Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
PCsabi
aka Game90

2017.02.25. 15:36:01

Bob_Marley írta:jónak áltatják magukat

felszínes kapcsolatok kialakítása

önképtorzítás
A fb ellenes nézeteddel nem értek egyet, de ezzel a három dologgal igen.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.25. 15:00:02

Bob_Marley írta:És te arra használod? Mert ha igen, elfogadom valamilyen szinten, bár 18 év alatt nem tartom helyesnek. Ha nem akkor viszont nem tudom elfogadni, mert olyan hatások érhetnek, amik nem pozitívak, a videó is ezt boncolgatta.
Hagyjuk már, betárcsázós internettel is megtalálta az ember a 18+os tartalmat, előtte meg újságok voltak, ugyan úgy..
Nem a világ lett rosszabb, csak a hírszerzés egyre jobb. Amúgy meg a facebook előtt is, aki akarta megtalálta a "rosszat", aki fogékony rá, annak meg mind1, hogy facebook, iwiw, myvip, chat.hu vagy ICR.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.25. 13:42:51

Nem, én nem csak olvasásra használom, de kibírok nélküle több napot is. Illetve egy társaságban nem az az első, hogy előveszem a telefont, aztán Facebook. Az mondjuk elég idegesítő tud lenni, mikor mindenki egyből ezt teszi.
19 vagyok amúgy. :D
Meg tudom különböztetni, mi a pozitív hatás, és mi a negatív, nem cuppant be a dolog engem, nem vagyok olyan gyenge fejben, mint Higuain. :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.25. 13:20:51

S.Agüero írta:
Twitterem van nagyon régóta, egy kiírásom sem volt még, nem is tervezek. :D Hamis adatokkal regisztráltam, csak olvasok. Arra használom, amire szerintem kellene.
Na látod, ezt ugyanúgy meg tudod tenni a Facebook-kal is. :D
Továbbra is azt mondom, hogy a felhasználótól függ minden, olyan mint a drog. :D
És te arra használod? Mert ha igen, elfogadom valamilyen szinten, bár 18 év alatt nem tartom helyesnek. Ha nem akkor viszont nem tudom elfogadni, mert olyan hatások érhetnek, amik nem pozitívak, a videó is ezt boncolgatta.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.25. 13:14:20

Twitterem van nagyon régóta, egy kiírásom sem volt még, nem is tervezek. :D Hamis adatokkal regisztráltam, csak olvasok. Arra használom, amire szerintem kellene.
Na látod, ezt ugyanúgy meg tudod tenni a Facebook-kal is. :D
Továbbra is azt mondom, hogy a felhasználótól függ minden, olyan mint a drog. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.25. 13:01:39

S.Agüero írta:Bob, neked van FB-d? Mert anélkül szerintem nehéz megítélni, hogy mi rossz, mi jó.
Egy Twitter mivel jobb nála mondjuk?
Mindenki arra használja, amire akarja, rajta múlik, hogy pozitív vagy negatív hatásai lesznek.
Nincs, s igazad is lenne ha nem nem találkoznék vele percenként szinte. :D Nincs olyan weboldal, ahol véletlenül ne lenne x link a facebookra, környezetemben is használják. Olvasok a világ eseményeiről, adatvédelmi dolgokról, cikkeket a facebookról, plusz telekommunikációs cégnél dolgozok.

Múltkor pl a főnököm az egyik sales csajt kiküldte értekezletről, mert a rohadt telefonját nyomkodta. :D Facebook értesítéseket olvasott. Akarva akaratlanul emberek életébe lép be, s az egyén nem tesz különbséget a valóság és a virtualitás között.

Ugyanazt tudom mondani, nem azzal van a baj, hogy van, hanem hogy milyen szinten van. És gyakorlatilag szinte már-már rád erőszakolják, hogy legyen, what?
Egy felszínes kapcsolati rendszer, s mint feljebb is említettem adatvédelmi dolgokról nem is beszélve.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.25. 12:29:22

Bob, neked van FB-d? Mert anélkül szerintem nehéz megítélni, hogy mi rossz, mi jó.
Egy Twitter mivel jobb nála mondjuk?
Mindenki arra használja, amire akarja, rajta múlik, hogy pozitív vagy negatív hatásai lesznek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.25. 09:49:29

Amit LG ír az valóban okos gondolat, de nem is feltétlen azt írtam vagy a videó azt boncolgatja, hogy régen minden jobb lett volna-e hanem, hogy milyen személyiség zavarokhoz, kommunikációs zavarokhoz vezethet egy virtuális világ, illetve a készítő is elmondja, hogy fontos, hogy helyén kezeljünk dolgokat.Valamint LG mondandójának a konzekvenciája nálam az, hogy pontosan ez egy új veszélyforrás, amivel igenis foglalkozni kell majd a jövőben, mert generációk már így fognak felnőni, hogy "életük" része" miközben az agyra, személyiségre lehet olyan hatással mint az alkohol vagy bármi káros anyag, szenvedély.

Én abszolút facebook ellenes vagyok, mert leginkább azt öli ki az emberekből, akik ők maguk és nem valós érzelmeket interpretálnak. Jó gondolat volt, hogy arról nem posztolnak az emberek ha magányosak, szoronganak, rossz kedvük van hanem egy nagy piac és jónak áltatják magukat. És az egyik legfontosabb tulajdonságot az emberi kommunikációt torzítja. Gyengülő kifejezőkészség, gyengülő morális értékrend, felszínes kapcsolatok kialakítása, személyiségzavarok, önképtorzítás, valóságos problémák kezelése. Ezeket nem a videó mondja vagy én, ezeket pszichológusok állítják. Függni bármitől képes az ember lehet mondani ésszel kell csinálni, a videó is ezt mondja, hogy a pozitív tulajdonságok is megvannak, de alapvetően komoly pszichikai hatást vált ki.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.25. 09:10:25

Ezt a videót Coelho és Oravecz csinálták?

Mennyi közhelypuffogtatás, és butaság te jó ég. =D>

Amit LG ír az tökéletesen igaz egyébként, szóról szóra.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Titinho
Director del Fútbol

2017.02.25. 08:37:50

Sziasztok!

Nem találtam hozzá megfelelő topikot, úgyhogy ide írom a kérdésemet. :)

Tudnátok nekem ajánlani Barcás könyveket? Olvastam már egy párat, de kíváncsi vagyok, hogy mit hagytam esetleg ki. Legyen az játékosról, edzőről, magáról a klubról, a múltról, stadionról, magának a klubnak a működéséről, szóval minden témában érdekelnének könyvek. :)

Köszönöm előre is! :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.02.24. 22:08:43

Nero. írta:Hihetetlen hova lebutult az ember, és ennél csak rosszabb lesz.
Komoly problémák vannak, ez tény, de biztos, hogy régen jobb volt? Hiszen híres költőink, íróink, már több száz évvel ezelőtt is erkölcsi hanyatlásról írtak. De forrásokból tudjuk, hogy a mohácsi vész előtt is borzalmas volt a nemzet morális helyzete. Ugyanezek a problémák előjöttek rendre más népeknél is. Szerintem ez a régen minden jobb volt szöveg csak mese habbal. Az emberek sosem voltak jobbak, ha csak tehették, rossz úton jártak. Olykor egy-egy tehetséges vezető vagy vezető csoport ideig-óráig összetudta őket szedni, de amint csak tehették, visszatértek rossz szokásaikhoz, mint a kutya az okádására.

Én úgy gondolom, a világunk jelenlegi kihívásait is csak erősen központosított konzervatív hatalmak tudnák kezelni valamilyen szinten eredményesen, gyengekezű liberális kormányoktól kár bármit is várni.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.24. 19:47:43

Bob_Marley írta:
Köszönöm Istenem, van még remény a Földön. :D Viccet félre téve, egy értelmes fiatalember szavai, sok minden megvolt itt is már beszélve, a világ még talán nem érett meg a pusztulásra.. Vannak mint mindennek pozitív dolgai, de személyiségromboló, kommunikációromboló hatása van.
Hihetetlen hova lebutult az ember, és ennél csak rosszabb lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.24. 18:23:43

Köszönöm Istenem, van még remény a Földön. :D Viccet félre téve, egy értelmes fiatalember szavai, sok minden megvolt itt is már beszélve, a világ még talán nem érett meg a pusztulásra.. Vannak mint mindennek pozitív dolgai, de személyiségromboló, kommunikációromboló hatása van.
Kép
Kép
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2017.02.24. 18:04:57

Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.22. 22:32:37

Capon írta: Lassan már az csoda lesz ha a korrupciós listán Magyarország mögött még leszek országok.
Állítólag, csak a 134. MO.
Capon
Llegenda del Barça

2017.02.22. 22:22:12

defender3 írta:Ezekről a dolgokról mindig a volt matektanárom, aki az iskola igazgatója volt jut eszembe. Ő mondta, hogy az állami beruházások úgy kezdődnek, hogy 20% megy a haverok zsebébe. Ez volt 2009-2010 táján, szóval nem épp ma. Azóta simán el lehet képzelni, hogy nem javult a dolog.
Nagyon finoman fogalmaztál azzal, hogy lehet nem javult a helyzet.
Lassan már az csoda lesz ha a korrupciós listán Magyarország mögött még leszek országok.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.22. 22:11:44

zola8787 írta:Akkor mennyibe is fájt ez Magyarországnak? Mármint a tender és a többi és a többi. A semmire, tényleg érdekelne.
http://vs.hu/gazdasag/osszes/meg-csak-a ... a-0215#!s5" target="_blank
zola8787
Director del Fútbol

2017.02.22. 22:03:05

Akkor mennyibe is fájt ez Magyarországnak? Mármint a tender és a többi és a többi. A semmire, tényleg érdekelne.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.22. 22:00:49

Ezek a cégek még nem is adóznak, viszik be ezekbe a pályázatokba a pénzt, aztán utána szedik ki belőlük a többszörösét.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2017.02.22. 21:58:19

Nem hát. Komplett cégek vannak, akik tavaly alakultak, aztán a semmiből lettek milliárdos cégek. Kapják az állami pénzeket a semmire
Kép
defender3
Entrenador del Barça

2017.02.22. 21:48:51

Ezekről a dolgokról mindig a volt matektanárom, aki az iskola igazgatója volt jut eszembe. Ő mondta, hogy az állami beruházások úgy kezdődnek, hogy 20% megy a haverok zsebébe. Ez volt 2009-2010 táján, szóval nem épp ma. Azóta simán el lehet képzelni, hogy nem javult a dolog.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.02.22. 21:45:51

Nero. írta:Ezt így nem tudhatod előre. Pl. az ilyen elemzések se érnek semmit mert nem tudod felbecsülni hogy ezáltal Mo mennyire lenne felkapott hely a világban, hányan jönnének ide nem csak az olimpia alatt és mennyi pénzt hagynának itt.
Egy becsületes kormánnyal igenis kellett volna ez nekünk, talán végre Budapestet is kitakaritották volna meg modernizálták volna a tömegközlekedést, utakat stb. mert az vicc hogy a világ egyik legszebb városának bizonyos részeiben mocsok és balkáni állapotok vannak.
http://hvg.hu/gazdasag/20161024_tizmill ... az_olimpia" target="_blank
Ezt olvasd el, kb mi is hasonlóan járnánk. Görögöket is az Olimpia vitte végleg csődbe.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.02.22. 21:42:46

Nero. írta:Ezt így nem tudhatod előre. Pl. az ilyen elemzések se érnek semmit mert nem tudod felbecsülni hogy ezáltal Mo mennyire lenne felkapott hely a világban, hányan jönnének ide nem csak az olimpia alatt és mennyi pénzt hagynának itt.
Egy becsületes kormánnyal igenis kellett volna ez nekünk, talán végre Budapestet is kitakaritották volna meg modernizálták volna a tömegközlekedést, utakat stb. mert az vicc hogy a világ egyik legszebb városának bizonyos részeiben mocsok és balkáni állapotok vannak.

Vannak tendenciák, amik alapján lehet előre következtetni.
Talán Barcelona az, akiknek valóban megérte, mert onnantól kezdve lett igazán világváros.

A második felét adom, hogy ennyi hozadéka lett volna.
Hozzáteszem, ezeket amúgy is meg kellene csinálni, nem kell hozzá olimpia. De fontosabb tenni a haverok zsebébe a pénzt, meg pályázatokat 5ödkézbe kiadni, beruházásokat 6-7 cégen keresztül kivitelezni, stb.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PCsabi
aka Game90

2017.02.22. 21:40:18

Majd rámegyünk a 2026-os VB-re :mrgreen:

Amúgy Gundel mit érezhet most? 11 órán át volt a Budapesti Olimpiáért Mozgalom szóvívője :lol:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.22. 21:22:12

Ezt így nem tudhatod előre. Pl. az ilyen elemzések se érnek semmit mert nem tudod felbecsülni hogy ezáltal Mo mennyire lenne felkapott hely a világban, hányan jönnének ide nem csak az olimpia alatt és mennyi pénzt hagynának itt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése