2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
És mi van az oltatlan, ellenanyag nélkülivel? Az mégis kit fertőz? Miért kell egy szúrásért 11 ezret fizetnem, h kiderüljön, h nem voltam covidos és nem is vagyok? Miért nem lehet mondjuk csak egy ezres, netán ingyenes? Miért nem nekik van minden megengedve? Miért nem azok mehetnek mindenhova, akikben 0,0 az ellenanyag? Sokan vannak ám. Ők az egyetlenek(!), akik nem fertőzik egymást. Ha egy ezres lenne, mennék minden hétfőn (de én így is, h 11 ezer Ft, csak nincs értelme), ha 0,0 az ellenanyag, akkor hétvégén nekem van kalimera lasvegas.dévid villa írta: ↑2021.05.24. 00:18:06"az oltatlan saját magát és másokat is veszélyezteti. Az oltott pedig magát nem (tehát nem fogja terhelni az eü-t, ha megbetegszik) veszélyezteti, és másokat is kevésbé veszélyezteti. Nem fertőz úgy egy oltott, mint egy oltatlan."
A félkövér rész ilyen formában nem igaz. Természetesen nem 100%-os a védőoltás, de számottevően csökkenti a valószínűségét a továbbfertőzésnek is. Leegyszerűsítve úgy működik, hogy ha már be vagy oltva és úgy kapod el a vírust, akkor 1) a szervezeted sokkal hamarabb legyűri a fertőzést, így kevesebb ideig tudsz másokat megfertőzni, illetve 2) mivel egyből elkezded hatástalanítani a szervezetedbe jutott vírust, így kisebb vírusmennyiség lesz benned, ami pedig tovább csökkenti az esélyét annak, hogy bárkit megfertőzöl.miro. írta: ↑2021.05.23. 23:58:15Jogositvany azert kell,hogy megtanulj vezetni es kozlekedni.
Ha beulsz anelkul,veszelyezteted mas eletet,mert ugyanabban a forgalomban mesz mint a tobbi.
Jogasznak meg azert kell diploma,hogy ertsd a szakmad..Ennyi idiota peldat..
De meg mindig nem ertem,hogy ha en nem akarom beoltatni magam,akkor azzal kinek artok..??
Mert nyakam ra,hogy nem kerulnek korhazba.
Oltassal meg ugyanugy atadom.![]()
A védettségi igazolványhoz a megszerzett védettséghez van szükség. Az tulajdonképpen egy "képesség", amit az immunrendszered szerez meg.recrea írta: ↑2021.05.23. 23:38:01Abban, hogy a védettségi igazolványhoz nincs szükség semmiféle megszerzett képességre vagy tudásra.dévid villa írta: ↑2021.05.23. 22:58:31Már csak azt nem magyaráztad el, hogy mibe más ettől a védettségi igazolvány![]()
Abban, h jogsi nélkül is bárhova el tudsz jutni a világban, tehát van alternatívám, ha utazni akarok. Jogos, az állatkertre is van, vegyek otthonra zsiráfot meg oroszlánt.
"az oltatlan saját magát és másokat is veszélyezteti. Az oltott pedig magát nem (tehát nem fogja terhelni az eü-t, ha megbetegszik) veszélyezteti, és másokat is kevésbé veszélyezteti. Nem fertőz úgy egy oltott, mint egy oltatlan."
Abban, hogy a védettségi igazolványhoz nincs szükség semmiféle megszerzett képességre vagy tudásra.dévid villa írta: ↑2021.05.23. 22:58:31Már csak azt nem magyaráztad el, hogy mibe más ettől a védettségi igazolvány![]()
Igen, igaz.Veidt_madridista írta: ↑2021.05.23. 23:20:30
Ilyen alapon, étterembe beülés helyett ülhetsz a teraszon, kérheted elvitelre a kaját, rendelhetsz házhoz, sőt főzhetsz te magad.
Ilyen alapon, étterembe beülés helyett ülhetsz a teraszon, kérheted elvitelre a kaját, rendelhetsz házhoz, sőt főzhetsz te magad.csababarca írta: ↑2021.05.23. 23:10:55Nem is tudtam, hogy jogsi nélkül nem lehet beülni éttermekbe pl:D
Jogosítvány semmiben sem diszkriminál, mert felülsz a buszra, vonatra, bicajra, stb, és oda mész ahova akarsz.
Már csak azt nem magyaráztad el, hogy mibe más ettől a védettségi igazolványrecrea írta: ↑2021.05.23. 19:32:41Akkor a jogászkodás is az, mert diplomához kötik és még pénzbe is kerül a képzés, szóval nem adhatok csak úgy jogi tanácsot, kell hozzá a papír. Kb a jogsis példa is ez a szint.dévid villa írta: ↑2021.05.23. 19:18:45Jogilag totál ugyanaz a két dolog szerintem. Különbséget legfeljebb ott lehet találni, hogy míg az oltással egy minimális kockázatot is vállalsz, addig a jogosítvány megszerzéséhez vezető út kockázatmentes. Bár szvsz utóbbi sem igaz, vezetésórán is érhet súlyos vagy halálos baleset.
Ezzel mi az üzeneted?ntibi67 írta: ↑2021.05.23. 19:48:49Április 20
Első oltás 3 300 000
Második oltás 1 400 000
Új fertőzött 1645
Elhunyt 199
Gyógyult 461 000
Aktív fertőzött 268 000
Kórházban ápolt 8600
Lélegeztető gépen 980
Május 23
Első oltás 5 000 000
Második oltás 3 000 000
Új fertőzött 416
Elhunyt 44
Gyógyult 669 000
Aktív fertőzött 103 000
Kórházban ápolt 1400
Lélegeztető gépen 185
Akkor a jogászkodás is az, mert diplomához kötik és még pénzbe is kerül a képzés, szóval nem adhatok csak úgy jogi tanácsot, kell hozzá a papír. Kb a jogsis példa is ez a szint.dévid villa írta: ↑2021.05.23. 19:18:45Jogilag totál ugyanaz a két dolog szerintem. Különbséget legfeljebb ott lehet találni, hogy míg az oltással egy minimális kockázatot is vállalsz, addig a jogosítvány megszerzéséhez vezető út kockázatmentes. Bár szvsz utóbbi sem igaz, vezetésórán is érhet súlyos vagy halálos baleset.
Igen, ez tényleg ugyanazdévid villa írta: ↑2021.05.23. 18:02:32Ennyi erővel a jogosítvány is zsarolás és diszkrimináció (ráadásul a tanfolyam még pénzbe is kerül, tehát anyagilag is diszkriminál)Ha olyan vezet, aki nem tette le a vizsgát, az saját magát és másokat is veszélyezteti. Ha valaki megszerezte a jogsit, arról joggal feltételezhető, hogy biztonságosabban vezet, mint az, aki nem.
Akkor nem veszélyeztetnél ezzel senkit, ha az egész világon mindenki beoltatná magát, csak te nem. Azokat, akik hozzád hasonlóan nem oltatják be magukat, azokat is veszélyezteted. És itt jön elő az, hogy mindenki immunrendszere mindent kibír, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire igaz ez.
Kövezzetek meg én semmi csúnyát nem látok ebben. tojnak [auto_cenzúra], de ezzel nem tudok vitatkozni, hogy így motiválják az embereket.LG írta: ↑2021.05.23. 15:01:25Igen, de aki úgy dönt, hogy nem oltat, elsősorban saját magát teszi ki veszélynek. Ez szerintem az ő dolga.
Az emberek egy jelentős része pedig nem az egészseége megőrzése miatt kéri az oltást, hanem a kedvezmények miatt. Ez a csúnya a dologban, hogy ilyenekkel veszik rá az embereket. Ezt én nem tartom tisztességesnek.
Nem is azért kell elsődlegesen beadatni, mert elvisz minket, mivel fiatalok vagyunk, többségünk átvészeli pár nap alatt (indiai variánst jó kérdés... ). Gondolni kell másokra (az idősekre) is, minél többen beadatják, annál nagyobb az esélye, hogy végleg eltűnik.
Ahogy LG irja,nem veszelyeztetek senkit ha nem adatom be.. Ha megszenvedem az meg az en dolgom. ( Nem gondolom,hogy 28 evesen bele halnek..)davi10 írta: ↑2021.05.23. 14:02:27Ahogy én tudom, ha be vagy oltva, kisebb az esélye, hogy továbbadod.
Az meg, nagyon szép dolog, hogy odafigyelsz az egészségedre, de:
1. Egészséges embereket is vitt már el, én is tudok nem egy esetről
2. Az emberek 90%-a azt hiszi magáról, hogy Ő aztán baromi egészséges és az Ő immunrendszere aztán bármivel elbír
Amúgy amiket felsoroltál rám is igazak, plusz én már elkaptam egyszer és nem rokkantam bele, úgyhogy én se kapkodtam az oltásért. Én be is vallom, hogy csak a papír miatt fogok oltani, mert amit kaptam védettségi igazolványt az lejárt, mielőtt bármilyen funkciója lett volnaMivel az oltásokhoz sem értek, ezért a kínaira megyek, mert az a bevált módszeren alapuló, tehát annál nem érzem magam kísérleti nyúlnak.
Igen, de aki úgy dönt, hogy nem oltat, elsősorban saját magát teszi ki veszélynek. Ez szerintem az ő dolga.davi10 írta: ↑2021.05.23. 14:02:27Ahogy én tudom, ha be vagy oltva, kisebb az esélye, hogy továbbadod.
Az meg, nagyon szép dolog, hogy odafigyelsz az egészségedre, de:
1. Egészséges embereket is vitt már el, én is tudok nem egy esetről
2. Az emberek 90%-a azt hiszi magáról, hogy Ő aztán baromi egészséges és az Ő immunrendszere aztán bármivel elbír
Amúgy amiket felsoroltál rám is igazak, plusz én már elkaptam egyszer és nem rokkantam bele, úgyhogy én se kapkodtam az oltásért. Én be is vallom, hogy csak a papír miatt fogok oltani, mert amit kaptam védettségi igazolványt az lejárt, mielőtt bármilyen funkciója lett volnaMivel az oltásokhoz sem értek, ezért a kínaira megyek, mert az a bevált módszeren alapuló, tehát annál nem érzem magam kísérleti nyúlnak.