Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Magánórák? Pusztán kiváncsiság. 10évvel ezelőtt, nálunk gimiben kb. nem volt olyan tanár aki délután ne tartott volna különórát. És már akkor is ezek alsóhangon 5ezer/óra körül mozogtak.visca el barca írta: ↑2020.10.06. 15:54:11Ugy haver, hogy tanari diplomaval vagy tanitasz netto 180ert, vagy elmesz egy gyarba 3 muszakba 200ert, cserebe nincs eleted. Mas munkanlehetoseg nincs.
Parom még ennyit sem keres, neki netto 120 a fizuja, csaladival, gyerektartassal 160. Mi 3an elunk 340bol egy honapig, ugy, hogy ebbol 100 elmegy hitelre.
Ez van.
Ugy haver, hogy tanari diplomaval vagy tanitasz netto 180ert, vagy elmesz egy gyarba 3 muszakba 200ert, cserebe nincs eleted. Mas munkanlehetoseg nincs.
Na ebben erősen egyet értünkgyereket is szeretnék/szeretnénk, de egyelőre nem fér bele.
sajnálom ha Budaházy Edda meg Duró Dóra féle észlények ebben nem hisznek, de kell egzisztencia gyerekeket felnevelni.
majd talán 3-4 év múlva.
magyar emberek fele ennyit keres max, hiába mutatnak más a statisztikák.Nero. írta: ↑2020.10.06. 13:57:02
Ja ezen sokszor elgondolkodom (nem rosszindulatból) hogy azok akik ilyen 2-230 körül keresnek azok hogy tudnak jó életszinvonalon élni? Ma már egy kiadó lakás 120+rezsi, hitel se kevesebb. De még nem ettél nem ittál, minden hónapban van váratlan kiadás, BKV bérlet vagy autót fent tartani stb. stb. stb.
Ezért húzom halasztom a hazajövetelt.
Ja ezen sokszor elgondolkodom (nem rosszindulatból) hogy azok akik ilyen 2-230 körül keresnek azok hogy tudnak jó életszinvonalon élni? Ma már egy kiadó lakás 120+rezsi, hitel se kevesebb. De még nem ettél nem ittál, minden hónapban van váratlan kiadás, BKV bérlet vagy autót fent tartani stb. stb. stb.
Én 7 éve nyaranta az éves fizumat megkerestem, félre van téve a nagy része.
most minősültem, így őrült módon felkúszik 205ezerre a nettóm:D zseniális
https://infostart.hu/gazdasag/2020/01/0 ... ok-nyelvenAtlantis írta: ↑2020.10.06. 09:57:35Amit hiányolok, és már több helyen is elhangzott: ez csak az orvosok. A többi egészségügyi szakdolgozó?
Nagyon, nagyon remélem, hogy ezt a béremelést meglépik minden egészségügyi szakdolgozónál, és aztán lassan a tanárok is eszükbe jutnak, és így tovább. Viszont mindenképp megtapsolandó első lépés, csak így tovább.
http://woshub.com/how-to-show-all-users ... in-screen/Atlantis írta: ↑2020.10.06. 09:52:04Konkrétan nem csináltam még ilyet, de Google: "windows 10 remember users on login screen" Az első 3 találatnál 2-3 hasonló megközelítési módot is látok kicsit más beállításokkal. Az egyik biztos működhet, bár szerintem ha nem gyerekekről van szó akiknek még probléma a saját nevük leírása is esetleg, akkor biztonsági okokból jobb ha nincs ez bekapcsolva.NovaProspekt írta: ↑2020.10.05. 10:23:38srácok, infós jellegű kérdést intéznék hozzátok. elég egyszerű a gond, lehet csak én vok segg, h nem jöttem rá eddig a dolog nyitjára:
szóval adott egy számítógép, amit használ több ember. minden embernek van saját profilja névvel plusz jelszóval, úgyhogy mindenki bejelentkezik a használathoz aztán a végén ki, és jön a kövi ember. az lenne a kívánság, h a windows 10-es bejelentkezési ablak jegyezze meg a neveket (ott legyenek feldobva opcióként mindig), amire ha rákattintanak, már csak a jelszót kelljen ugye begépelni. jelen esetben nem ajánlja fel a felhasználóneveket a bejelentkezési ablak, és emiatt van némi kellemetlenkedés.
eddig azt próbáltam, hogy a secpol.msc-t megnyitva a local policyk között a security optionsben az interactive logon: don't display username at sign-in-t letiltottam (mondjuk nem értem, minek kell ide a dupla tagadás), ettől vártam a csodát. sajna nem működött, továbbra sem jegyzi meg a usereket.
vkinek vmi tippje van? köszi előre is.
Konkrétan nem csináltam még ilyet, de Google: "windows 10 remember users on login screen" Az első 3 találatnál 2-3 hasonló megközelítési módot is látok kicsit más beállításokkal. Az egyik biztos működhet, bár szerintem ha nem gyerekekről van szó akiknek még probléma a saját nevük leírása is esetleg, akkor biztonsági okokból jobb ha nincs ez bekapcsolva.NovaProspekt írta: ↑2020.10.05. 10:23:38srácok, infós jellegű kérdést intéznék hozzátok. elég egyszerű a gond, lehet csak én vok segg, h nem jöttem rá eddig a dolog nyitjára:
szóval adott egy számítógép, amit használ több ember. minden embernek van saját profilja névvel plusz jelszóval, úgyhogy mindenki bejelentkezik a használathoz aztán a végén ki, és jön a kövi ember. az lenne a kívánság, h a windows 10-es bejelentkezési ablak jegyezze meg a neveket (ott legyenek feldobva opcióként mindig), amire ha rákattintanak, már csak a jelszót kelljen ugye begépelni. jelen esetben nem ajánlja fel a felhasználóneveket a bejelentkezési ablak, és emiatt van némi kellemetlenkedés.
eddig azt próbáltam, hogy a secpol.msc-t megnyitva a local policyk között a security optionsben az interactive logon: don't display username at sign-in-t letiltottam (mondjuk nem értem, minek kell ide a dupla tagadás), ettől vártam a csodát. sajna nem működött, továbbra sem jegyzi meg a usereket.
vkinek vmi tippje van? köszi előre is.
A jókora fizetésemelés mondjuk említésre méltóbb szerintem, mint a hálapénz eltörlése. Az új bérekre most már nem igazán lehet azt mondani, hogy nem becsülik meg az orvosokat. Gyakorlatilag jobban fognak keresni mint egy mérnök vagy egy informatikus.
A videó fájl formátumában van a trükk általában. Azzal lehet nyerni sokat, mert egyes formátumok sokkal jobban "tömörítenek", de sajnos az én tudományom is itt áll meg.johdepp írta: ↑2020.10.02. 18:32:03Nem vagyok ekszpert a témában, de meglepne, ha lehetne érdemben lehúzni a videó méretéből anélkül, hogy a minősége rottyra ne menjen. Ha gondolod, hasonlítsd össze ugyanazt a filmet 10 és másfél gigás verzióban is, szerintem fel fog tűnni a különbség.Rinku írta: ↑2020.10.02. 18:10:34Scrácok, valaki ért itt a tech dolgokhoz? Videó méretet szeretnék zsugorítani, anélkül, hogy minőséget vesztenék. Tudtok valami freeware-t ajánlani? Nézelődök már a google-ön, de hátha tudja itt valaki. Torrenten nézem, hogy 1080p-s filmet rakott fel valaki 1.36 GB nagyságban, nekem meg itt ül a drive-on pl. az Apokalipszis most 1080p-s verziója 10 GB nagyságban, aztán jó lenne kicsit összehúzni. Torrenten nem tudom felvenni a sráccal a kapcsolatot, így jobbára maradt a gugli és a kérdezősködés, de hát valamelyikőtök tudna segíteni. Köszi előre is!![]()
Elvileg 7.000 jegy lesz elérhető a 30% miatt és csak hazai szurkolóknak, a bérletesek előnyt élveznek, ami 5.500 főt jelent. Kivéve, ha a második és harmadik meccset rendezheti a Puskásban a Fradi, akkor kb 20.000 jegy lesz. Ha igen, akkor valami csoda folytán lehet szerezni, ha a Groupiban lesz, akkor földi halandó esélytelen jegyre.gamerpapa írta: ↑2020.10.04. 10:14:28Sziasztok srácok, van esetleteg ötletetek arra, hogy hol, vagy kitől érdemes a Fradi-Barcára jegyet venni? Azt olvastam, hogy szurkolói kártyával hamarabb tudsz pár órával jegyet venni. Érdemes beruházni egyre, lehet több jegyet is venni egy kártyával? Minden tippet köszi![]()
Nem vagyok ekszpert a témában, de meglepne, ha lehetne érdemben lehúzni a videó méretéből anélkül, hogy a minősége rottyra ne menjen. Ha gondolod, hasonlítsd össze ugyanazt a filmet 10 és másfél gigás verzióban is, szerintem fel fog tűnni a különbség.Rinku írta: ↑2020.10.02. 18:10:34Scrácok, valaki ért itt a tech dolgokhoz? Videó méretet szeretnék zsugorítani, anélkül, hogy minőséget vesztenék. Tudtok valami freeware-t ajánlani? Nézelődök már a google-ön, de hátha tudja itt valaki. Torrenten nézem, hogy 1080p-s filmet rakott fel valaki 1.36 GB nagyságban, nekem meg itt ül a drive-on pl. az Apokalipszis most 1080p-s verziója 10 GB nagyságban, aztán jó lenne kicsit összehúzni. Torrenten nem tudom felvenni a sráccal a kapcsolatot, így jobbára maradt a gugli és a kérdezősködés, de hát valamelyikőtök tudna segíteni. Köszi előre is!![]()
Számomra Trump beleillik a mai valóságshow-s világba. Ez 2020,nem az,amit 2020-nak szeretnél/szeretnék gondolni.Atlantis írta: ↑2020.09.30. 15:28:08Ti mit szóltatok a ma reggeli (ottani idő szerint kedd esti) amerikai elnökválasztási vitához?
Csak engem szomorít el végtelenül minden alkalommal amikor Trump valamilyen formában a nyilvánosság elé áll, hogy egy ilyen ember lehet a világ vezető nagyhatalmának az elnöke?
Nagyon úgy néz ki, hogy az érdemi eszmecserék korának leáldozott. Attól félek ilyen jellegű viták fogják átvenni világszerte a gyeplőt, ahol nem az számít ki az okosabb, hitelesebb, jobb szónok, hanem ki a hangosabb.
Az a tény, hogy abban az országban ahol Anglia után a legfontosabb a vezető pozícióban lévő emberek egészsége, két 70+os ember küzd a győzelemért, mondjuk már kifejezetten csak megnevettet![]()
Értem, szóval csak addig kell hinni valamiben / csinálni valamit / betartani a szabályokat, amíg nem unod meg.