Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tudom, és biztos én is így éreznék, de ilyen helyzetben muszáj érzelemmentesen dönteni. Szerintem nem véletlen, hogy "barbárabb" és agresszívebb népeknél van még halálbüntetés. Azt, hogy nincsen mondjuk Európában halálbüntetés (csak Fehéroroszországban...), szerintem egyértelműen civilizációs hozadék.LG írta:Persze, értem én az álláspontodat, de sztem te is máshogy látnád a dolgot, ha rokonod, barátot lenne az áldozat.
Én sem szeretem, mikor a sok álszent ember felelőtlenül ítélkezik, és valóban nem segít már a gyilkos kivégzése az áldozaton, de sztem az áldozat rokonainak, barátainak ez mégis enyhítheti a fájdalmát, ha tudják, hogy megfizetett a gyilkos érte.
Abban nem tudok egyetérteni veled, hogy attól még, hogy van autó, nem a kell a WC-re is azzal járni. Senkinek nem állnak ott a háta mögött egy pisztollyal, hogy a személyes problémáidat márpedig ott beszéld meg. Ráadásul a facebook egy kapcsolati rendszer is, amivel, ha nem rendelkezel, az bizony hendikep.Bob_Marley írta:...
teljesen egyetértek veled!Bob_Marley...
Ez itt a lényeg...ezen emberek az élet más területén is hasonlóan nyilvánulnak meg.Sanama írta:Na akkor az fb dologhoz.
Bob, aki hülye, arra nem lehet mit mondani...
...Aki ésszel használja, annak minimális az esélye, hogy baja legyen
Ha beállítod, hogy ki mit láthasson, akkor nem. Legalábbis Kis Jóska ne mfogja megtudni, hogy te mikor születtél, és mikor nem vagy otthon.Tényleg manapság már bárkire rálehet keresni s midnen adatot meglehet találni.
Persze, értem én az álláspontodat, de sztem te is máshogy látnád a dolgot, ha rokonod, barátot lenne az áldozat.jelwaz írta:A magam részéről mélységesen felháborít, hogy egy ilyen komoly kérdésben, mint a halálbüntetés, hogyan lehet ilyen demagóg állásponttal fellépni.
Egyrészről a 10 parancsolatban benne van, hogy ne ölj. Már akinek ez számít.
"1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
3. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
4. Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
5. Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!" Máté 7:1-5
Én értem, hogy ilyen esetek kiverik a biztosítékot, és nehéz ezekre hétköznapi példákat hozni. De mindenki hibázik, ki nagyobbat, ki kisebbet. És mindenki változhat, és mindenki tanúsíthat megbánást. Igen, ez az áldozatokon már nem segít. Az sem, ha kivégzik a gyilkosát. Kínozni meg ugyanolyan aljas dolog. És habár ilyeneket tettek, ők is emberek. Ez az amin semmi nem változtat.
http://www.origo.hu/itthon/20120713-ten ... unrol.html
Először is,a film tömve van olyan elemekkel,ami alaposan megkérdőjelezi a hitelességét,aki nem akarja megadni az adatait,annak nem kell,illetve a legtöbb adatra beírhatsz akármit,arról nem is beszélve,hogy aki pl. volt valaha igazolt sportoló,vagy tagja bármilyen kamarának annak az adatai ugyanúgy fenn vannak az interneten.90%ban a film azt mutatja be,hogy a legpitiánerebb,ócska bűnöző,hogy bukik le így,aki ilyen hülye,az is meg is érdemli. A kipostolások dettó,aki törvénybe ütközött cselekedik,és annyi esze van,hogy kiteszi az meg is érdemli,de rajtuk kivül nem nagyon jelent veszélyt senkire. Az elején az átutalásos rész sem tiszta,hogy került a csávóhoz,az átvert alany kártyája,vagy személyes igazolványai,de még ha ettől el is tekintünk,nincs épeszű ember,aki egy ilyen segítség előtt nem hívja fel személyesen az alanyt,hogy mi a baj.Az meg,hogy a munkáltató pár év múlva is látja az idővonalad szintén fikció,esetleg a képeket,viszont azokat akármikor törölheted,összességében én ezt egy propaganda filmnek nevezném,a fb elleni harcban:)Bob_Marley írta:
Tudjátok hogy nagy "facebook ellenző" vagyok.
Küldtek egy jó kis dokumentum filmet az egész facebook témával kapcsolatban:
http://www.youtube.com/watch?v=X3M5vKnVpUo
Érdemes megtekinteni, nyilván vannak benne olyan dolgok, amiket már itt is megbeszéltünk, hogy ellehet rejteni dolgokat stb, de ezekre nem figyelnek az emberek, s bizony komoly hátrányai vannak a facebooknak.S akkor még ott van a pszichológia háttér is, s az emberek gondolkozását is erősen befolyásolja.
Itt van ilyen:geridoss írta:Egy kis segítséget szeretnék kérni, főként a pestiektől. Nem rég költöztem fel ide Egerből, és nálunk ilyenkor, november 11-én Márton-napi akciók voltak néhány étteremben, azaz (nem csak a liba ételek) 50%-os kedvezménnyel voltak kaphatók. Ilyen Pesten is szokott lenni? Tudnátok mondani pár éttermet, amiben lesz ilyen?
nem tudom szoktad-e frissíteni a kliensed, megeshet amiatt van gond, hogy túl régi. nekem állandóan felugrál a frissítés-ablak ahányszor megnyitom a torrentet, aztán 1x méregből telepítettem és utána gyorsabb lett a böngészés a neten (nekem is volt hasonló gondom, pl. youtubeot nem is tudtam letöltéskor nézni). végül rájöttem, hogy 3-4 havonta nem árt frissíteni.sjd írta:Az nem tudjátok, hogy miért van, hogy újabban állandóan elfordul az, hogy ha a torrentben megy egy letöltés akármilyen lassan is(100-200 Kb/s, a max. 3 MB/s mellett), a böngészőben olyan lassan jönnek be az oldalak, mint ha betárcsázós netem lenne?
Ehj.. www.fliptext.orgTT írta:iii ʇǝʇǝzűʎʇuǝllıq uɐqoɔsǝʇ ɐ ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqöʇ
vazzeg,én meg monitortTT írta:iii ʇǝʇǝzűʎʇuǝllıq uɐqoɔsǝʇ ɐ ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqöʇ
Használom pár éve, bár gurunak nem mondanám magam, viszont érdekelne,h mi érdekelne tégedPrimitive írta:Moneybookers guru nincs köztetek, lenne néhány nem mindennapi kérdésem hozzá!