2012.11.09. 12:34:41
Csabával teljesen egyetértek.
Aki hülye, felelőtlen az egy részt megérdemli, másrészt pedig nincs szüksége például facebookra, hogy ezt a "tehetségét" kamatoztassa. Huszadrangú számára a facebook, mert van az életnek megannyi területe, ahol kijön, hogy milyen is valójában, s fog szívni az életnek azon a területein.
A facebook-ot pedig lehet nagyon okosan használni, s ehhez nem kell semmilyen különleges képességgel rendelkezni.
Például én lájkoltam vagy feliratkoztam azokra az oldalakra és emberekre, akikre én kíváncsi vagyok. Felmegyek fb-re s már látom is, hogy mi történik, eltudom olvasni, nem kell külön az összes oldalra fellépjek. Tudom, hogy nem nagy dolog azokat az oldalakt külön-külön megnézni, de így sokkal egyszerűbb, időt takarítok meg, plusz kényelmesebb is.
A másik része, ami számomra nagyon hasznos az a csoportok. Egyetem, régi osztálytársak, vagy az otthoni nagyobb közösségek szempontjából. Egyetem miatt 250 km-re vagyok jelenleg az otthonomtól, de szerencsére van olyan csoport, ahol láthatom, hogy mi történik odahaza.
Tehát Bob nézetéhez visszatérve, itt régen nem a facebook a ludas. Nem egy közösségi oldal hibája, hogy egy átlag mai tinédzser képtelen három értelmes mondatot mondani. Igen, ott töltik a legtöbb idejüket, de ha nem lenne fb, akkor lenne valami más, s lehetne azzal takarózni. Sokkal könnyebb ez, minthogy kimozdulni, tapasztalatot szerezni, emberekkel kapcsolatba lépni. Az meg, hogy esetleg családon belül is az emberek inkább interneten kommunikálnak azt sem ezzel kell magyarázni. Hanem, azzal, hogy csak egy kicsit kellene ezekben az esetekben jobban egymásra figyelni, s nem lenne ennyi fiatal mutáns.
Összegezve: a facebook egy opció, mindenki maga eldönti, hogy szeretné vagy sem használni. Ha okosan használod, akkor azzal csak nyerhetsz, megkönnyíted a kommunikációt.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.