Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
kurdt
Megmentő :)

2010.12.23. 15:34:54

MessiFan írta: Egyébként hogy is hívják azokat akik nem hisznek istenben?
Ateista.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
nyalesz
Jugador del Barça

2010.12.23. 15:34:41

Nem ma fog aláírni Affelay?
"Ünnepeld a sajátjaid sikerét, de legyél óvatos az ünnepléssel, ha mások vesztenek vagy hibáznak. Egy nap ugyanis veled is ugyanaz megeshet, ami velük."-Johan Cruyff
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.23. 15:34:00

Én nem tudom milyen vallású vagyok.. Elfelejtettem :D
De én nem hiszek istenben se másban. Abban hiszek amit látok.

Karácsony úgy telik hogy feldíszítjük a fát, ajándékozás és a maradék napokban megyünk rokonokhoz enni és ajándékozni.

Egyébként hogy is hívják azokat akik nem hisznek istenben?
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.23. 15:31:13

palesz77 írta: Én elvileg Római Katolikus vagyok. Régebben jártam sokat templomba. És én csalódtam a vallásban. Lehet ezen fennakadni, de el is mondom miért. Én azt láttam a templomban, hogy a - leginkább öregasszonyokból álló - hívő csoport teljes áhitattal imádkozik, túléneklik egymást stb. Ez még szép és jó is lenne. De templom után mindig a nyagymamámmal kellett várnom, mert ő ugye utána találkozott Mari nénivel és társaival, és megbeszélték a dolgaikat. És ilyenkor pedig már ment is a szitkozódás, egymás háta mögött kibeszélés, és csámcsogás mások bajain. Kérdem én, milyen hívő az, aki fél perccel a "megváltás" után már a másikra köpköd, holott a "szeressük felebarátanik" jelmondat még a fülében cseng... Szóval mára képmutatásnak tartom javarészt a dolgot. Legtöbben csak elmennek megmutatni, hogy ők aztán tiszta életet élnek, és hisznek istenben, de cselekedeteikkel meg pont hogy leköpik a biblia tanait... Az egyház parádés történelméről meg nem is akarok beszélni - igen, olvastam ilyenekről -, nem túl szent dolog, amit anno Isten nevében tettek a Keresztény hívők és papok - és még sokan mások. Tisztelet a kivételeknek természetesen...
Ó, ha én ilyenek miatt elfordultam volna, már rég ateista lennék, egyszerűen a kereszténységhez ez is hozzátartozik h nem akadsz fel azin, hogy mások milyenek, meg nem mutogatsz, és mondom h ha ők ilyenek, akkor én miért legyek jobb?
Egyszerűen jobbnak kell lenni, és ha már az a megelégedés eltölt, hogy látod, hogy jobb ember lettél, mint a nagyanyád, jó úton haladsz (persze ezt nem hiúságból kell csinálni, ezért ez csak a kezdet)
Az egyház tényleg fogós dolog, de az egész abból eredeztethető, hogy senki sem tökéletes, még a pápa vagy a püspök sem, de akkor a lelkész végképp nem, ők is csak emberek, követnek el hibákat, és persze éppen úgy lehetnek pénzéhesek, mint bárki más, senki nem garantálta, hogy nem lesznek azok. Épp ezért nem is az egyházban kell hinni, hanem Istenben
MR. TROMORT777

2010.12.23. 15:28:52

Victor_Valdes írta:A vallásom Református. A hitem azonban merőben más, nem hiszek az egyházban, az egészet a pénz mozgatja csak, és nekem nem kell ahhoz templomba járnom, hogy az Istenemmel beszéljek, és nem kell adót sem fizetnem érte. Szóval hiszek az Istenemben, de az egyházban nem. :)

Karácsony? Egyik nap egyik szülőnél másik nap, másik szülőnél, megy a jópofizás mindenki részéről, az év többi napján meg ott szúrják hátba a családtagok egymást ahol csak tudják. Persze, szeretik ők egymást, csak mégis... :roll: A tavalyi szentestém XP telepítéssel telt példának okáért...
Teljesen igazad van! Én is így vagyok ezzel.
Big Respect :!:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.23. 15:22:45

A vallásom Református. A hitem azonban merőben más, nem hiszek az egyházban, az egészet a pénz mozgatja csak, és nekem nem kell ahhoz templomba járnom, hogy az Istenemmel beszéljek, és nem kell adót sem fizetnem érte. Szóval hiszek az Istenemben, de az egyházban nem. :)

Karácsony? Egyik nap egyik szülőnél másik nap, másik szülőnél, megy a jópofizás mindenki részéről, az év többi napján meg ott szúrják hátba a családtagok egymást ahol csak tudják. Persze, szeretik ők egymást, csak mégis... :roll: A tavalyi szentestém XP telepítéssel telt példának okáért...

Szerk.: Palesz véleményét adom teljesen. Rengeteg ember a környéken, a templom előtt a kocsmában ülnek, a templom után is oda vezet az első útjuk, ők aztán az igazi hívő emberek... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Victor_Valdes 2010.12.23. 15:29:36-kor.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.12.23. 15:22:21

messideco írta:Az ünnepek közeledtével egy-két kérdésem lenne hozzátok vallással kapcsolatban.
1. Milyen a vallásod? Vallásosnak tartod-e magad, szerinted fontos-e a vallás?
2. Karácsonyi szokásaid
Én elvileg Római Katolikus vagyok. Régebben jártam sokat templomba. És én csalódtam a vallásban. Lehet ezen fennakadni, de el is mondom miért. Én azt láttam a templomban, hogy a - leginkább öregasszonyokból álló - hívő csoport teljes áhitattal imádkozik, túléneklik egymást stb. Ez még szép és jó is lenne. De templom után mindig a nyagymamámmal kellett várnom, mert ő ugye utána találkozott Mari nénivel és társaival, és megbeszélték a dolgaikat. És ilyenkor pedig már ment is a szitkozódás, egymás háta mögött kibeszélés, és csámcsogás mások bajain. Kérdem én, milyen hívő az, aki fél perccel a "megváltás" után már a másikra köpköd, holott a "szeressük felebarátanik" jelmondat még a fülében cseng... Szóval mára képmutatásnak tartom javarészt a dolgot. Legtöbben csak elmennek megmutatni, hogy ők aztán tiszta életet élnek, és hisznek istenben, de cselekedeteikkel meg pont hogy leköpik a biblia tanait... Az egyház parádés történelméről meg nem is akarok beszélni - igen, olvastam ilyenekről -, nem túl szent dolog, amit anno Isten nevében tettek a Keresztény hívők és papok - és még sokan mások. Tisztelet a kivételeknek természetesen...

Szóval én hiszek "Istenben" végülis, csak a magam módján, nem a Katolikus, Református és még sok formában. Én nem tőle várok segítséget, se feloldozást, szerintem magam és mások miatt kell úgy viselkednem, hogy ne szégyelljem magam, és gondjaimat nekem kell megoldanom, nem Istentől kell várnom hogy megtegye azt helyettem. Viszont amikor utolsót üti az órám, akkor hiszem, hogy egy bizonyos helyre kerül a lelkem, ahol Isten a "góré". Szóval szerintem ő csak a túlvilági életünkben kap inkább szerepet, itt a jelenben nekünk kell megküzdnünk magunkért. Remélem azért valaki érti mire gondolok, csak nehéz megfogalmazni az ilyen irányú gondolataimat. :?

Karácsonyt meg szeretem, mert akkor a teljes család összegyűlik - vagyis hogy a fél, de az másik sztori -, és együtt vagyunk, vidáman... Szóval hangulatos...

Remélem azért valaki elolvassa, picit hosszabb lett... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2010.12.23. 15:24:05-kor.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.23. 14:56:57

Megadtam ezt a tisztet neked :P

Szóval én római katolikus vagyok, katolikus iskolába is járok. Fontosnak tartom a vallást, de nem vagyok fanatikus. Valahogy úgy érzem, hogy főleg a fiatalok szégyellik gyakorolni a vallásukat. Ezt érzem nálam is...

Karácsony? Az attól függ, hogy milyen küldetéssel bíznak meg előtte: menj el mazsoláért, vidd ki ezt, rázd ki a szőnyeget stb. A karácsony nekem sohasem jelentett különösebb rituálékat. Az ünnep nem ezekről szól. Na jó, egy kivétel: a töltött káposzta evés. Tavaly 20-at ettem meg :oops:
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.23. 14:52:03

messideco írta:Az ünnepek közeledtével egy-két kérdésem lenne hozzátok vallással kapcsolatban.
2. Karácsonyi szokásaid
Akkor már úgy illene, hogy te kezded, nem? :twisted:

Egyébként református vagyok, és (természetesen) fontosnak tartom a vallást
messideco
Presidente del Barça

2010.12.23. 14:39:04

Az ünnepek közeledtével egy-két kérdésem lenne hozzátok vallással kapcsolatban.
2. Karácsonyi szokásaid
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.23. 13:51:45

Lionel85 írta:
MessiFan írta:[A bunkóság hogy véletlenül se köszönnének az új szomszédjuknak hanem néznek rá dülledt szemekkel hogy ki a franc ez?
Na akkor gyere velem vidékre, ott még az agyadat is kinézik, ha látják, hogy nem helyi lakos vagy. :D
Tévedsz. Falun, ha nem láttak akkor is köszönnek. Pl apámnak a szülőfalujában mindig köszön nekem mindenki és én visszaköszönök. Ez olyan jóérzés :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.12.23. 13:35:46

Valdes nem vitatom, hogy nem biztos, hogy korfüggő az érettség, de nagy átlagban mégis!Az hogy te X évesen tudod mit akarsz, jó dolog, s becsülendő, de hát (csúnya dolog általánosítani tudom) a nagy többségre nem ez a jellemző!Az idősebb korosztály is követett el hibákat, s nem kell ahhoz egyetemistának vagy dolgozónak lenni, hogy elmehess kocsmázni, de nagyobb az esély, hogy mértéket tudjunk tartani!Itt ez is fontos, hogy nincs szégyenérzetük ezeknek a fiataloknak, akikről beszélünk!Ráadásul fiatal lányok isszák le magukat a sárga földig, ami még visszataszítóbb, nem azt mondom, hogy egy nőnek otthon kell maradni s gyereket nevelni, mert ez manapság már nem működik a rohanó világban, s karrierizmusban, de egy csajnak, lánynak, nőnek még cikibb ha hazaviszik hullarészegen vagy szívja a bluntot…legalábbis szerintem!Visszataszító ezeket látni!Tisztelet is szóba került, s ez is igaz!!!! Én is meghallgattam a szüleimet, nagyfatert, s még ha makacskodtam is, mert éppen lázadtam, de a lelkiismeretembe hatolt, s egy idő után beláttam kinek van igaza!Én azt látom, ha az ember normális módon próbál közölni dolgokat, hogy nem jó, jön a sértődés, a nagyképűség s a fellengzős válasz!Mondom kollégám lányával beszéltem nem rég , s ki lettem osztva, hogy sokat változott a világ, s én vagyok gyakorlatilag a hülye…..
Arra is kitértünk, hogy úgy öltözik mint egy útszéli ……, de ez a menő!!!!!Na én itt hagytam abba a beszélgetést…..nem azt mondom, hogy hozzuk vissza az iskolai egyenruhát, de könyörgöm nem diszkó az iskola!Ha valakinek nincs kint a csöcse már prűd……Ki érti ezt??????

Remélhetőleg az a folyamat, hogy ha normális társaságba kerülnek ezek a fiatalok, levetkőzik az e fajta viselkedést!Az is teljesen jó meglátás, hogy elmennek sportolni kisebb az esély a züllésre, én is sokat köszönhetek a 11 év focinak, mert megtanított sok mindenre, s egy rendszert feltudtam építeni magammal szemben!

Igazából nagyon kényes a téma, s igaz, hogy ugyanezeket megkaptuk mi is a szüleinktől, hogy elkorcsosodtunk, de ilyen mélységekre nem süllyedtünk!12-16 éves kisgyerekek tesznek fel a netre leszbikus videókat (lsd pályaudvari botrány….), akkor miről beszélünk…………

szerk: azt nem vitatom, hogy ahol tart az ország az előző generációknak köszönhető, akkor miért mi mondjuk meg mi a jó, de azért van különbség….most nincs időm kifejteni, de leírom majd :lol:
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2010.12.23. 13:18:35

sjd írta: amikor 5.esek voltunk, a 11.eseket meg se mertük szólítani, most meg nagyon elszemtelenedtek a "kicsik"
Erre van egy friss példám is. A tegnap ünnepi műsor volt a sulink dísztermében. Az ötödikesek fölöttünk ültek, az emeleten. Az egyik az osztálytársamat a hónak a levével leöntötte... Az osztálytársam az oszihoz: "Tanárnő, felmehetek-e rendet teremteni??!!". Erre elkezdtem kacagni...
A példa szemlélteti a helyzetet
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.23. 13:14:29

lui1698 írta:A Pösti ember az másból van. :D
Anno költözött ide Pestről egy házaspár és láttak a szomszéd kertjében egy őzet. Az istenbarmai meg azt hitték, hogy kengurú és kihívták a zsarukat. :lol:
Azt hogy? Kimaradt nekik a biosz vagy hogy? :D Azért egy őzet összekeverni egy guruval nagy dolog. Ott már IQ-beli gondok is vannak. :lol:
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.23. 13:12:45

Érdekes, pont pár napja került szóba ez a osztályban említés szintn, hogy bár még csak 17 évesek vagyunk, de már most megbotránkozunk a mostani 14 éveseken....
Még az akkoriban me nőnek és népszerűnek számító emberek is azt mondták, hogy ők azért 14 évesen nem voltak ennyire durvák...
A másik meg a tisztelet: emlékszem amikor 5.esek voltunk, a 11.eseket meg se mertük szólítani, most meg nagyon elszemtelenedtek a "kicsik"
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.23. 13:12:18

A Pösti ember az másból van. :D
Anno költözött ide Pestről egy házaspár és láttak a szomszéd kertjében egy őzet. Az istenbarmai meg azt hitték, hogy kengurú és kihívták a zsarukat. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.23. 13:08:34

messideco írta:Annyira durva a helyzet?
Nálunk is megbámulják az idegeneket, de nem ennyire vészes...
Pestiként elég fura. A fővárosban simán elmennek melletted úgy, hogy le se ejtenek, de vidéken pl. megyek az úttesten, se autó, se gyalogos, egy ember jön velem szembe és amikor már egymás mellett haladunk el, én ránézek és azt látom, hogy néz. De szinte röntgenként átvilágít. :D:D Kicsit fura, de majd megszokom. :P
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2010.12.23. 13:03:24

Annyira durva a helyzet?
Nálunk is megbámulják az idegeneket, de nem ennyire vészes...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.23. 12:59:39

Lionel85 írta:Na akkor gyere velem vidékre, ott még az agyadat is kinézik, ha látják, hogy nem helyi lakos vagy. :D
Jááá, legnagyobb.
Mondjuk mikor ülünk kint a teraszon kb. 10-en (az nálunk már tömeg :D ) és megáll egy autó ami nem helyi mindenki bekussol és nézi, hogy 'Há ez mög ki?'
Nagyon nagy! :D

Erről jut eszembe.
Múltkor elment egymás után két autó, erre megszólalt az egyik csávó, hogy Miva' elterelték a forgalmat? :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.23. 12:56:53

MessiFan írta:[A bunkóság hogy véletlenül se köszönnének az új szomszédjuknak hanem néznek rá dülledt szemekkel hogy ki a franc ez?
Na akkor gyere velem vidékre, ott még az agyadat is kinézik, ha látják, hogy nem helyi lakos vagy. :D
Kép
Kép
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.23. 12:48:17

sjay írta: Én a 15 éves korosztályba tartozom , (igaz lassan 16 éves leszek) de nem dohányzom ,iszom stb., sőt még az energia italokat is mellőzöm. Azóta kezdett zülleni a fiatalság egy bizonyos része, mióta ezek más országokban is divattá váltak, akkor még ugye követtük a "változást", de mára már az sem maradt, így az sem lesz egy könnyű folyamat, hogy a nyugati országok mintájára leszokjunk ezekről a kárt okozó "eszközökről".
Azért kezdenek el dohányozni a korunkbeliek mert "menő". És aztán azért nem tudnak leszokni mert ha a szájukba van akkor nyugodtak és elfelejtik hogy bukásra állnak 8 tantárgyból és hogy a jövője a híd alá vezet.
Én sem dohányzom, iszom.
De az a legelszomorítóbb, hogy nem csak dohányoznak és isznak, hanem rettentően elhíznak és nem sportolnak 1 fikarcnyit sem. Eszik, isszák a sok sz@rt és szórják a pénzt.
Én még mindig nem tartozom bele ebbe mert én tesitagozatos suliba járok és 6-7 éve röplabdázok +3-4 év fociedzésre járás és hobbi szinten űzés.
És ugyebár a szleng ahogy beszélnek a felnőttekkel. A bunkóság hogy véletlenül se köszönnének az új szomszédjuknak hanem néznek rá dülledt szemekkel hogy ki a franc ez?

Hála az jó égnek engem úgy neveltek hogy udvariasnak kell lenni mindenkivel szemben még ha sosem láttad akkor is.
Bár a trágár beszéd az bennem van :D
sjay
Entrenador del Barça

2010.12.23. 11:05:10

Lionel85 írta:Én 25 vagyok, a mai fiatalok engem is kiakasztanak rendesen.

Pont az utóbbi időben gondolkodtam el azon, ha még mindig lenne katonai kötelezettség, akkor ezek a zselézett hajú, emós, meg fene se tudja milyen fiatalok hogy állnák meg a helyüket. Gyorsan megválaszolom, SEHOGY. Annyira elfajzott a mai fiatalság (tisztelet a kivételnek), hogy nem csodálom, hogy már a korosztályon belülieknek is szúrja a szemét. És ez az igazi kritika szerintem. Ahol az egy korosztályon belüliek botránkoznak meg azon, mit művelnek az embertársaik.

A folyamat pedig sajnos egyre rosszabb irányba halad, a nyugatot ugye követni kell vakon és 13-14 évesen inni, cigizni, nemi életet élni, ahogy a cikkíró is írta... Sajnálom, hogy hanyatlik a világ.
Én a 15 éves korosztályba tartozom , (igaz lassan 16 éves leszek) de nem dohányzom ,iszom stb., sőt még az energia italokat is mellőzöm. Azóta kezdett zülleni a fiatalság egy bizonyos része, mióta ezek más országokban is divattá váltak, akkor még ugye követtük a "változást", de mára már az sem maradt, így az sem lesz egy könnyű folyamat, hogy a nyugati országok mintájára leszokjunk ezekről a kárt okozó "eszközökről".
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.12.23. 10:48:38

MichaaBee írta:Őt ismeri valaki? :)
Kép

Lindsey Vonn?
nekem rá hasonlít.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.12.23. 10:35:45

Őt ismeri valaki? :)
Kép
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2010.12.23. 00:51:55

Valaki tudna linkelni egy olyan képet, ahol a Sportszeletes csávó áll, kezében egy Sportszelettel? :D
Jöhetne több is, ha van. Googleban én nemigen találtam. :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Válasz küldése