Ez középiskola és ezek szerint nem így van, mert mégis szívatják. De azért ebbe most azért sem tudok belemenni mélyebben, mert olyannyira nem ismerem. Mindenesetre szívatják tehát akk nem teljesen így van.sjd írta: Lehet, hogy naiv vagyok, de itthon nincsenek művészeti sulik pont az ilyen arcoknak? Ahol aztán nem szívatnák matekból, és tudna a művészetre koncentrálni sokkal komolyabban. (Pl. azt tudom, hogy zenei suli nem egy ilyen van Bp-n, ráadásul bentlakásosak, ha a távolság probléma lenne)
Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy valahogyan meg kéne szabadítani a diákokat ettől a rengeteg felesleges tantárgytól, csak ezzel felvetődik a kérdés, hogy mégis mikor döntse el a gyerek, hogy mire van szüksége? Mert az egy dolog, hogy van, aki már 12 évesen eldönti, hogy klasszika-filológus lesz, de nem egy 21-22 éves van, aki egyetemről egyetemre járkál, mert még ekkorra sem alakult ki, hogy mit szeretne csinálni. Nekem is nem egy osztálytársam volt, aki faktválasztás után változtatta meg a terveit, és már fél-1 éves lemaradást sem volt könnyű behozniuk.
Na igen... ez jó kérdés... ki mikor dönti el... én is már évek óta filőzom a ezen és még nem jutottam konkrét elhatározásra. Egyszer ez tetszik meg, máskor az...de azért azt lehet tudni, h mondjuk egy kémia vagy fizika nekem soha az életben nem fog kelleni, más meg így lehet a biosszal pl. Persze lehet mondani, h sose tudhatod, de annyira azért ismerem magam, h tudjam, kémia nem fog kelleni

Persze azt meg nem lehet megcsinálni, h akkor adod le a tantárgyat, amikor tudod, h nem kell. Erre kéne vmi megoldás...