Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Juj, Tényleg, az a bizonyos Cersei-Tyrion dolgot el is felejtettemGareth Tello írta:Dehogyis, közel jár még így is, de az igazság az, hogy Shae mesél neki Tyrion adottságairól, illetve Cersei, aki Tyrionnal is megcsalta Jaime-t.Sanama írta:Eddig még elég közel jártál a megoldáshoz, na de ez már azért kicsit sok...![]()
![]()
Dehogyis, közel jár még így is, de az igazság az, hogy Shae mesél neki Tyrion adottságairól, illetve Cersei, aki Tyrionnal is megcsalta Jaime-t.Sanama írta:Eddig még elég közel jártál a megoldáshoz, na de ez már azért kicsit sok...![]()
![]()
Eddig még elég közel jártál a megoldáshoz, na de ez már azért kicsit sok...Ja, aztán őt is leöli, mert nem szereti a Vére... izé, kutyapózt Aztán behálózza Tyriont, mert megtudja vmelyik Mestertől, h kis ember nagy bottal jár...
Jól van, akkor nem egyedi a problémámkanty írta:Velem is ez a helyzet. Az egész sorozatot egyszerre jelenleg nem tudom megvenni, egyenként pedig nem akarom. Mert, ha tényleg annyira jó, akkor nem lehet kellemes kötetenként hónapokat várni.messideco írta:Valamikor én is sort kerítek a könyvekre, csak elektronikus formában nincs nagy kedvem hozzá, meg elég borsos az ára 6000 Ft körül van egy kötet :S Majd valamikor bepótolom...
Ja, aztán őt is leöli, mert nem szereti a Vére... izé, kutyapóztGareth Tello írta:Igaz, de aztán Sansa álmában megöli Varyst (ez úgyis passzol a jelleméhez), aztán önszántából hozzámegy a Vérebhez.miihii írta:Még anno Timnek volt egy találós kérdése: szerintünk kinek a mátkája lesz majd Sansa?
Ma ugrott be a válasz vmiért, pedig annyira adta magát![]()
Egyértelműen Varys-é, ő egy igazi alfahím![]()
![]()
Velem is ez a helyzet. Az egész sorozatot egyszerre jelenleg nem tudom megvenni, egyenként pedig nem akarom. Mert, ha tényleg annyira jó, akkor nem lehet kellemes kötetenként hónapokat várni.messideco írta:Valamikor én is sort kerítek a könyvekre, csak elektronikus formában nincs nagy kedvem hozzá, meg elég borsos az ára 6000 Ft körül van egy kötet :S Majd valamikor bepótolom...
Igaz, de aztán Sansa álmában megöli Varyst (ez úgyis passzol a jelleméhez), aztán önszántából hozzámegy a Vérebhez.miihii írta:Még anno Timnek volt egy találós kérdése: szerintünk kinek a mátkája lesz majd Sansa?
Ma ugrott be a válasz vmiért, pedig annyira adta magát![]()
Egyértelműen Varys-é, ő egy igazi alfahím![]()
![]()
Na, ez meg a másik. Nem elég, h igen terjedelmesek, de még mütyür betűs is a cucc, lehet birkózni vele rendesensocio66 írta:én a harmadik könyv felénél járok, valóban összehasonlíthatatlanul színesebb, részletesebb írott formában a sorozat, sokakat elborzaszt a könyvek hossza -mellé még apró betűs is- de akit igazán elvarázsol ez a világ, annak vétek megelégednie a digitális verzióval.
engem például a második évad annyira nem kötött le a könyv után, hogy három-négy rész után abba is hagytam, egyszerűen nem igényeltem hogy lássam, mert csak rombolt a könyv alapján felépített fantáziámhoz képest.
De bizony, h milyen jól nyomja...Stalkyard írta:Én a harmadik könyvet kezdtem el egy jó fél éve, de valahogy abbamaradt, és azóta se volt energiám folytatni.miihii írta:Én még mindig az első kötettel szüttyögök![]()
De már hamarosan végzek azért vele. Épp ott tartok, ahol egy varázsütésre megoldják Eddard fejfájási problémáit.
Uh talán még egy nekifutás és jöhet a következő kötet. Ilyen ütemben mire folytatják a sorozatot, éppen ott fogok tartaniElég durván tolja Martin papa, talán a harmadik már 1200 oldal.
Mindenesetre jobban bejön könyvben, mint sorozatként.
Én a Házimurikat és a Vita Nouvát olvastam, ezek egy trilógiához tartoznak, majd most jön a harmadik rész. Táncórák idősebbeknek és haladóknak nekem is be van tervezve.Tim írta:Most nálam is Hrabál könyvek vannak soron. Egy derék ember majdnem az összes művét feltette a közkönyvtárba aminek nagyon megörültem,mert jó pár hiányzott a polcomról. Elsőként az Őfelsége pincére voltam c. könyvet olvastam,ami valami hihetetlen jó! Aztán jött a Táncórák idősebbeknek és haladóknak ami tulajdonképp egyetlen Pepin bácsi monológ.kanty írta: Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most.
Nyilvánosan semmiképp ne olvassátok,mert állandó vigyorgás ül ki az arcotokra amiből mások esetleg téves következtetéseket vonnak le..![]()
Bohumil mesterről azt érdemes tudni hogy soha nem tanult írni,és nem is akart író lenni csak úgy érezte hogy ki kell magából írni mindazt amit látott,tapasztalt. És ettől olyan életszerűek az írásai,akár azokat nézzük amiket a "melós" korszakában írt,akár azokat amiket később. De akármelyik novellát,történetet olvassuk mindenképp különleges élményt nyújt,még azok is amikbe egészen belefacsarodik az ember szíve.
Szóval aki még nem olvasott tőle semmit az sürgősen pótolja!
Én a harmadik könyvet kezdtem el egy jó fél éve, de valahogy abbamaradt, és azóta se volt energiám folytatni.miihii írta:Én még mindig az első kötettel szüttyögök![]()
De már hamarosan végzek azért vele. Épp ott tartok, ahol egy varázsütésre megoldják Eddard fejfájási problémáit.
Uh talán még egy nekifutás és jöhet a következő kötet. Ilyen ütemben mire folytatják a sorozatot, éppen ott fogok tartani
Most nálam is Hrabál könyvek vannak soron. Egy derék ember majdnem az összes művét feltette a közkönyvtárba aminek nagyon megörültem,mert jó pár hiányzott a polcomról. Elsőként az Őfelsége pincére voltam c. könyvet olvastam,ami valami hihetetlen jó! Aztán jött a Táncórák idősebbeknek és haladóknak ami tulajdonképp egyetlen Pepin bácsi monológ.kanty írta: Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most.
Az jó kis könyv.messideco írta:A Galaxis útikalauz stopposoknak c. regényt olvasom, ma asszem befejezem, nyomom az ágyat taknyosan, úgyhogy lesz időm
Dosztojevszkijjel még várok, ugyan már többen is mondták (most te is), hogy mekkora zseni volt, hogy mindenképpen olvassak tőle, de szerintem ott még nem tartok, túl fiatal vagyok hozzá.kanty írta:Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most. Ja és olvastam Wass Albertet is.
Ja és, ha már itt járok. Rímklubbot nem élesszük újra?
Én Hrabált és Dosztojevszkijt olvastam. Nem tudom, hogy mennyire népszerű ez a fiatalabbak körében (ahova még én is tartozok). Ha nem, akkor gyorsan pótoljátok. Az orosz egy zseni volt, Hrabal nem különben, plusz tőle én teljesen új élményt kaptam. Kár, hogy csak pdf-ben vannak meg a könyvei, de így is egy darabig ő lesz terítéken most. Ja és olvastam Wass Albertet is.Gareth Tello írta:
kanty...
Annyira ne siess vele, ha elkezded, úgyis kiolvasod egy-két nap alatt.Sanama írta:Ugyanott.. Californication magába szippantott, azt néztem, de már utolértem az életet, úgyhogy már tényleg olvasni kéne, lelkiismeretfurdalás gyötör
Ja, az kifejezetten (vagy inkább lefejezetten) jó rész.miihii írta:Én még mindig az első kötettel szüttyögök![]()
Uh talán még egy nekifutás és jöhet a következő kötet. Ilyen ütemben mire folytatják a sorozatot, éppen ott fogok tartani
Ugyanott.. Californication magába szippantott, azt néztem, de már utolértem az életet, úgyhogy már tényleg olvasni kéne, lelkiismeretfurdalás gyötörGareth Tello írta:Miihii, Sanama, hogy álltok a westerosi eposszal?
Hol jársz amúgy kb.?miihii írta:Be sem kell fejeznem ahhoz, h megmondjam, h nagyon tetszik. Ahogy a sorozat is, magával ragadó. És ugyan tényleg lényegében megegyezik a filmre vittel, de ugye jobban ki van dolgozva, több gondolatot, stb tár fel, uh ezért is akartam mindenképpen beszerezni őket.Gareth Tello írta: 2. Majd írj ide, ha befejezted, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.
(Petyr Baelishben magadra fogsz ismerni.)
Mondjuk azért így egyben látni a köteteket, még mindig leizzadok, ha csak ránézek
Bruhaha, nekem nem is kicsi... az ujjam![]()
Be sem kell fejeznem ahhoz, h megmondjam, h nagyon tetszik. Ahogy a sorozat is, magával ragadó. És ugyan tényleg lényegében megegyezik a filmre vittel, de ugye jobban ki van dolgozva, több gondolatot, stb tár fel, uh ezért is akartam mindenképpen beszerezni őket.Gareth Tello írta: 2. Majd írj ide, ha befejezted, kíváncsi vagyok, hogy tetszik.
(Petyr Baelishben magadra fogsz ismerni.)