Én, mint nyomozó mindkét jelöltedet beszereztem már

Ezt kapd ki, Holmes!
És akkor jövök az
Ip Man értékelésével.
Szándékosan hagytam egy napot a film értékelésére, hogy jobban összeálljon a kép.
Először is ami nagyon tetszett, hogy nincs tele az életrajzi filmek minden kliséjével: nem a gyermekkortól kezdődik a történet bemutatása, hanem in medias res. Nincsen tele a flashbeckek és álmok, megérzések stb tömegével.
Ami viszont kimaradt, gondolom nem spojler, hogy több helyen is olvastam, hogy gyakran fogyasztott ópiumot, sőt talán függő is volt. Ezt is azért illett volna bemutatni a hőseposz keretében, lásd a Raynél is kendőzetlenül bemutatnak mindent.
A grafikai élmény sajnos nem volt magas, lévén egy 700 megás verziót néztem meg, de ez a pontozást nem befojásolja. Töltöm is HD-ban, és unalmas napjaimban megnézegetem.
A zenéket nem figyeltem, nem is tudom voltak-e benne. Két esetben emlékszem a filmzenékre: ha nagyon megkapóak, vagy ha a film nagyon unalmas...
A színészi játékokban nem találtam kivetnivalót -oh micsoda sznob-, a lineáris történetvezetés bejött. A bunyós jelenetek vagányak voltak, ilyenkor mindig shaolin pap, vagy kung fu tanonc szeretnék lenni, de sajnos már jól elkéstem vele...
A film legnagyobb erénye az, hogy könnyed szórakozást nyújt, még sem nevezhető tucat verekedős filmnek. Sokkal profibban kivitelezett alkotás, bátran ajánlom a baráti társaságomban, talán meg is nézetem velük.
Annyira koncentráltam a film alatt, rendesen irritált a szemüveges japán karaktere, mindig ökölbe szorult a kezem, ami jó filmélményt jelez a részemől, ami sajnos az utóbbi időben kiveszett belőlem.
Remek ajánlás volt, ha nem ez lett volna a választásod, akkor is egy hét leforgása alatt megnéztem volna
Ha még tud valaki ilyen minőségi kung-fu, karate, harcművészeti filmet, nyugodtan beírhatja ide vagy a film topicba.
Értékelés:
Lefekvéskor még 10/10-en gondolkoztam, de kissé lennébb ment,
8/10
Re