Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.31. 10:47:44

lui1698 írta:Rudolf Peti mondta az egyik interjújában, hogy szerinte az jó film ill. színdarab ami után ha kimész az utcára úgy érzed, hogy több lettél a filmtől, és egy darabig máshogy viselkedsz, ne adj isten máshogy élsz.
Ezt nem én mondtam? 8) Mert szóról-szóra így gondolom, s úgy emlékszem, hogy Rudolf Pétertől ezt nem hallottam.
Egyre jár az agyunk. 8)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
REMY
Madridista

2013.03.31. 00:14:17

Lorax

Kicsit kevés volt a film a többihez képest, amiket mostanában néztem, bár azért nem volt vészes. Környezetvédelem, kapzsiság, önzőség, amikre kitér a mese, és viszonylag szájbarágós módon tesz mindezt.

Bővebben itt. 6/10 A Lorax inkább a kicsiknek nyújt jó szórakozást. A nagyobbaknak már nem igen...
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.03.30. 23:54:19

lui1698 írta:
Viszont a Csatahajó után, meg csak szimplán azt éreztem, hogy simán elvett az életemből 2 órát.
Én a csatahajó után úgy jöttem ki (a nappaliból), hogy baromira megd@gnám azt a szőke csajt. :mrgreen: Egy kicsit másképp gondolkodtam, mint előtte. :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.30. 23:16:03

Akkor a nagy vita közepébe:
A burok kritika Rohadt jó lett ez is :lol:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.30. 22:25:00

Rudolf Peti mondta az egyik interjújában, hogy szerinte az jó film ill. színdarab ami után ha kimész az utcára úgy érzed, hogy több lettél a filmtől, és egy darabig máshogy viselkedsz, ne adj isten máshogy élsz.

Ezzel én nagyon egyet tudok érteni, szerintem egy bluckbuster is adhat az embernek ilyesmit. Én pl. a 3. Batman film után, úgy jöttem ki a moziból, mint ha én lennék Bane (annak ellenére, hogy túlságosan sem a film, sem a karakter nem nyűgözött le, bár jó volt mindkettő).

Viszont a Csatahajó után, meg csak szimplán azt éreztem, hogy simán elvett az életemből 2 órát. (most tudom, hogy nagyon kipécéztem ezt a szerencsétlen filmet, de nincs kedvem megerőltetni az agyam, hogy másik példát hozzak fel :D )
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 22:14:31

miihii írta: Igaz, h az általad most leírtak miatt írtam meg amit, de nem kifejezetten rád értve, nem csak miattad. És az is csak egy elem, amit írsz a tréler leszólás miatt.
De több ilyen dolog is egyre inkább felüti a fejét, ahogy a szakértők kezdenek itt egyre jobban belelkesülni a szakértésbe. Vki beír egy filmet, h ez milyen jó volt, vagy maradva a példánál, benyes egy trailert, jön h ezzel a színésszel/rendezővel tuti trágya, vagy látva az előzetest, tuti trágya.
Ha most komolyan abból is sértődés lesz a végén, h egy trailerről leírom h tuti trágya, akkor én abba is hagyom az ipart...:roll:
Amúgy mivel a filmkritikák kapcsán ebből már inkább balhé szokott lenni, h kit mennyire érint rosszul, ha lehúzzák a kedvenc filmjét, visszaolvastam kereken 10 oldalt, hogy mikor "szólt be" valaki a másik értékelésére: nos kettő ilyen eset volt, egyszer messideco nem értette, h a Vertigo nálam h lehet 6/10 (ez még igazán beszólás sem volt), másik alkalommal pedig Remytől kaptam a Terminátor: Megváltás 8/10-ért. Ennyit arról, hogy mennyire elharapózott ez a dolog. :wink:
Szóval valamiért ezt
1. nagyon felnagyítod, főleg annál a résznél, h ha ide írsz egy filmről, már le vagy hülyézve.
2. én amennyire osztom az észt, a fenti példából is láthatod, legalább annyira szenvedő alanya is vagyok ennek, ezt én így tartom korrektnek, és nem is sértődöm meg rajta. Ugyanakkor azt hozzátenném, h én azért a blogszféra révén eléggé arra vagyok szocializálódva, hogy kapok hideget-meleget, és persze osztok is, nagyjából hasonló stílusban.
miihii írta:Ha van egy ilyen TF szerű film, amiről nagyon sanszosan lehet tudni, h nem a művészetről fog szólni meg a nagy színészi teljesítményekről, akkor azért van már eleve oltva, mert mekkora kacat/lesz/volt. Pedig ha elvonatkoztatunk a lehetetlen elvárásától, akkor lehet, h egy agykikapcs akciófilmnek élvezetes. De kvázi hülyének, gyökérnek van nézve, akinek tetszik, még ha kimondva nincs is.
Ez egy régi téma, h pontosan mit lehetne elvárni egy filmtől, én alapvetően azt mondom, hogy minden film nálam 10/10-ről indul, és innen megy lefele. Lehet, hogy agykikapcsnak tökéletes, de mint mondtam, abból is van egyrészt jobb nála, másrészt ettől ne magasztaljuk már fel. Egy könyv még attól, h jó az asztalláb alá, nem lesz jobb. Ha nagyon erőlködünk mindenről meg lehet magyarázni, hogy tulajdonképpen valamire jó.

A másik, hogy bennem nincs lenézés azért, mert valakinek ez tetszik, csak legyen a helyén kezelve. És ilyen szempontból valamilyen szinten fel tudom húzni magam, amikor a sok remek film helyett már a következő ilyenre készülnek az emberek fél évvel előtte, mintha ez lenne AZ élmény.
REMY
Madridista

2013.03.30. 21:55:37

miihii

de ne foglalkozz a beszólásokkal. Értékeld a filmet, írd le a gondolataidat, és zárd ki a világot.

Szerinted nem kaptam 1-2 dolgot a fejemhez, amikor a JCVD-s Kickboxerre rányomtam a 10/10-et? Nekem az volt, és kész. Írtam róla és kész. Ez van. Ezt is értékelni kell, mert lehet, hogy egy nagyon jó élményt kötsz egy B filmhez is, és az számodra király lesz.

Megmondom őszintén, én mindenevő vagyok, és mindenről írok a blogon is. Legyen az 2/10 vagy éppen 9/10-es film. Vagy tetszeni fog valakinek vagy nem.

Én szeretem olvasni a véleményeket a filmekről, úgyhogy csak bátran írjad/írjátok.

:wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 21:50:01

REMY írta: Terminator -> Svárci. Ezzel azt akartam mondani, hogy nem feltétlenül kell egy csúcsszuper színész egy adott szerepre, mert egy testépítő is eltudja játszani. Lényeg, hogy az adott szerepben legyen tökéletes. Tehát egy Fast Fiveban egy The Rock tökéletesebb, mint egy Pitt. Egy T-800-as szerepben Svárci tökéletesebb, mint egy Bill Bixby (anno Hulk).
Lehet úgy is nézni, h a Terminátort egy testépítő is el tudja játszani, de lehet úgy is, h egy ilyen visszafogott, gépies, brutális testfelépítésű karakterhez pont egy body-builder passzol. És éppenséggel ilyet sztem Jack Nicholson is össze tudna hozni, láttam én már ennél nagyobb transzformációkat is, de igen, egy tehetségtelenebb ember is el tudja, de azt próbálom folyamatosan magyarázni, hogy nem feltétlenül VAN SZÜKSÉG egy tehetségtelenebb emberre. Pitt kényelmes példa, mert teljesen más szerepeket játszik, de ha felsorolok egy ilyet, hogy Tom Hardy, Jason Momoa, Manu Bennett stb., nehogy már azt mondd, h ezt The Rock jobban, természetesebben hozta náluk.
miihii
KHAL

2013.03.30. 21:49:33

sjd írta:...
Igaz, h az általad most leírtak miatt írtam meg amit, de nem kifejezetten rád értve, nem csak miattad. És az is csak egy elem, amit írsz a tréler leszólás miatt.
De több ilyen dolog is egyre inkább felüti a fejét, ahogy a szakértők kezdenek itt egyre jobban belelkesülni a szakértésbe. Vki beír egy filmet, h ez milyen jó volt, vagy maradva a példánál, benyes egy trailert, jön h ezzel a színésszel/rendezővel tuti trágya, vagy látva az előzetest, tuti trágya.
Ha van egy ilyen TF szerű film, amiről nagyon sanszosan lehet tudni, h nem a művészetről fog szólni meg a nagy színészi teljesítményekről, akkor azért van már eleve oltva, mert mekkora kacat/lesz/volt. Pedig ha elvonatkoztatunk a lehetetlen elvárásától, akkor lehet, h egy agykikapcs akciófilmnek élvezetes. De kvázi hülyének, gyökérnek van nézve, akinek tetszik, még ha kimondva nincs is.

Riri témát meg azért írtam tovább, mivel épp jó példa volt, minek keressek másikat, amikor ennek apropójából is le lehet vezetni, amit akarok mondani? :)

És ha már TF, amit írsz te is. Ki lett mondva, megkérdőjelezhetetlenül, h mekkora gyökérség mind és gyalázat szinte, h leforgatták, az idők során alapos részletességgel levezetve azt, amit mondtam: tulajdonképpen egy egysejtű, akinek tetszik, mert trágya és pont.

Most erre érdemes lenne beírnom, h nekem tetszett mind a 3, mert benyomtam, villogtak a fények és bejött az akció, lekötött és ugyan nem okozott maradandót, de egynek pont elég volt? Ezzel vitába szállnék a szakértelemmel plusz emellett elismerném, h mekkora gyökkettő vagyok, mert ez a kispolgári hulladék tetszett. És ezért zavar egy kicsit ez a (nevezzük így) felsőbbrendűbb véleményformálás, amilyen irányba haladunk itt, mert az embernek nincs is lendülete belekezdeni megírni bármit is egy filmről, főleg ha ilyen TF jellegű, azért, h majd jól lehúzzon a kritikus tömeg. Én meg nem tudom olyan nagyon alapos érvekkel alátámasztani, h miért tetszett, mint amilyen lelkesen le tudjátok szedni a keresztvizet róluk a színészi, rendezői, operatőri, stb... vonalakat megrágcsálva.

Und még annyit, h nem klikkesedésről beszélek továbbra sem (írtam alább is), ugyanis azzal tisztában vagyok, h nincs kisajátítva számotokra a topic, írhat bárki bármit. Viszont amilyen megkérdőjelezhetetlen véleménnyel vagytok adott dolgokról, nem nagyon motivál pl engem, h belemerüljünk egy beszélgetésbe a dologról. Ennek egyik ok, h én csak fogom, betolom a filmet, nézem, aztán tetszik vagy nem. Nem hibakeresőt játszom közben (hiába is tenném, nem értek hozzá) és nem A véleményt formálom utána, hanem egyet, a sajátomat.

Ezzel visszautalva kicsit a korábbi kérdésedre, h nincs e igazad, h nem nézted meg a Riri-s filmet, mert úgyis ultragáz volt. Mert az igazat megvallva sztem annyira az sem volt olyan bitangpusztulatos, mint ahogy lehányjátok páran. Ez is olyan, h lehetett tudni, kb mit várhatunk tőle, nem túl maradandót. Ezt alaposan teljesítette, mert tényleg nem volt egy nagy kaland. De ettől még nem köpködöm le , h micsoda ocsmányság volt és Riri is mekkora lúzer volt benne (főleg nem látatlanban).

Namindegy, mint mondtam, eltérő filmnézési szokásaink vannak, nincs ezzel baj. Nekem inkább azzal van, ahogy tálalva vannak a vélemények. Időnként úgy érződik, h kicsit magas a paripa lassacskán. Ismétlem nem kifejezetten csak rád gondolok és nem minden esetben, de előfordul, amikor ilyen benyomásom van itt.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.30. 21:44:30

uh micsoda parázs hangulat :D

rockkal amugy pont jó példálózni, mert abszolut a színészet alja. rihannának legalább van két aránylag jó csöcse, uhogy inkább ő :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.30. 21:40:09

lui1698 írta:Amúgy ahhoz mit szóltok, hogy én trailerekről is képes vagyok látatlanban megmondani, hogy jók lesznek-e vagy sem? :mrgreen:
Még sokat kell így is fejlődj, hogy kashsztikus legyél. :mrgreen:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
REMY
Madridista

2013.03.30. 21:30:11

sjd írta: Most ha jól értem azt elemzed, hogy bár egy Fast Five vagy Avengers viszonylatában nem számít, h ki játssza az adott szerepet, azért a Terminátornál ez mégis fontos volt? Ez nem önellentmondás kicsit?
De mind1, felőlem ha The Rock kapcsán úgy gondolja a casting, h ő a tökéletes az adott szerepre, akkor felőlem játsszon ő egy filmben, csak aligha hiszem h ez így menne, sokkal inkább a reputációjának köszönhetően kapja meg a szerepeket. Szted egy Chris Brown v egy Ne-Yo elmegy a castingra és ott jobbnak bizonyul 9-10 vetélytársánál? Ugyan már.
Meg lehet nézni pl. Vinnie Jonest, telitalálat volt mindkét Guy Ritchie-filmben, mégsem jönnek futószalagon a rosszabbnál rosszabb Vinnie Jones filmek. Jason Statham-et sem azért nézem le most már, mert annyira borzalmas színész lenne, hanem mert abból áll a pályafutása, h gyárt évi 3 filmet, amiről annyit kell tudni, h az az aktuális Jason Statham-film. Beállt ebbe a sorba.
Amúgy meg tudom h az én kva anyám ezért is, de én nem hiszem h a JVCD-filmek kapcsán valami filmtörténeti mérföldkőről maradtam volna le :oops:
Terminator -> Svárci. Ezzel azt akartam mondani, hogy nem feltétlenül kell egy csúcsszuper színész egy adott szerepre, mert egy testépítő is eltudja játszani. Lényeg, hogy az adott szerepben legyen tökéletes. Tehát egy Fast Fiveban egy The Rock tökéletesebb, mint egy Pitt. Egy T-800-as szerepben Svárci tökéletesebb, mint egy Bill Bixby (anno Hulk).

Ha egy filmet IMDB 4 körülire lőnek be, akkor egy Rihanna is jó választás lehet. Viszont ha egy Nolan, vagy Scorsese filmben látnám meg a nevét, akkor lehet hülyén néznék.

JCVD meg az akciófilmek egyik legendája. A 80-as 90-es évek elején az akciófilmek tömkelege -> Stallone, Svárci, JCVD, Kurt Russel, stb színészek tartották a toppon. Lehet, hogy valakinek ez nem jött be, de sokaknak igen. Rengeteg fajta film van, és mindenki megtalálja a kedvére valót, de azért mert az egyikben Rock, a másikban meg Johhny depp játszik, attól még mind a kettő lehet király film. Vagy éppen [auto_cenzúra].
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 20:55:04

REMY írta:tehát, ha Rocknak a pankrációnál kellett volna maradnia, akkor Svárcianak meg a súlyoknál, és ezáltal soha az életbe nem született volna meg úgy, ahogy a T-800-as, vagy a Predator ölő szerepében mondjuk egy Jack Nicholsont láthattunk volna. Ott biztos lett volna arcjáték, amikor sártenger lepi el az egész testét..
Most ha jól értem azt elemzed, hogy bár egy Fast Five vagy Avengers viszonylatában nem számít, h ki játssza az adott szerepet, azért a Terminátornál ez mégis fontos volt? Ez nem önellentmondás kicsit?
De mind1, felőlem ha The Rock kapcsán úgy gondolja a casting, h ő a tökéletes az adott szerepre, akkor felőlem játsszon ő egy filmben, csak aligha hiszem h ez így menne, sokkal inkább a reputációjának köszönhetően kapja meg a szerepeket. Szted egy Chris Brown v egy Ne-Yo elmegy a castingra és ott jobbnak bizonyul 9-10 vetélytársánál? Ugyan már.
Meg lehet nézni pl. Vinnie Jonest, telitalálat volt mindkét Guy Ritchie-filmben, mégsem jönnek futószalagon a rosszabbnál rosszabb Vinnie Jones filmek. Jason Statham-et sem azért nézem le most már, mert annyira borzalmas színész lenne, hanem mert abból áll a pályafutása, h gyárt évi 3 filmet, amiről annyit kell tudni, h az az aktuális Jason Statham-film. Beállt ebbe a sorba.
Amúgy meg tudom h az én kva anyám ezért is, de én nem hiszem h a JVCD-filmek kapcsán valami filmtörténeti mérföldkőről maradtam volna le :oops:
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.30. 20:46:10

Amúgy ahhoz mit szóltok, hogy én trailerekről is képes vagyok látatlanban megmondani, hogy jók lesznek-e vagy sem? :mrgreen:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 20:32:06

lui1698 írta:
miihii írta:De tényleg ami itt elkezdődött már egy ideje (nem kifejezetten rád gondolok, hanem általános jelenségként) , arra sarkall, h elvétve írok én is vmi filmről, mert a végén még le leszek gyökerezve a vájtszemű szakiktól, h volt pofám megnézni egy adott filmet és neadjisten még tetszett is :lol: (Rolihoz fogok csatlakozni, ő tudja a tutit: másfél sor és passz :D )
Most ez amúgy nektek honnan jön? :D Múltkor nem tudom ki írt ilyesmit, most meg te is kezded? :D
Sztem ez az egész abból jön, h miután itt már 4-en is elélveztek egy trailertől, bátorkodtam beírni, h valószínűleg ez nem lesz ennyire jó. Meg persze klikkesedés van és hasonlók :wink: :P
miihii írta:Na, alá is támasztottad kicsit az első mondatomat ezzel, h látatlanban egy tehetségtelen bénának írtad RiRi-t, mert csuklóból lehúztad a filmet, Kash módon, trailer-ből ítélve :D

Nem nézel rossz filmet? Ismét egy pont, mert mi alapján rossz egy film a megnézése nélkül? Ha a rendező vagy egy szereplő neve már ez a skatulya, esetleg egy másfél perces trailer, akkor az már-már az említett talán túlzott kukacoskodás szerintem. Aztán persze mindenkinek megvannak a maga filmezési szokásai...
Látom érzékeny pontodra tapintottam ezzel a Rihannával :D
De azt a részét még mindig elegánsan elkerülted, h igazam vt-e vagy sem. Mert ha látatlanban csuklóból lehúzom a filmet, és 90%-ban beletrafálok, azért mégsem én vagyok a hülye, nem? Ha a Transformers 1 elviselhetően rossz, a második iszonyatos, a 3. egy kicsit kevésbe retek volt, akkor én vagyok a fallosz, h leírom h a negyedik is rossz lesz?
Amúgy meg nem kell adni az ártatlant, olvasok imdb-t, rottentomatoest, 3-4 filmes blogot, eléggé képbe tudok kerülni arról, h egy film rossz-e vagy sem, anélkül, h mazochista módon megnézném.
Ráadásul ha meg én írom be valamire h várom, akkor meg jön Faust kolléga, h "na már a következő Nolan-film is ki van kiáltva a világ legjobbjának előre" :twisted:
Úgyhogy akkor is hülye vagyok, ha rosszat írok róluk, meg akkor is, ha jót :D
miihii
KHAL

2013.03.30. 20:06:15

lui1698 írta:Most ez amúgy nektek honnan jön? :D Múltkor nem tudom ki írt ilyesmit, most meg te is kezded? :D

Nem hinném, hogy bárki is legyökerezné a másikat, mert pl. szereti Justin Bieber filmjeit (na jó, őt azért én legyökerezném :mrgreen:), inkább a filmet véleményezi.
Onnét, h olvasom a topicot :D

Kb 75-80 %-ban olyan emelt szintű szakértés folyik itt, h csóri filmnézőként már tiszta égő pár sort bepötyögni :oops: A gyökerezős mondat végén meg kéretik komolyan venni a smiley-t! ;)

Én nem klikkesedésről beszélek, amiről anno ment a diskurzus, csak mostanra már tényleg egyre inkább a szakértelem megy itt és ahogy le van vezetve, kissé degradálónak is hat néha sokakra nézve, h ilyen gyökér filmeket néznek, ami csak igényteleneknek jön be.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.30. 19:58:13

miihii írta:De tényleg ami itt elkezdődött már egy ideje (nem kifejezetten rád gondolok, hanem általános jelenségként) , arra sarkall, h elvétve írok én is vmi filmről, mert a végén még le leszek gyökerezve a vájtszemű szakiktól, h volt pofám megnézni egy adott filmet és neadjisten még tetszett is :lol: (Rolihoz fogok csatlakozni, ő tudja a tutit: másfél sor és passz :D )
Most ez amúgy nektek honnan jön? :D Múltkor nem tudom ki írt ilyesmit, most meg te is kezded? :D

Nem hinném, hogy bárki is legyökerezné a másikat, mert pl. szereti Justin Bieber filmjeit (na jó, őt azért én legyökerezném :mrgreen:), inkább a filmet véleményezi.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.30. 19:38:17

Egész jó ez az eurobarcás projekt, a smokingbarrels :)

FilmBaráth néven ki ír oda, elég jó témákat boncolgat, kanty stílusa tetszik az új szerkesztők közül. További sok sikert!

Roli: nem csinálunk ketten kétsoros kritikákból álló blogot? :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
miihii
KHAL

2013.03.30. 19:35:57

sjd írta:...
Na, alá is támasztottad kicsit az első mondatomat ezzel, h látatlanban egy tehetségtelen bénának írtad RiRi-t, mert csuklóból lehúztad a filmet, Kash módon, trailer-ből ítélve :D

Nem nézel rossz filmet? Ismét egy pont, mert mi alapján rossz egy film a megnézése nélkül? Ha a rendező vagy egy szereplő neve már ez a skatulya, esetleg egy másfél perces trailer, akkor az már-már az említett talán túlzott kukacoskodás szerintem. Aztán persze mindenkinek megvannak a maga filmezési szokásai...
De ennyi erővel kitalálom magamnak, h én csak Tarantino filmeket fogok nézni, mert ő a kedvencem és hatalmas tanár, így nem fogok csalódni, minden mást meg vakon lehúzok, mert nem QT csinálta, tuti gagyi...

De tényleg ami itt elkezdődött már egy ideje (nem kifejezetten rád gondolok, hanem általános jelenségként) , arra sarkall, h elvétve írok én is vmi filmről, mert a végén még le leszek gyökerezve a vájtszemű szakiktól, h volt pofám megnézni egy adott filmet és neadjisten még tetszett is :lol: (Rolihoz fogok csatlakozni, ő tudja a tutit: másfél sor és passz :D )

És igen, valóban azért rakták bele Rihannát, h ezzel is egy kis hírverést csináljanak a filmnek, de ez nem olyan nagy gáz sztem. Elég kevesen lehetnek azok, akik csak azért ültek be rá, mert ő szerepel benne. Akik meg látták, azok kötve hiszem, h épp miatta húzzák le vagy érzik jobbnak a filmet, mivel sanszos, h tudta mindenki kb mire számítson. ezen meg nem sokat oszt-szoroz az, h ő vagy egy színházi beugró tolja a szerepében.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2013.03.30. 19:40:33-kor.
REMY
Madridista

2013.03.30. 19:13:06

lui1698 írta: ellentétben mondjuk van Damme-mal.
Nézd meg tőle a JCVD című filmet :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.30. 19:12:11

miihii írta: Mondjuk annyira van alapja, h ha már pont a szóba került leányzót így kivetted a sorból, akkor egyrészt mit rontott annyira el abban a 4 percben és 10 mondatban, amiért ennyire "megfogott", másrészt ha mondjuk diCaprio lett volna az ő karaktere, akkor az mitől lett volna teljesen más? Tudom, h egy apróság és te sem külön őt emelted ki, mint egy példa a rengetegből, de ez azért érdekelne.
Rihannát nem volt szerencsém látni, mivel rossz filmeket elvből nem nézek, egyszerűen a jelenség zavar, h bármelyik LA-i színházból kihúzhattak volna egy arcot arra a 4 percre, de odatették Rihannát, mert ő Rihanna... Most már 50 Cent-nek gyártanak (szintén bitangpusztulatul fostos) filmet, ez egyetlen értelmes ember, akit sikerült a színészeten kívülről beemelni az egészbe, az Justin Timberlake volt.
A másik fele meg az, hogy viszont pontosan megvan az az ok, amiért mégis ők kerültek, illetve jelen esetben Rihanna került be abba filmbe, hogy ezzel a hype-pal le lehessen adni azt a szutykot. Nyilván nekem sem minden vágyam az, h sorra jöjjenek a Michael Bay-filmek DiCaprioval a főszerepben, hanem az ellen tiltakoztam, h kultuszt gyártsunk tehetségtelen "színészek" mögé, hovátovább odáig jussunk el, h rájuk még nagy szükség is van.
miihii írta:Lui-nak is szánva:
nem a 8-asokra gondolok, hanem mondjuk olyanokra, h ha Bay film, akkor gáz, meg az ilyen "jó is lehetne, de a vágások, vagy a rendező, vagy a szereplő vagy az akármi..." , főleg látatlanban. Oké, h vájtszemű vki, na de hát izéé :D
Ez most arrogánsan fog hangzani, de nincs igazam? Az a sok 8-as éppen azt bizonyítja, hogy elég nagy sikerrel jósoltam meg az utóbbi időben, mi lesz rossz film, és éppen ezért nem is láttam ilyeneket.
Bay kapcsán mindig pontosan lehet tudni, h mire számítsunk, az ilyen faék egyszerűségű filmeket, mint ez az új fehérház, meg össze lehet rakni a trailerből is.
miihii írta:Bay kapcsán, miért lenne az olyan nagy gáz? Leülsz elé, szórakoztat, látványos, kikapcsol, aztán miután felrobbant minden, hazamész :D Attól, h nincsenek benne világmegváltó gondolatok, páratlan színészi munka, egyedülálló vágások, elit színészek, a maga nemében simán jó filmek ezek szerintem.
De Bay-nek még így sincs köze ahhoz, amit ezekből ki lehetne hozni. Viszont aki ezeken nő fel, az soha nem is fogja megtudni. Mondok egy példát (il.. kettőt): The Raid vagy ennek párja a Dredd. 0 karakterek, 0 mélység, és mégis mindkettő remek akciófilm, és Bay baromi messze van attól, hogy ilyeneket alkosson. Miért? Mert a fenti kettő nem erőlködik azon, amin ezek a népszerű blockbusterek. Ugyanis azok mindenáron feltöltik az egészet gagyi karakterekkel, konfliktusokkal, és nagyjából mindennel, ami az írói szakma szégyene.
Szóval ezek még nem elég, h kvázi drámának is rosszak, ez éppen az akció, a látvány élvezetéből vesz el. A Die Hard 5-ben is mire éppen kezdtem volna belelendülni a pörgésbe, jött vmi gyökér szöveg, amitől csak a fejem fogtam. Úgyhogy nem, ezek még a maguk nemében sem jó filmek. Max ha nagyon leadjuk az elvárásainkat.

remy, meccs után majd válaszolok neked is
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.30. 19:09:02

REMY írta:Sosem lettek volna JCVD filmek
A múltkor linkelt filmjelenetek alatt bennem komolyan felmerült a kérdés, hogy mit szerettem én anno ezeken a filmeken, és hogy hajlandó lennék-e egyáltalán 1 másodpercet is pazarolni rájuk az időmből, ha nem 10 évesen látom őket, és ezáltal nem keltenek bennem nosztalgikus érzést. :D

A Terminator dolog meg olyan, hogy az egy robot volt, nem hinném, hogy ha anno egy másik 120 kilós izomembert tesznek a szerepre sokkal kevesebb lenne ma a film.
Persze vannak Arnold-nak olyan filmjei amik más jellegű karakterekről szólnak, de egyébként ő még szerintem képes is színészkedni, ellentétben mondjuk van Damme-mal.

miihii,

Most ismét megvédeném sjDániel urat. :D
Igaz engem konkrétan nem bánt Bay munkássága, simán képes olyan filmet amire olykor vágyik az ember, ahogy írtátok is, csak leülünk és nézzük. De ő is, és még mások is képesek átmenni ezekben a filmekben olyan szintű irritáló baromkodásba, hogy eszméletlen. Példának ott van a 2012, amiben végig izgulunk egy dagadt milliárdos ruszkiért, meg egy amerikai családért, miközben kihal az emberi faj konkrétan. :D
Másik ilyen, tipikus ezekben a filmekben az amerikai önkielégítés a film alatt, ami azért már egy idő után szintén elviselhetetlen tud lenni.
Kép
REMY
Madridista

2013.03.30. 18:48:37

tehát, ha Rocknak a pankrációnál kellett volna maradnia, akkor Svárcianak meg a súlyoknál, és ezáltal soha az életbe nem született volna meg úgy, ahogy a T-800-as, vagy a Predator ölő szerepében mondjuk egy Jack Nicholsont láthattunk volna. Ott biztos lett volna arcjáték, amikor sártenger lepi el az egész testét.

Sosem lettek volna JCVD filmek, mert neki is a küzdősportoknál kellett volna maradni. Bruce Lee is inkább maradt volna a harcművészetnél. stb stb... nem feltétlenül kell valakinek űberbrutál színészi játékot letolnia ahhoz, hogy jól szórakozzanak az emberek.

Rengeteg szórakozásról maradtunk volna le, (persze nem mindenki, mert csak Keresztapák léteznek), ha minden ember, aki nem konkrétan színésznek készül az maradt volna az eredeti pozíciójában.
miihii
KHAL

2013.03.30. 18:30:45

sjd írta:
miihii írta:Legyen adott kb 5 színész meg 3 rendező és ezek hozzanak össze évente 3 alkotást és pont :) A többit csuklóból lehúzod úgy is, ami talán már túlon-túllelkesedett kritikusság ;)
Hát ezzel sikerült baromira mellélőnöd :lol:
Jó, hát nyilván túloztam, de ennyi járt, amiért beszótá' Rihannára [-X

Mondjuk annyira van alapja, h ha már pont a szóba került leányzót így kivetted a sorból, akkor egyrészt mit rontott annyira el abban a 4 percben és 10 mondatban, amiért ennyire "megfogott", másrészt ha mondjuk diCaprio lett volna az ő karaktere, akkor az mitől lett volna teljesen más? Tudom, h egy apróság és te sem külön őt emelted ki, mint egy példa a rengetegből, de ez azért érdekelne.

Shakespeare-t kellett volna idéznie vagy vmi lenyűgöző arcjátékot hozzátenni ehhez a karakterhez? És ezt így ánbokk értem, h egy ilyen tucatfilm, egyszeri (vagy alkalmanként többszöri) szórakozást biztosító produkció miért annyira gáz, h értelmetlen kb számodra, ahogy említed? Kellenek ilyenek is, amikből ugyan sok a tré, de van jócskán elfogadható film, csak a helyén kell kezelni és úgy megpróbálni élvezni, ahogy van.

Lui-nak is szánva:
nem a 8-asokra gondolok, hanem mondjuk olyanokra, h ha Bay film, akkor gáz, meg az ilyen "jó is lehetne, de a vágások, vagy a rendező, vagy a szereplő vagy az akármi..." , főleg látatlanban. Oké, h vájtszemű vki, na de hát izéé :D

Bay kapcsán, miért lenne az olyan nagy gáz? Leülsz elé, szórakoztat, látványos, kikapcsol, aztán miután felrobbant minden, hazamész :D Attól, h nincsenek benne világmegváltó gondolatok, páratlan színészi munka, egyedülálló vágások, elit színészek, a maga nemében simán jó filmek ezek szerintem.

U.i.:
Rock-ot én nagyon rühellem, nem szimpatikus a csóka egyáltalán :?
messideco
Presidente del Barça

2013.03.30. 15:58:29

Liam Neeson nem jó színész? :shock: :roll:
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése