Eljutottam a következő filmcsomag végéig, gondoltam ezt is megosztom veletek (inkább kritika, semmi spoiler), hátha kedvet csinálok valamelyik "műhöz"...
Azért az hozzájárult az értékeléshez, hogy a Bakancslista után kétkedtem, hogy a következő filmek között megközelítőleg lesz is olyan minőségű, annyira élvezhető.
-Gyilkosság Online: érdekes film, melyet nyilván a Gyilkos elmék című sorozat sikere keltett életre, bár őszintén szólva nem hinném, hogy bármi köze is lenne a készítőknek egymáshoz. Arra gondolok, hogy minden bizonnyal a sikeres sorozat biztosítékot jelentett a mozi bevételéhez. A történet fondorlatos a film közepéig, tehát ne várjunk a Fűrészhez hasonló csavarokat. Azért meg kell említeni, hogy
egy nagyon jó témát pedzeget a film: az emberi kíváncsiság és az internet borzalmai. Ez tetszett, ahogy
a gyilkosságok kivitelezése is nagyon ötletes volt, s a megvalósítás is élethű, azonban
a történet számomra kevésbé volt izgalmas, ellaposodott, s már a közepén tudtunk mindent. A főszereplő odatette magát, de azért ebből a filmből hiányzott egy igazi tehetség, egy jobb, nevesebb főszereplővel, aki mellesleg alkalmasabb lett volna a feladatra mindenképp több nézőt csaltak volna a vászon, illetve képernyő elé. Azt hiszem nem veszem elő többé, de egyzeri szórakozásra közepesen alkalmas.
6/10
- A helyőrség: ettől a filmtől nem vártam igazi meglepetést, szerencsére nem olvastam el a rövid leírást. Számomra azok a filmek, melyek szellemekkel foglalkoznak már nem lehetnek igazán jók, nincs valóságalapjuk. Ellenben eme film esetében megpróbálták minnél hihetőbbre készíteni a történetet, ennek megfelelően némi kutatómunka is megelőzte a forgatást, s így
kapunk összességében egy filmet, ahol a Kelet-Európába elküldött zsoldosokból álló helyőrség néz szembe teljesen esélytelenül (eleinte mit sem tudva) egy SS-osztaggal, mely balul sikerült kísérletek eredménye. Az elpusztíthatatlan Wermachtból még sem lett semmi, a nácik elbuktak. Kivétel ez a csapat, mely azóta is védi bunkerét, mely egyben börtönük is. Ezt pedig egy
gyenge köntösbe bújtatták, néhány rémisztő jelenettel,
mondanivaló nélkül... Még csak a látványt sem lehet pozitív jelzőkkel éltetni, a színészi teljesítményekről nem is bezélve, s azt hiszem ezzel már sikerült is elvennem a kedvet másoktól.
3/10
- Wall-E: nagyon kedvelem az animációs filmeket, s ezért nyúltam ezen darabhoz. Legutóbb a Kung Fu Pandát és a Hortont láttam, azok csalódást keltettek. Különösen az előbbi, mivel a bemutatók alapján sokkal jobbat vártam. A Wall-E nálam nem éri el azt a szintet, amit a Némó nyomában... Jobban mondva a
kivitelezés, maga az animáció sokkal szebb, kidolgozottabb, részletesebb, s egészen elképesztő, de a történet annyira nem kötötte le a figyelmem. Viszonylag hosszú, ennek ellenére nem történik sok minden,
leginkább helyzetkomikumokat használtak, de azokat zseniálisan. A történet nagyon szép, két robot szeret egymásba, persze nem olyan könnyen. A robotokat lenyűgözően készítették el,
beszéd nélkül is megértjük mit éreznek, kiváló mimikát kaptak, úgy, hogy ettől még robotok. Megéri egyszer megnézni, s csodálkozni, de én még valamivel megbolondítottam volna a sztorit.
8/10
12 dühös ember: egy klasszikus, már-már korszakalkotó remekdarab.
Koros, de nem kopott, gyönyörűen ábrázolja az emberi mentalitást, személyiségeket, mindezt a technika korlátai ellenére kiválóan. Én jó kritikákat hallottam róla, ettől eltekintve óvatosan kezdtem a megtekintésébe, de szerencsére már
az első percektől lekötötte a figyelmem, s így minden fenntartásomat félretéve néztem végig.
A történet jó (azért annyira nem bonyolult, hogy többet eláruljak róla),
a filmet meg kell nézni, s kapunk egy kis
ízelítőt a színészi alakítások mivoltából. Nem lesz kedvenc, de mindenképp egy alapmű, melyet többször is megfogok nézni.
8/10
-Shaft: a jó öreg Samuel L. Jackson egy korábbi filmjét is megnéztem. Erről sokat nem tudok mondani, minthogy
nézhető akciófilm, de semmiképp sem kiemelkedő. Viszonylag jó a sztori, amelyhez a színész alakítás mindenképp kellett, hogy ne értékeljem le, sőt általa elmondható: van benne némi humor. Nem esett le az állam, nem is reménykedtem önfeledt szórakozásban. Azt megerősítette bennem a film, hogy a
két színesbőrű filmcsillag közül egyértelműen M. Freeman az igazi tehetség, s bár "riválisának" is megvannak a kvalitásai, az ilyen olcsó, semmitmondó mozik, mint ez, vagy a Hipervándor..., szvsz művészileg értékelhetetlenné teszik produkcióját. Egy szokásos akciófilm, láttam már rosszabbat is.
5/10
Ennyi lett volna mára, köszönöm hogy elolvastad (

), s remélem valamelyikhez kedvet csináltam, vagy épp elvettem
Most fogom megnézni
Az Utca királyai, Lélegzet, Boncasztal, Börtönvonat Yumába és az Üresfejű című darabokat.