Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.24. 13:22:23

Csak én veszem észre, hogy egyre inaktívabb a fórum?
Ilyet még sosem tapasztaltam mióta regisztrálva vagyok.
Mitől lehet ez?
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.21. 18:25:12

sport 1 streamet nem tud dobni valaki? nem talalok sehol
Tivornya
Capitá del Barça

2012.11.21. 16:40:09

Sziasztok! Szeretném megosztani Veletek is ezt a lehetőséget :)

November 22. 00:00 órától ismét lehetőség van regisztrálni a Magyar Kedvezmény Kártya oldalára! Némi türelemmel rengeteg akciós lehetőséghez lehet jutni az élet bármely területére vonatkozóan!

Regisztráció itt: http://www.magyarkedvezmenykartya.hu/1250468
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2012.11.19. 15:51:53

Miert van az, hogy winampba megy az 5.1 , de ha mozillaban, vagy ie-ben csak a 2 front hangszoro megy??? Pls help
TT
Capitá del Barça

2012.11.18. 15:12:22

http://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM

nekem az első szavam a traktor volt :mrgreen:
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.17. 15:05:28

TZS írta:Nem tudjátok hogy mi történt a DinamoMoszkva-Zenit meccsen?
Hazai vezetésnél félbeszakadt...
Megdobták petárdával a Dinamo kapusát a vendég szurkolók,de szerintem ez ink. a Nemzetközi labdarúgás topicba való (a tippmixen 1es szorzó lesz,ha esetleg amiatt kérdezted)
TZS
Capitá del Barça

2012.11.17. 14:08:04

Nem tudjátok hogy mi történt a DinamoMoszkva-Zenit meccsen?
Hazai vezetésnél félbeszakadt...
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
Deus
Boixos Nois

2012.11.16. 09:05:08

Úúúristen :lol: ennél nagyobb fail nincsen

http://index.hu/kulfold/2012/11/16/ross ... ollaroson/
KépKép
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.14. 21:37:13

http://www.youtube.com/watch?v=JSnB06um ... re=related

Már látom is ezzel a jövőt, aztán majd megjelenik a kontaktlencsés verzió.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.13. 16:51:55

Game90 írta:
Capon írta:Haverom kinézett magának egy Arsenalos új nélküli felsőt a Lion's sportba, de nem vette meg. Karácsonyra megvenném neki, de már nem találom az oldalukon. Esetleg valami más boltot tudnátok ahol körbe tudnék nézni?
Ujj (grammar nazi).

Erre gondolsz? Csak ezt találtam, ami ujj nélküli (amúgy rohadt jól néz ki):
http://arsenaldirect.arsenal.com/jacket ... nvt/a9068/

Ha igen, akkor rendeld meg innen, jobbat nem tudok.
Nem, de köszi a linket mert elég zsír az a szürke póló. Arra lehet befizetek.

basszus ezt tényleg elírtam :oops:
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
PCsabi
aka Game90

2012.11.13. 16:25:36

Capon írta:Haverom kinézett magának egy Arsenalos új nélküli felsőt a Lion's sportba, de nem vette meg. Karácsonyra megvenném neki, de már nem találom az oldalukon. Esetleg valami más boltot tudnátok ahol körbe tudnék nézni?
Ujj (grammar nazi).

Erre gondolsz? Csak ezt találtam, ami ujj nélküli (amúgy rohadt jól néz ki):
http://arsenaldirect.arsenal.com/jacket ... nvt/a9068/

Ha igen, akkor rendeld meg innen, jobbat nem tudok.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.13. 15:29:51

Haverom kinézett magának egy Arsenalos új nélküli felsőt a Lion's sportba, de nem vette meg. Karácsonyra megvenném neki, de már nem találom az oldalukon. Esetleg valami más boltot tudnátok ahol körbe tudnék nézni?
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
TT
Capitá del Barça

2012.11.12. 18:34:53

szerintetek hol próbáljak meg venni angol keresztrejtvényt? 4 újságárusnál voltam ma, körbefutva a várost, de nem volt sehol. benzinkútnál majd még érdeklődök, hátha szerencsém lesz. online rejtvény meg nem jó, gép előtt utálnám csinálni, nyomtatni meg nem tudok,mert nincs mivel. :D
PCsabi
aka Game90

2012.11.09. 18:23:25

Bob_Marley írta: S pl azért szoktam ellenezni mert unokatestvérem is 18 éves, s "fél az idegenektől" nem tud megszólalni egy társaságban, s nem azért mert egy visszahúzódó gyerek lenne, egyszerűen "kiveszett" belőle ez a dolog, miután pötyög egész nap.Én meg ezeket nem tudom megérteni, vagyis megértem mert trend, csak szerintem ez nem jó irányba viszi a dolgokat.
Ez szerintem inkább az unokatestvéred hibája, mint a fb-é. Senki sem kényszeríti őt, hogy pötyögjön egész nap.

Én is fent vagyok fb-on, idáig semmi hátrányom nem származott belőle, sőt, inkább csak előnyöm van. Mondjuk én nem osztom meg, hogy éppen mit csinálok, meg a tegnapi bulin készült képeket sem teszem fel, amikor éppen meztelenül vagyok ill. nem írom ki, hogy pontozlak 1-10ig, mert rohadtul unatkozok.

Például most elég jól jött a fészbúk, nincs lóvé a telómon, aztán tudtam beszélni haverommal, hogy hol meg mikor találkozzunk.

Mondjuk azokat már nem értem meg, akik vonaton, villamoson, buliban is azt nézik, hogy éppen ki lájkolta a bejegyzését.

Kanty, Csababarca, Fecoo, Sanama hsz-eivel egyetértek.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.09. 14:20:57

vuvu írta:FTCSikihun: http://www.transfermarkt.de
Transfermarkt-on eléggé ad hoc-szerűen van ez számon tartva, most is pl. szerintük Adriano nem sérült.
vuvu
Jugador del Barça

2012.11.09. 14:14:59

FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.11.09. 13:06:11

sziasztok. fontos lenne. nem tudtok egy oldalt, ahol írja, hogy melyik csapatban kik a sérültek? elég a főbb bajnokságok (angol, német, spanyol, olasz)
köszi szépen.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.09. 12:44:53

Alapvetően én is Sanamával, Fecoo-val stb. értek egyet, csak a facebooknak még egyetlen olyan jellemzője van, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, nevezetesen, hogy 13 éves kortól lehet regisztrálni rá. Na most kezdjük ott, hogy eleve nekem is van pár ismerősöm, aki kamu születési dátummal már fiatalabb fent volt, de gyakorlatilag a facebook ebből a 13-18 éves korosztályból él. És amíg a felnőttekre lehet mondani, hogy hülye, hogy megadja az adatait, a gyerekeknél már nem ilyen egyértelmű a dolog, mert nincsenek tisztában a következményekkel. Pl. nemrég volt itt is téma az a lány, aki öngyilkos lett, (bár az videocset volt és nem facebook, de hasonló a dolog nagyon) nála is eléggé felnagyította a dolgot a közösségi hálózatok szerepe.
Ha lenne gyerekem, én tuti nem engedném nyugodt szívvel facebookozni, de sztem egyikőtök sem.

Viszont csak halkan jegyzem meg, hogy a google-nek garantáltan több info-ja van bármelyikünkről, mint a facebooknak, és igazából annyi regisztrációnál kell megadnod az adataidat, hogy félelmetes belegondolni, mit ki lehetne deríteni rólunk, ha valaki akarná. (Most hogy egy globális összeesküvés keretében valaki akarja-e, az más kérdés)

jelwaz: a képhez azért tegyük hozzá, hogy az említett corpration-ök követték el ezeket a kijelentéseket, pl. az anonymouson keresztül lehetett látni, hogy az emberek mit gondolnak Assange-ról.
Egyébként érdekes ez a folyamat is, amit az Anonymous gerjeszt, gyakorlatilag az emberek egyre többre értékelik a magánéletük védelmét, az internet szabadságát és sokszor éppen a védelmükben (?) hozott intézkedésekkel szemben (itt gondolok arra, hogy az EU-s lehallgatás elsődleges célja a terrorcselekmények megelőzése)
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.09. 12:34:41

Csabával teljesen egyetértek.

Aki hülye, felelőtlen az egy részt megérdemli, másrészt pedig nincs szüksége például facebookra, hogy ezt a "tehetségét" kamatoztassa. Huszadrangú számára a facebook, mert van az életnek megannyi területe, ahol kijön, hogy milyen is valójában, s fog szívni az életnek azon a területein.

A facebook-ot pedig lehet nagyon okosan használni, s ehhez nem kell semmilyen különleges képességgel rendelkezni.
Például én lájkoltam vagy feliratkoztam azokra az oldalakra és emberekre, akikre én kíváncsi vagyok. Felmegyek fb-re s már látom is, hogy mi történik, eltudom olvasni, nem kell külön az összes oldalra fellépjek. Tudom, hogy nem nagy dolog azokat az oldalakt külön-külön megnézni, de így sokkal egyszerűbb, időt takarítok meg, plusz kényelmesebb is.

A másik része, ami számomra nagyon hasznos az a csoportok. Egyetem, régi osztálytársak, vagy az otthoni nagyobb közösségek szempontjából. Egyetem miatt 250 km-re vagyok jelenleg az otthonomtól, de szerencsére van olyan csoport, ahol láthatom, hogy mi történik odahaza.

Tehát Bob nézetéhez visszatérve, itt régen nem a facebook a ludas. Nem egy közösségi oldal hibája, hogy egy átlag mai tinédzser képtelen három értelmes mondatot mondani. Igen, ott töltik a legtöbb idejüket, de ha nem lenne fb, akkor lenne valami más, s lehetne azzal takarózni. Sokkal könnyebb ez, minthogy kimozdulni, tapasztalatot szerezni, emberekkel kapcsolatba lépni. Az meg, hogy esetleg családon belül is az emberek inkább interneten kommunikálnak azt sem ezzel kell magyarázni. Hanem, azzal, hogy csak egy kicsit kellene ezekben az esetekben jobban egymásra figyelni, s nem lenne ennyi fiatal mutáns.

Összegezve: a facebook egy opció, mindenki maga eldönti, hogy szeretné vagy sem használni. Ha okosan használod, akkor azzal csak nyerhetsz, megkönnyíted a kommunikációt.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.11.09. 12:28:26

bírom, mikor bedobok valami témát, aztán megfeledkezek róla, és már 3 oldalt letrécseltetek. :D

majd végig is olvasom az összes hsz-t. :)
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.11.09. 12:18:14

LG írta:Persze, értem én az álláspontodat, de sztem te is máshogy látnád a dolgot, ha rokonod, barátot lenne az áldozat.
Én sem szeretem, mikor a sok álszent ember felelőtlenül ítélkezik, és valóban nem segít már a gyilkos kivégzése az áldozaton, de sztem az áldozat rokonainak, barátainak ez mégis enyhítheti a fájdalmát, ha tudják, hogy megfizetett a gyilkos érte.
Tudom, és biztos én is így éreznék, de ilyen helyzetben muszáj érzelemmentesen dönteni. Szerintem nem véletlen, hogy "barbárabb" és agresszívebb népeknél van még halálbüntetés. Azt, hogy nincsen mondjuk Európában halálbüntetés (csak Fehéroroszországban...), szerintem egyértelműen civilizációs hozadék.
Bob_Marley írta:...
Abban nem tudok egyetérteni veled, hogy attól még, hogy van autó, nem a kell a WC-re is azzal járni. Senkinek nem állnak ott a háta mögött egy pisztollyal, hogy a személyes problémáidat márpedig ott beszéld meg. Ráadásul a facebook egy kapcsolati rendszer is, amivel, ha nem rendelkezel, az bizony hendikep.

Amiért meg Sanamáékkal nem értek egyet, az az, hogy a facebook rohadt szemét módon használja ki az embereket, Igen, csomó mindent letilthatsz blabla, de nem az az alapvető hozzáállásuk, hogy védik az adataidat. Neked kell letiltatni, elrejteni, nem pedig feloldani, közszemlére bocsájtani és a többi.
Ezen meg azért elgondolkoznék:
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.09. 11:49:20

Én mindig azt vallom, a médiával meg a facebookkal kapcsolatosan is,hogy akit lehet azt manipulálja, a hülyéket,akik nem tudják értelmesen használni,céljainak megfelelően. De aki hülye az meg is érdemli.
Én néztem a Való Világot is,és nem lettem hülyébb tőle, használom a facebookot is,de nem vagyok hülyébb tőle. Csak mondjuk a már külföldön élő barátaimmal,rokonaimmal tudom tartani a kapcsolatot. Szóval hasznos,meg az egyetemistáknak is könnyebb fb-n egy csoportban megbeszélni a dolgaikat,mint telefonon pl.
Rohanó világ,rohanó igények.
Azt meg nem értem,hogy egyeseket miért zavar,ha valaki belehülyül az ilyenekbe. engem pl totál hidegen hagy ilyen szempontból más,magammal törődök,én meg tudok vigyázni,meg határt szabni ezeknek.

Az FB meg akárki akármit mond,egy nagyon hasznos dolog, rengeteg jó funkcióval. a hülyéket meg nem lehet letiltani róla,vagy kiszűrni,olyanokat akik kiírják hogy unalom... meg ehhez hasonló dolgokat.. ezzel is úgy vagyok,hogy hagy írják,max röhögök egyet rajtuk.

Abban meg Sanamának tökéletesen igaza van,hogy az FB-n elég jól le lehet titkosítani mindent, persze egy hackernek 2 kattintás az egész,de ez mindenhol így van. FB nélkül is ki lennél szolgáltatva,mert kb a telszámod alapján megtudnak mindent rólad, azt meg bármikor lehallgathatják.

Az meg,hogy megszűnik a élő kommunikáció az megint olyan dolog,hogy nálam pl nem fog. Én facebookon is beszélek esténként a legjobb barátommal,mellette 2naponta találkozunk is. vagy a csoporttársaimmal dettó.

Szóval minden azon múlik,hogy használja ezeket az ember. Aki nem tudja ésszerűen használni annak úgyis mindegy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
vuvu
Jugador del Barça

2012.11.09. 11:04:40

Bob_Marley...
teljesen egyetértek veled!
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.08. 22:32:56

Bob,
a virtuális beszélgetés nem a Facebookal jött be. Skype,MSN,stb.
A meg, hogy mindenkivel személyesen/telefonon beszélj megoldhatatlan.

Nyilván igazad van abban, hogy sokkal nagyobb értéke van egy élő beszélgetésnek, de mindig, mindenkivel nem lehet.

Az meg,hogy a mai világban ki lehet deríteni bármit az emberről, csak akkor igaz, ha azt az ember mutogatja. Facebookról is csak akkor fogod megtudni az én születési dátumomat, ha megadom, és nem védem le. De azt ugyanúgy megtudod, ha egy szórólapon elkezdem osztogatni Pesten...
Amit nem akarok megosztani, arról nem lesz információja senkinek, én ezt akarnám megértetni.

Az is igaz,hogy ezek az adatgyűjtések kihasználják az embereket, de erre írtam, hogy aki hülye az hülye.

Úgy mondanám, hogy az emberi hülyeséget használja ki, az meg elég gyakori manapság.
Válasz küldése