Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Irigyellekdetabarca írta:No! Egy ajándékot már meg is kaptam egyik barátomtól, mert ő is a családdal karácsonyozik. Csak szólok, hogy gazdagabb lettem egy óriási Barca zászlóval!![]()
Hasonlóan jó ajándékot nektek is!
Azt nem, de az internet más dimenzió. Az országban még mindig elég sok embernek nincs csak 4-5 csatornája. Alapvető emberi igény, hogy megnézzenek egy híradót, illetve, hogy munka után tv-ézennek. Leülnek a tv elé és muszáj nekik bűnügyi híreket nézni aránytalanul magas számban. Ezt szabályozni kell. Az internet más kategória, ott nincs műsoridő-beli korlát tehát van ilyen és olyan hír is rengeteg. Viszont az interneten arra az oldalra mész amelyikre akarsz és azt a hírt olvasod el amelyiket akarod. Míg a tv-ben az előbbi nem mindenki számára, míg az utóbbi senki számára sem adott.Lionel85 írta:Viszont amit cenzúráznak a tv-ben, az az interneten megmarad. Márpedig a 21. században már a családok többségében van internet, így onnan is lehet tájékozódni a napi hírekről. Én minden este megnézem a híradót, de emellett a netről is tájékozódom és sok hírt elolvasok. Nem mindet persze, mert nagyon sok hír van, de ami engem érdekel, azt megkapom. És azt csak nem fogják nekem megszabni, mit olvassak.Kalap1988 írta:A bűnügyi híreket pedig igenis csökkenteni kell, persze a politikusoktól is frusztáltak leszünk, de ez nem jelenti azt, hogy a bűnesetektől nem. Azért felháborító, hogy az ember megnéz egy híradót, mondjuk a kereskedelmi tv-ékben és ha nem gondolja át, akkor azt hiszi, hogy a vadnyugaton él..... Mondjuk van,aki valóban ott él, de annak nem kell híradót néznie, hogy tudja. A médiatörvény sok sebből vérzik, de kivételesen ezt egy jó pontjának tartom. Viszont azt hiszem ez politika, erről nem lehet itt beszélni...
Nem veszem komolyan,csak röhögök rajtuk. Szórakoztat,ezért nézem. Ennyi.Kalap1988 írta: Nem a híradótól lesz kultúrember valaki.... A VV szerepét a te életedben pedig csak az tudja megítélni, aki nap, mint nap melletted van. Azért merem remélni, hogy nem veszed komolyan azt a sok idiótát
Viszont amit cenzúráznak a tv-ben, az az interneten megmarad. Márpedig a 21. században már a családok többségében van internet, így onnan is lehet tájékozódni a napi hírekről. Én minden este megnézem a híradót, de emellett a netről is tájékozódom és sok hírt elolvasok. Nem mindet persze, mert nagyon sok hír van, de ami engem érdekel, azt megkapom. És azt csak nem fogják nekem megszabni, mit olvassak.Kalap1988 írta:A bűnügyi híreket pedig igenis csökkenteni kell, persze a politikusoktól is frusztáltak leszünk, de ez nem jelenti azt, hogy a bűnesetektől nem. Azért felháborító, hogy az ember megnéz egy híradót, mondjuk a kereskedelmi tv-ékben és ha nem gondolja át, akkor azt hiszi, hogy a vadnyugaton él..... Mondjuk van,aki valóban ott él, de annak nem kell híradót néznie, hogy tudja. A médiatörvény sok sebből vérzik, de kivételesen ezt egy jó pontjának tartom. Viszont azt hiszem ez politika, erről nem lehet itt beszélni...
Nem a híradótól lesz kultúrember valaki.... A VV szerepét a te életedben pedig csak az tudja megítélni, aki nap, mint nap melletted van. Azért merem remélni, hogy nem veszed komolyan azt a sok idiótátMessithebest írta:Én egész egyszerűen utálom a híradót,mert más nincs benne csak politika,halálesetek és néha egy kevés sport..... VV-t viszont megnézem mert szórakoztat,mégis kultúr embernek érzem magam. Velem van a baj esetleg?
Ezek a műsorok az emberek állati vagy belső alantas igényeit szolgálják ki. Mert valóban az átlag butább ember igényli, de ha nem lenne, akkor megnézne alternatív, igényesebb műsorokat is. Hiszen bármennyire buta egy ember, e képességét, adottságát lehet fejleszteni bizonyos keretek közt. Tehát, ha egy ember, hülye, akkor hülye, de ezektől a műsoroktól még igénytelenebb lesz. Nem beszélve arról, hogy mennyiben változtatja ez meg a viselkedéskultúráját. Beszéltünk itt a mai fiatalokról. Részben azért van, hogy bunkóbbak a régieknél, mert ilyen műsorokon nőnek fel, illetve csoportban erre még inkább rátesznek azzal, hogy hatnak egymásra. Tehát nem azért, mert 50 évvel ezelőtt minden embernek 130-as IQ-ja volt. Hanem azért, mert más volt a társadalmi minta. Amikor a tv-ben Latinovitsékat nézték Mónika és az orkjai ( itt nem kisebbségre gondolok, hanem emberi nullákra) helyett..... Ez igenis befolyásolja a viselkedésünket.kristop írta:híradót csak akkor nézek, ha épp azon a csatornán vagyok. egyáltalán nem érdekel, hogy melyik indonéz faluban lőttek le három szerencsétlent. vagyhogy bangladesben sokat esik az eső, kiáradt egy folyó. továbbmegyek, az se hogy kiraboltak egy postát [auto_cenzúra]ádon. haló, 2010 van emberek. internet. az arcodba van tolva minden hír és szelektálhatsz.
viszont valóvilágot, ha ráérek megnézem. hét óra van, odakapcsolok. szórakoztat. amúgy is mindig érdekes téma volt az embereknél, hogy mi lesz ha összezárod őket. das experiment, biztos ismerik néhányan. amúgy vágod, bud spencer filmeket is nézek, pedig az is primitív. mégis kult és elvagyok közben. fel lehet itt még sorolni megasztárt, xfaktort, mónikasót, mindenki tudja, hogy milyen szintű műsorok ezek, de rohadtul nem attól lesz gyökér valaki, mert ezeket néz híradó(most komolyan?) helyett.
és hidd el, pont ugyanannyira idegesítő lenne, ha valóvilág, megasztár nézők helyett valóvilág, megasztár fikázók lennének az átlagemberek.
Párttulajdonban nincs csak érdekeltségben. Illetve ez a két tv Fideszessjay írta:Sajnos ebben a mai politikától tele tűzdelt világban már az sem mindegy, hogy melyik csatornán nézed a híradót. Például a Hír, és az Echo Tv is párttulajdonban van (Fidesz, illetve MSZP) így hajlamosak a híreknél görbe tükröt mutatni.Drigo írta: Bár sokan el sem jutnak addig, hogy híradókat nézzenek, leragadnak a való világnál, meg a mónika shownál.
Igen, de pl a Bibliában azért vannak a példabeszédek, hogy mankót adjanak az értelmezéshez. Azokat a szélsőségeket, amiket leírtak itt páran, magából a Bibliából csak nyakatekert és hamis belemagyarázásokkal lehet kiszűrni. A szélsőségeken túl persze elég tág a pálya az értelmezésre ( mondjuk messze nem olyan relatív, mint minden más a világban, ráadásul a hívő embernek nem sok minden relatív a világban sem), de ez önmagában nem baj és ha valaki nem a szélsőségekben túlbuzgó,hanem a jézusi életben ( pl Teréz anya, de sorolhatok még) az rosszat még nem hozott a földre. A Bibliából belemagyarázással sem lehet kiolvasni pl az inkvizíciót, vagy a keresztes háborúkat. Ezért írtam, hogy minden hiba a hibát elkövető emberé, minden erény pedig a tanításé, Istené.Perrero írta:én is arra írtam, hogy ami neked jó értelmezés, az lehet, hogy nekem nem jó.. pont az a lényeg, ill. lenne, h mindenki úgy értelmezi ahogy akarja
Egyrészt igazad van, mert lehet, hogy mert az eberek maguktól is ostobák, és leginkább erre van igény.kristop írta:fel lehet itt még sorolni megasztárt, xfaktort, mónikasót, mindenki tudja, hogy milyen szintű műsorok ezek, de rohadtul nem attól lesz gyökér valaki, mert ezeket néz híradó(most komolyan?) helyett.
Igen, egy mondattal előtte erre is céloztam, de ha választani kéne, inkább azt nézzék az emberek, mint az általam említett másik két műsort. Jó, mónikának már annyi.sjay írta:Sajnos ebben a mai politikától tele tűzdelt világban már az sem mindegy, hogy melyik csatornán nézed a híradót. Például a Hír, és az Echo Tv is párttulajdonban van (Fidesz, illetve MSZP) így hajlamosak a híreknél görbe tükröt mutatni.Drigo írta: Bár sokan el sem jutnak addig, hogy híradókat nézzenek, leragadnak a való világnál, meg a mónika shownál.
Sajnos ebben a mai politikától tele tűzdelt világban már az sem mindegy, hogy melyik csatornán nézed a híradót. Például a Hír, és az Echo Tv is párttulajdonban van (Fidesz, illetve MSZP) így hajlamosak a híreknél görbe tükröt mutatni.Drigo írta: Bár sokan el sem jutnak addig, hogy híradókat nézzenek, leragadnak a való világnál, meg a mónika shownál.
Igen, ebben (nem azt írom, hogy sok igazság) egyetértek Veled!lui1698 írta:Erre szüksége van az embereknek. Kell az, hogy valamilyen magasabb hatalomba kapaszkodhassanak, illetve ha valamilyen dolgot nem tudnak megmagyarázni akkor azt is általában isteni csodaként fogják fel.
Itt tanítások, tehát például a Biblia értelmezésről beszéltem. Aki jól értelmezi, abból nem lesz olyan idióta ( már bocsánat), akikről írtak a többiek.Perrero írta:ami neked jó az nekem lehet, hogy nem...
Igen, de ezek alatt a szélsőségek alatt értem én a tanítások félremagyarázását. Aki jól értelmezi, az nem csinál ilyen butaságokat.Tim írta:Divatnak én sem nevezném,vagy legalább is nem újkeletű dolog ez.Kalap1988 írta: Lionel85! Divat lett a papi pedofília? Ne hidd azt, csak azért gondolod így, mert arányaiban sokkal többet hallasz róla. Ezt pedig a média teszi. A média korlátlan hatalommal rendelkezik ezen a téren. Hiszen nem csak a hírek meghamisításával és torzításával lehet csúsztatni, hanem az elhallgatással, vagy a túlzott hangsúlyozással is.
Ha többet hallani ilyen ügyekről az egyrészt tényleg a médiának köszönhető,másrészt az egyháznak sincs már akkora tekintélye mint korábban.Az elhallgatás pedig tényleg komoly fegyver.Mint amikor a püspöknek tudomására jut hogy farkasra bízta a nyájat,és inkább áthelyezi a papot hogy ne legyen botrány. Az áldozatokat pedig megvesztegetik,vagy megfélemlítik,ellehetetlenítik. Mindezt úgy mondom hogy egyáltalán nem vagyok vallásellenes.
A túlzott vallásosság pedig nagyon is veszélyes. Mit mondanál azokra a szülőkre akik a gyermekük cukorbetegségét imával akarták gyógyítani inzulin helyett? És akik nem engedélyezik a vérkészítmények alkalmazását
műtétek alatt,a bibliára hivatkozva? És mi a helyzet a szektákkal akik mind a keresztény tanításokat veszik alapul,mint például a David Koresh vezette csoport?
Mégiscsak igaza volt az öreg Buddhának,amikor azt mondta hogy a szélsőségesség minden formája kerülendő,nemde?