Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.09. 12:34:41

Csabával teljesen egyetértek.

Aki hülye, felelőtlen az egy részt megérdemli, másrészt pedig nincs szüksége például facebookra, hogy ezt a "tehetségét" kamatoztassa. Huszadrangú számára a facebook, mert van az életnek megannyi területe, ahol kijön, hogy milyen is valójában, s fog szívni az életnek azon a területein.

A facebook-ot pedig lehet nagyon okosan használni, s ehhez nem kell semmilyen különleges képességgel rendelkezni.
Például én lájkoltam vagy feliratkoztam azokra az oldalakra és emberekre, akikre én kíváncsi vagyok. Felmegyek fb-re s már látom is, hogy mi történik, eltudom olvasni, nem kell külön az összes oldalra fellépjek. Tudom, hogy nem nagy dolog azokat az oldalakt külön-külön megnézni, de így sokkal egyszerűbb, időt takarítok meg, plusz kényelmesebb is.

A másik része, ami számomra nagyon hasznos az a csoportok. Egyetem, régi osztálytársak, vagy az otthoni nagyobb közösségek szempontjából. Egyetem miatt 250 km-re vagyok jelenleg az otthonomtól, de szerencsére van olyan csoport, ahol láthatom, hogy mi történik odahaza.

Tehát Bob nézetéhez visszatérve, itt régen nem a facebook a ludas. Nem egy közösségi oldal hibája, hogy egy átlag mai tinédzser képtelen három értelmes mondatot mondani. Igen, ott töltik a legtöbb idejüket, de ha nem lenne fb, akkor lenne valami más, s lehetne azzal takarózni. Sokkal könnyebb ez, minthogy kimozdulni, tapasztalatot szerezni, emberekkel kapcsolatba lépni. Az meg, hogy esetleg családon belül is az emberek inkább interneten kommunikálnak azt sem ezzel kell magyarázni. Hanem, azzal, hogy csak egy kicsit kellene ezekben az esetekben jobban egymásra figyelni, s nem lenne ennyi fiatal mutáns.

Összegezve: a facebook egy opció, mindenki maga eldönti, hogy szeretné vagy sem használni. Ha okosan használod, akkor azzal csak nyerhetsz, megkönnyíted a kommunikációt.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.09. 12:28:26

bírom, mikor bedobok valami témát, aztán megfeledkezek róla, és már 3 oldalt letrécseltetek. :D

majd végig is olvasom az összes hsz-t. :)
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.11.09. 12:18:14

LG írta:Persze, értem én az álláspontodat, de sztem te is máshogy látnád a dolgot, ha rokonod, barátot lenne az áldozat.
Én sem szeretem, mikor a sok álszent ember felelőtlenül ítélkezik, és valóban nem segít már a gyilkos kivégzése az áldozaton, de sztem az áldozat rokonainak, barátainak ez mégis enyhítheti a fájdalmát, ha tudják, hogy megfizetett a gyilkos érte.
Tudom, és biztos én is így éreznék, de ilyen helyzetben muszáj érzelemmentesen dönteni. Szerintem nem véletlen, hogy "barbárabb" és agresszívebb népeknél van még halálbüntetés. Azt, hogy nincsen mondjuk Európában halálbüntetés (csak Fehéroroszországban...), szerintem egyértelműen civilizációs hozadék.
Bob_Marley írta:...
Abban nem tudok egyetérteni veled, hogy attól még, hogy van autó, nem a kell a WC-re is azzal járni. Senkinek nem állnak ott a háta mögött egy pisztollyal, hogy a személyes problémáidat márpedig ott beszéld meg. Ráadásul a facebook egy kapcsolati rendszer is, amivel, ha nem rendelkezel, az bizony hendikep.

Amiért meg Sanamáékkal nem értek egyet, az az, hogy a facebook rohadt szemét módon használja ki az embereket, Igen, csomó mindent letilthatsz blabla, de nem az az alapvető hozzáállásuk, hogy védik az adataidat. Neked kell letiltatni, elrejteni, nem pedig feloldani, közszemlére bocsájtani és a többi.
Ezen meg azért elgondolkoznék:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.09. 11:49:20

Én mindig azt vallom, a médiával meg a facebookkal kapcsolatosan is,hogy akit lehet azt manipulálja, a hülyéket,akik nem tudják értelmesen használni,céljainak megfelelően. De aki hülye az meg is érdemli.
Én néztem a Való Világot is,és nem lettem hülyébb tőle, használom a facebookot is,de nem vagyok hülyébb tőle. Csak mondjuk a már külföldön élő barátaimmal,rokonaimmal tudom tartani a kapcsolatot. Szóval hasznos,meg az egyetemistáknak is könnyebb fb-n egy csoportban megbeszélni a dolgaikat,mint telefonon pl.
Rohanó világ,rohanó igények.
Azt meg nem értem,hogy egyeseket miért zavar,ha valaki belehülyül az ilyenekbe. engem pl totál hidegen hagy ilyen szempontból más,magammal törődök,én meg tudok vigyázni,meg határt szabni ezeknek.

Az FB meg akárki akármit mond,egy nagyon hasznos dolog, rengeteg jó funkcióval. a hülyéket meg nem lehet letiltani róla,vagy kiszűrni,olyanokat akik kiírják hogy unalom... meg ehhez hasonló dolgokat.. ezzel is úgy vagyok,hogy hagy írják,max röhögök egyet rajtuk.

Abban meg Sanamának tökéletesen igaza van,hogy az FB-n elég jól le lehet titkosítani mindent, persze egy hackernek 2 kattintás az egész,de ez mindenhol így van. FB nélkül is ki lennél szolgáltatva,mert kb a telszámod alapján megtudnak mindent rólad, azt meg bármikor lehallgathatják.

Az meg,hogy megszűnik a élő kommunikáció az megint olyan dolog,hogy nálam pl nem fog. Én facebookon is beszélek esténként a legjobb barátommal,mellette 2naponta találkozunk is. vagy a csoporttársaimmal dettó.

Szóval minden azon múlik,hogy használja ezeket az ember. Aki nem tudja ésszerűen használni annak úgyis mindegy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
vuvu
Jugador del Barça

2012.11.09. 11:04:40

Bob_Marley...
teljesen egyetértek veled!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.08. 22:32:56

Bob,
a virtuális beszélgetés nem a Facebookal jött be. Skype,MSN,stb.
A meg, hogy mindenkivel személyesen/telefonon beszélj megoldhatatlan.

Nyilván igazad van abban, hogy sokkal nagyobb értéke van egy élő beszélgetésnek, de mindig, mindenkivel nem lehet.

Az meg,hogy a mai világban ki lehet deríteni bármit az emberről, csak akkor igaz, ha azt az ember mutogatja. Facebookról is csak akkor fogod megtudni az én születési dátumomat, ha megadom, és nem védem le. De azt ugyanúgy megtudod, ha egy szórólapon elkezdem osztogatni Pesten...
Amit nem akarok megosztani, arról nem lesz információja senkinek, én ezt akarnám megértetni.

Az is igaz,hogy ezek az adatgyűjtések kihasználják az embereket, de erre írtam, hogy aki hülye az hülye.

Úgy mondanám, hogy az emberi hülyeséget használja ki, az meg elég gyakori manapság.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.08. 21:56:13

Sanama nem használom de ismerem :D
Munkahelyemen is kollégák nyomogatják pedig felnőtt 30 éves emberek.

Nem jött át amit megakartam fogalmazni :D A facebookot én jelen esetben azért ítélem el, mert az emberek gondolkozását változtatja meg.
Amit írtál nagy az Isten állatkertje, hülyéből sok van mind igaz de arra jó volt hogy lássuk hogy a mai világban mindenki tud a másikró mindent, s rögtön ki lehet használni dolgokat, így ébernek kell lenni..De kiemelném amit írtam már, hogy a kommunikációt megváltoztatja s én ezt ítélem el.
Az hogy az emberek felelőtlenek eddig is tudtuk de pl facebookon beszélik meg gondjukat bajukat másokkal, vagy éppen vidámságukat, miközben lehet mondani régimódi vagyok de ezáltal az élő kommunikáció elvész, ami pedig iszonyat fontos az életben.
Gondolj bele melyik izgalmas neten fűzni egy csajt, vagy élőben ?
Poénkodni, bókolni akár csak egy kéztartásra hajra stb.
Persze tudom videótelefon stb, de tartom hogy az nem ugyanaz, ott nem érzed a szelet a napsütést stb.
Szentimentális gondolatok, de pl mint a videó végén a temetős dolog, nem vagyunk attól messze hogy nem lesz temető hanem amolyan facebookos temetkezés lesz, egy közös felhasználó alatt az elhunytak, s odamennek az emberek megemlékezni mint sem akár kimenni a temetőbe, utópisztikus de sajnos nem vagyunk tőle messze.
A számítógép nyilván megváltoztatta az életünket, rohan a világ nincs idő dolgokra, de nem is teszünk érte hogy legyen.
Ott volt a fér-feleség példa az is olyan hogy maga a kapcsolatrendszer meglétét mutatja be hogy megváltozott, s szerintem rossz irányba.
S akkor még olyan jövevény szavakról nem ebszélek like vagy a +1zések, amitől pl én személy szerint idegbajt kapok.

Ilyen dolgok miatt nem szeretem, mert a társadalmat alapvető dolgában a kommunikációban változtatja meg, amiből fakad a gondolkozás.

És én nem azért nem használom mert félek tőle, egyszerűen nem akarok részese lenni egy folyamatnak.Twittert használok napi rendszerességgel, elolvasom a híreket de eszembe nem jutna tweetelni, aki ismerősöm, közeli barátom tudja mi történik velem, vagy ha nem, felhív telefonon beülünk valahova vagy elmegyünk sörözni egy jó kis Barca meccs keretében.
Val. generáció különbség is megfigyelhető, én még így nőttem fel, hogy bármi van érmés telefon, Anya itt is itt vagyok, ide és ide megyek, puszi.
Ma ez nem működik jó vagy sem?Ez egyéni megítélés dolga, szerintem a facebookos kommunikáció nem jó.

És akkor még pszichikai dolgokat nem is vettem elő, hogy mint írtam interjú során nem ismervén a helyzetet nehezebb az egyén beilleszkedése egy nem virtuális hanem valós társadalomba.De írhatnám depresszív viselkedést is eredményezhet stb.

Ok itt is elmondható meg írtam is, hogy olyan dolog hogy ha értelmesen használjuk akkor azzal nincsen gond.Viszont félő hogy 20-30 év múlva már egy olyan generáció lesz, akinek a gondolkodása már teljesen eltér pl egy mai 20 évesétől s amin ma még mi "öregebbek" elcsodálkozunk, s leírjuk jól van aki hülye azzal nem lehet mit tenni, lehet 30 év múlva ez fel sem vetődik, mert facebookon kötünk házasságot, halunk meg s teljesen természetes lesz, hogy a gyerekről készült első fotót nem a szülőknek mutatom meg, hanem az egész világnak.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.08. 14:15:43

Sanama írta:Na akkor az fb dologhoz.
Bob, aki hülye, arra nem lehet mit mondani...
...Aki ésszel használja, annak minimális az esélye, hogy baja legyen
Ez itt a lényeg...ezen emberek az élet más területén is hasonlóan nyilvánulnak meg.
A kedvenceim a "bölcs" idézetek és a hozzá kapcsolódó írott "bólogatások". Az én baráti köröm fent van/volt, de senki sem aktív tag, igaz, mi nem is a '90-es évek korosztálya vagyunk. Kapcsolattartásra viszont kiváló.
Én minden környezetben kerülöm a fényképezést, pontosan azért, mert semmit sem szeretnék viszont látni a neten.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.08. 13:46:30

Na akkor az fb dologhoz.

Bob, aki hülye, arra nem lehet mit mondani. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hibás.
Most komolyan, a felsorolt esetek 85%-a olyan, hogy fejbe kéne vágni azt az embert akivel megtörtént...
Meghívsz egy rakat embert a házadba, véletlenül, de nincs annyi eszed, hogy töröld az eseményt mikor rájöttél, hogy elrontottad?
Megfenyegetsz egy repteret, hogy felrobbantod, és utána csodálkozol, hogy bajba kerülsz?
Feltöltesz intim képeket, aztán évekkel később csodálkozol, hogy előkerül? Nem értem mire vannak kiakadva az emberek. Ne tölts fel olyat a netre, amitől később tartanál, hogy előkerül.

A hekkeres eset, na az már jogosan negatív, de Bob, egy hekker az email fiókodat is feltörheti... Ennek sincs sok köze az fb-hez.

Azt a részét értem, hogy eléggé veszélyes az, hogy egy facebook fiókkal ennyire befolyásolhatjuk a dolgokat, de akkor is azt mondom, hogy akiket ez hátrányosan érint, azok maguknak köszönhetik, mert olyat raktak fel oda, ami nem odavaló. Később meg már tudnak sírni, de pl a politikus csávót sem értem miért tölt fel a golyóiról 1 képet.

Ha mindenki szánna a regisztráció után 1órát arra, hogy beállítsa a profilt, ezeknek az eseteknek a fele meg sem történne.
Ahogy a videó végén mondják, amit nem akarunk hogy esetleg előkerüljön, azt ne töltsd fel, ennyi.
Aki meg nem ismerősöd, azt minek jelölöd vissza?

Ez a videó, még mindig mondom szerintem nem azt mutatta meg, amire kíváncsiak lennénk, legalábbis amire én. Azt nem mutatta meg,hogy hogy élnek vissza az adatokkal ,vagy azokat hogy használják fel, egyszerűen az emberi hülyeséget mutatta be, újra.
Aki ésszel használja, annak minimális az esélye, hogy baja legyen.
Tényleg manapság már bárkire rálehet keresni s midnen adatot meglehet találni.
Ha beállítod, hogy ki mit láthasson, akkor nem. Legalábbis Kis Jóska ne mfogja megtudni, hogy te mikor születtél, és mikor nem vagy otthon.

Bob, kicsit úgy érzem, hogy jogtalan amit írsz. Úgy bírálod az egészet, hogy nem használod. Ez olyan mintha írnál egy kritikát egy könyvről, úgy hogy csak a tartalomjegyzéket olvasod el, meg amit mások mondanak. Ha használtad akkor bocsi, de nekem úgy rémlik, hogy nem regisztráltál rá
Fecooo
Llegenda del Barça

2012.11.08. 12:14:45

a FB dologhoz csak annyit tennék hozzá, h sztem nem szabad egyértelműen veszélyesnek tekinteni a használatát, vagyis nem veszélyesebb, mint bármi, amit napi szinten használnak az emberek...

gyakorlatilag mindenre igaz, így magára a FB-ra is, h tudni kell használni...
most durva példát mondok, de pl vegyünk egy egyszerű ceruzát:
ha az ember "normális", akkor hasznos, ha viszont "beteg", akkor a kezében fegyverré válik...
természetesen nem ennyire egyszerű az összehasonlítás, mert egy ceruza és a FB hasznosítási lehetőségei között ég és föld a különbség, de abban mindkét eszköz megegyezik, h meg kell tanulni "kezelni"!

attól, h az emberek "hülyék", még nem a FB lesz a hibás...

véleményem szerint, aki fél a FB-tól, az magától fél elsősorban, h nem lenne képes megfelelően használni...
(természetesen nem általánosítok, ez csak a saját véleményem! akinek nem inge... ;) )
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.08. 11:03:05

Így is fellehet fogni, de alapvetően szerintem pont arra világít rá, akár ezekkel a józan ésszel pitiáner cselekedeteknek minősülő dolgokkal, hogy a virtuális világ teljesen irracionális gondolkozáshoz vezet.
S nem érezzük át a cselekedetek súlyát, mert valahol mindennapos a tweetelés, facebook használat, s pl saját példámból is tudom mondani, hogy nekünk is vannak baráti körben régi egyetemi buli fotók meg videók, de azok nem kerülnek ki a kezünkből :D Viszont a facebook használat szintén egyfajta baráti körben lévő kommunikáció, csak pont a világháló szerteágazása miatt, ez nem mondható szimplán szűk baráti körnek.
Tényleg manapság már bárkire rálehet keresni s midnen adatot meglehet találni.
Ott volt a példa, hogy egy noname zöld béka felhasználót csináltak, s hányan bejelölték ismerősnek...Ami akár jó móka is lehet, csak nem az.
S akkor még hozzáveszem hogy van céges felhasználói felület, amit biztosít a facebook nagy cégeknek, mivel gyakorlatilag egy óriási adatbázis s pikk pakk rákeresnek ki férjezett, vagy elvált kinek van kocsija kinek nincs, s ez marketing szempontból mondanom sem kell pl milyen értékes információ.S ezt köszönhetik annak hogy az emberek naivak, s nem figyelnek arra, hogy az egyik legfontosabb a saját értékek őrzése.

S ez csak az egyik fele, ami számomra "dühítő" vagy inkább úgy fogalmazok elkeserítő, hogy az alap kommunikáció illetve viselkedési forma eltorzul és ez döntően köszönhető szerintem a facebooknak is.
S itt nem csak arra gondolok, hogy fiatalok szó szerint nem tudnak illetve nem mernek beszélni, hanem olyan testbeszédi hiányosságokkal küzdenek, amik bizony hátráltathatják akár egy interjú során.
Plusz a szerepjáték hasonlat nem állt szerintem messze a valóságtól.

S pl azért szoktam ellenezni mert unokatestvérem is 18 éves, s "fél az idegenektől" nem tud megszólalni egy társaságban, s nem azért mert egy visszahúzódó gyerek lenne, egyszerűen "kiveszett" belőle ez a dolog, miután pötyög egész nap.Én meg ezeket nem tudom megérteni, vagyis megértem mert trend, csak szerintem ez nem jó irányba viszi a dolgokat.

De az is igaz a dokumentum film miután mondhatjuk facebook ellenes ezért a hülye dolgokat hozza elő, mondjuk hozzáteszem hogy megemlíti pl a Kelly-kelly sztorit vagy az eltűnt apa megkeresését, szóval pozitívat is mutat.
Csak úgy gondolom a facebook is tipikus olyan dolog, amit használunk de nem biztos hogy olyan dologra amire normálisan kellene.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.11.08. 10:53:11

jelwaz írta:A magam részéről mélységesen felháborít, hogy egy ilyen komoly kérdésben, mint a halálbüntetés, hogyan lehet ilyen demagóg állásponttal fellépni.

Egyrészről a 10 parancsolatban benne van, hogy ne ölj. Már akinek ez számít.
"1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
3. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
4. Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
5. Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!" Máté 7:1-5

Én értem, hogy ilyen esetek kiverik a biztosítékot, és nehéz ezekre hétköznapi példákat hozni. De mindenki hibázik, ki nagyobbat, ki kisebbet. És mindenki változhat, és mindenki tanúsíthat megbánást. Igen, ez az áldozatokon már nem segít. Az sem, ha kivégzik a gyilkosát. Kínozni meg ugyanolyan aljas dolog. És habár ilyeneket tettek, ők is emberek. Ez az amin semmi nem változtat.

http://www.origo.hu/itthon/20120713-ten ... unrol.html
Persze, értem én az álláspontodat, de sztem te is máshogy látnád a dolgot, ha rokonod, barátot lenne az áldozat.
Én sem szeretem, mikor a sok álszent ember felelőtlenül ítélkezik, és valóban nem segít már a gyilkos kivégzése az áldozaton, de sztem az áldozat rokonainak, barátainak ez mégis enyhítheti a fájdalmát, ha tudják, hogy megfizetett a gyilkos érte.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.08. 10:44:03

Bob_Marley írta:
Tudjátok hogy nagy "facebook ellenző" vagyok.
Küldtek egy jó kis dokumentum filmet az egész facebook témával kapcsolatban:
http://www.youtube.com/watch?v=X3M5vKnVpUo
Érdemes megtekinteni, nyilván vannak benne olyan dolgok, amiket már itt is megbeszéltünk, hogy ellehet rejteni dolgokat stb, de ezekre nem figyelnek az emberek, s bizony komoly hátrányai vannak a facebooknak.S akkor még ott van a pszichológia háttér is, s az emberek gondolkozását is erősen befolyásolja.
Először is,a film tömve van olyan elemekkel,ami alaposan megkérdőjelezi a hitelességét,aki nem akarja megadni az adatait,annak nem kell,illetve a legtöbb adatra beírhatsz akármit,arról nem is beszélve,hogy aki pl. volt valaha igazolt sportoló,vagy tagja bármilyen kamarának annak az adatai ugyanúgy fenn vannak az interneten.90%ban a film azt mutatja be,hogy a legpitiánerebb,ócska bűnöző,hogy bukik le így,aki ilyen hülye,az is meg is érdemli. A kipostolások dettó,aki törvénybe ütközött cselekedik,és annyi esze van,hogy kiteszi az meg is érdemli,de rajtuk kivül nem nagyon jelent veszélyt senkire. Az elején az átutalásos rész sem tiszta,hogy került a csávóhoz,az átvert alany kártyája,vagy személyes igazolványai,de még ha ettől el is tekintünk,nincs épeszű ember,aki egy ilyen segítség előtt nem hívja fel személyesen az alanyt,hogy mi a baj.Az meg,hogy a munkáltató pár év múlva is látja az idővonalad szintén fikció,esetleg a képeket,viszont azokat akármikor törölheted,összességében én ezt egy propaganda filmnek nevezném,a fb elleni harcban:)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.08. 10:01:14

geridoss írta:Egy kis segítséget szeretnék kérni, főként a pestiektől. Nem rég költöztem fel ide Egerből, és nálunk ilyenkor, november 11-én Márton-napi akciók voltak néhány étteremben, azaz (nem csak a liba ételek) 50%-os kedvezménnyel voltak kaphatók. Ilyen Pesten is szokott lenni? Tudnátok mondani pár éttermet, amiben lesz ilyen?
Itt van ilyen:
http://www.borlaboretterem.hu/

Tudjátok hogy nagy "facebook ellenző" vagyok.
Küldtek egy jó kis dokumentum filmet az egész facebook témával kapcsolatban:
http://www.youtube.com/watch?v=X3M5vKnVpUo
Érdemes megtekinteni, nyilván vannak benne olyan dolgok, amiket már itt is megbeszéltünk, hogy ellehet rejteni dolgokat stb, de ezekre nem figyelnek az emberek, s bizony komoly hátrányai vannak a facebooknak.S akkor még ott van a pszichológia háttér is, s az emberek gondolkozását is erősen befolyásolja.
Kép
Kép
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2012.11.07. 18:00:32

Egy kis segítséget szeretnék kérni, főként a pestiektől. Nem rég költöztem fel ide Egerből, és nálunk ilyenkor, november 11-én Márton-napi akciók voltak néhány étteremben, azaz (nem csak a liba ételek) 50%-os kedvezménnyel voltak kaphatók. Ilyen Pesten is szokott lenni? Tudnátok mondani pár éttermet, amiben lesz ilyen?
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.11.07. 16:59:29

A magam részéről mélységesen felháborít, hogy egy ilyen komoly kérdésben, mint a halálbüntetés, hogyan lehet ilyen demagóg állásponttal fellépni.

Egyrészről a 10 parancsolatban benne van, hogy ne ölj. Már akinek ez számít.
"1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
2. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
3. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
4. Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
5. Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!" Máté 7:1-5

Én értem, hogy ilyen esetek kiverik a biztosítékot, és nehéz ezekre hétköznapi példákat hozni. De mindenki hibázik, ki nagyobbat, ki kisebbet. És mindenki változhat, és mindenki tanúsíthat megbánást. Igen, ez az áldozatokon már nem segít. Az sem, ha kivégzik a gyilkosát. Kínozni meg ugyanolyan aljas dolog. És habár ilyeneket tettek, ők is emberek. Ez az amin semmi nem változtat.

http://www.origo.hu/itthon/20120713-ten ... unrol.html
messideco
Presidente del Barça

2012.11.07. 16:11:54

IFFHS-ranglista

1. (1.) FC Barcelona (spanyol) 349 pont
2. (5.) Atlético Madrid (spanyol) 290
3. (2.) Universidad de Chile (chilei) 289,5
4. (3.) Boca Juniors (argentin) 276
5. (4.) Real Madrid (spanyol) 271
6. (6.) Chelsea (angol) 256
7. (7.) Bayern München (német) 253
8. (7.) Corinthians (brazil) 238
9. (9.) Athletic Bilbao (spanyol) 222
10. (12.) Twente Enschede (holland) 216
...
95. (151.) Videoton FC, (82.) Rosenborg BK (norvég) és (105.) FC Zenit Szentpétervár (orosz) 124-124

Az Ajax 94, Juve 28, City 30... Ezt hogy a bánatba számolják? Semmi logika nincs az egészben...
Kép
"And my heart will leave you never."
TT
Capitá del Barça

2012.11.07. 15:13:45

sjd írta:Az nem tudjátok, hogy miért van, hogy újabban állandóan elfordul az, hogy ha a torrentben megy egy letöltés akármilyen lassan is(100-200 Kb/s, a max. 3 MB/s mellett), a böngészőben olyan lassan jönnek be az oldalak, mint ha betárcsázós netem lenne?
nem tudom szoktad-e frissíteni a kliensed, megeshet amiatt van gond, hogy túl régi. nekem állandóan felugrál a frissítés-ablak ahányszor megnyitom a torrentet, aztán 1x méregből telepítettem és utána gyorsabb lett a böngészés a neten (nekem is volt hasonló gondom, pl. youtubeot nem is tudtam letöltéskor nézni). végül rájöttem, hogy 3-4 havonta nem árt frissíteni.

remélem javul, ha ez a gond, más ötletem nincs
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.11.07. 13:33:53

TT írta:iii ʇǝʇǝzűʎʇuǝllıq uɐqoɔsǝʇ ɐ ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqöʇ
Semmit ne vegyél szerintem ott, az a biztos, mocsok egy hely :)
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.07. 13:32:10

Az nem tudjátok, hogy miért van, hogy újabban állandóan elfordul az, hogy ha a torrentben megy egy letöltés akármilyen lassan is(100-200 Kb/s, a max. 3 MB/s mellett), a böngészőben olyan lassan jönnek be az oldalak, mint ha betárcsázós netem lenne?
sjay
Entrenador del Barça

2012.11.06. 21:48:04

Ehj.. www.fliptext.org :lol: köcshög vagyok hogy lelőttem a poént? :lol:
daffy
Madridista

2012.11.06. 21:45:27

vazzeg,én meg monitort
TT
Capitá del Barça

2012.11.06. 21:39:39

iii ʇǝʇǝzűʎʇuǝllıq uɐqoɔsǝʇ ɐ ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqöʇ
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.06. 20:31:00

Primitive írta:Moneybookers guru nincs köztetek, lenne néhány nem mindennapi kérdésem hozzá! :roll:
Használom pár éve, bár gurunak nem mondanám magam, viszont érdekelne,h mi érdekelne téged :D püben írd please.

Alábbi témához:

Szerencsére még ismerősi körömben nem történt hasonló szörnyűség, pláne nem családomban, viszont én is pontosan meg tudom fogalmazni, hogy mit tennék egy olyannal, aki ilyet csinál. Szerintem ehhez nem kell átélni azt a leírhatatlan fájdalmat, elég ha tudjuk, hogy mennyire szeretjük -én esetemben- a 12éves húgunkat, az idős nagyszüleinket, vagy akár édesanyánkat. Ha ezt tudjuk, márpedig a legtöbb ember tisztában van vele, akkor pedig ha valaki előre megfontolva, vagy akár saját őrült elméje miatt, elveszi őt tőlünk, ott bizony nincs az az ember (én nem tudom elképzelni), aki szép nyugodtan elmegy a bíróságra, végigüli azt, és megelégedve felkel, amikor kap 30évet az illető.

Értem, hogy Bob mit képvisel, de róla se tudom elképzelni, hogy ezt tenné, és AKKOR ezt érezné helyesnek.

Az ilyennek semmiféle joga nem maradt, és ha akár Magyarországon, akár máshol még is van PAPÍRON joga ezek után is az élethez, hát azt telibeszharom, és megmutatom mihez van joga, kb a jeges földhöz, meg pár keselyűhöz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Primitive
Entrenador del Barça

2012.11.06. 19:08:34

Moneybookers guru nincs köztetek, lenne néhány nem mindennapi kérdésem hozzá! :roll:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Válasz küldése