Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
defender3
Entrenador del Barça

2017.03.01. 20:44:27

Ha ma valaki mondjuk Pesten külön akar élni albérletben és még félre is akar tenni akkor olyan nettó 300-350 az amivel meg lehet csinálni. Nézzük albi mondjuk 150 havonta, kaja minimum 60 de ez egyén függő. Ez eddig 210 és csak szállás plusz kaja volt de nem költött egy vasat se mobilra, ruházatra, szórakozásra. Szóval nem kell csodálkozni, hogy sokan még a szülőkkel élnek.

Saját példa munkahelytől 35 km-re lakok. A munkahely egy faluban van a legközelebbi város is vagy 20 km-re van tőle de az se nagyobb, mint ahol lakok. Akkor mi értelme lenne elköltözni? Így, hogy a szüleimmel élek minden pénzt félre tudok tenni, amit megkeresek. A kafetéria, amit kapok az lesz az amit odaadok nekik. SZÉP-kártyával majd szépen el tudnak menni hosszúhétvégére.

De ha mondjuk Győrbe mennék át dolgozni, ami olyan 65 km-re van innen akkor se biztos, hogy az elején albérletbe mennék így, hogy végig gyorsforgalmi út van. Háztól-házig, onnan ahol lakok Győr Széchenyi Egyetem 45-47 perc minden szabályt betartva. Ami alig 10 perccel több, mint amennyi idő alatt beérek a munkahelyemre.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 20:38:39

visca el barca írta:
Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.
:lol: :lol: :D
Nagyon nem ezt mondtam de úgy látszik érzékenyen érint a téma. Az hogy 35 évesen életerős férfiként valaki még mindig az anyjával él az szerintem kifejezetten természetellenes, de azt nem mondtam hogy emiatt TE kevesebb lennél. Ha én így lennék eléggé kilennék bukva magam miatt de màsokkal nem foglalkozom.
Egyébként egyáltalán nem jött be az élet, pokoli kemény évek és rengeteg meló vár rám hogy egyáltalán olyan "alap" dolgok össze jöjjenek mint egy családi ház, normális kocsi, asszony gyerek (igen ezek is súlyos millák) és mint mondtam az élet van akkora forgatókönyv író hogy akar az is elofordulhat hogy egyik se lesz meg.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.01. 20:36:01

Bob, 7számjegyű kézhez kapott fizu?:D politikus vagy?:D
(Csak viccelek)

Én nem érzem magam tojnak amiért a szüleimmel élek, most ez van, majd lesz saját lakás 2-3 év múlva.
De ha ettől kevesebb vagyok akkor ez van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 20:35:36

visca el barca írta:
Nero. írta:kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él.
én 35 vagyok, de jelenleg anyámmal élek (hogy miért az most mellékes). akkor ezek szerint én egy sz*rdarab vagyok a szemedben? azért mert neked összejött az élet, meg itt arcoskodsz, hogy milyen sokat keresel, még nem kellene másokat az életkörülményei között fikáznod. tipikus felsőbbrendű pesti ember lehetsz, aki nincs a te színvonaladon, az nulla, értéktelen.
Egyáltalán nem ezt írta szerintem. Maga a számszerűsítés nem volt szerencsés,

Ha jól tudom pl a japánoknál 18 év felett kötelezően elköltözik a fiú gyermek, akármi van.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.01. 20:31:07

csababarca írta:Abból a 7-8 28 évesen szüleivel élő 5-6 kényszerből teszi ezt.
Plusz halkan megjegyezném, hogy olyan opció is van, ahol nem csak a gyereken múlik a költözés, mert a szülő se tudná fenntartani egy fizetésből a háztartását. És itt nem arról van szó, hogy nem tudna minden második hétvégén wellnessbe menni, hanem az összes számlát befizetni, kaját venni, ruhákat, alap szükségleteket kielégíteni..

Plusz az se feltétlen igaz, hogy a gyerek ilyenkor a szülőn élősködik. Csababarca se hiszem, hogy 0 Ft-al száll be a rezsibe, és nem vesz semm kaját, tisztítószert otthonra, nem száll be a felújításokba stb, és ezzel nincs egyedül szerintem..
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.01. 20:29:48

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2017.03.01. 20:32:07-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 20:11:25

MQuCsabi írta:Én ezt értem csak nem feltétlen dominikán van a hangsúly szerintem. Ha te úgy érzed teremtesz valamit magad számára, a családodnak vagy akár a világ számára, akkor jó. De ez nem függ attól, hogy 200 vagy 600 vagy még több a kereseted.

Ettől függetlenül azt én sem tudom elfogadni, ha valaki 80ért dolgozik, miközben sír, hogy nm jut erre meg arra és másokat okol.

Ha kell, költözni kell, ahogy te tetted külföldre, de akár faluról nagyvárosba stb. Ez egyértelmű.
Akkor kilyukadhatunk oda, hogy a pénz nem boldogít? :D Én ezt adom, mert ezt tapasztaltam. Jó ha van, de gyerekként voltam nagyon csóró, 5-6 éve meg a mostani keresetem négyszeresét is megkaptam, hét számjegyben, de nem érzem magam boldogtalanabbnak most.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.01. 20:05:54

Abból a 7-8 28 évesen szüleivel élő 5-6 kényszerből teszi ezt. A másik 2-3 meg ha tehetné se menne el otthonról.
Ezt most komolyan mondom, newm mindenki szerencsés hogy BP-n pl fizessen 70-100ezerért albérletet, vagy lakást tudjanak alátenni a szülei, és egyebek.

Én megtehetném az albérletet, de nem teszem meg 2 éve, inkább spórolok, és még összerakom a hiányzó 3-4 millámat egy saját lakásra...franc fog mást "albérleti díj" címen eltartani.

a tanár vs kőműves dologba bele se megyek, azért tart itt a mai világ, mert ilyen csökött agyú a gondolkodásmód egyeseknél. Ezért nézik semmibe a tanárokat a diákok is, mert a szülőktől ezt lesik, nem azért mert a mobilukat nyomkodják,csak elárulom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.03.01. 20:02:02

Én ezt értem csak nem feltétlen dominikán van a hangsúly szerintem. Ha te úgy érzed teremtesz valamit magad számára, a családodnak vagy akár a világ számára, akkor jó. De ez nem függ attól, hogy 200 vagy 600 vagy még több a kereseted.

Ettől függetlenül azt én sem tudom elfogadni, ha valaki 80ért dolgozik, miközben sír, hogy nm jut erre meg arra és másokat okol.

Ha kell, költözni kell, ahogy te tetted külföldre, de akár faluról nagyvárosba stb. Ez egyértelmű.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 19:47:19

MQuCsabi írta:Ooo, ha bármit is érne, ki mennyit keres, a politikusaink is nagyon megbecsült emberek lennének... ;-)
Én azért jobban éreztem magam idén télen hogy Dominikán tudtam telelni, mint amikor 2 éve robotoltam a gyárba havi 80ért és a világ lúzerének éreztem magam.
De ezt nem vagánykodásból írtam mert az élet nagy játék bármikor visszakerülhetek oda vagy még rosszabb helyre de én igenis érzem magam valakinek amikor saját erőből megtudok tenni bizonyos dolgokat és kifejezetten gáznak tartom hogy ma Mon 10/7-8 28 év alatti ember még mindig a szüleim él. És ezt akkor is pont így gondoltam amikor elmúltam 18 de még mindig anyám etetett.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.01. 19:42:24

Messias2 írta:Amúgy ti milyen fogkrémet szoktatok használni? :mrgreen:
Blankx tényleg jó, megéri kicsit többet költeni rá.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.03.01. 19:38:42

Ooo, ha bármit is érne, ki mennyit keres, a politikusaink is nagyon megbecsült emberek lennének... ;-)
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2017.03.01. 19:29:37

Amúgy ti milyen fogkrémet szoktatok használni? :mrgreen:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
defender3
Entrenador del Barça

2017.03.01. 19:27:54

Így, hogy itt a tavasz ki mikor fogja az autóján cserélni a téli gumikat nyárira?
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.01. 19:27:41

Nero. írta:
MQuCsabi írta:Ez a nyelvtanodon látszik is Nero :twisted: Ne haragudj, de magas labda volt.
En megis negyszer annyit keresek 21 evesen mint azok a tanarok akik azt mondtak belolem nem lesz semmi :D
Mondjuk az, hogy valaki többet keres valakinél, nem jelenti egyből azt, hogy többet ér a munkája, vagy jobban megbecsülik, vagy jobban ért ő ahhoz, amit végez. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2017.03.01. 20:34:27-kor.
rikko
Capitá del Barça

2017.03.01. 16:49:36

Nero. írta:
MQuCsabi írta:Ez a nyelvtanodon látszik is Nero :twisted: Ne haragudj, de magas labda volt.
En megis negyszer annyit keresek 21 evesen mint azok a tanarok akik azt mondtak belolem nem lesz semmi :D

Ó de megértelek.... Nekem is mindig ezt mondták szakközépben... nekem akkoriban fájt, de volt alapja a mondanivalójuknak. Azóta bőven fordult a kocka, ők még mindig ott vergődnek abban a szutyokban, én meg lettem a magam szintjén valaki. Nem gondolom, hogy jobb vagyok náluk vagy okosabb. Viszont azt elmondhatom, hogy sikerült áthúzni a számításaikat. Nekem ennyi bőven elég.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 16:19:22

Zozzy 5
Llegenda del Barça

2017.03.01. 16:01:13

Nero. írta: Én személy szerint is szívesebben adnék 250et egy kőművesnek aki kint "termel", mint 150et egy tanárnak aki nyomkodja a telefonját a meleg terembe miközben a diákok dolgozatot írnak. Ez nem neked szól csababarca (láttam hogy tanár vagy) de én viszonylag jó pesti gimibe jártam de a legtobb tanár gyenge munkát végzett.
hát, azért szerintem ezt így belőni, hogy kinek a munkája mennyivel ér többet a másikénál, elég ingoványos terület. egy kőműves összevetése egy pedagógussal meg kifejezetten megfoghatatlan. az ideális szerintem az lenne, ha mindkét szakma megfelelőn lenne honorálva. speciel ha már a tanárok lettek felhozva, nem gondolnám, hogy a következő generációk értelmi és érzelmi fejlődésében szerepet vállaló pedagógusok ne szolgálnának rá 150 ezer forintra vagy inkább többre a mai Európában. az, hogy dolgozatírás közben mobilozik, egy kiragadott rövid idő, mert egyébként ezen kívül otthon dolgozatot javít, portfóliót ír, továbbképzésre jár meg satöbbi. a kávécigi szünete meg ugyan úgy megvan a kőművesnek is. ettől függetlenül őt is megilleti a jó fizetség, ami akár felőlem annyi is lehet, amennyit te írtál, csak sztem ezzel felesleges ellenpárba állítani és hozzá képest leértékelni egy igen fontos szellemi munkát.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.03.01. 16:00:58

Ez a nyelvtanodon látszik is Nero :twisted: Ne haragudj, de magas labda volt.
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.01. 14:48:28

rikko írta:
csababarca írta:Bizonyos szektorokban, ahol pénzt is lehet keresni, egyre inkább fordul a trend és nem a diploma számít. Pont azért nem mert azt bárki tud keresni, alap szinte már.
De nyilván ez csak bizonyos részeket érint, de ma már megint nem az van hogy a diploma=sok pénz, és dicsőség.

Ez is igaz. Külföldön (anglia,németország) abszolút nem érdekli őket, hogy mid van. A lényeg, hogy tudd csinálni amit kérnek tőled. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy elvileg mérnöknek szánt helyet egy technikussal foltozták be, mert otthon volt az AutoCAD-ben. A szakmai dolgokat meg út közben különböző kurzusokkal lerendezik.
Viszont Svájcban pl. keményen megnézik, hogy ki is vagy te. Ott mérnöki melóra mérnököt, ács melóra ácsot vesznek fel. Vannak kivételek,de nagyon ritkák.
Manapság viszont annyi pénzkeresési lehetőség van amit szakma nélkül is lehet csinálni, hogy az hihetetlen. Van nekem 2 diplomás targoncás haverom, pedig kémia tanár és matekos....
Nagyon eltorzult az egész. Most már egy szakmunkás bőven keres/kereshet annyit , mint egy mérnök. Mondjuk ez is meló függő.
Egyébként mindenféle provokálás nélkül, de senki ne reklamáljon azért mert a mondjuk a burkoló, kőműves, festő (és akkor direkt nem említek olyat hogy villanyszerelő, gépész) ismerőse tobbet keres mint mondjuk egy bölcsèsz, tanár stb. diplomás ismerőse, mert ezeket már legalább 10 éve lehetett tudni hogy mik lesznek az óriási hiànyszakmák és kik azok akikkel Dunát lehet rekeszteni.

Én személy szerint is szívesebben adnék 250et egy kőművesnek aki kint "termel", mint 150et egy tanárnak aki nyomkodja a telefonját a meleg terembe miközben a diákok dolgozatot írnak. Ez nem neked szól csababarca (láttam hogy tanár vagy) de én viszonylag jó pesti gimibe jártam de a legtobb tanár gyenge munkát végzett.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2017.03.01. 12:57:51

Két dolgot szeretnék a témával kapcsolatban megosztani.

Az egyik a személyes tapasztalatom, ahol a sráchoz hasonlóan (persze ordas nagy hülyeséget nem benyögve) csúnyán beégtem. A TV készülék előtt meg nyílván mondták az emberek, hogy de hülye, ezt nem tudta, pedig egyetemista egy kiemelkedő egyetemen. A válasz utólag tényleg nagyon egyszerű volt, és a készülék elől csípőből dobtam volna rá a választ. De sajnos abban a pillanatban leblokkoltam, hiába voltak más versenyekről hasonló sztersszhelyzetbeli tapasztalataim.
LG írta:Valóban nem lehet általánositani. Viszont úgy gondolom, hogy túl könnyen lehet diplomát szerezni manapság, és az értelmes emberek mellett nagyon sok erre méltatlan személy is hozzájut, ez pedig felhígítja az értelmiséget...
A kiemelt résszel kapcsolatban, szerintem az értelmiséget nem az határozza meg, hogy kinek milyen papírja van, mégha a köztudatban ez az elfogadott. A tömegképzés elvette annak a varázsát, hogy az értelmiségit egy papírral tudjuk jellemezni. Emiatt szvsz az, hogy valaki diplomát kap, de olyan sötét mint a fekete lyuk még nem fogja az értelmiségit higítani, vagy annak az értékét csorbítani.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
recrea
Llegenda del Barça

2017.03.01. 12:25:52

visca el barca írta:
recrea írta:Hogyha meg úgy gondolkozol 30 évesen, h szegényen fogsz meghalni, akkor tényleg úgy fogsz. Ez kicsivel nagyobb gond, mitha nem találnád ki stresszhelyzetben Mária Teréziát.
ez nekem szólt?
Nem emlékeztem ki írta, csak nagyon megakadt a szemem rajta, ha te akkor igen.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.01. 10:32:02

recrea írta:Hogyha meg úgy gondolkozol 30 évesen, h szegényen fogsz meghalni, akkor tényleg úgy fogsz. Ez kicsivel nagyobb gond, mitha nem találnád ki stresszhelyzetben Mária Teréziát.
ez nekem szólt?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
rikko
Capitá del Barça

2017.03.01. 10:01:47

csababarca írta:Bizonyos szektorokban, ahol pénzt is lehet keresni, egyre inkább fordul a trend és nem a diploma számít. Pont azért nem mert azt bárki tud keresni, alap szinte már.
De nyilván ez csak bizonyos részeket érint, de ma már megint nem az van hogy a diploma=sok pénz, és dicsőség.

Ez is igaz. Külföldön (anglia,németország) abszolút nem érdekli őket, hogy mid van. A lényeg, hogy tudd csinálni amit kérnek tőled. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy elvileg mérnöknek szánt helyet egy technikussal foltozták be, mert otthon volt az AutoCAD-ben. A szakmai dolgokat meg út közben különböző kurzusokkal lerendezik.
Viszont Svájcban pl. keményen megnézik, hogy ki is vagy te. Ott mérnöki melóra mérnököt, ács melóra ácsot vesznek fel. Vannak kivételek,de nagyon ritkák.
Manapság viszont annyi pénzkeresési lehetőség van amit szakma nélkül is lehet csinálni, hogy az hihetetlen. Van nekem 2 diplomás targoncás haverom, pedig kémia tanár és matekos....
Nagyon eltorzult az egész. Most már egy szakmunkás bőven keres/kereshet annyit , mint egy mérnök. Mondjuk ez is meló függő.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.01. 09:53:10

Bizonyos szektorokban, ahol pénzt is lehet keresni, egyre inkább fordul a trend és nem a diploma számít. Pont azért nem mert azt bárki tud keresni, alap szinte már.
Válasz küldése