Sorozatok & TV-műsorok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.03. 01:14:08

visca el barca írta:sokszor érzem ugy, hogy kicsit tul vannak lihegve ezek a hivatalos fordítások/fordítók...
Ez egyébként teljesen így van, ők (illetve egész pontosan az oldalaik) szeretik azt terjeszteni, hogy ami nem tőlük jön ki, az nem minőségi munka.
Erre pont ma futottam bele valami orbitális félrefordításba a Falling Skies-nál, meg korábban is előfordultak ilyenek. Nagyon túlmisztifikálják ezt a "hivatalos" fordítás dolgot, meg játsszák az agyukat, mintha nem ugyanúgy pár szabadidejében fordító srácról lenne szó. Aztán amikor meg megy a követelőzés, hogy miért nincs már hónapok óta felirat, akkor persze hirtelen ők is csak emberek...
De mondom, leginkább a feliratok.info, hosszupuskasub.com és társai állnak ennek a gondolkodásnak az élén, nem maguk a fordítók...
Aki meg finnyás erre, annak ott az angol felirat, abban nincs félrefordítás, ezt garantálom :D
S.Agüero írta:Aki látta már a TBBT 5. évadát az írna róla pár sort? Mennyire lett jó, vmi értékelés, vagy valami. Nemrég jött ki a szinkron, aztán elkezdeném nézni lassan, de nem sok kedvem van belefogni, ha nem jó.
TBBT-t NEM SZABAD szinkronosan nézni. Nem tudom eléggé kihangsúlyozni. Kb. 5 percet láttam belőle, de félelmetes, mennyire nem tudja visszaadni Sheldon hanghordozását pl. a magyar szinkronszínész.
Amúgy az 5. talán az egyik leggyengébb évad, szóval inkább nézd végig az előző 4et eredeti nyelven. :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2013.07.03. 00:50:12

Aki látta már a TBBT 5. évadát az írna róla pár sort? Mennyire lett jó, vmi értékelés, vagy valami. Nemrég jött ki a szinkron, aztán elkezdeném nézni lassan, de nem sok kedvem van belefogni, ha nem jó.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.03. 00:33:49

Hunter91 írta:Én úgy voltam vele, hogy ha törik ha szakad kivárom Maraxush és Cassone feliratát. Szerintem megérte várni, jó .
sztem meg baromira tökmind1. az amit valaki összedobott spontán 2 óra alatt 99%-osan jó volt.

sokszor érzem ugy, hogy kicsit tul vannak lihegve ezek a hivatalos fordítások/fordítók...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Hunter91
Capitá del Barça

2013.07.03. 00:04:44

Marha jó rész volt. Én úgy voltam vele, hogy ha törik ha szakad kivárom Maraxush és Cassone feliratát. Szerintem megérte várni, jó feliratot hegesztettek.

Evelyn mekkora játékos már. A nézése dermesztő, mint a régi kémiatanáromé :D

Elég jó évad elé nézünk, ha nem bukik le Dex a mama által(márpedig szerintem nem fog), akkor lesznek még bőven fordulatok.
davi10
Llegenda del Barça

2013.07.02. 11:26:11

ferninho írta: Eredeti Harrisonok :P

nincs kettőslátásod, ikrek biza :D
Meg is van a csavar a következő részhez :D

Az öreg csaj meg szerintem az öreg Harrynek vmi ismerőse lesz.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
miihii
KHAL

2013.07.02. 01:22:01

DEX
sjd írta:
Sanama írta:Hát ebből minden kiderül csak az nem, hogy tudja hogy Dexter micsoda :)
Szerintem elég egyértelmű utalás volt, hogy a csaj 1 évvel a Miami-ba való visszatérése után egy rossz ürüggyel odakerül a rendőrkapitányságra, aztán pedig Dextert kezdi zaklatni különböző kétértelmű dolgokkal (pl. elég jól levezeti, hogy Doakes nem lehetett a Bay Harbor Butcher). Még maga Dexter is felteszi a kérdést, hogy miatta van-e ott. Szóval elég egyértelműen át kellett volna, hogy jöjjön, hogy nem aznap találta ki a dolgot, hanem tudatosan készült rá, legalább 1 éve.
Valószínűsíthető, h komolyabb felkészülés eredményeképp jutott el Dex-hez, nem csak ott a standup-on olvasta le róla a dolgokat :) Terelgették a szálat abba az irányba, h a dokinő bizony miatta van itt.

Aki am igen érdekes karakternek tűnik, főleg h ha jól sejtem vmi mentroa, motivátora lesz az "elveszett Dex-nek".

Deb meg egy állat 8)
Nagyon jól adta magát, a jelszava meg telitalálat volt :mrgreen:

Tényleg elég erős évadkezdés volt, hasonlóan jó folytatást mindannyiunknak!

[quote="ferninho]
Eredeti Harrisonok :P

nincs kettőslátásod, ikrek biza :D[/quote]

Kettő is van, mégis egy harmadik a befutó :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ferninho
Madridista

2013.07.02. 00:09:27

miihii írta:
soadroli írta: Amúgy csak szerintem játssza más gyerek Harrisont?
Én még csak most álltam neki, de az már biztos, h az eredeti Harrison eligazolt vagy kölcsönadták :mrgreen:
Eredeti Harrisonok :P

nincs kettőslátásod, ikrek biza :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2013.07.02. 00:09:50-kor.
madridista
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2013.07.02. 00:08:44

Nem nekem való ez a Dexter, csupa hülye karakter, és minél többet nézem, annál jobban kivánom Dex halálát és az egész mizériának a végét... :oops:
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.02. 00:00:41

Sanama írta:Hát ebből minden kiderül csak az nem, hogy tudja hogy Dexter micsoda :)
Szerintem elég egyértelmű utalás volt, hogy a csaj 1 évvel a Miami-ba való visszatérése után egy rossz ürüggyel odakerül a rendőrkapitányságra, aztán pedig Dextert kezdi zaklatni különböző kétértelmű dolgokkal (pl. elég jól levezeti, hogy Doakes nem lehetett a Bay Harbor Butcher). Még maga Dexter is felteszi a kérdést, hogy miatta van-e ott. Szóval elég egyértelműen át kellett volna, hogy jöjjön, hogy nem aznap találta ki a dolgot, hanem tudatosan készült rá, legalább 1 éve.
Előzeteseket meg nem nézek, bocs. :D
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.01. 23:51:29

sjd
Hát ebből minden kiderül csak az nem, hogy tudja hogy Dexter micsoda :)

DE amiből kiderül: 2.rész promo spoiler!!!!

Valami volt páciensét kell hogy Dexter levadássza, azért kereste most fel. Azt meg azért tudja, hogy micsoda ő, mert azt mondja,hogy ő segített megalkotni Dextert/ a kódot.
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.01. 23:44:45

visca el barca írta: az időugrás baromira meglepett
Talán az 5.-et és a 7-.et leszámítva mindegyik időugrással nyitott, ahol meg nem, ott utólag kompenzálták, szóval alapvetően szeretik valós időben tartani a sorozatot. Más kérdés, hogy dramaturgiailag szerintem sem volt szerencsés most ugrani, ha már a többi cliffhangernél sem tették meg.
Sanama írta:
fél nap alatt rájött Dexter micsoda, de a többiek évek alatt nem :D
Nem fél nap alatt jött rá, ez kiderült a Matthews-szal folytatott beszélgetésből is. ("Miért pont most kereste fel Matthewst?")

A részről: nem volt semmi baj vele, de valami ütősebbet vártam volna, főleg a belebegtetett szálak terén.
miihii
KHAL

2013.07.01. 23:39:37

soadroli írta: Amúgy csak szerintem játssza más gyerek Harrisont?
Én még csak most álltam neki, de az már biztos, h az eredeti Harrison eligazolt vagy kölcsönadták :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.01. 23:14:28

dex

nagyobb durranast vártam...

az időugrás baromira meglepett,m álmomban nem gondoltam volna h kihagynak fél évet.... a vén szatyor érdekes lesz

duplaspoiler

tuti h az öreggel együtt hozták létre dextert, kiváncsi vagyok mire fogja felhasznalni kedvenc szeletelőnket... bár ugye a 0802 előzetesében elhangzik, én nem értettem tisztán...[/b]
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.07.01. 23:10:04

Wá de kellett már a Dexter, mint egy falat kenyér. Ilyen jó első rész még nem volt szerintem, bár én nagyon elfogult vagyok mindennel, ami Dexter. :lol:
Evelyn meg honnan tud a kódexről, wtf?! Remélem nem ő lesz Dexter veszte, bár jó arcnak tűnik, nem hiszem hogy beköpné vagy vmi.... Debnek meg kijárna már egy díj, mert amit játszik itt már évadok óta, az hihetetlen, és még csak jelölést sem kapott.
Amúgy csak szerintem játssza más gyerek Harrisont?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2013.07.01. 23:32:08-kor.
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2013.07.01. 23:05:46

Én nem tudtam várni a Nico féle feliratra, a Maraxus-félére meg pláne :D De ez is tökéletes volt.

Ezt én is furcsának találom, hogy semmi nyomozás LaGuerta halálában (lehet csak nem emlékszem, de mi lett a vége, mit adtak be, hogy ki ölte meg? a [auto_cenzúra] akit kihozott a börtönből?)

Ez a vén csaj meg elég kemény, viszont honnan a rákból szerválta azokat a képeket?

Debet meg rohadtul sajnálom, kész idegroncs már. Lehet tényleg az lesz a vége, hogy szegény nem bírja tovább és öngyilkos lesz, simán benne van.
A FUCKING PASSWORD-ön viszont beszartam :D :D
Kép
miihii
KHAL

2013.07.01. 22:58:12

ferninho írta:
soadroli írta:
visca el barca írta:aki talál bárhol magyar subot dexterhez ne habozzon. félek h megint csak a hivatalos forditok dolgoznak majd rajta és csütörtök estére lesz is belőle vmi... :D :cry:
Holnap estére kész lesz a hivatalos, a nemhivatalosról meg semmi infó.
szerk: elkezdte Nico is.
ilyenkor tudja az ember értékelni, amit Bruzsy & darkspell & falatka2003 leművelt a Trónok Harca felirattal... :lol:
reggel 10kor már várt a felirat :lol:

most is Cassone meg Maraxush felirat így áll:
Üdv mindenkinek! Dexter 8x01 (hdtv-2hd, hdtv-afg, 720p-evolve) ~ elkezdve... MaraxushSubs is elkezdi ma a részét, ma estére nem garantáljujk, de holnap estére megpróbáljuk szállítani a feliratot!
most egy olyan után,hogy magyar idő szerint éjszaka lement Amerikában a rész, reggel meg már felirat...
fura lesz megszokni :D

Remélem Nico odateszi magát :P de tényleg mostantól túl nagyok lesznek az elvárásaim bakker...
Na igen, a srácok hatalmasan magasra tették a mércét a GoT-nál, durva volt, h reggeli mellé már szállították az írást 8)
Most meg visszacsöppenünk a realm után a realitásba (mondom ezt egy realosra reagálva :D ) és várakozó álláspont. De sebaj, legalább ügyködnek rajta és Nico el szokott végezni még aznap emlékeim szerint.
ferninho
Madridista

2013.07.01. 22:49:52

visca el barca írta:dex 0801 hunsub annak aki nem akar hivatalos forditokra várni

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28761811/542.zip
ezt ki fordította? :)
szerk: látom az nCore-on egy emberke. Ha nem lenne mindjárt kész Nicoé nézném is ezzel :)

Cassone&maraxush holnap lesz.

Nico végzett 10 perce, még átnézi és rakja is fel.
madridista
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.01. 21:32:43

dex 0801 hunsub annak aki nem akar hivatalos forditokra várni

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28761811/542.zip
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.01. 21:19:25

dexter 801

Hát....
LaGuerta után semmi nyomozás, csak úgy ugrunk fél évet előre...? Nem baj, hogy nem is a dealer pisztolyának golyója volt benne, hanem Deb fegyverének a golyója, ami gondolom simán lenyomozható rendőrségen belül? Hm.....

Harrison végre beszél :D De az úgy rendőr doktor nő meg érdekes lesz, fél nap alatt rájött Dexter micsoda, de a többiek évek alatt nem :D

802 promo
Ez a nő segített létrehozni Dextert? wtf?
davi10
Llegenda del Barça

2013.07.01. 19:01:49

Stalkyard írta:Negatívum kicsit, hogy szerintem túl keveset kapunk Dexter igazi énjéből... Túl sokat van képernyőn a normális, megjátszott Dex.
Akkor szerintem kezdd el a könyvet is! Az is nagyon bejövős, és szerintem jóval betegebb a sorozatnál.
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.07.01. 17:04:33

Dexter 1. évad

Nagyon röviden: bejött. 8) Az eleje kicsit szenvedős volt, de aztán beindult a dolog. Negatívum kicsit, hogy szerintem túl keveset kapunk Dexter igazi énjéből... Túl sokat van képernyőn a normális, megjátszott Dex. Persze nyilván ez is kell, de egy kicsit több állatság elfért volna.
Az évad mint mondtam, nem volt rossz, csak kár, hogy részekkel a a leleplezés előtt kitaláltam mindkét fő csavart ( azt is, hogy Rudy a Jeges, plusz utána azt is, hogy Dexter testvére lesz :lol:) , így nem ütött akkorát a végén. 10/8 az évad összességében, remek kezdet, de van is még hova fejlődni.

Ma kezdem is zúzni a második évadot.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Deus
Boixos Nois

2013.07.01. 16:17:05

Sanama írta:Dexterből ez lesz az utolsó évad? Illetve hány részes lesz ez most?

Igen ez az utolsó évad, és 12 epizód lesz összesen, IMDB szerint.
KépKép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.01. 16:13:41

Dexterből ez lesz az utolsó évad? Illetve hány részes lesz ez most?
ferninho
Madridista

2013.07.01. 15:20:03

soadroli írta:
visca el barca írta:aki talál bárhol magyar subot dexterhez ne habozzon. félek h megint csak a hivatalos forditok dolgoznak majd rajta és csütörtök estére lesz is belőle vmi... :D :cry:
Holnap estére kész lesz a hivatalos, a nemhivatalosról meg semmi infó.
szerk: elkezdte Nico is.
ilyenkor tudja az ember értékelni, amit Bruzsy & darkspell & falatka2003 leművelt a Trónok Harca felirattal... :lol:
reggel 10kor már várt a felirat :lol:

most is Cassone meg Maraxush felirat így áll:
Üdv mindenkinek! Dexter 8x01 (hdtv-2hd, hdtv-afg, 720p-evolve) ~ elkezdve... MaraxushSubs is elkezdi ma a részét, ma estére nem garantáljujk, de holnap estére megpróbáljuk szállítani a feliratot!
most egy olyan után,hogy magyar idő szerint éjszaka lement Amerikában a rész, reggel meg már felirat...
fura lesz megszokni :D

Remélem Nico odateszi magát :P de tényleg mostantól túl nagyok lesznek az elvárásaim bakker...
madridista
krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2013.07.01. 13:26:34

én is megnéztem a dexter évadnyitóját,angol subbal..teljesen érthető volt
SPOILER
ez az evelin vogel,szerintem harryvel találta ki a szabályokat...az előzetesben benne volt ,hogy evelin szerint dexter tökéletes....debra meg fel fogja adni magát,a kérdés ,hogy dextert is beárulja -e vagy sem....lesz itt bőven izgalom :D
Válasz küldése