Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.28. 22:13:05

Akinél viszont rendben vannak az alapok, könnyű dolga van szvsz a továbbiakban, az érettségit minimális erőfeszítéssel meg tudja szerezni.
Hát az érettségi az hatalmas kabaré volt. :lol:
Alibi, sokkal nehezebbre számítottam, szinte nulla tanulással jó jegyeket lehet szerezni. Előtte való négy év sokkal nehezebb volt. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.02.28. 22:06:00

csababarca írta:De miért lenne ilyen a jövő értelmisége?
Vagy szerintetek az ő fajtája fogja alkotni?

Ez egy elég mély szint, ami megvolt mindig is,csak nem mutogatták őket. Pláne nem jutott el az emberekhez.
Megvoltak régen is az egyszerűbb emberek, sőt. Nem kell általánosítani, hogy ez a jövő értelmisége.

Én egy sima gimnáziumban tanítok most, 10-11-12.ben, és nagyon sok érett gondolkozású, okos, értelmes gyerek van közöttük. Jah és szünetekben telefonoznak, ördögtől való, de interneteznek is.
Rohadtul nem ettől függ az agyiszint egyébként, még ha egyesek erre is fogják.

Libsizést meg nem tudom miért kell egy ilyen fórumon megtűrni, meg az ilyen megnyilvánulásokat, érdekes.
Valóban nem lehet általánositani. Viszont úgy gondolom, hogy túl könnyen lehet diplomát szerezni manapság, és az értelmes emberek mellett nagyon sok erre méltatlan személy is hozzájut, ez pedig felhígítja az értelmiséget. Érettségi és különböző szakvizsgák esetében ez hatványozottan igaz. Egy analfabéta ha ügyes szélhámos, akkor elég messzire eljuthat, diplomás embereket ismerek, akik írni vagy olvasni nem tudnak rendesen.

Sokkal inkább a képességfejlesztésre kéne koncentrálnia az oktatásnak, és rendszeresen fel is kéne mérni, hogy rendelkezik-e a tanuló azokkal a kompetenciákkal, melyekkel elméletileg rendelkeznie kéne az adott évfolyamban, ha pedig nem, akkor évet kéne vele ismételni. Mert eljut egy csomó tanuló felső tagozatra úgy, hogy nem tud írni, olvasni, ebből következik a szövegértéssel, fogalmazásokkal, elemzésekkel is nagyon komoly problémái lesznek. Vagy matekból ha nem mennek neki az alapvető műveletek, akkor esélytelen, hogy egyenleteket oldjon meg, kamatot, arányokat számoljon. Korrepetálással lehetne rajtuk is segíteni elméletileg, de gyakorlatban nem nagyon látom, hogy működne a dolog.

Akinél viszont rendben vannak az alapok, könnyű dolga van szvsz a továbbiakban, az érettségit minimális erőfeszítéssel meg tudja szerezni.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.28. 21:36:21

Erről jutott eszembe egy film. A h*lyék paradicsoma. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.28. 21:32:50

De miért lenne ilyen a jövő értelmisége?
Vagy szerintetek az ő fajtája fogja alkotni?

Ez egy elég mély szint, ami megvolt mindig is,csak nem mutogatták őket. Pláne nem jutott el az emberekhez.
Megvoltak régen is az egyszerűbb emberek, sőt. Nem kell általánosítani, hogy ez a jövő értelmisége.

Én egy sima gimnáziumban tanítok most, 10-11-12.ben, és nagyon sok érett gondolkozású, okos, értelmes gyerek van közöttük. Jah és szünetekben telefonoznak, ördögtől való, de interneteznek is.
Rohadtul nem ettől függ az agyiszint egyébként, még ha egyesek erre is fogják.

Libsizést meg nem tudom miért kell egy ilyen fórumon megtűrni, meg az ilyen megnyilvánulásokat, érdekes.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
defender3
Entrenador del Barça

2017.02.28. 21:29:25

Amióta néztem azóta gondolkodom azon, hogy ilyen lenne a jövő értelmisége. Bár megnéztem a hosszabb verziót és ott mondja, hogy ELTE sport rekreáció vagy micsoda szakon van. Remélem az egyetemen pár tanárja látta ezt a videót és mindent megtesznek azért, hogy ne végezze el még azt a szakot se. Az ilyen nem való felsőokatatásba.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.28. 21:21:09

Messias2 írta:Már várom, hogy ki dobja be a "régenmindenjobbvót" kártyát. :D
Régen minden jobb volt!!! Ja izé nem, csak kevesebb ilyen szerencsétlen jutott el mindenkihez, mert nem volt zinternet, de agyhalottak kevés ésszel, gazdag szülőkkel, ugyan úgy voltak.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.28. 21:20:12

Manapság szakbarbárokra van szükség, nem művelt emberekre, ilyen egyszerű ez. Már várom, hogy ki dobja be a "régenmindenjobbvót" kártyát.
Mondjuk az agyoniskolázott emberek sem sokkal értelmesebbek, sőt... :)
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.28. 21:10:25

Tivornya írta:Ide jut az emberiség, ha a liberálisnak hazudott cionterroristák megnyilatkozásait kritika nélkül elfogadja. Nincs itt semmi meglepő, viszont annál több a szégyelnivaló.
Ez hogy jön ide? Engem amugy nem lep meg a videó,körülbelül ezt tudja a gyozike shown, meg facebookon szocializalodott fiatalok nagy resze.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2017.02.28. 21:09:05

Tivornya írta:Ide jut az emberiség, ha a liberálisnak hazudott cionterroristák megnyilatkozásait kritika nélkül elfogadja. Nincs itt semmi meglepő, viszont annál több a szégyelnivaló.
Szerintem a gyíkemberek tehetnek mindenről. :D
Manapság szakbarbárokra van szükség, nem művelt emberekre, ilyen egyszerű ez. Már várom, hogy ki dobja be a "régenmindenjobbvót" kártyát. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Tivornya
Capitá del Barça

2017.02.28. 21:05:12

Ide jut az emberiség, ha a liberálisnak hazudott cionterroristák megnyilatkozásait kritika nélkül elfogadja. Nincs itt semmi meglepő, viszont annál több a szégyelnivaló.
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.28. 20:55:01

Sajnos vannak ilyenek, de még ennél rosszabbak is bőven... :roll:
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.28. 18:22:36

BarcafanTomee írta:https://www.youtube.com/watch?v=w8y0S64v9NM

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Szerintetek létezik ilyen, vagy megrendezett?
létezik, iphone ott van a zsebében, apuka vett neki egy bmw-t, betolja/tolta vmi jól fizető helyre és élete végéig jól fog élni. én pl mindet tudok mária teréziáról, mégis szegényen fogok meghalni. evvan
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2017.02.28. 18:16:58

defender3 írta:
Ez a gyerek hol tanul vagy mi a végzettsége?
Nagyon gáz.
A jó öreg hambiárus szakon :mrgreen:
Ez, hölgyeim és uraim, a modern iskolarendszer. Neki is diplomája lesz, mert mostmár ez nem kiváltság, hanem alapfeltétel. Buszsofőr meg ki a fene akar lenni, meg pék?!?
defender3
Entrenador del Barça

2017.02.28. 18:07:20

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Szerintetek létezik ilyen, vagy megrendezett?
Ez a gyerek hol tanul vagy mi a végzettsége?
Nagyon gáz.
Normandia
Director del Fútbol

2017.02.28. 17:46:06

Az a szomorú, hogy ez valóság. Azért Gundi adta az ívet neki rendesen.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.28. 17:35:38

https://www.youtube.com/watch?v=w8y0S64v9NM

Normandia
Director del Fútbol

2017.02.26. 11:58:59

Én nem gondolom, hogy FB-al lenne baj. Minden közösségi oldal azért jött létre és lett népszerű, mert hamar tudsz kommunikálni a hozzád közelállókhoz. Pl. Bármi történik a családban, főleg az enyémben, ami nagyon szétszórt a világban, azt rövid idő alatt megtudhatom, vagy tudathatom a hozzám közelállókhoz. A gond inkább azzal van, amit Bob is feszeget, de ez nem a FB hibája, hanem a felhasználóké. Ki mire használja. Én egy olyan világba születtem, ahol egy tv volt az egész utcában és vasárnaponként az egész szomszédság, kis túlzással, a szobánkban nézte a sorozatot. Telefonra, csak úgy mint az autóra éveket kellett várni. Tehát, ha valaki értékeli a technika kommunikációval kapcsolatos fejlődését az az én generációm. A kurblis telefontól a FB-ig nem kis evolúció. Nyilván én is érzékelem hogy az újabb generációknak, akiknek ez már természetes, nem feltétlenül segíti a személyiség fejlődését, nem csak a FB, hanem maga a net sem, de ennek árát meg kell fizetnie az emberiségnek. Majd kinövi.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.25. 16:00:17

TripleH írta:
Bob_Marley írta:És te arra használod? Mert ha igen, elfogadom valamilyen szinten, bár 18 év alatt nem tartom helyesnek. Ha nem akkor viszont nem tudom elfogadni, mert olyan hatások érhetnek, amik nem pozitívak, a videó is ezt boncolgatta.
Hagyjuk már, betárcsázós internettel is megtalálta az ember a 18+os tartalmat, előtte meg újságok voltak, ugyan úgy..
Nem a világ lett rosszabb, csak a hírszerzés egyre jobb. Amúgy meg a facebook előtt is, aki akarta megtalálta a "rosszat", aki fogékony rá, annak meg mind1, hogy facebook, iwiw, myvip, chat.hu vagy ICR.
Nem 18+ tartalomra gondoltam, az is baj, de elvileg azt szűri a facebook, hanem hogy a szocializálódási folyamat részévé válik és ez szerintem baj. Nem élőben beszélnek az emberek, nem alakulnak ki megfelelő önértékelési folyamatok. Fizikailag sem tesz jót ha állandóan a telefont nézi az ember, nem fejlődik rendesen a gerinc, a nem rendes írástól a kézügyesség is csökken. Kimutatott, hogy több a gerinc ferdült gyerek mint anno. Lehet mondani, hogy mi meg TV-n nőttünk fel (mondjuk én nem :D ), de sokkal másabb, mert itt te alakíthatod az "adást", illetve a szereplők sokkal közelebbiek. Itt az emberi agyra az a hatás van, hogy neked meg kell felelni valaminek, ami persze elérhetetlen, de neked szebbnek, jobbnak, okosabbnak kell tűnni. És akkor közben még a reklám is teljesen más, mert célzottan egy nagy adatbázisból vadásznak rád és erősebben sulykolják, hogy neked ez kell, neked meg kell venned hiszen az ismerőseid is ezt használják és nézd milyen szépek, okosak. Közben meg ámítás az egész, mert nem egy tárgytól leszel boldogabb, mint amit kifelé próbál mindenki sugározni.

És akkor olyat meg sem említek, amit még régebben hallottam a rádióban, hogy hány százalékkal nőtt pl a közúti balesetek száma, facebook használat okán. Sokkal jobban beszívja az ember életét, s torzítja el a valóságképzetét, mint bármi más.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.25. 15:59:28

recrea írta:És az sem lenne hátrány, ha a csaj profilképei hasonlítanának arra a lányra, aki reggel felébred az ember mellett. Beteg világ a Facebook.
A kepmutatas amugy is jelllemzo az emberek nagyreszere, ezert lett olyan nepszeru a facebook mert itt jobban kielheti magat mindenki. Kedvencem a nyaralos, kocsiban feszengos kepek kozben meg a villanyszamla is komoly gondokat okoz. :D
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
recrea
Llegenda del Barça

2017.02.25. 15:43:57

És az sem lenne hátrány, ha a csaj profilképei hasonlítanának arra a lányra, aki reggel felébred az ember mellett. Beteg világ a Facebook.
PCsabi
aka Game90

2017.02.25. 15:36:01

Bob_Marley írta:jónak áltatják magukat

felszínes kapcsolatok kialakítása

önképtorzítás
A fb ellenes nézeteddel nem értek egyet, de ezzel a három dologgal igen.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.25. 15:00:02

Bob_Marley írta:És te arra használod? Mert ha igen, elfogadom valamilyen szinten, bár 18 év alatt nem tartom helyesnek. Ha nem akkor viszont nem tudom elfogadni, mert olyan hatások érhetnek, amik nem pozitívak, a videó is ezt boncolgatta.
Hagyjuk már, betárcsázós internettel is megtalálta az ember a 18+os tartalmat, előtte meg újságok voltak, ugyan úgy..
Nem a világ lett rosszabb, csak a hírszerzés egyre jobb. Amúgy meg a facebook előtt is, aki akarta megtalálta a "rosszat", aki fogékony rá, annak meg mind1, hogy facebook, iwiw, myvip, chat.hu vagy ICR.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.25. 13:42:51

Nem, én nem csak olvasásra használom, de kibírok nélküle több napot is. Illetve egy társaságban nem az az első, hogy előveszem a telefont, aztán Facebook. Az mondjuk elég idegesítő tud lenni, mikor mindenki egyből ezt teszi.
19 vagyok amúgy. :D
Meg tudom különböztetni, mi a pozitív hatás, és mi a negatív, nem cuppant be a dolog engem, nem vagyok olyan gyenge fejben, mint Higuain. :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.25. 13:20:51

S.Agüero írta:
Twitterem van nagyon régóta, egy kiírásom sem volt még, nem is tervezek. :D Hamis adatokkal regisztráltam, csak olvasok. Arra használom, amire szerintem kellene.
Na látod, ezt ugyanúgy meg tudod tenni a Facebook-kal is. :D
Továbbra is azt mondom, hogy a felhasználótól függ minden, olyan mint a drog. :D
És te arra használod? Mert ha igen, elfogadom valamilyen szinten, bár 18 év alatt nem tartom helyesnek. Ha nem akkor viszont nem tudom elfogadni, mert olyan hatások érhetnek, amik nem pozitívak, a videó is ezt boncolgatta.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.25. 13:14:20

Twitterem van nagyon régóta, egy kiírásom sem volt még, nem is tervezek. :D Hamis adatokkal regisztráltam, csak olvasok. Arra használom, amire szerintem kellene.
Na látod, ezt ugyanúgy meg tudod tenni a Facebook-kal is. :D
Továbbra is azt mondom, hogy a felhasználótól függ minden, olyan mint a drog. :D
Válasz küldése