Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Tivornya
Capitá del Barça

2010.12.23. 17:52:36

Ez Erik von Daniken produkció a múltról, istenekről(Idegenek)...nagyon elgondolkodtató és szórakoztató előadás.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.23. 17:49:30

Tivornya írta:Előbb linkeltem egy "szemfelnyitósat" 8)
Igen láttam arról jutott eszembe.
Ilyenek voltak az oldalon, mint a Food Inc. meg hasonlók.
Meg pénzről, bankokról is voltak filmek úgy rémlik.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Tivornya
Capitá del Barça

2010.12.23. 17:45:52

Előbb linkeltem egy "szemfelnyitósat" 8)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.23. 17:43:12

Mondjuk én meg vagyok keresztelve meg jártam kiskoromban hittanra is szóval sok bajom már nem lehet elvileg. :D
Most így visszagondolva mikkel tömték a fejemet akkoriban. Jéézusom. :mrgreen:

szerk.: Jut eszembe! Anno találtam egy oldalt ahol nagyon sok jónak ígérkező doku film volt. Ilyen "szemfelnyitós" fajták. Valaki nem tudja, hogy melyik ez az oldal?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.23. 17:41:16

lui1698 írta:Vallás témához csak annyit, hogy szerintem ha az emberek csak tized annyira hinnének saját magukban, mint a hülye isteneikben akkor sokminden máshogy lenne.
Ahogy mondod.
Én is kinőttem a mesékből(ill nem mindből Family Guy,Simpsons :mrgreen: ) már 10éves koromban.
A vallásosággot meghagyom a szerényebb akaraterővel és önbizalommal rendelkezőknek.
Tivornya
Capitá del Barça

2010.12.23. 17:40:41

Érdemes ezt végignézni, ha már ennyire benne vagytok a témában...1,5 órás vidi és sokat bufferel, ezért kapcsolódás után érdemes vacsizni/fürdeni és utána nekiülni :)

Szerk.: és a lényeg lemaradt :lol:
Ni, itt van: http://www.mystream.to/file-6964248-853 ... titkai.avi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tivornya 2010.12.23. 17:41:24-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.23. 17:32:44

Én református vagyok, s végigolvasva a legfontosabb gondolat már leíródott!
Szerintem egy ember vallása, Isten és saját magad közti kapcsolat, az egyház csak át tudja adni Isten gondolatait!És én nem is írnék többet, mert csak "vallásháborúhoz" vezetne! :lol:
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.23. 17:27:16

nem akarok hülyeséget mondani(lehet, h ettől nekem is sikerülni fog...), de továbbfűzöm Laci koma gondolatát:

a probléma ott kezdődik, h sok ember azért "hisz", mert úgy gondolja, h van egy felsőbb erő, ami "úgyis megvédi", ezért nem tesznek meg mindent az önálló boldogulásért, mondhatnánk úgyis, h "mástól várják" a segítséget...
ebből a szempontból volt jó, amit a kálvinisták hirdettek:
a predesztináció elve...
ezszerint mindenki érezze magát kiválasztottnak(értsd: tehát olyannak, aki "üdvözülni" fog), így sose fognak csalódni...
akkoriban úgy gondolták, h a kiválasztottak azok lesznek, akik úgy cselekednek. ha mindenki úgy gondolja, h kiválasztott lesz, akkor úgy is cselekszik, h méltó legyen erre...
(megjegyzés: a kapitalizmus emiatt IS alakult ki, a rendszeres racionális életvitel miatt...)

ennél bonyolultabb persze a helyzet, a lényeg az, h az egész vallás-ügy szélsőséges méreteket öltött: vagy vki tényleg annyira vallásos, h nem "tagja" többé a valóságnak, vagy a másik véglet, amit már említettetek, azaz, h megjátszák magukat, azon kívül semmi közük a valláshoz...
sztem a vallás nem a külsőségeken múlik, hanem a gondolkodásmódon, tehát nem kell kívülálló számára vallásosnak látszani...
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.23. 17:19:29

bence-barca írta:NEm vagyok hívő, de ezzel igen sokakat megsérthettél!
Ha bárkit is megsértettem akkor elnézést nem állt szándékomban.
De nem tudom komolyan venni ezt a dolgot. Olyan mintha elhinném, hogy létezik a Mikulás.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.12.23. 17:14:02

lui1698 írta: hülye isteneikben
NEm vagyok hívő, de ezzel igen sokakat megsérthettél!
Ettől függetlenül valamennyire igaz...
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.23. 17:11:46

Vallás témához csak annyit, hogy szerintem ha az emberek csak tized annyira hinnének saját magukban, mint a hülye isteneikben akkor sokminden máshogy lenne.
Kép
Drigo
Eurobarca Staff

2010.12.23. 17:09:14

Kalap1988 írta:Drigo! Nem szeretnék itt történeti esszé írni, de légy szíves olvass jobban utána a dolgoknak. Mivel nem lehet mindenki történész ezért ebben semmi bántó él nincs, de ez esetben az éremnek nem is kettő, hanem több oldala van. Pusztán azokból a tényekből, amiket te írsz ( mert tények) nem lehet kiindulni és nem lehet ítélkezni. Ez kevés ehhez.
Tudom, hogy nem vagyok történész, nem is szeretnék az lenni, mivel gyakorlatilag az elmúlt néhány évszázad kivételével nagyrészt hipotéziseken alapulnak a mai történelem könyvek. Persze nem is lehet elvárni pontos ismereteket, azok ahogy fejlődik a tudomány, úgy kapunk talán egyre inkább olyan ismereteket, amik a valóságot a leginkább fedik. De pl. a történelem is eléggé szubjektív tudomány vegyük például a kalandozó magyarokat. Szerintünk nyugat felé kalandoztak, de gyakorlatilag végigrabolták fél Európát... Ettől függetlenül nagyon fontos a történelem, nehogy bárki is mást gondoljon.

Visszatérve az eredeti témára írtam is, hogy nem szeretnék baromságokat írni. Lehet, hogy ennek ellenére mégis sikerült. De nekem akkor is furcsa, ahogy sokszor az egyház ténykedését és más történelmi eseményeket más-más mércével mérnek...

De természetesen én senkit sem akarok megtéríteni, (vagy éppen eltéríteni a vallástól?) nem úgy, mint ahogy az fordítva működik.

Én elfogadom, hogy valaki más, (akármilyen szempontból) mert az így jó, csak maximum nem tudom megérteni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.23. 16:39:21

Drigo írta:Nem szeretnék túl sokat mondani a témáról, aki ismer tudja miért :D

Aki vallásos, vagy hisz Istenbe ne olvassa el!

Számomra mondjuk felfoghatatlan, hogy lehet bármit is elhinni, amit az egyház prédikál. Nem tudom hogyan veszi a bátorságot az a népség azok után, amit pl a középkorban működtek, ami nem tetszett nekik azt "isten nevében" eltörölték (keresztes háborúk, boszorkányégetések, Galilei pl.). És ez nem azért változott meg, mert ők akarták így, szerencsére már nincs akkora hatalmuk. De nem kell még addig se visszamenni, itt az aktuális jó cselekedet: a pedofil papok. Mivel behatóbban nem ismerem a témát nem is szeretnék jobban állást foglalni, mert nem akarok baromságokat írni, de ez mind-mind csak a jéghegy csúcsa. Mert ki tudja mi volt még, és mit sikerült a "feledésbe tusolni".

Persze nyilván ez egy szélsőséges vélemény és csak rágalmazás, de az éremnek két oldala van...

Az meg a legnagyobb vicc, aki pl karácsonykor az éjféli misén parádézik, egész évben nem megy templomba, de persze ilyenkor igen, mert ő a nagy hívő. Persze tisztelet a kivételnek, az öregasszonyok egész évben ott vannak, mert vasárnaponként nem rendel a háziorvos, így akkor más helyet kell keresni a panaszkodásra
Drigo! Nem szeretnék itt történeti esszé írni, de légy szíves olvass jobban utána a dolgoknak. Mivel nem lehet mindenki történész ezért ebben semmi bántó él nincs, de ez esetben az éremnek nem is kettő, hanem több oldala van. Pusztán azokból a tényekből, amiket te írsz ( mert tények) nem lehet kiindulni és nem lehet ítélkezni. Ez kevés ehhez.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.23. 16:36:46

Drigo :!:

Hiszek Istenben, de amit írtál azt teljesen adom !
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Drigo
Eurobarca Staff

2010.12.23. 16:26:05

Nem szeretnék túl sokat mondani a témáról, aki ismer tudja miért :D

Aki vallásos, vagy hisz Istenbe ne olvassa el!

Számomra mondjuk felfoghatatlan, hogy lehet bármit is elhinni, amit az egyház prédikál. Nem tudom hogyan veszi a bátorságot az a népség azok után, amit pl a középkorban működtek, ami nem tetszett nekik azt "isten nevében" eltörölték (keresztes háborúk, boszorkányégetések, Galilei pl.). És ez nem azért változott meg, mert ők akarták így, szerencsére már nincs akkora hatalmuk. De nem kell még addig se visszamenni, itt az aktuális jó cselekedet: a pedofil papok. Mivel behatóbban nem ismerem a témát nem is szeretnék jobban állást foglalni, mert nem akarok baromságokat írni, de ez mind-mind csak a jéghegy csúcsa. Mert ki tudja mi volt még, és mit sikerült a "feledésbe tusolni".

Persze nyilván ez egy szélsőséges vélemény és csak rágalmazás, de az éremnek két oldala van...

Az meg a legnagyobb vicc, aki pl karácsonykor az éjféli misén parádézik, egész évben nem megy templomba, de persze ilyenkor igen, mert ő a nagy hívő. Persze tisztelet a kivételnek, az öregasszonyok egész évben ott vannak, mert vasárnaponként nem rendel a háziorvos, így akkor más helyet kell keresni a panaszkodásra
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
messideco
Presidente del Barça

2010.12.23. 15:55:20

Most vicc nélkül, soha nem gondoltatok arra, hogy papok legyetek? Én csak nagyon kicsi koromban :D
Kép
"And my heart will leave you never."
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.23. 15:54:03

Kalap1988 írta: Vannak. Csak sajnos nagyon kevesen. Emellett nincsenek hibátlan emberek, szóval ne prédikáljanak róla. :)
Azért ez a vége butaság, senki sem prédikál hibátlan emberekről, ezt gondold át picit :) Csak arról, hogy törekedni kell rá és ehhez Isten kijelölte az ösvényt.
palesz77! Ez is félreértés, minden kis bűnért nem kerül az ember a pokolra, hiszen egyrészről Jézus a mi bűneinkért halt meg, másrészről vezekelni is lehet és mérlegre lehet tenni a jó és rossz cselekedeteket, harmadrészt pedig az a kérdés, hogy ki mennyire törekszik arra, hogy jézusi életet éljen. Ezt egy pap feltétlen jobban el tudná magyarázni, de szerintem értitek nagyjából.[/quote]

Igen, utólag rájöttem már én is, hogy túlzásba estem. :) Amit mondani akartam az, hogy mindenki vétkezik valamilyen formában. A papok is. Eleve amikor felesküdnek arra, hogy "tiszta" életet élnek, már akkor óriásit vétkeznek, mert lehetetlen úgy élni.

Nem tudom értelmesen kifejezni magam, a véleményem a palesz-éhez áll a legközelebb.

A lényeg, hogy nekem nincs szükségem az egyházra, ahhoz, hogy higgyek. :)
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.12.23. 15:53:30

sjd írta:
Nem az jött le, inkább arra akartam mutatni vallástól függetlenül, hogy ilyenkor az igazán nagy dolog az lenne, ha nem elfordulnál az ilyen emberektől, hanem példát mutatnál nekik (ezt most nem feltétlenül a te helyzetedre értem)
Ja, ebbe van valami. De bennem meg az van, hogy nem akarok olyan csoport tagja lenni, akik elméletben a legtisztábbak, és tudják kinek mi a jó, de gyakorlatban meg a legalja mindegyik...(Erős megfogalmazás, de esetenként így van) Szóval inkább kívülállóként mutatom az utat, nem a csoport tagjaként. Remélem érthető mire akarok kilyukadni... :oops:

Szerk.: Victor_Valdes, azt én is tudom, hogy a kisebb bűnökért nem jár örök kárhozat, csak enyhén szélsőségesen fogalmaztam meg a mondandóm... Bocs ha félreérthető volt... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2010.12.23. 15:56:36-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.23. 15:48:17

palesz77 írta: Én nem követem a példájukat, remélem nem az jött le hogy igen...
Nem az jött le, inkább arra akartam mutatni vallástól függetlenül, hogy ilyenkor az igazán nagy dolog az lenne, ha nem elfordulnál az ilyen emberektől, hanem példát mutatnál nekik (ezt most nem feltétlenül a te helyzetedre értem)
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.23. 15:48:01

Victor_Valdes írta:
messideco írta:Vannak kivételek. Azért nem szabad általánosítani sem...
Vannak. Csak sajnos nagyon kevesen. Emellett nincsenek hibátlan emberek, szóval ne prédikáljanak róla. :)
Azért ez a vége butaság, senki sem prédikál hibátlan emberekről, ezt gondold át picit :) Csak arról, hogy törekedni kell rá és ehhez Isten kijelölte az ösvényt.
palesz77! Ez is félreértés, minden kis bűnért nem kerül az ember a pokolra, hiszen egyrészről Jézus a mi bűneinkért halt meg, másrészről vezekelni is lehet és mérlegre lehet tenni a jó és rossz cselekedeteket, harmadrészt pedig az a kérdés, hogy ki mennyire törekszik arra, hogy jézusi életet éljen. Ezt egy pap feltétlen jobban el tudná magyarázni, de szerintem értitek nagyjából.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2010.12.23. 15:50:44-kor.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.12.23. 15:45:58

sjd írta:
Ó, ha én ilyenek miatt elfordultam volna, már rég ateista lennék, egyszerűen a kereszténységhez ez is hozzátartozik h nem akadsz fel azin, hogy mások milyenek, meg nem mutogatsz, és mondom h ha ők ilyenek, akkor én miért legyek jobb?
Egyszerűen jobbnak kell lenni, és ha már az a megelégedés eltölt, hogy látod, hogy jobb ember lettél, mint a nagyanyád, jó úton haladsz (persze ezt nem hiúságból kell csinálni, ezért ez csak a kezdet)
Az egyház tényleg fogós dolog, de az egész abból eredeztethető, hogy senki sem tökéletes, még a pápa vagy a püspök sem, de akkor a lelkész végképp nem, ők is csak emberek, követnek el hibákat, és persze éppen úgy lehetnek pénzéhesek, mint bárki más, senki nem garantálta, hogy nem lesznek azok. Épp ezért nem is az egyházban kell hinni, hanem Istenben
Én nem követem a példájukat, remélem nem az jött le hogy igen... Próbálok jó emberként viselkedni, még ha nehezen is megy sokszor, és nem keresztbe tenni másnak, nem megsérteni mások lelkivilágát. És nálam ezek nem csak üres szavak, tényleg igyekszem így élni. És a két részt azért emeltem ki, mert így egybe van nálam. Hogy én csak a Kereszténységtől fordultam el, nem Istentől. Szóval nem ateista lettem, csak "vallástalan hívő" - ez de jól hangzik. :D

És én elhiszem, sőt tudom hogy mindenki vétkezik, és gyarló és bűnös. Csak pont ez a röhejes, hogy mindenki megsérti a 10 parancsolatot valahogy, szóval mindenki vétkes, úgyhogy a pokolra jut. Erős túlzás, de szerintem értitek. Hogy higgyek egy olyan vallásban, ami kárhozatra ítél, mert próbálok élni?? :D Ha gyónással meg fel lehet szabadulni a bűnöktől, akkor meg nincs értelme betartani a parancsolatot, mert 3 perc gyónással megtisztultál mindentől... Szóval én inkább a saját hitem és értékrendem szerint élek, és hagyom az egyházat magának. Istenről meg már elmondtam mindent az előbb...
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.23. 15:43:51

messideco írta:Vannak kivételek. Azért nem szabad általánosítani sem...
Vannak. Csak sajnos nagyon kevesen. Emellett nincsenek hibátlan emberek, szóval ne prédikáljanak róla. :)
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.23. 15:42:59

MessiFan írta:Én nem tudom milyen vallású vagyok.. Elfelejtettem :D
De én nem hiszek istenben se másban. Abban hiszek amit látok.

Karácsony úgy telik hogy feldíszítjük a fát, ajándékozás és a maradék napokban megyünk rokonokhoz enni és ajándékozni.

Egyébként hogy is hívják azokat akik nem hisznek istenben?
Csak azért idézlek, mert az ilyen emberekből szoktak lenni később a legnagyobb hívők. Reméljük így is lesz. Ahogy a mondás tartja: Halálos ágyán mindenki megtalálja Istent.
Én egyébként református vagyok és hívő, bár templomba keveset jutok el és én is úgy gondolom, hogy nem az a kizárólagos terepe a vallásnak. Mindenesetre van baj az egyházakkal, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek hihetetlen jó papok, tiszteletesek és nagyon erős vallásos gyülekezetek. Példának okáért reformátusként Budapesten ismerek egy gyülekezetet ( Szabadság tér) ahová nagyon szívesen járok el néha-néha. A verőcei sem rossz, de ott azért vannak problémák egyes emberekkel. Tehát azt gondolom, hogy az egyházak esetében sosem vezet eredményre az általánosítás, minden történelmi egyházban vannak értékes emberek, még a vezetésben is. Ezt nyugodtan ki merem jelenteni. Reméljük idővel szelektálódnak a nem oda való emberek. Karácsonykor nincs különleges és nagyon elütő szokásunk, ezért arról nem beszélnék.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.23. 15:41:21

Vannak kivételek. Azért nem szabad általánosítani sem...

Szerk: nálunk a suliban a lelki vezető pap. Egy nagyon pocsék kétszínű, nagyképű stb. ember, szinte senki sem kedveli. Miatta nem gyóntam karácsonyra sem.
Kép
"And my heart will leave you never."
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.23. 15:37:58

sjd írta: Az egyház tényleg fogós dolog, de az egész abból eredeztethető, hogy senki sem tökéletes, még a pápa vagy a püspök sem, de akkor a lelkész végképp nem, ők is csak emberek, követnek el hibákat, és persze éppen úgy lehetnek pénzéhesek, mint bárki más, senki nem garantálta, hogy nem lesznek azok. Épp ezért nem is az egyházban kell hinni, hanem Istenben
Itt a lényeg. Mindannyian bort isznak, vizet prédikálnak. :)
Válasz küldése