Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ez igaz, csak dobhatod azt a barátot a kukába, akit a pénzed miatt tudsz megtartani.shutterisland írta:na leírom leegyszerűsítve. tegyük fel, a teljes boldogsághoz gazdagság,egészség és szeretet (család,párkapcsolat,barátok) kell.
ha gazdag vagy alapból, könnyebb megszerezni/megtartani a többi feltételt, mint ha az utóbbiak közül van meg 1-2, de gazdag szeretnél lenni.
Én egy szóval sem mondtam, h aki gazdag, az boldogtalan. Én azt mondtam, h aki nem gazdag, hanem mondjuk egy átlag magyar anyagi lehetőségeivel rendelkezik, és boldogtalan, annak a pénz sem fogja meghozni a boldogságot, mert ha most nem tudja értékelni az élet örömeit, azt gazdagon sem fogja tudni.csababarca írta:Nagyon szélsőséges eseteket mondotok. nyilván ha választani kell,hogy egészség+gazdagság,egészség+szegénység akkor az első kombót választanám. Miért kezelitek alapesetnek,hogy aki gazdag az boldogtalan?
Persze ha gazdagsághoz valami súlyos betegség tartozna,meg boldogtalanság akkor más a helyzet,de még akkor is gondolkodóba esnék.
Én nem vagyok álszerény. Boldog tudok család nélkül is lenni (most nem a meglévő családtagjaim nélkül értem,hanem a még meg sem lévő,jövőbeni család nélkül). És nem mérhetetlen gazdagságra vágyom,luxus dolgokra,csak arra hogy nem hónapról hónapra éljek,mint a 30-35 éve tisztességesen dolgozó szüleim,hogy anyum tanári fizetése is majdnem elmegy a rezsire. Csak arra vágyok hogy ne legyen gondom.
Mert ha választanom kell,akkor élek gondtalanul de család nélkül, mint hogy családom legyen,de nem tudok nekik megadni még alapdolgokat se.
Szóval nehéz ügy ez,de mondom,ha valaha választhatnék,akkor inkább választom a magányt,de jólétben,mint hogy családot alapítsak,és havi szinten problémáink legyenek a megélhetéssel.
Persze ezen a mostani lottónyeremény lendíthetne,én azzal a pénzzel olyan szinten alapoznám meg az életemet,hogy még a gyerekeimnek is bőven jó életük lenne,de talán az unokáknak is.
De azok az ismerőseid se lennének akkora spanok, ha az egyik lesüllyedne, és hirtelen nem lenne annyi lóvéja...shutterisland írta:ezt sem lehet általánosítani.Sanama írta: Elég érdekesen gondolod az tény.
Én is inkább LG-vel értek egyet
Abba gondolj bele,hogy az a világ, amit csak a pénzed miatt tudsz felállítani magadnak, mennyire lenne valós? Mennyire lennének igaziak azok a barátok,akiket a pénzeden szereztél, vagy azok a barátnők,stb. ?!
ismerek gazdag köröket a környékemen (persze nem csőgazdag milliárdosok, de magas színvonalon élnek) akik mindig együtt járnak ide-oda funolni, fogadásokat szerveznek, nyaralnak, stb.
nem érzem azt, hogy ezek ne lennének őszinte dolgok.
a nagyon-nagyon magas, korrupt körökben lehetnek érdekbarátságok inkább, meg ott, amikor egy gazdaggal a szegény próbál haverkodni.
a barátnők ugyanez. sztem idővel mindenki megtalálja a párját, akit szeret, és aki őt is szereti, azért aki, és ahogy kinéz.
viszont előtte nem gáz, ha (és ez a pénzednek köszönhető nagyrészt) bármilyen nőt megkaphatsz.
ezt sem lehet általánosítani.Sanama írta:Elég érdekesen gondolod az tény.shutterisland írta:...
Én is inkább LG-vel értek egyet
Abba gondolj bele,hogy az a világ, amit csak a pénzed miatt tudsz felállítani magadnak, mennyire lenne valós? Mennyire lennének igaziak azok a barátok,akiket a pénzeden szereztél, vagy azok a barátnők,stb. ?!
Ehhez csak gratulálni tudok, szívből kívánom, hogy rajtad se segítsenek, ha esetleg éhezni fogszKash írta:Inkább megmentek egy éhező kiskutyát, mint egy éhező 40 éves embert...lehet, hogy ez az én bajom, meghogy rosszul gondolkodom, de én az embert nem tekintem a társamnak, és nem is tekintem ugyan azon fajnak, tisztelet a kivételnek.
Elég érdekesen gondolod az tény.shutterisland írta:...
Nem tudom, nálam az egészség a legfontosabb. Amíg testileg, és lelkileg is maximálisan egészséges vagyok, addig nincs nagy baj. Ha vmi maradandó egészségügyi károsodást szenvednék, mondjuk az egyik lábamat elveszteném, nincs az a pénz, ami boldogítani tudna, mert többé nem lennénk teljes ember, nem is akarnék úgy tovább élni. De ez így van a lelki betegségekkel is. Ne hidd, h a depresszió csak a szegények betegsége! Nagyon sok gazdag is ugyanígy szenved tőle.shutterisland írta:tény, hiszen mindenki meghal egyszer.Robotolhatsz egész életedben egy gyárban, lehetsz rocksztár, lehet milliárdos, kertész, cseléd akármi. Mindenkinek ugyan az a sorsa.
viszont az anyagi helyzeted nem mindegy, még ebből a szempontból sem (mittudomén drága gyógyszerek,kezelések,stb.)
a lényeg az én szempontomból amúgy az, hogy inkább élnék 50 évet fényűző pompában, gazdagon, luxuskocsikkal a luxusvillám garázsában, 3 ukrán kiscsajjal sexonthebeach koktélt szlopálva a yakuzzimban, mint mondjuk 75-öt gyárimunkásként, aki azért gürizik, hogy fizesse a számlákat, és nélkülöznie kell.
meg amúgy is, lehet, hogy selejt vagyok, de az én értékrendemben a pénz a legfontosabb dolog a világon.
oké, család-szeretet-szerelem...nagyon fontosak, de én úgy vallom... "ha pénz van, minden van."
és ez a mai világra érvényes, mert minden a pénz körül forog.
Pont az általad leírt dolgok azok, amikhez nem segít a pénz hozzájutni.shutterisland írta: oké, család-szeretet-szerelem...nagyon fontosak, de én úgy vallom... "ha pénz van, minden van."
és ez a mai világra érvényes, mert minden a pénz körül forog.
tény, hiszen mindenki meghal egyszer.Robotolhatsz egész életedben egy gyárban, lehetsz rocksztár, lehet milliárdos, kertész, cseléd akármi. Mindenkinek ugyan az a sorsa.
http://www.youtube.com/watch?v=nWNNzWDx ... re=relateddaffy írta:akkor igyekszem kiverni a fejemből azt,hogy egyszarvú póni leszekTim írta: Természetesen mindent meg lehet magyarázni,de azért elég furcsa,hogy az adott szituációban az emberek kb. 98%-ban ugyanazt álmodják.
Személy szerint nekem az a nézet szimpatikus,ami szerint mindenkire az vár a halál után,amiben hitt,illetve elképzelt. Ha ez a hagyományos keresztény pokol/menyország,akkor az. Ha a muzulmán paradicsom a háremhölgyekkel,vagy a valhalla,vagy az újjászületés/lélekvándorlás volt az elképzelése akkor azt kapja.
akkor igyekszem kiverni a fejemből azt,hogy egyszarvú póni leszekTim írta: Természetesen mindent meg lehet magyarázni,de azért elég furcsa,hogy az adott szituációban az emberek kb. 98%-ban ugyanazt álmodják.
Személy szerint nekem az a nézet szimpatikus,ami szerint mindenkire az vár a halál után,amiben hitt,illetve elképzelt. Ha ez a hagyományos keresztény pokol/menyország,akkor az. Ha a muzulmán paradicsom a háremhölgyekkel,vagy a valhalla,vagy az újjászületés/lélekvándorlás volt az elképzelése akkor azt kapja.
Természetesen mindent meg lehet magyarázni,de azért elég furcsa,hogy az adott szituációban az emberek kb. 98%-ban ugyanazt álmodják.Mihu írta:Az a baj hogy én eléggé tárgyilagos ember vagyok. Tehát ha valamire van bizonyíték, akkor azt elhiszem. Értelemszerűen amire nincs, azt meg nem, bármennyire is szeretném. A halál közeli élményekre meg a tudományos magyarázat az, hogy azt az agyunk produkálja. Különböző műszerekkel megfigyelték halál közeli állapotban lévő emberek agyműködését, és mielőtt teljesen leállt volna a működés, az agy azon része mutatott fokozott aktivitást, amely az álomért, és azért felelős, hogy ha valamit elképzelünk, akkor azt úgymond "lássuk magunk előtt". Tehát az agy produkálja ezt, hogy nagy fehér fény, meg boldogság, meg ismeretlen alakkal való találkozás, stb.
ha egy kicsit olvasol a témában,akkor rájössz,hogy rengeteg olyan dolgot tudnak a halálból visszatérők,amit nem tudhatnak pl: amíg halottak voltak,megjegyezték az össze orvos nevét,ébredésükkor pontosan tudták,hogy hol volt a testük,mi történt vele,stbMihu írta:Az a baj hogy én eléggé tárgyilagos ember vagyok. Tehát ha valamire van bizonyíték, akkor azt elhiszem. Értelemszerűen amire nincs, azt meg nem, bármennyire is szeretném. A halál közeli élményekre meg a tudományos magyarázat az, hogy azt az agyunk produkálja. Különböző műszerekkel megfigyelték halál közeli állapotban lévő emberek agyműködését, és mielőtt teljesen leállt volna a működés, az agy azon része mutatott fokozott aktivitást, amely az álomért, és azért felelős, hogy ha valamit elképzelünk, akkor azt úgymond "lássuk magunk előtt". Tehát az agy produkálja ezt, hogy nagy fehér fény, meg boldogság, meg ismeretlen alakkal való találkozás, stb.
Az a baj hogy én eléggé tárgyilagos ember vagyok. Tehát ha valamire van bizonyíték, akkor azt elhiszem. Értelemszerűen amire nincs, azt meg nem, bármennyire is szeretném. A halál közeli élményekre meg a tudományos magyarázat az, hogy azt az agyunk produkálja. Különböző műszerekkel megfigyelték halál közeli állapotban lévő emberek agyműködését, és mielőtt teljesen leállt volna a működés, az agy azon része mutatott fokozott aktivitást, amely az álomért, és azért felelős, hogy ha valamit elképzelünk, akkor azt úgymond "lássuk magunk előtt". Tehát az agy produkálja ezt, hogy nagy fehér fény, meg boldogság, meg ismeretlen alakkal való találkozás, stb.Tim írta:Egy csomó mindenre nincs ésszerű magyarázat. Hogy mi lesz velünk a halál után,ezer oldalról meg lehet közelíteni. Akár a vallás felől,akár a filozófia felől,akár a hit felől. De bővebb felvilágosítást olyan tudna adni,aki visszajött odaátról. Bár ilyenre is volt példa,azoknak az esetében például akik a klinikai halálból tértek vissza,illetve Haitin több olyan eset volt hogy eltemették az illetőt,és egyszercsak felbukkant. Mondjuk az utóbbiak nem emlékeztek semmire,még a saját életükre sem.Alexander Mahone írta: Reálisan nézve egyszerűen csak elporladunk. A szívünk, a hitünk meg a reménykedésünk azt diktálja, hogy biztosan van valami, de ésszerű magyarázat nincs rá.
Nem kell "valami tér", mert maga a tér tágulAlexander Mahone írta:Ha már ilyen tudományos dolgoknál tartunk, elvileg ugye tágul a világegyetem? De mibe? Kell valami tér amibe tágulnia kell?
Egy csomó mindenre nincs ésszerű magyarázat. Hogy mi lesz velünk a halál után,ezer oldalról meg lehet közelíteni. Akár a vallás felől,akár a filozófia felől,akár a hit felől. De bővebb felvilágosítást olyan tudna adni,aki visszajött odaátról. Bár ilyenre is volt példa,azoknak az esetében például akik a klinikai halálból tértek vissza,illetve Haitin több olyan eset volt hogy eltemették az illetőt,és egyszercsak felbukkant. Mondjuk az utóbbiak nem emlékeztek semmire,még a saját életükre sem.Alexander Mahone írta: Reálisan nézve egyszerűen csak elporladunk. A szívünk, a hitünk meg a reménykedésünk azt diktálja, hogy biztosan van valami, de ésszerű magyarázat nincs rá.
Én még ezt is bevállalnám. Bár alighanem beleőrülnék.sjay írta:Az örök élet is csak úgy lenne jó, ha a barátaid, szeretteid is élhetnének veled együtt... Gondolj csak bele, végignézni azt, hogy akit szerettél és akik közel állnak hozzád eltávoznak, még rosszabb, mintha nincs "élet" a halál után.Alexander Mahone írta:Én ezért élnék örökké. Vagyis csak úgy, hogy ha akarok akkor vethessek véget az életemnek. Élni jó. És több száz év múlva talán már válaszokat kapnánk azokra a kérdésekre, amiket itt felteszünk, ami számomra mindent megér.