Kultúra

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Ha olvasok akkor,

Csak nyomtatott könyvet
7
39%
E-book olvasón
0
0 szavazat
Számítógépen
3
17%
Vegyesen.
8
44%

Szavazatok száma: 18
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.02. 15:37:18

Gareth Tello írta:
Sanama írta:Eddig még elég közel jártál a megoldáshoz, na de ez már azért kicsit sok... :twisted: :P
Dehogyis, közel jár még így is, de az igazság az, hogy Shae mesél neki Tyrion adottságairól, illetve Cersei, aki Tyrionnal is megcsalta Jaime-t. :twisted:
Juj, Tényleg, az a bizonyos Cersei-Tyrion dolgot el is felejtettem :twisted:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.02. 15:35:43

Sanama írta:Eddig még elég közel jártál a megoldáshoz, na de ez már azért kicsit sok... :twisted: :P
Dehogyis, közel jár még így is, de az igazság az, hogy Shae mesél neki Tyrion adottságairól, illetve Cersei, aki Tyrionnal is megcsalta Jaime-t. :twisted:
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.02. 15:21:40

Ja, aztán őt is leöli, mert nem szereti a Vére... izé, kutyapózt Aztán behálózza Tyriont, mert megtudja vmelyik Mestertől, h kis ember nagy bottal jár...
Eddig még elég közel jártál a megoldáshoz, na de ez már azért kicsit sok... :twisted: :P
miihii
KHAL

2013.03.02. 14:59:36

kanty írta:
messideco írta:Valamikor én is sort kerítek a könyvekre, csak elektronikus formában nincs nagy kedvem hozzá, meg elég borsos az ára 6000 Ft körül van egy kötet :S Majd valamikor bepótolom...
Velem is ez a helyzet. Az egész sorozatot egyszerre jelenleg nem tudom megvenni, egyenként pedig nem akarom. Mert, ha tényleg annyira jó, akkor nem lehet kellemes kötetenként hónapokat várni.
Jól van, akkor nem egyedi a problémám :)
Írtam korábban, h én is már régóta hegyeztem magam az olvasmányra, de az elektronikus vonal vmiért nem volt begyere, a teszkó gazdaságos költségvetésem meg nem engedte a felvásárlást. De aztán jött egy pajti, akinek megvan a széria, így kielégített :D
Gareth Tello írta:
miihii írta:Még anno Timnek volt egy találós kérdése: szerintünk kinek a mátkája lesz majd Sansa?
Ma ugrott be a válasz vmiért, pedig annyira adta magát #-o
Egyértelműen Varys-é, ő egy igazi alfahím :mrgreen: :twisted:
Igaz, de aztán Sansa álmában megöli Varyst (ez úgyis passzol a jelleméhez), aztán önszántából hozzámegy a Vérebhez. :twisted:
Ja, aztán őt is leöli, mert nem szereti a Vére... izé, kutyapózt :lol: Aztán behálózza Tyriont, mert megtudja vmelyik Mestertől, h kis ember nagy bottal jár... :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.02. 11:10:06

messideco írta:Valamikor én is sort kerítek a könyvekre, csak elektronikus formában nincs nagy kedvem hozzá, meg elég borsos az ára 6000 Ft körül van egy kötet :S Majd valamikor bepótolom...
Velem is ez a helyzet. Az egész sorozatot egyszerre jelenleg nem tudom megvenni, egyenként pedig nem akarom. Mert, ha tényleg annyira jó, akkor nem lehet kellemes kötetenként hónapokat várni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2013.03.02. 10:38:09

Valamikor én is sort kerítek a könyvekre, csak elektronikus formában nincs nagy kedvem hozzá, meg elég borsos az ára 6000 Ft körül van egy kötet :S Majd valamikor bepótolom...

Socio66: elég inaktív vagy a zene- és filmtopicocban :(
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.02. 09:55:01

Jól van, emberek, nyomjátok csak a GoT-t. :D
Mondjuk az első négy könyvet nem mondanám izgalmasnak, az ötödik mindent visz.
miihii írta:Még anno Timnek volt egy találós kérdése: szerintünk kinek a mátkája lesz majd Sansa?
Igaz, de aztán Sansa álmában megöli Varyst (ez úgyis passzol a jelleméhez), aztán önszántából hozzámegy a Vérebhez. :twisted:
miihii
KHAL

2013.03.02. 08:27:04

socio66 írta:én a harmadik könyv felénél járok, valóban összehasonlíthatatlanul színesebb, részletesebb írott formában a sorozat, sokakat elborzaszt a könyvek hossza -mellé még apró betűs is :)- de akit igazán elvarázsol ez a világ, annak vétek megelégednie a digitális verzióval.
engem például a második évad annyira nem kötött le a könyv után, hogy három-négy rész után abba is hagytam, egyszerűen nem igényeltem hogy lássam, mert csak rombolt a könyv alapján felépített fantáziámhoz képest.
Na, ez meg a másik. Nem elég, h igen terjedelmesek, de még mütyür betűs is a cucc, lehet birkózni vele rendesen :)

Nekem a sorozat meg pont, h nagy segítség, mert annyi karakter van benne, nehéz követni, h most akkor ki kicsoda kivel miért merre meddig és a képi verzió alapján jobban be tudom lőni a személyeket.

Mielőtt jön a 3. évad, meg fogom lesni az első kettőt még egyszer. Közben meg olvasni is... tuti túladagolás :D

És ha már GoT, találtam egy (sztem) nagyon jó kis képet:

Kép
socio66

2013.03.02. 08:12:34

én a harmadik könyv felénél járok, valóban összehasonlíthatatlanul színesebb, részletesebb írott formában a sorozat, sokakat elborzaszt a könyvek hossza -mellé még apró betűs is :)- de akit igazán elvarázsol ez a világ, annak vétek megelégednie a digitális verzióval.
engem például a második évad annyira nem kötött le a könyv után, hogy három-négy rész után abba is hagytam, egyszerűen nem igényeltem hogy lássam, mert csak rombolt a könyv alapján felépített fantáziámhoz képest.
miihii
KHAL

2013.03.02. 07:46:50

Stalkyard írta:
miihii írta:Én még mindig az első kötettel szüttyögök :oops:
De már hamarosan végzek azért vele. Épp ott tartok, ahol egy varázsütésre megoldják Eddard fejfájási problémáit.
Uh talán még egy nekifutás és jöhet a következő kötet. Ilyen ütemben mire folytatják a sorozatot, éppen ott fogok tartani :D
Én a harmadik könyvet kezdtem el egy jó fél éve, de valahogy abbamaradt, és azóta se volt energiám folytatni. :D Elég durván tolja Martin papa, talán a harmadik már 1200 oldal. :shock: Mindenesetre jobban bejön könyvben, mint sorozatként.
De bizony, h milyen jól nyomja...
Durva, h olvasom, aztán mégsem haladok vele :D Pedig a héten még melóba is bevittem magammal, h majd elfoglalom magam az éccakában és még így is csak majdnem a feléig jutottam a másodiknak. Pedig ismerem a sztorit, mert a sorozatból még meg is van a cselekmény és nem is olvasok lassan, de nem kopik olyan ütemben, mint szeretném.
Pedig terveim közt szerepel, h utolérem magam a sorozat jelenlegi állásáig, de bele kell húznom, mert bazi vastagok a könyvek.

Azért remélem összeszégyelled magad, amiért annyiban hagytad a dolgot [-X Hogy a Mások vigyenek egy sétára a Falon túlra :lol:

De tényleg nagyon jó így könyvben, mivel kidolgozottabbak a dolgok és a gondolatokat is megtudjuk, amiket a sorozat nem mindig tud visszaadni. Meg ugye vannak benne új dolgok is, amik nem fértek bele.

Még anno Timnek volt egy találós kérdése: szerintünk kinek a mátkája lesz majd Sansa?

Rímklub ügyben meg igazából nekem mindegy. Nem nagyon volt időm mostanában, uh nem is volt eszemben ilyesmi, de ha van rá igény és még fontosabb, h komoly jelentkező, akkor felőlem nekifuthatunk majd.
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.01. 21:36:19

Tim írta:
kanty írta: Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most.
Most nálam is Hrabál könyvek vannak soron. Egy derék ember majdnem az összes művét feltette a közkönyvtárba aminek nagyon megörültem,mert jó pár hiányzott a polcomról. Elsőként az Őfelsége pincére voltam c. könyvet olvastam,ami valami hihetetlen jó! Aztán jött a Táncórák idősebbeknek és haladóknak ami tulajdonképp egyetlen Pepin bácsi monológ.
Nyilvánosan semmiképp ne olvassátok,mert állandó vigyorgás ül ki az arcotokra amiből mások esetleg téves következtetéseket vonnak le.. :lol:
Bohumil mesterről azt érdemes tudni hogy soha nem tanult írni,és nem is akart író lenni csak úgy érezte hogy ki kell magából írni mindazt amit látott,tapasztalt. És ettől olyan életszerűek az írásai,akár azokat nézzük amiket a "melós" korszakában írt,akár azokat amiket később. De akármelyik novellát,történetet olvassuk mindenképp különleges élményt nyújt,még azok is amikbe egészen belefacsarodik az ember szíve.
Szóval aki még nem olvasott tőle semmit az sürgősen pótolja!
Én a Házimurikat és a Vita Nouvát olvastam, ezek egy trilógiához tartoznak, majd most jön a harmadik rész. Táncórák idősebbeknek és haladóknak nekem is be van tervezve.
Mondom nekem teljesen új élményt adott és nagyon bírom a stílusát. Annyira emberi és nagyon bátor. Olyan bátran ír, annyira levetkőz mindent, hogy én így még szinte gondolkodni se merek.
A stílust tényleg meg kell szokni. Egy időben egy régi írógéppel írt, amin nem voltak cseh ékezetek, aztán így írt továbbra is. Aztán van, amikor nem használ írásjeleket, és sortól sorig ír. Én eléggé könnyen megszoktam.
Tényleg őt olvasni kell, nem igazán tudom megfogalmazni, hogy mit adott ő nekem, de elég nagy hatással volt és van rám.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.03.01. 21:30:58

De már hamarosan végzek azért vele. Épp ott tartok, ahol egy varázsütésre megoldják Eddard fejfájási problémáit.
Uh talán még egy nekifutás és jöhet a következő kötet. Ilyen ütemben mire folytatják a sorozatot, éppen ott fogok tartani :D
Én a harmadik könyvet kezdtem el egy jó fél éve, de valahogy abbamaradt, és azóta se volt energiám folytatni. :D Elég durván tolja Martin papa, talán a harmadik már 1200 oldal. :shock: Mindenesetre jobban bejön könyvben, mint sorozatként.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
messideco
Presidente del Barça

2013.03.01. 21:29:06

És képzeljétek el, a filmklubbos -nemszépszó- knak nem tetszett a Sörgyári capriccio. :(

Amúgy gondolkozom pár Woody Allen-íráson is :D
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2013.03.01. 21:25:26

kanty írta: Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most.
Most nálam is Hrabál könyvek vannak soron. Egy derék ember majdnem az összes művét feltette a közkönyvtárba aminek nagyon megörültem,mert jó pár hiányzott a polcomról. Elsőként az Őfelsége pincére voltam c. könyvet olvastam,ami valami hihetetlen jó! Aztán jött a Táncórák idősebbeknek és haladóknak ami tulajdonképp egyetlen Pepin bácsi monológ.
Nyilvánosan semmiképp ne olvassátok,mert állandó vigyorgás ül ki az arcotokra amiből mások esetleg téves következtetéseket vonnak le.. :lol:
Bohumil mesterről azt érdemes tudni hogy soha nem tanult írni,és nem is akart író lenni csak úgy érezte hogy ki kell magából írni mindazt amit látott,tapasztalt. És ettől olyan életszerűek az írásai,akár azokat nézzük amiket a "melós" korszakában írt,akár azokat amiket később. De akármelyik novellát,történetet olvassuk mindenképp különleges élményt nyújt,még azok is amikbe egészen belefacsarodik az ember szíve.
Szóval aki még nem olvasott tőle semmit az sürgősen pótolja!
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.01. 14:00:37

messideco írta:A Galaxis útikalauz stopposoknak c. regényt olvasom, ma asszem befejezem, nyomom az ágyat taknyosan, úgyhogy lesz időm :(
Az jó kis könyv. :) Jobbulást!
kanty írta:Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most. Ja és olvastam Wass Albertet is.

Ja és, ha már itt járok. Rímklubbot nem élesszük újra?
Dosztojevszkijjel még várok, ugyan már többen is mondták (most te is), hogy mekkora zseni volt, hogy mindenképpen olvassak tőle, de szerintem ott még nem tartok, túl fiatal vagyok hozzá. :oops:

Rímklub?
Akár. :)
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.01. 13:54:11

Gareth Tello írta:
kanty...
Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most. Ja és olvastam Wass Albertet is.

Most tervbe van a Háború és béke, csak azért, hogy maradjunk az orosz irodalomnál, bár az elég vaskos, de idén annak is meg kell lennie.

Plusz, ha már kultúra, a héten voltam slam poetry esten. Závada, Simon Márton, Pion István. Valami hatalmasak voltak, remélem az én gyermekeimnek már a suliban tőlük fognak tanítani. :)

Ja és, ha már itt járok. Rímklubbot nem élesszük újra?
messideco
Presidente del Barça

2013.03.01. 13:50:29

A Galaxis útikalauz stopposoknak c. regényt olvasom, ma asszem befejezem, nyomom az ágyat taknyosan, úgyhogy lesz időm :(
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.01. 13:31:38

Hosszú idő után végre sikerült beszereznem különböző antikváriumokból Maupassant összes elbeszéléseit, négy szép kötetben. 8)
Szerencsére tele van olyanokkal is, amiket még nem ismerek, úgyhogy hamarosan nekivágok. :)

kanty, messideco, miihii, Sanama, többiek: helyzetjelentés? :P
messideco
Presidente del Barça

2013.02.27. 23:34:49

dome, facen láttam, hogy végeztél a Nyomorultakkal.

Két kérdés:

1. Annyira nehéz olvasmány, mint amennyire annak tűnik?
2. Eponine karaktere mennyire van árnyaltan ábrázolva?
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.06. 18:06:32

Sanama írta:Ugyanott.. Californication magába szippantott, azt néztem, de már utolértem az életet, úgyhogy már tényleg olvasni kéne, lelkiismeretfurdalás gyötör :D
Annyira ne siess vele, ha elkezded, úgyis kiolvasod egy-két nap alatt. :D
Ja, az kifejezetten (vagy inkább lefejezetten) jó rész. :mrgreen:
Amúgy a Trónok a másodikhoz képest egy lassú folyású, unalmas semmiség, úgyhogy fogod élvezni a Királyok csatáját is. :D

Én meg csak várok, várok és várok a The Winds of Winter-re... :lol:
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.05. 23:46:31

Gareth Tello írta:Miihii, Sanama, hogy álltok a westerosi eposszal? :D
Ugyanott.. Californication magába szippantott, azt néztem, de már utolértem az életet, úgyhogy már tényleg olvasni kéne, lelkiismeretfurdalás gyötör :D
miihii
KHAL

2013.02.05. 22:01:30

Én még mindig az első kötettel szüttyögök :oops:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.05. 20:18:59

Miihii, Sanama, hogy álltok a westerosi eposszal? :D
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.23. 21:25:53

miihii írta:
Gareth Tello írta: 2. Majd írj ide, ha befejezted, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.
(Petyr Baelishben magadra fogsz ismerni. :mrgreen: )
Be sem kell fejeznem ahhoz, h megmondjam, h nagyon tetszik. Ahogy a sorozat is, magával ragadó. És ugyan tényleg lényegében megegyezik a filmre vittel, de ugye jobban ki van dolgozva, több gondolatot, stb tár fel, uh ezért is akartam mindenképpen beszerezni őket.

Mondjuk azért így egyben látni a köteteket, még mindig leizzadok, ha csak ránézek :D

Bruhaha, nekem nem is kicsi... az ujjam :mrgreen:
Hol jársz amúgy kb.?
Holnap ucsó vizsgám lesz, utána nekiállok komolyabban a varjaknak... :)
miihii
KHAL

2013.01.23. 20:29:20

Gareth Tello írta: 2. Majd írj ide, ha befejezted, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.
(Petyr Baelishben magadra fogsz ismerni. :mrgreen: )
Be sem kell fejeznem ahhoz, h megmondjam, h nagyon tetszik. Ahogy a sorozat is, magával ragadó. És ugyan tényleg lényegében megegyezik a filmre vittel, de ugye jobban ki van dolgozva, több gondolatot, stb tár fel, uh ezért is akartam mindenképpen beszerezni őket.

Mondjuk azért így egyben látni a köteteket, még mindig leizzadok, ha csak ránézek :D

Bruhaha, nekem nem is kicsi... az ujjam :mrgreen:
Válasz küldése