EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.27. 21:54:47

Amúgy lehet h kanty nem lesz netközelben vasárnap sem, így megbízott h este 8-ig toljam be neki. S a filmet is. :)
Kép
"And my heart will leave you never."
kurdt
Megmentő :)

2012.08.27. 21:51:16

Faust írta: A Videodrome elég vízválasztó a filmográfiájában szvsz. Az előtte lévő filmek még csak szárnybontogatások, ill. "nem filmklubba illő filmek"

Én korábbiakat nem is láttam. Ajánlanád valamelyiket?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.08.27. 21:48:29

szerk.: jól van ezt ajánlotta, nem koptattam fölöslegesen a klaviatúrát
A Videodrome elég vízválasztó a filmográfiájában szvsz. Az előtte lévő filmek még csak szárnybontogatások, ill. "nem filmklubba illő filmek", viszont a Videodromeon kívül max a Legyet merném bedobni az igazi Cronenbergtől (tehát nem a 2000-es évek óta rendező öregtől), mert a többibe bizony 1-2 arcnak rendesen beletörne itt a bicskája, el nem merem képzelni, mit kapnék egy Karambol vagy egy Meztelen ebéd miatt... :mrgreen:

Bár ott van még az eXistenZ is, de azt jobb úgy megnézni ha az ember látta már a 'drome-ot. :)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.27. 21:41:55

Holnap remélem én is megnézem majd :) Amúgy jó ajánlás, és a tegnap jöttem rá, h Woody Allen után Cronenbergtől láttam a legtöbb filmet. :)

Azért elég szép, hogy három ember is ugyanazt a filmet ajánlotta :lol:
Kép
REMY
Madridista

2012.08.27. 21:20:57

Mindenképpen újranézem, mert elsőre nem nagyon jött be, de éreztem, hogy több van benne. Minden bizonnyal másodjára jobb lesz. Legalábbis remélem.
Cronenberg nagy kedvenc lett az elmúlt bő fél év alatt, úgyhogy miatta adok még 1 esélyt a filmnek.
kurdt

2012.08.27. 21:16:37

Tegyük fel, hogy ezt ajánlja a Faust...
Akkor itt az értékelés:

Videodrome
Imádom ezt a filmet. Fantasztikusan bizarr, látványos, lebilincselő és igazi trademark Cronenberg. James Woods elég jól hozza a figurát, aki minden féle gátlás nélkül akarja megújítani a televíziózást és veszti el a fejét. És az egész Oblivion-mítosz (vagy hogy is fogalmazzak) is nagyon király.
Konkrétumokat nem érdemes kiemelni (illetve hát magát, amit a filmben Videodrome-nak neveznek); egy szó, mint száz én nagyon bírom ezt a filmet és nagyon ajánlom mindenkinek, aki bírja aggyal és gyomorral... :twisted:

És az effektek is meglepően jók ahhoz képest, hogy '83-as a film. Legalábbis ez a látványvilág nekem nagyon bejön.
Értékelni nem könnyű, mert nem egyszerű film, de anno 8/10-re értékeltem, úgyhogy ez marad.

Márha ez Faust ajánlása... :lol:
Megjegyzés: az előző körben ez lett volna az ajánlásom, de megjelent Faust a nagy Cronenberg-avájával és letettem róla. :)

szerk.: jól van ezt ajánlotta, nem koptattam fölöslegesen a klaviatúrát :D
Kép
Faust
Madridista

2012.08.27. 21:08:29

vagyok, vagyok, elnézést, csak egy röpke 38 órás forgatáson vagyok túl, és aludtam utána egy keveset. :)

Az ajánlásomon nem sokat gondolkodtam, Bob miatt a 4 dínó New Yorkban c. rajzfilmre esett a választásom, élvezzétek. :)

Viccet félretéve, tényleg nem gondolkodtam sokat. Már az első ajánlásomat követően biztos voltam benne, hogy Cronenberget kaptok, csak azt kellett kitalálnom, melyik gyöngyszem legyen. Felkészültem a 3-4 pontokra, hogy őszinte legyek, nem is fog érdekelni. :)

VIDEODROME

A történet dióhéjban: Max Renn, egy az életben maradásért küzdő kábeltévé elnöke folyamatosan keresi azt a műsort, amellyel kitűnhetne a rengeteg nagyobb költségvetéssel rendelkező csatornák közül. Videókalóz haverja talál egy rejtett adást, melynek a címe Videodrome, és nem tartalmaz mást, csak explicit szado-mazo erőszakot. Maxnak nagyon megtetszik a műsor, de egyre inkább úgy érzi,nem a maga ura, mert hallucinálni kezd a műsortól. Pár napon belül teljesen összemosódik a valóság és a képzelet...

Ne feledjük, a film 83-as, akkoriban még elég újkeletű volt a média emberre való hatásmechanizmusának (az agymosásnak) a boncolgatása, mely a kanadai fenegyerek (mostanság békés öregúr) stílusával együtt eléggé üthetett akkoriban, bár nem lett kasszasiker, de Amerika megtanulta Cronenberg nevét.

Mai szemmel nézve kinek gagyi a használt technika, pár embernek viszont szerintem kifejezetten nosztalgikus lesz a BETA kazettákkal, a korabeli megoldásokkal (a maszkmesterek nagyot nyújtanak). Meg persze nem is teljesen realisztikus, mert ilyen nem létezik :mrgreen:, de remélem, pár embernek tetszeni fog, bár a rendező úr stílusa nem túl mainstream. Számomra egy kedvenc a mű, egyike annak a pár filmnek, amely anno pár hét alatt a jövőkép nélküli kiskamaszt a filmkészítés felé terelte. Ha pontoznom kéne, egy nyolcast dobnék rá. Egészségetekre. LONG LIVE THE NEW FLESH.

Egyébként elég profetikus mű, mert ha a Videodrome valamikor is létezett, akkor az a XXI. század. Gondoljunk csak az internetre, a kereskedelmi tévékre, és az egyre agyhalottabb társadalomra...
Kép
REMY
Madridista

2012.08.27. 21:00:23

Mivel hétfő van... és tegnap kellett volna ajánlani. Emellett semmit nem tudunk Faustról, így beírom a filmjét.
Nem tudom, hogy megváltoztatta-e a véleményét. Ha akarjátok kezdjétek el nézni, ha inkább megvárjátok míg ő beírja. (kitudja mikor lesz) akkor még ne nézzétek meg.
Ha maradt ez akkor majd jön úgyis egy értékeléssel és bővebben ír a filmről.
:wink:

Videodrome

Egy kis Cronenberg :D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.27. 20:17:49

Később jövök a Párizzsal, előjáróban annyit: nem leszek vudielen rajongó. Nagyon nem.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.27. 19:40:14

Próbálom utolérni magam, de őszinte leszek ellustultam mostanában...:? Egyszerűen nincs lelki erőm, hogy nekiálljak esténként filmezni, de a 13ból lenyomtam 1 órát, kicsit fel is dühített ami van benne :D
Ígérem nyomatom ezerrel, s behozom a lemaradást, csak szerettem volna jelezni, hogy még mindig 1,5 filmmel plusz az új ajánlással elvagyok maradva, s sajnos hétvégén sem tudtam pótolni a 13-at meg az IP Man-t, de rajta vagyok az ügyön.
Kép
Kép
Kép
kurdt

2012.08.26. 16:48:46

REMY írta:Én tudom az ajánlását, de nem merem beírni, mert lehet, hogy megváltoztatta :D akkor meg fail lenne :D
Nem is kicsit... :D
De adott esetben szerintem nyugodtan várhatunk holnapig.
Kép
REMY
Madridista

2012.08.26. 16:47:23

Én tudom az ajánlását, de nem merem beírni, mert lehet, hogy megváltoztatta :D akkor meg fail lenne :D
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.26. 16:33:32

13-ra 5-öst adta, és akkor a Yip Man-ra adok most szöveg nélkül egy 8-ast, holnap megnézem jön mellé a szöveg is, illetve a másik kettő közül az egyiket még letolom.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt

2012.08.26. 16:24:23

messideco írta: Remélem Faust bedobja az ajánlását hamarosan :D
Tegnap beszéltem vele; lehet, hogy csak holnap jön.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.26. 16:16:32

lui:
Észvesztő, Éjfélkor Párizsban, 13, Ip Man
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.26. 16:13:04

kurdt írta:Lui, egy filmnél sem szerepel a neved mellett értékelés a Napola óta. Ezzel mi van? :)
Mik voltak azóta? Yip Man-t rögtön tudom értékelni, ha sürgős a dolog, csak meg akartam nézni, de nem nagyon jött össze.

Lehet, hogy mást is megnéztem csak nem írtam be a táblázatba amúgy. Elég szétszórt vagyok. :?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.26. 16:03:12

kurdt írta:Napokkal ezelőtt meg kellett volna ezt lépnem, de nagyon nem fűlött a fogam hozzá... :?
Lényeg a lényeg, recrea a mai naptól nem tagja a Filmklubnak, mert a Gattaca óta egy filmet sem értékelt (az is az ő ajánlása volt) és már többszörösen kifutott az általam adott extra határidőkből is. Nem szívesen csinálom ezt, de a szabály az szabály és előbb-utóbb be is kell tartani...

Megnéztem megint a táblázatot, annak tanúlsága szerint Lui sem értékelt egy filmet sem a Napola óta. De mivel folyamatosan itt garázdálkodik a fórumon, először felteszem neki a kérdést, hogy ezzel mi van.

Lui, egy filmnél sem szerepel a neved mellett értékelés a Napola óta. Ezzel mi van? :)
lajos sztem igyekszik utolérni magát, a madridistán legalább is ráncba szedte magát :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.26. 15:59:25

Kár recreaért, nem tudom miért nem figyelt a klubra :(

Remélem Faust bedobja az ajánlását hamarosan :D
Kép
kurdt

2012.08.26. 15:51:44

Napokkal ezelőtt meg kellett volna ezt lépnem, de nagyon nem fűlött a fogam hozzá... :?
Lényeg a lényeg, recrea a mai naptól nem tagja a Filmklubnak, mert a Gattaca óta egy filmet sem értékelt (az is az ő ajánlása volt) és már többszörösen kifutott az általam adott extra határidőkből is. Nem szívesen csinálom ezt, de a szabály az szabály és előbb-utóbb be is kell tartani...

Megnéztem megint a táblázatot, annak tanúlsága szerint Lui sem értékelt egy filmet sem a Napola óta. De mivel folyamatosan itt garázdálkodik a fórumon, először felteszem neki a kérdést, hogy ezzel mi van.

Lui, egy filmnél sem szerepel a neved mellett értékelés a Napola óta. Ezzel mi van? :)
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2012.08.26. 01:40:33

Yip man
Jó kis film volt ez, végig lekötött, figyeltem. Nem igazán nézegettem hogy mennyi van még hátra belőle. A bunyós részek igényesen lettek megoldva, bár azért túlzás volt benne, de engem nem zavart ez. Mindig szívesen nézem az ilyen kung-fu-s filmeket, egyrészt mert látványos, másrészt a hozzáállásuk is dicséretes. Az csak visszaolvasva derült ki számomra hogy túlélte a lövést, szóval szuper. :D
Ja, és jó volt nem 40 fokban filmezni. :D
8,5

Most belekezdek az Éjfélkor Párizsban huh, rendesen elcsúsztam vele, sry.. aztán meglátjuk meddig jutok..
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.25. 21:12:31

messideco írta:shaolin pap, vagy kung fu tanonc szeretnék lenni, de sajnos már jól elkéstem vele...
egyre lejjebb adod... először még jedi most már csak shaolin pap? :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.25. 21:08:43

Ismét szeretném jelezni, hogy a jövő héten nem tudok filmezni, holnaptól-péntekig gólyatáborban leszek, a 7vége utána meg minden bizonnyal detox+rehabilitáció kombó lesz (meg meccsem is van)
messideco
Presidente del Barça

2012.08.24. 17:24:17

Én, mint nyomozó mindkét jelöltedet beszereztem már 8) Ezt kapd ki, Holmes!

És akkor jövök az Ip Man értékelésével.

Szándékosan hagytam egy napot a film értékelésére, hogy jobban összeálljon a kép.

Először is ami nagyon tetszett, hogy nincs tele az életrajzi filmek minden kliséjével: nem a gyermekkortól kezdődik a történet bemutatása, hanem in medias res. Nincsen tele a flashbeckek és álmok, megérzések stb tömegével.

Ami viszont kimaradt, gondolom nem spojler, hogy több helyen is olvastam, hogy gyakran fogyasztott ópiumot, sőt talán függő is volt. Ezt is azért illett volna bemutatni a hőseposz keretében, lásd a Raynél is kendőzetlenül bemutatnak mindent.

A grafikai élmény sajnos nem volt magas, lévén egy 700 megás verziót néztem meg, de ez a pontozást nem befojásolja. Töltöm is HD-ban, és unalmas napjaimban megnézegetem.

A zenéket nem figyeltem, nem is tudom voltak-e benne. Két esetben emlékszem a filmzenékre: ha nagyon megkapóak, vagy ha a film nagyon unalmas...

A színészi játékokban nem találtam kivetnivalót -oh micsoda sznob-, a lineáris történetvezetés bejött. A bunyós jelenetek vagányak voltak, ilyenkor mindig shaolin pap, vagy kung fu tanonc szeretnék lenni, de sajnos már jól elkéstem vele...

A film legnagyobb erénye az, hogy könnyed szórakozást nyújt, még sem nevezhető tucat verekedős filmnek. Sokkal profibban kivitelezett alkotás, bátran ajánlom a baráti társaságomban, talán meg is nézetem velük.

Annyira koncentráltam a film alatt, rendesen irritált a szemüveges japán karaktere, mindig ökölbe szorult a kezem, ami jó filmélményt jelez a részemől, ami sajnos az utóbbi időben kiveszett belőlem.

Remek ajánlás volt, ha nem ez lett volna a választásod, akkor is egy hét leforgása alatt megnéztem volna :)

Ha még tud valaki ilyen minőségi kung-fu, karate, harcművészeti filmet, nyugodtan beírhatja ide vagy a film topicba.

Értékelés:
Lefekvéskor még 10/10-en gondolkoztam, de kissé lennébb ment, 8/10

Re :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.24. 17:00:03

kurdt írta: Valami Nouvelle Vague lesz? :D
:P
Az lesz biza :D

De még nem 100% azért, szeptember végéig van idő!

Hétvégén ígérem 2 elmaradásomat pótlom , 13ról mindenki annyira rossz véleménnyel volt, nagyon kíváncsi vagyok rá, IP Man meg majd lemegy :D
Kép
Kép
Kép
kurdt

2012.08.24. 16:47:25

Bob_Marley írta:.Ez filozofikus alkotás, "0 történéssel" képi és zenei világra fókuszálva.
Valami Nouvelle Vague lesz? :D
Kép
Válasz küldése