olyat is szeretek,ami szintén nem realisztikus,de mégse ilyen gnómok,meg törpék,meg ágrólszakadtak harca a mesebeli szörnyekkel :D
Ez őszintén szólva nem értem miért tényező egy film értékelésében. Egy jó filmet nem az határoz meg, hogy van-e benne troll vagy nincs. Még azt megérteném, h nem szereted a fiktív lényeket, de a Star Wars-ban is van bőven ennyi gusztustalan dolog.
Sztem ebben azért van bőven előítélet, én is azt gondoltam a Mátrixról h mekkora egy baromság, amíg nem néztem végig
Bob_Marley írta:STALKER
Egy barátom látta, ő is kb. pont ezt mondta, h jó film lenne mondjuk másfél órában. Ráadásul számomra az unalom a legnagyobb vétek, amit egy filmben el lehet követni, szóval tuti nem néztem meg egyhamar
Varatrix írta: The Pacific
Én kb. 3-4 rész után hagytam abba, egyszerűen már bántóan nem történt semmi, csak mindig szenvedtek vmin (a csótányokon, az esőn stb. miközben egy japán katonát se láttak). Utána kezdtem el az Elit alakulatot, és az tényleg jobb szerintem
messideco írta:Nekem amelyik film elvont, és nem tetszik, az művészfilm...
Azt hiszem a hivatalos definíció nem egészen így van :D
(Én a megvalósítás alapján ítélek, a Drive pl. megmutatta, hogy egy teljesen mainstream bűnügyi thriller témát is meg lehet csinálni teljesen elvontan)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.25. 23:56:42

ozsimiki írta: Majd gyere talira,és elmagyarázom.

Amúgy meg még amit én nem értek.

Az ilyen vámpíros szarságok, ATYA VILÁG. Egyszerűen röhögök. Bocsi az itteni fanoktól,mert tudom,h nálam idősebb,és általam is nagyra becsült tag/ok is oda vannak pár ilyen sorozatért,filmért, de ez a véleményem.

Vmi okádék :D bárkivel bármiben fogadnék,hogy soha de soha nem fogom szeretni az ilyen filmeket,sorozatokat,meséket. (omg)
az se ma lesz akkor :D

vámpíros filmeket adom,azokon én is csak röhögni tudok.Bár az alkonyat minden részét láttam( az elején vétlen voltam,belerángatott a volt csajom:D, a mostani rész meg már érdekelt így,h láttam előtte a hármat). még a vámpírnaplók az amit nézek,mert azon lehet sokat röhögni, de az ilyen kosztümös baromságokat én sem szeretek,sőt nem is bírom őket megnézni,annyira gagyik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése