Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
gergo9
Director del Fútbol

2011.09.18. 23:09:54

Idővel de válaszolok :)
Hát kajával vannak gondok de találsz étrendet és kalória,ch,fehérje táblázatot a body.builder.hu-n. Rengeteg étrend van ki tudod választani magadnak és a pénztárcádnak megfelelőt.

Edzéstervvel még több a gond. :D
Pl Hol van a hátazásból a három alapgyakorlatból kettő a felhúzáson kívül az evezés és húzodkodás. Ha az nem megy még megfelelő ismétlésszámmal akkor lehúzás csigán.
Lábazásban is a egykezes súlyzós guggolásnak semmi értelmét nem látom. Inkább csinálj kitörést vagy mellső tartással guggolást. Én még senkit nem láttam egykezessel guggolni.
Vállnál hiányzik a hátsó deltaizom edzése, sokan nem csinálják én is csak kéthetente mivel nekem A,B hét van.
Vádliedzésben meg alap hogy nagyon szét kell küldeni , úgy hogy ordíts a fájdalomtól , hogy növekedésre ösztönözd.
De inkább itt is keress a body.builderen 4 napos edzéstervet.
Jah vitamin meg a fehérjén kívül a legfontosabb abból a Multi-X az egyik legjobb azt ajánlom
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.17. 01:19:13

hát túlenni magam fehérjéből biztos nem fogom, papíron ugye 160 g körül kéne bevinnem, jobb napokon van meg a 150g (proteinturmix beleszámolva) így 180 körül jöhetnék ki.

na igen, érdekes kérdés, hogy mennyi a valós fehérje tartalma, és ezt nem is fogom megtudni sajnos, úgyhogy csak a bizalom marad.
gondolkoztam a bekeverésen (sciteces mass20-al pl, az relatíve olcsó) csak hát nem sz.rom a pénzt sajnos jelenleg, szóval...

amúgy az oldal aljához közeledve leírtam a kajám és edzésem, és ahogy látom, értesz a dolgokhoz (vagyis feltételezem, hogy nem 61 kilós, strandpapucsos, hawaii gatyás hobbigyúrós vagy) átnézhetnéd, ha van rá pár perced. :wink:
gergo9
Director del Fútbol

2011.09.17. 01:12:02

Olvasom persze. :)
Nah de ez már jókérdés.
Nem akkora kamu. Fehérje az tuti max a fehérje tartalom kérdéses. Ezt nem magamtól szedem olvastam,halottam róla hogy volt olyan ipari fehérje aminek a hirdetett 80 helyett 30% os fehérje tartalma volt . Ezt egy hobbigyúrós nem dönti el , íz alapján tuti hogy én sem, sőt sztem senki.

Fehérjét meg nem kell az előírtnál túlzásba vinni elvileg ha túl sok akkor emeli a bilirubin szintet ami a vesében okozhat gondot vesekő ilyesmi.(ismerősnél volt ilyen 160-170gram helyett 250g körül termelt magába, majd vérkép után doki mondta neki) Meg úgy is kiválasztódik a fölösleg. Bár ezt is fennttartással kezeljétek meg egy mezei háziorvos ehhez a témakörhöz sajnos elég hlye.

Amúgy meg de ez csak tipp a legjobb az lenne ha whey-proval kevernéd be abba biztos benne vannak a megfelelő enzimek. Bár keverve franc se tudja mit ér.
Amúgy meg mindig Bunnyi szavára hallgasatok az edző válaszol rovatban minden megvan emelett szórakoztató is
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.17. 00:45:30

gergo9 írta:Privit nem tudok most írni válasznak de nem volt olyan téma ami a határokat feszegetné ezért válaszolok most itt.
Szval ha látszik rajta hogy nem hobbi szinten tolja az miben garantálja hogy téged nem szab át ? :D Nem értem a logikádat.
Én anno 2500-ért vettem webshop-ban, inkább ajánlanám az ilyen módon történő vételt mint a vaterás bizniszt. Könnyebb megkerülni bizonyos szabályokat. Pl nem rég kokszot is hirdettek vmi hüle fedőszöveggel de lényeg a lényeg koksz volt.
Az előzőekre visszatérve egyik ismerősöm akart sustanon/deca-durabolin kúrát tolni aztán koksz helyett színtiszta olajat nyomott magába 3hétig mire rájött hogy nem hozza az elvártakat.
Pedig akitől kapta profi volt a srác és mégis.
hát meglátjuk, ha nagyon kamu (lisztet adna, ilyesmi) azt azért csak észrevenném, ha meg mondjuk nem olyan jól hasznosul, akkor kb ugyanott vagyok ár/érték arányban szerintem ezzel a 6kg-al, mint 3-4 kiló power proteinnel.

egy biztos : ha kamu, akkor nagyon profi az emberünk, hogy 700 eladást meg tudott csinálni úgy, hogy nem bukott bele, és csak nyáron, pár hétig-hónapig árulja amúgy, jövőhéten kezdik a felkészülést.

igazából hülyeség belemenni kétes vásárlásba, de elterveztem, h októbertől év végéig esedékes kb 100 nap alatt betermelem ezt a 6kg-t, ami annyit jelent, hogy napi 60 gramm.
na már most, tejsavó fehérjéből még noname gyártóknál is 4500-5000 forintnál indul kilója, ergó 25-30 ezer forintból jönne ki ez a 6kg.

még azon gondolkodtam, hogy veszek hozzá egy emésztő enzimet 2-3 ezer forintért, biztos ami biztos.

ötletek ? (remélem olvasod, gergo9)
gergo9
Director del Fútbol

2011.09.16. 21:31:25

Privit nem tudok most írni válasznak de nem volt olyan téma ami a határokat feszegetné ezért válaszolok most itt.
Szval ha látszik rajta hogy nem hobbi szinten tolja az miben garantálja hogy téged nem szab át ? :D Nem értem a logikádat.
Én anno 2500-ért vettem webshop-ban, inkább ajánlanám az ilyen módon történő vételt mint a vaterás bizniszt. Könnyebb megkerülni bizonyos szabályokat. Pl nem rég kokszot is hirdettek vmi hüle fedőszöveggel de lényeg a lényeg koksz volt.
Az előzőekre visszatérve egyik ismerősöm akart sustanon/deca-durabolin kúrát tolni aztán koksz helyett színtiszta olajat nyomott magába 3hétig mire rájött hogy nem hozza az elvártakat.
Pedig akitől kapta profi volt a srác és mégis.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.15. 15:55:43

http://blog.builder.hu/blogs/index.php? ... ia_dedasci

ezt olvastam el a cukrokról...bunny rovata asszem.
azért mindig mindenki mást mond. :lol:
daffy
Madridista

2011.09.15. 15:42:50

Cumbee!
a cukor az edzés utáni turmixba KELL,nem közben,utána közvetlenül. 1g/testsúlykg és dextróz. ezt por formában kapod meg,legolcsóbbab a body.builder.hu-n. 2kg 1000ft.

shutterisland!
a dextróz gyorsabban szívódik fel,mint a malto.
a fehérjébe mehet bele edzés után,közben szerintem fölösleges.
én 60-40 körül tolnám a dex-malto-t. összesen 60-70g-t szoktam belenyomni.
Kajához lenne kérdésem. A rizst mikor méred le? Mármint nyersen méred le,vagy miután már kifőzted? Mert nem mind1!
a dobozon az van,hogy 1 zacskó 125g. azt én annyinak is számolom. főzés közben csak víz megy bele,az meg nem sokat jelent,tekintve,hogy a rizst a szénhidrát miatt fogyasztod. előtte mindenképp!
Sanama
Llegenda del Barça

2011.09.15. 15:40:32

Igen, nyersen kell. Én megnéztem múltkor kb 2,5szeresen tömegben a rízs főzve. Csak ezért érdekelt.
Egy egyszerű kérdés: Mit csináljak hogy szélesebbek legyenek a vállaim
Vállazz? :D
Nekem egy személyi edző mondta a teremben,hogy az oldalemelést a végén ha kicsit hátraviszed(jobban nem tudom megfogalmazni),akkor az szélesít.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.09.15. 15:40:21

Egy egyszerű kérdés: Mit csináljak hogy szélesebbek legyenek a vállaim?
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.15. 15:39:50

Sanama írta:
shutterisland írta:rendben daffy, akkor leírom, remélem te legalább reagálsz rá.
Kajához lenne kérdésem. A rizst mikor méred le? Mármint nyersen méred le,vagy miután már kifőzted? Mert nem mind1!
én úgy tudom, nyersen kell mérni mindent...vagyis úgy olvastam valahol.
főzés előtt mondjuk a rizs bőven könnyebb, mint utána, szóval azzal elvileg nem veszíthetek.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.15. 15:38:45

Cumbee írta:Na erről a cukor dologról valaki mesélhetne nekem bővebben. eddig annyiban kimerült az ezzel kapcsolatos tevékenységem, hogy vittem a terembe szőlőcukrot és edzés közben azt nyomtam. Valaki el tudná mondani, hogy akkor mi is a helyes használata és miben is találhatók meg ezek az összetevők?
amit tudok, hogy edzés közben nem éri meg, mert csak dobálja az inzulinszintet, és ami "energiát termel" az is csak ugye rövid ideig tart.

viszont az igazán jó "mikor használjuk fel a szőlőcukrokat" dogmát nem fújom kívülről, illetve van ami nem tiszta.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.09.15. 15:37:37

shutterisland írta:rendben daffy, akkor leírom, remélem te legalább reagálsz rá.
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.09.15. 15:34:10

Na erről a cukor dologról valaki mesélhetne nekem bővebben. eddig annyiban kimerült az ezzel kapcsolatos tevékenységem, hogy vittem a terembe szőlőcukrot és edzés közben azt nyomtam. Valaki el tudná mondani, hogy akkor mi is a helyes használata és miben is találhatók meg ezek az összetevők?
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.15. 15:26:48

a dextrózt és malto-t hogyan használjátok fel ?
én úgy szoktam, hogy edzés közben olyan 15 gramm maltot egy csipet sóval és citromlével, 1.5 liter vízben keverve ilyen home-made sportitalként használom fel, edzés után pedig (vízben feloldva) lenyomok 20-30 gramm dextrózt, aztán jön a fehérjeturmix.

úgy tudom, edzés előtt és közben felesleges dextrózozni, mert többet árt, mint használ.

maltodextrint mikor lehet még jól felhasználni esetleg ?
ultrasur
Madridista

2011.09.14. 12:38:47

Vörösvári út. IIIker.
De nem vészes mert nem csak ebből kell majd élnem.
De a tév hiedelmek ellenére nem tré munka sőt diák munkák közül az egyik legjobb
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.09.14. 12:33:59

ultrasur írta:
kakasugynok007 írta:
ultrasur írta:Na az van, hogy én februárban kezdtem el edzeni magamra pakoltam helyes táplálkozással 4-5 kilót.
De jött a nyár, züllés stb...így-3 kg simán.
Ráadásul el is költöztem otthonról így nem nagyon tudom szponzorálni a napi 5-6 helyes étkezést.

Jó lenne néhány tipp, hogy jöhetek ki kevesebb zséből azért jól.
Miket kajoljak inkább stb.

Jó lenne mert nyárig 5-8 kilóval több szeretnék lenni de így nehéz lesz...
Egyél a Mekibe.(Nyugi vicc :D )
Részben ott melózom :S így eszem. :D
Akkor [auto_cenzúra] lehet neked.Egyébként hol?
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
ultrasur
Madridista

2011.09.14. 12:33:00

kakasugynok007 írta:
ultrasur írta:Na az van, hogy én februárban kezdtem el edzeni magamra pakoltam helyes táplálkozással 4-5 kilót.
Ráadásul el is költöztem otthonról így nem nagyon tudom szponzorálni a napi 5-6 helyes étkezést.

Részben ott melózom :S így eszem. :D
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.09.14. 12:27:45

Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
ultrasur
Madridista

2011.09.14. 12:25:17

Na az van, hogy én februárban kezdtem el edzeni magamra pakoltam helyes táplálkozással 4-5 kilót.

shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.14. 01:01:00

köszi daffy, igazából az a 2-3. étkezésem az úgy adódik, hogy több részletben eszem meg őket, kvázi van 5-6. étkezésem is.

tojást nyersen nem szoktam, a turmixba szoktam egyet tenni, de lehet elhagyom majd.

a 4x8-hoz nem is ragaszkodom, van amikor variálok rajta, igazából ez csak az alaptervem volt, azóta azért alakítgatom edzés közben.

gergo9, írtam pü-t!
daffy
Madridista

2011.09.14. 00:36:37

ziipp írta:Miért kell a cukor annyira edzés után? A felszívódás miatt gondolom.
azért,mert az edzés során az izmaid glikogén raktárai kiürülnek(cukor) és ezt minél gyorsabban kell visszatölteni. így a cukor majdnem olyan fontossággal bír edzés után,mint a fehérje. ilyenkor nem hízlal. a tömegnövelőben már benne van,de a fehérjében nem.

shutterisland!! a kajád szerintem nem jó. kevés az étkezés. egy kaja eleve legyen edzés után fél-egy órával. 5-6ot kéne étkezned,de 3-4 után a rizst cseréld zöldségre. abból mehet amennyi beléd fér. én a 2 rizs-hús étkezésed megbontanám és csinálnék belőle 4et. így hosszabb időre látná el az izmaidat tápanyaggal a szervezeted,mert mindig lenne vmi a hasadban és nem is terheli meg hirtelen.
a tojást nyersen ne fogyaszd,mert az emésztése nem jó,így minimum fölösleges.
edzés:
a vádlit lehet,sőt kell heti kétszer edzeni,akkor is,ha nincs lemaradva.
én az edzésedben a bicepszet és a hátat megcserélném,de ezt te érzed igazából.
ne ragaszkodj görcsösen a 4x8-hoz. én most úgy csinálom,hogy amint megy valamiből a 4x8,akkor emelek is a súlyon. minden hónapban van 1 hetem,mikor magas ismétléssel dolgozok(20+). sokkal jobban leedzem,mint a 4x6-8cal.

magamról: 180centi vagyok és a mai mérés szerint 85kg. még csak 4 hónapja vagyok teremben,előtte fél évig itthon melegítettem,tanultam,gyakoroltam. 1 éve 75kilóval kezdtem. nem veszem a kaját komolyan,mert nem akarok testépítő lenni. a teremben 110%-ot adok,a fehérjét becsülettel fogyasztom,de ezen felül nem mondok le a csokiról,palacsintáról,semmiről sem. nekem ez nem életcélom és a szerencsés genetikámnak köszönhetően,illetve a gyors emésztésnek hála,sok izom jön és kevés zsír.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.14. 00:02:33

rendben daffy, akkor leírom, remélem te legalább reagálsz rá. (amúgy te hol tartasz, mennyire csinálod komolyan, esetleg van képed ? ) :D

szóval 183-4 centi vagyok, ehhez 80-81 kiló párosul.
itthon edzek, vannak súlyaim, fekpadom, haspadom.
tömegelek, tavasz vége óta.

étkezés része :

1. étk : 30g zabpehely+ 20g gabonapehely
rántotta (5-6 tojásból, abból 1-nek teszem bele a sárgáját is.)

2. étk : 100g rizs (+zöldség) + 200g hús

3. étk : 100g rizs (+zöldség) + 200g hús

(a 2-3. étkezést több részletben fogyasztom el, nem egyszerre általában)

a rizst néha krumplival vagy tésztával helyettesítem, akkor picit kevesebb.

edzés után pedig 30 gramm power protein, illetve 25-25 gramm malto és dextróz, meg csapok a turmixba egy tojást, valahogy jobb lesz szerintem az állaga tőle.

a leírtakon felül néha "becsúszik" ez meg az, mint mondjuk 1-1 péksüti, pizza, joghurt, akármi más.

szedek bio tech vita complex-et.

ha mindent beleszámolok, a napi fehérjebevitelem 150-155 g körül mozog, a ch-m pedig 300 g környéke.

edzés része :

hétfő : mell,hát
szerda : tricepsz,vádli
péntek : bicepsz,váll
vasárnap : comb,vádli

a vádlim nagyon le van maradva, azért próbálom heti 2 edzéssel felhozni, illetve edzések végén szoktam hasazni.

gyakorlatok (koncentráltan,szabályosan végzem őket)

mell : fekvenyomás 4x8, döntött padon fekvenyomás 4x8, tárogatás 4x8, áthúzás 3x12

hát : felhúzás egy kezessel 4x8, felhúzás rúd+súly 4x8, meg az áthúzás a mellnél, ami hátra is megy.

tricepsz : állva egykezessel fej fölé tolás (4x10), fekpadon rúddal tricepsznyújtás(4x8), tolózkodás (4x10)

vádli : nyakamban a rúd, úgy pipiskedni (4x15), könyvre állva kezemben súllyal, egy lábbal pipiskedve (4x10), ülve súly a térdemen (3x20)

bicepsz : rúddal (4x8), egykezes váltva (4x8), 3. gyakorlat mindig más (kalapácsos, ülve combra téve a könyököm, vagy ferdepadon.)

váll : rúd+súly vállból nyomás fej fölé (4x10), egykezessel nyomás fej fölé ülve (4x8), oldalemelés (4x8)

comb : guggolás kézisúllyal (4x8), guggolás rúd+súly (4x8), lábhajlítás (4x10), lábnyújtás (4x10)

has : manny pacquiao hasazása, annak alternatíváit nyomatom.

amit tudok : kicsit többet kéne enni, ezért is örülök, ha bejön majd az új fehérjém, az napi +30 gramm lesz.

vélemények, javaslatok ?
ziipp
Capitá del Barça

2011.09.14. 00:02:02

Miért kell a cukor annyira edzés után? A felszívódás miatt gondolom.

Ha az ember szed fehérjét vagy tömegnövelőt, abban is vannak gyorsan felszívódó anyagok, nem?

Akkor miért van szükség a cukorra?

Amúgy én hobbigyúrósnak tartom magam, bár ahhoz képest elég sokat edzek. Heti 4-5 meg van, bár mostanában bezárt az egyetemi kondi, így saját súllyal edzek.

Ti hogyan oldjátok meg a megfelelő kajálást? Ha rendesen akarok enni, akkor azt durván megérzi a pénztárcám. Általában úgy próbálom, nem túl durva megkötések mellett, hogy minél több hús, minél kevesebb cukorbomba. Bár nagy rálátásom nincs a témára, azért azt egészségtelennek tartom, ha valaki csak csirkét és rizst eszik 24/7. Az egysíkú étkezés ugyanúgy ártalmas.

Amin még gondolkoztam, hogy a tésztafélék arányát vajon hová kell belőni. Reggel valamilyen kenyér, utána adott esetben pizza, este mondjuk saláta szintén kenyérrel. Nem sok ez átlagosan? (A pizza helyére akár tehetünk levest tésztával és pörköltet galuskával.)
gergo9
Director del Fútbol

2011.09.13. 23:48:11

shutterisland írta:
A tejsavó szerkezet, alapbol tartalmazza az emésztőenzimet, annyi különbséggel hogy 1-2más fehérje (szója,kazein) az ami tényleg nem tartalmaz magába semmit.
Nah akkor üzenem neki áruljon inkább szappant :)
Nem véletlenül pakolnak a gyártók a tejsavók mellé még komplex emésztőenzimeket is, a nullánál nyiván többet ér de a "gyári" tejsavókat meg sem közelíti az elvileg magasabb fehérjetartalom ellenére sem. Lehetséges hogy tartalmaz minimálisan természetes emésztőenzim formulákat de az ilyeneket nem kell feltétlenül elhinni. A fehérjetartalmat is szívesen bevizsgáltatnám mert elég mesének tűnik ez a szponzoros cucc.
A pozitív visszajelzések meg egy hobbigyúrós nem tudja megkülönböztetni ha egy kiló lisztet szed el vagy egy kiló csúcsminőségű izolátumot. Aki meg komolyabban foglalkozik vele nem szed ilyenket ill helyesbítek olyannal ÉN még nem találkoztam.
daffy
Madridista

2011.09.13. 23:38:32

shutterisland írta:bocsi a dupláért, de van itt valaki, aki komolyabban (értsd, nem hobbigyúrós, hanem összefújta a szél rajta már az izmokat) nyomja a testépítést ?
mert akkor beírnám ide az étrendem és jelenlegi edzéstervem, egy kis kontrollra. 8)
annyira hidd el,hogy értünk hozzá,hogy ha baj van vele,akkor kijavítjuk
Válasz küldése