sjd olvastam azt is, de arra már nem volt idegem reagálni.
bence-barca verziójában is van realitás, de én inkább Mezner2 gondolatmenetével értek egyet.
Abszolút helytálló, hogy pl lehet valakinek nem megy a matek, de olyan részt mozgat meg az agyban ami kell, ráadásul az egész matematika logikán alapul, s ezt fejleszteni sohasem hátrány.
Illetve nyilván a cél, hogy vonzóbbá tegyék a szakmákat.
Oké minek kell megtanítani olyat amire nincs szükséged (ajaj majd az egyetemen, ott aztán hány olyan van amit megtanulsz gyorsan levizsgázol és másnap már azt se tudod milyen tantárgy volt)
Valahol egy középutat kell megtalálni, a magyar oktatási rendszerben, tantervben sok az információ tömeg, s pl az szerintem nem lenne egy rossz ötlet ha bevezetnének akár készség fejlesztő tantárgyakat, logika órákat.
Van a másik véglet pl az amerikaiak tényleg ha megkérdezel tőle egy évszámot vagy egyéb exakt dolgot (most ne menjünk bele hogy egy évszám nem biztos hogy pontos

), fogalma sem lenne, viszont pl az ottani oktatásban meg nagy hangsúlyt fektetnek a logika fejlesztésre, nyilván ez sem a jó rendszer mert alap műveltségbe azért beletartoznak olyan dolgok amikre meg inkább pl a mi rendszerünkben fektetnek nagy hangsúlyt.
Kicsit úgy érzem a rendszer elmaradt a korral, s sajnos nem sajnos olyan világot élünk amihez igazodva már más gondolkodású emberekre van szükség (itt arra gondolok, hogy felgyorsult a világ, nagyon fontos a probléma megoldás gyorsasága, reakcióidő a "józan paraszti ésszel való gyors gondolkodás ) .Ezért írtam arany középút, hogy nyilván pl bence-barca is írja minek Kémia 3 évig azért az is olyan tárgy ami a hétköznapi életben azért sokat segít (rendben nagyon belemélyedve szenekbe meg alkoholokba gázokba, reakciókba csak az elvetemülteknek

de azért jó tisztában lenni hogy az etil alkohol is alkohol meg a sör is, de előbbit nem igen jó fogyasztani

) viszont probléma megoldó tantárgyakat eltudnék képzelni, agyserkentő tárgyakat logika órát stb.