sjd írta:...
Igaz, h az általad most leírtak miatt írtam meg amit, de nem kifejezetten rád értve, nem csak miattad. És az is csak egy elem, amit írsz a tréler leszólás miatt.
De több ilyen dolog is egyre inkább felüti a fejét, ahogy a szakértők kezdenek itt egyre jobban belelkesülni a szakértésbe. Vki beír egy filmet, h ez milyen jó volt, vagy maradva a példánál, benyes egy trailert, jön h ezzel a színésszel/rendezővel tuti trágya, vagy látva az előzetest, tuti trágya.
Ha van egy ilyen TF szerű film, amiről nagyon sanszosan lehet tudni, h nem a művészetről fog szólni meg a nagy színészi teljesítményekről, akkor azért van már eleve oltva, mert mekkora kacat/lesz/volt. Pedig ha elvonatkoztatunk a lehetetlen elvárásától, akkor lehet, h egy agykikapcs akciófilmnek élvezetes. De kvázi hülyének, gyökérnek van nézve, akinek tetszik, még ha kimondva nincs is.
Riri témát meg azért írtam tovább, mivel épp jó példa volt, minek keressek másikat, amikor ennek apropójából is le lehet vezetni, amit akarok mondani?
És ha már TF, amit írsz te is. Ki lett mondva, megkérdőjelezhetetlenül, h mekkora gyökérség mind és gyalázat szinte, h leforgatták, az idők során alapos részletességgel levezetve azt, amit mondtam: tulajdonképpen egy egysejtű, akinek tetszik, mert trágya és pont.
Most erre érdemes lenne beírnom, h nekem tetszett mind a 3, mert benyomtam, villogtak a fények és bejött az akció, lekötött és ugyan nem okozott maradandót, de egynek pont elég volt? Ezzel vitába szállnék a szakértelemmel plusz emellett elismerném, h mekkora gyökkettő vagyok, mert ez a kispolgári hulladék tetszett. És ezért zavar egy kicsit ez a (nevezzük így) felsőbbrendűbb véleményformálás, amilyen irányba haladunk itt, mert az embernek nincs is lendülete belekezdeni megírni bármit is egy filmről, főleg ha ilyen TF jellegű, azért, h majd jól lehúzzon a kritikus tömeg. Én meg nem tudom olyan nagyon alapos érvekkel alátámasztani, h miért tetszett, mint amilyen lelkesen le tudjátok szedni a keresztvizet róluk a színészi, rendezői, operatőri, stb... vonalakat megrágcsálva.
Und még annyit, h nem klikkesedésről beszélek továbbra sem (írtam alább is), ugyanis azzal tisztában vagyok, h nincs kisajátítva számotokra a topic, írhat bárki bármit. Viszont amilyen megkérdőjelezhetetlen véleménnyel vagytok adott dolgokról, nem nagyon motivál pl engem, h belemerüljünk egy beszélgetésbe a dologról. Ennek egyik ok, h én csak fogom, betolom a filmet, nézem, aztán tetszik vagy nem. Nem hibakeresőt játszom közben (hiába is tenném, nem értek hozzá) és nem A véleményt formálom utána, hanem egyet, a sajátomat.
Ezzel visszautalva kicsit a korábbi kérdésedre, h nincs e igazad, h nem nézted meg a Riri-s filmet, mert úgyis ultragáz volt. Mert az igazat megvallva sztem annyira az sem volt olyan bitangpusztulatos, mint ahogy lehányjátok páran. Ez is olyan, h lehetett tudni, kb mit várhatunk tőle, nem túl maradandót. Ezt alaposan teljesítette, mert tényleg nem volt egy nagy kaland. De ettől még nem köpködöm le , h micsoda ocsmányság volt és Riri is mekkora lúzer volt benne (főleg nem látatlanban).
Namindegy, mint mondtam, eltérő filmnézési szokásaink vannak, nincs ezzel baj. Nekem inkább azzal van, ahogy tálalva vannak a vélemények. Időnként úgy érződik, h kicsit magas a paripa lassacskán. Ismétlem nem kifejezetten csak rád gondolok és nem minden esetben, de előfordul, amikor ilyen benyomásom van itt.