Asys írta:
Megkérdezném, hogy miért szív vagy iszik az ember? Jönne a válasz, hogy jól érezze magát, hmm pofon egyszerű. Talán máshogy nem tudna kikapcsolódni? Boldoggá tenni önmagát?
Ha NEM a válasz, akkor az bizony szánalmas... annyi csoda és érték van a világban, amihez nem kell kábult állapotban lenni vagy épp feleslegesen durrogtatni a petárdát (közben halálra rémítve a háziállatokat).
A szívásra nem tudok választ adni, mert nem szívok se cigit, se mást.
Ami az alkohol fogyasztást illeti: Én azt hiszem leírtam lejjebb, h nálam mik a határok. Nem zavar, h vki ittas, amíg nem köt bele, zaklat másokat, nem rendez jeleneteket, nem károsítja a berendezést, vagy az utcát. Szóval ha csak simán jól érzi magát az ember, azzal nincs gond.
Végülis a válaszom: természetesen lehet máshogy is jól érezni magunkat, de sztem az alkohol is, h megfelelő minőségű, és megfelelően használják is tud csoda és érték lenni.
Pl. nyári forró estéken milyen jó kiülni haverokkal sörözni a teraszra, vagy néha milyen jól esik egy jóféle bort eliszogatni. Téli hidegen jólesik a forralt bor. A jóféle whisky-t is nagyra tudom értékelni, az igazi jó magyar pálinka pedig sztem az egyik legjobb dolog a világon. Az ünnepeink hangulatát is tudja fokozni vmi jó ital, vagy ha ismerkedni akarsz, akkor is tudod vele oldani egy kicsit a gátlásokat.
Én pl. szeretek pókerezni, és rájöttem, h 1-2 deci vodka nagyon jót tesz az amúgy túlságosan feszes játékomnak.