Nero. írta:Én személy szerint egy gusztustalan lelketlen bűnszervezetnek tartom a fideszt akik most olyan vizekre evezik az országot ahonnan soha a büdös életbe nem jövünk ki. Én másfél éve eljöttem otthonról es innen kintről nézve csak azt látom hogy otthon egyre rosszabb a helyzet es nem csak gazdaságilag de mentalitásban sincs sok köze Monak a Nyugathoz.
Viszont ennek ellenére azt gondolom hogy 444 az index, RTL stb. mind túlzásba esnek, de persze ez igaz a másik oldalra is (M1, TV2). Szerintem otthon nincs is olyan hírcsatorna, amelyik független es reális képet ad az ország helyzetéről.
Az objektivizmusra sajnos ebben az országban nincs igény. Úgy úgy jó 12 évvel ezelőtt amikor az öreg Hankiss tanított volt vele egy érdekes beszélgetésem, és ott mondott valamit amit akkor nem tartottam igaznak, de mai eszemmel már igen. "Nem a fejétől büdös ha hal, az egész hal büdös és a fejénél érzed a romlás szagát." Ezt arra mondta minden ország minden társadalom azt érdemli amit, kap. A politikai elitünk, olyan mint mi, megosztó és önös, mi választjuk őket és mi hagyjuk, hogy azt tegyenek amit akarnak. Ezért vannak ilyen szubjektív médiumok, ezért van ennyi buta meggyőzhetetlen ember. Úgyanez történik az USA-ban pl. most. Most egy két hétig lesz a angy sírás rívás majd a nagy amerikai éntudatuk maj dbeállítja őket emögé a hülye mögé és tapsikolva fogják végigvinni minden döntését.
Egyszer olvastam egy riportkönyvet amit meg nem mondom már, melyik kint élő magyar újságíró készített az Irakból haza nem jött katonák szüleivel és hozzátartozóival. (Volt egy anya törzsgyökeres kanona család), akinek három fia halt meg irakban, Bush személyesen adta át neki a zászlót és gartulált a fiai bártorságához a hírekben is benne volt irak elfoglalása után. Az anya pedig megköszönte és elmondta, hogy büszke, hogy a fiai egy ilyen csodás ország védelme érdekében haltak meg stb. stb. Na már most ha én dobnám fel a pacskert egy értelmetlen mögöttes gazdasági célokat tartalmazó katonai konfliktusban és és a nagy vezír odamenne anyukámhoz elmondani, mennyire köszöni, hogy meghaltam az országért anya konkrétan kinyomna a szemét.
Azt akartam ebből kihozni, hogy minden társadalom azt kapja amit érdemel, a szavazati jogok a véleménykifejtés szabadságát, nem dísznek találták ki. Akik nem élnek vele, nem emelnek szót maugkért, másokért, sérelmekért akkor senki ne csodálkozzon egy Trump győzelmén, vagy azon, hogy mekkora szemétségek sora megy itt végbe és a média csak köpködi egymás után hol ezt hol azt. Nem emeltünk szót ez történt. Erre van igény ez kapod. Csak annyi, a gáz, hogy vannak akik az ilyen dolgokat átlátják és a gyomruk forog tőle, de ők azok akik e legkevésbé érdekelnek bárkit, a politika és a mögöttes érdekek szinpadán ők az áldozati szülzán akit mindenki megrendez. Sajnos ezt éljük.