A Nero által írt számok nekem is elég érdekesnek tűnnek. Ha megnézzük pl. az itt található statisztikát:
https://koronavirus.gov.hu/ - ahol bár nincs korcsoportokra lebontva, nagyon durván kerekítve 30-ból 1 ember meghal. Igaz, hogy ezek csak az igazoltan covidos esetek, ha mindenki le lenne tesztelve, akkor jobb nem lenne ennyire elkeserítő ez a statisztika. De akkor is, hamarosan átlépi a milliós küszöböt az áldozatok száma, szóval nagyon nem lehet félvárról venni a dolgot. Aztán lehet mondani, hogy az áldozatok többsége amúgy is nagyon közel volt a halálhoz, és ez sok esetben tényleg igaz, de sok esetben meg nem, vannak áldozatok, akik ha nem is teljesen voltak egészségesen vagy fiatalok, még azért lehettek volna szép éveik, még évezhették volna az életet. Aztán ott vannak a közvetett áldozatok, akik nem voltak covidosok, de a kórházak leterheltsége miatt nem tudtak megfelelő ellátást kapni, ilyet személyesen is ismertem. Megint egy másik csoport, akik túlélték a covidot, de maradandó egészségügyi károsodást szereztek, amely évekkel rövidítheti meg az életüket, ráadásul rontja is az életminőségüket is.
Én próbálok egy aranyközépúton maradni a vírussal kapcsolatban, mert tudom, hogy a korlátozásoknak is vannak és még lesznek is nem áldozatai, sőt, valamilyen szinten szinte mindannyian megérezzük a hatását. Ezért a túl szigorú korlátozások is károsak lehetnek, pl. itt Közép-Európában szvsz tavasszal pontosan ez történt, ott túl lett tolva, az itteni járványhelyzet nem indokolt annyira kemény megkötéseket. DE azt is egy agyrémnek tartom, amit a másik szélsőséges oldal akar, hogy simán engedjük szabadon a vírust. Az olaszok és a spanyolok tavaszi példája megmutatta, hogy akkor nagyjából mire számíthatnánk. Ha elszabadul a vírus, az is kivégzi a gazdaságot, nem csak a korlátozások.