carlos636 írta:
kurdtnak ezúton jelezném, hogy időhiány miatt sajnos a kör hátralévő részéből ki kell szállnom.
Vettem és respect, amiért így is behoztad a lemaradásod!
Most ugye napokig nem volt fórum. Az egy dolog, hogy az élet ettől nem áll meg és filmeket ugyanúgy lehet nézni, de ennek ellenére most egy darabig egy kicsit elnézőbb leszek (nem mintha eddig túl szigorú lettem volna, de majd az is eljön). Bár most jó állunk, én is most három filmet fogok értékelni egyszerre:
Yip Man
Rengetegszer hangoztattam már a fórumon, hogy nem vagyok nagy barátja a távol-keleti kosztümös filmeknek. Viszont mindegyik tiszta lappal indul nálam. És az a helyzet, hogy ez az említett körülményekhez képest eléggé tetszett. Marha jól nézett ki, a harcjelenetek szerintem el lettek találva és még a történet is érdekelt; tán azért, mert nem több száz évvel ez előtt játszódott, hanem egy történelmileg számomra megfoghatóbb korban.
Donnie Yen pedig nagy király! Szerencsére nem volt hosszú a film, számomra ez is jót tett neki.
6.5/10, nagyon ritkán adok jobb osztályzatot ilyen filmnek.
Kabaré
Alapvetően nincs bajom a mjúzikelekkel, sőt egy-kettőt még kimondottan szeretek is. Ellenben ez nem igazán tartozik közéjük, ha már Bob Fosse, akkor az All that Jazz szerintem jobb film.
Ezt a filmet is az menti meg, hogy a háttértörténet valamennyire fenntartja az érdeklődést. Kimondottan érdekes, hogy a dalok semmilyen hatással nem voltak rám, egyikre sem mondanám azt, hogy ezt kontextuson kívül is bármikor elővenném, pedig a jó musical egyik alapja számomra az, hogy legyenek benne ilyen dalok. Mindegy, az a baj, hogy Michael Yorke-ot eléggé bírom, tehát adok hat pontot a filmnek, a jövőre pedig azt tanácsolnám az ajánlóknak, hogy kétszer is gondolják meg, ha musicalt ajánlanak...
6/10
Harol és Maude
Ohhhh yeaaaaaaa!
Ugyan most megint nincs egy hétig filmklubos filmem, de annyi baj legyen. Ez a film ugyanis minden szempontból a kedvenceim közé tartozik. Már a nyitójelenetnél tudom, hogy ez "nekem készült" (
ennek még a többszöri "megismétlése" is megbocsátható, sőt szinte szükségszerű) és a továbbiakban is remekül bomlik ki a dolog. Ahogy bence-barca is írta, a zenék marha jók. De ebben mondjuk Hal Ashby ritkán lő mellé, ajánlom mindenkinek az Utolsó szolgálat című filmet, akár magyarul is (ha jól emlékszem, annak eléggé el lett találva a szinkronja).
Az a jelenet pedig, amikor egy pap is megosztja velünk a véleményét...priceless! Már háromszor láttam ezt a filmet, de lehet, hogy előveszem mégegyszer és akkor írok még valamit.
Röviden: remek film, egyúttal remek ajánlás, mert nem sokan látták ahhoz képest, hogy mennyire jó.
8.5/10