Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A Fidesz elriasztotta az embereket pedig nem lett volna rossz. Vona parlamenti felszólalását érdemes megnézni, hozzá teszem abszolút elhatárolódok a jobbiktol is.S.Agüero írta:Visszaléptünk az Olimpiától.
Amúgy igen az közel 900 millió meleget jelent. Az 1% diplomás is hülyeség, azokkal is dunát lehetne rekeszteni.S.Agüero írta:Facebookon találtam amúgy, de nekem az a 11% is soknak tűnik, vagy csak az én környezetemben titkolja mindenki.
Brit tudósok?S.Agüero írta:A Föld
Ha a világ lakosságát egy 100 lelket számláló faluba lehetne redukálni, és minden nép aránya megmaradna, ebben a faluban lakna:
- 57 ázsiai
- 21 európai
- 14 amerikai (észak-, közép- és dél-amerikai)
- 8 afrikai
Lenne benne:
- 52 nő és 48 férfi
- 30 fehér és 70 nem fehér
- 30 keresztény és 70 nem keresztény
- 89 heteroszexuális és 11 homoszexuális
- 6 személy birtokolná az összes vagyon 59 %-át, és minden 6. az USA-ból származna.
100-ból:
- 80 élne omladozó faházban,
- 70 lenne analfabéta
- 50 szenvedne alultápláltságban
- 1 éppen meghalna
- 1 éppen megszületne
- egynek lenne számítógépe
- egynek lenne egyetemi végzettsége.
Ez azért kemény.![]()
Az infrastruktúra fejlesztése nélkül nem lehet megrendezni, ebben neked teljesen igazad van. Az esetleges rendezési jog elnyerése feltételezheti ezek rendbetételét is. Te most a jelenlegi állapotot vázolod, amin remélhetőleg javítanának, ha nyernénk. Igen, őrült pénzek mennének el és valszeg a tervezett költségek minimum duplájába kerülne, de ez mindenütt így ment és megy. Valszeg sok hozadéka lenne, akár a létesítmények korszerűsítését veszem alapúl, vagy az elkészülendő újakat, túrizmus is hozadékkal zárna, figyelembevéve, hogy a hagyományosan jól szereplő országok mindegyike, az USA-t kivéve, belátható távolságban vannak, így nagy valószinüséggel sokan jönnének. Korrupció is lenne, ez egy ekkora projektnél nem kizárható, mint ahogyan eddig mindegyik rendező országban volt, még az USA-ban is. Persze, ezzel nem akarom menteni a dolgot, csak nem kell naívnak lenni ezzel kapcsolatban A kérdés inkább az, hogy lenne e erre pénze az országnak. Én ebben nem vagyok biztos, de magát az olimpia megrendezését támogatnám.csababarca írta: Jah ezek a gazdaságosság, meg négy új létesítmény, stb ezek a marketingszövegek.
Menet közben meg minden borulna.
De írod te is, hogy nálunk ez csak elméletben működhetne.
Maga az olimpiai létesítmények még okés, de BP infrastruktúrája elmaradott, autóval közlekedni egy átlag hétköznap sem lehet, mert áll minden...lámpák nincsenek összehangolva, eleve világon nincs még egy ilyen hely, hogy 50-100 méterenként lámpás kereszteződések vannak...utak szempontjából BP belvárosán látszik,hogy akkor tervezték az egészet, mikor szó sem volt autóforgalomról.
Ott a tömegközlekedés, az is 2024re még ramatyabb lesz.
4-6os állandóan bűzölgő villamosa, most az 1es valahogy kinéz legalább.
Metrók közül az 1es ugye csak ilyen nosztalgia miatt van, amúgy röhejes, a 2es még úgy ahogy okés, a 3as 50 éves, és életveszélyes csak megközelíteni is.
4es meg pár éve épült, de már látszik a kivitelezésbeli hanyagság, és olcsóság, mert omladozik.
Szóval itt maga az olimpiai helyszínek létesítése lenne a legkevesebb szerintem, de BP-t alkalmasnak is kell tenni az olimpiára, az meg őrült pénz, mert most egy hétköznapot sem lehet megélni bent közlekedve pl.
Én max emiatt "támogatnám" az olimpiát, hogy hátha akkor észbe kapnának, és felszámolnák az elavult tömegközlekedési eszközöket, épülnének P+R parkolók, gyorsvasutak, stb...mert az is nonszensz, hogy Gyál-Nyugati vonattal nettó 40 perc.
5 percnek kéne lennie, civilizált helyeken.
Ennyi pozitív hozadéka lenne.
Jah meg épülne pár szálloda is, amik aztán kihasználatlanság miatt mennének tönkre éveken belül. Lásd, összes rendező ország szállodai statisztikái. Még az olimpia alatt is visszaesik a kihasználtsági átlag.
EGyébként meg, ha ősszel lehetett arról népszavazást kiírni, aminek egyértelmű volt akimenetele, és az eredmény érvényességét is letojta a kormány, akkor erről is kell. Jobb megelőzni a bajt...bár bármi lesz az eredményt, a kormány ahogy szokta,úgyis kifordítja, és úgy tálalja hogy ők nyertek. lásd, összes ilyen dolog.
Jah ezek a gazdaságosság, meg négy új létesítmény, stb ezek a marketingszövegek.JimmyJump írta:Az biztos, hogy a látványtervek nagyon szépek, a helyszíneket jól eltalálták, ilyen szempontból az olimpia jó propagandája lenne az országnak, illetve igen, a sportolóknak és nekünk is óriási élmény lenne. Emellett vannak biztató dolgok, például hogy csak négy új létesítmény kellene és azokat is visszabonthatóra tervezik, vagy hogy alapvető eleme a pályázatnak a gazdaságosság. Szóval szemre tetszetős és elméletben a megvalósítás is jól hangzik, de sajnos mindenki ismeri a politikai vezetésünket, őket egészen más motiváció vezérli.
Pedig szerintem van esélye.Nero. írta:Azzal én is egyet értek, hogy szétlopnák az egészet csak itt a magyarok úgy csinálnak ezzel az aláírás gyüjtéssel mintha már célegyenesbe lennénk holott szerintem fikarcnyi esélyünk sincs se Párizzsal se Los Angelessel szemben se.
Alapvetően igaz, ellenünk is nem egyszer ő volt a legjobbjuk, de most tavasz óta pocsék formában van, alig volt jó meccse, meg is látszik a Real támadójátékán.csababarca írta:Benzema nagyon sokat ad a madridnak még mindig...Cé konkrétan félkarú óriás nélküle. A francia végzi a piszkos munkát úgymond, viszi el az embereket, visszalép, kisegít...Bale-Cé páros nélküle meghalna konkrétan.
Sokkal könnyebb dolga lett volna pl Griezmannak vagy Payetnek is,ha nem egy Giroud van elől, hanem Karim.
De ez tényleg off, de Benzema eléggé alulértékelt csatár, csak mert nem rúg 30 gólt. CSak azt felejtik el,hogy Ronaldo nem rúgna nélküle 40-50 gólt.