Na, pörögtök gyerekek szinte nem is győztem visszaolvasni. De azért véleményezem a dolgaitokat, ne féljetek.
danianevem írta:Ütközések, Száll a kakukk a fészkére
Ezzel egyet tudok érteni. Kétszer is láttam és nem igazán éreztem szuperklasszikusnak. Pedig Nicholson nagy kedvencem, de közel nem ebben hozta ő sem a legjobbját. Én ezt egy 7/10-re értékelném.
messideco írta:Jelentkezek én is párral:
Gyűrűk ura: 12 órán keresztül visznek egy gyűrűt...
Ryan közlegény megmentése: Forrest Gump a partraszállásnál, körítve spielbergi hazafias dicshimnusszal. Fúj.
Gyűrűk urával kapcsolatban neked is és Bob-nak is írnám, hogy ha ennyire lesarkítva akarjátok nézni a dolgokat, akkor persze, hogy ennyi. De ezzel a lendülettel a Keresztapára is rá lehet mondani, hogy egy torokrákkal műtött nyugdíjas próbálja elszavalni a Nemzeti dal, de nem sikerül neki, ezért van még két rész, amiben a fia Al Pacino és ennyi. Ja, meg meghal egy ló is.
De, ha próbálunk nem teljesen arra rámenni, hogy minden áron lenyomjunk egy filmet (csakazértisből) akkor a LotR-ban van izgalom, hősiesség, barátság. Sőt monológok, fantasztikus zene, és igen van látvány is. Nem is értem miért baj, ha egy film a látvánnyal is igyekszik emelni a színvonalon. Meg amúgy nem tudom, hogy ezt a történetet, hogy lehetett volna másként megoldani. Forgatták volna le egy XII. kerületi panellakás konyhájában?
A Keresztapát imádom, félreértés ne essék. Szerintem minden kockája kincs annak a filmnek. De szigorúan az első filmről van most szó nálam! És itt hozzá is teszek rögtön kettőt.
Keresztapa 2-3. Nálam ezek a filmek elmaradnak az elsőtől, nálam mindig Brando marad A keresztapa. Pacino itt is fantasztikus, és nagyon jó filmek, de közel nem annyi, mint ahogy be vannak állítva.
Ryan-hez meg csak annyi, hogy egy Spilberg által forgatott amerikai film persze, hogy kinyalja a saját nemzete ülepét, de azért egy kivételesen látványos és jól megcsinált film, nagyon nagy alakításokkal.
És akkor még ami nekem eszembe jutott:
WALL-E, Brian élete, Vérző olaj, 12 majom
Illetve még a Nem vénnek való vidéket írnám, de ezt elég régen láttam és azóta nagyon sokat változott a filmes ízlésem, szóval erről csak annyit, hogy anno nagyon nem jött be.
visca el barca írta: mondjuk kelly hőseitől, piszkos 12-től, full metal jackettől, meg a többi oldszkúl stufftól kicsit óckodom, de egyszer talán nekik is eljön az idejük

vmelyik estére a szakaszt terveztem az nem olyan régi és állítólag nagyon jó
Full Metal Jacket!!! Szenzációs. Nálam az első a vietnámi háborús témában. A szakasz nem rossz film, de szerintem valamennyire az is túl van hypolva, viszont Kubrick filmje zseniális.
És mondjuk alulértékelt filmekkel menne ugyanez srácok?

Én ennél kicsit könnyebb helyzetben vagyok, mert néhány napja keresgéltem ilyenek után, úgyhogy eléggé itt vannak még a fejemben.
Terminál: Spielberg-től az egyik kedvencem. Hanks nagyszerű és a történet is szerethető.
Stoker: Nagyon keveset emlegetett film, pedig szerintem 2013-ban az egyik legjobb volt.
Távkapcs: Tudom, Sandler gagyi, meg minden, de ezt a filmet én baromira bírom. Kicsit adta a sztorinak is - még ha nem is vitték túlzásba - és az egész valahogy szórakoztató nekem, még többszöri nézés után is.
Amíg alszol: Baromi jó spanyol horror, ami sok amcsi társát veri kenterbe. Még is nagyon keveset van említve. Roli csatlakozz kérlek.
Elsőre ennyi, várom a ti listáitokat is.
Előd írta a filmklubot, én támogatom!