Meglep,h ennyire él ez a topik de tök örülök neki.
Etooka írta:Bár nem vagyok egy könyvmoj, én is csak üdvözíteni tudom ennek a topicnak a megnyitását, szükség van és lesz rá!
Már Drigo is írta mikor megnyitotta és utána pár hszbe volt festészet meg talán építészet is,szóval gyakorlatilag bármiről lehet írni

(meg hát ez a topik hivatott átvenni a Bolygónk a föld már bezárt topik szerepét,tehát gondolom akár az utazásairól vagy akármiről írhat az ember..)
Szandi írta:Mondhatni Bányász hatására elolvastam Coelho-tól az Alkimistát, ami olyan hatással volt rám, hogy muszáj volt a Piedra folyó partján ültem és sírtam-ot és együltőben végigolvasnom. meghát a Fény Harcosának kézikönyve... muszáj.
Ezt pedig szerintem ne mulassza el senki(az se baj ha nem az én hatásomra

)
Coelho hatalmas író.Iszonyatosan okos ember és nagyon jól ír(szinte az összes bölcsességet az ő műveiből ollózzák ki

).Az Alkimista az meg hát alapmű(már többször elolvastam).Nem is mondok róla semmit mert félek,h rosszul írnék róla és elvenném bárkinek is a kedvét.De annyi biztos,h negatív kritikát még nem hallottam róla!
És nem csak ez az egy műve hanem az össze többi könyve mind mind remek.A Veronika meg akar halni és az Az Ördög és Prym kisasszony is nagyon tanulságos történetek.
A Zahirt meg aki volt már szerelmes mindenképpen olvassa el.Olyan az egész könyv mintha az ember a saját gondolatait meg érzéseit olvasná vissza.

(önéletrajzi ihletésű könyv azért is nagyon jó)
Szóba került Marquez még rögtön az elején.Hát nem is tudom.Sajnos a 100 év magányt még nem sikerült elolvasnom,valamiért nem fogott meg az eleje nem érzem azt,h ezt mindenképp tovább kell olvasnom.

De valamikor rászánom magam és nekifutok újra.
Viszont a Bánatos k*rváim története rövid de igen érdekes és sztem megdöbbentő olvasmány.Nehéz elképzelni,h ilyen lehetséges de éppen ezért érdekes szerintem.
Egyébként ami kering neten búcsúlevele azt most végülis Ő írta vagy nem Ő?Ha Ő akkor télleg iszonyat nagy zseni ha meg nem Ő akkor meg az a nagy zseni aki írta