A csatahajót sajnos nem volt alkalmam moziban megnézni, ezért vártam, hogy letölthessem normális minőségben itthon.
Így utólag nem bánom, hogy nem adtam érte pénzt...
Hihetetlen... ez a film, ha nem lenne ilyen látványos, akkor a -1-es osztályzat is sok lenne neki egy 10-es skálán. Benne volt minden amerikai giccs, amit csak el lehet képzelni.
Eljönnek az ufók már megint, mint minden évben, hogy leigázzák a szegény földlakókat. Sajnos rohadtul beszívják ismét, mert a sokkal fejletlenebb emberiség elpicsázza őket.
Annyi idegesítő vonása volt ennek a filmnek is, csoda ha eszembe fog jutni az összes a 2 órányi agyzsibb*sztás után. Kezdjük az alaptörténettel. Van egy tróger csávó, 26 évesen semmi lóvéja, semmi élete, csak a piálás meg a bárba betévedő csinos nők terrorizálása. Persze sikerül neki összeszedni a világ legjobb muffját, aki a tengerészgyalogság főmuftijának az egyetlen pici lánya. Beáll katonának, és végül ő lesz a legnagyobb hős, elismerésekkel, új ranggal és az apuka jóváhagyását is megkapja, hogy elvegye a szőke buxát. Igazi love story, ami ki nem maradhat egy ilyen filmből. Talán ezzel nem is lenne baj, már megszoktuk.
Szépen csordogál a film az elejétől, megismerjük a szereplőket, és ugye a tróger fickó karakterfejlődését is láthatjuk.
A film elején a bátyja, aki már a tengerészgyalogságnál van, ajánl neki egy munkát valami építkezésen. Illene is hozzá az a meló, az a pár perc alapján, ahogyan megismertük a film elején. De nem, ő nem lett építőmunkás, elment inkább a hadihajóra, ahol pár éven belül, elég szép rangot szerzett magának. WTF? Én is megyek komolyan, ha ilyen egyszerűen lehet bárkiből tiszt!
Ugye az elején szétrúgja száját a focimeccsen egy japó, plusz szét is verik egymást, de a film végére hatalmas haverok lesznek, megy majd a bratyi, puszi, seggbekuki stb.
A tipikusan idegesítő jelenetek közé tartozott, mikor a robotszerű ufókkal verekednek az amerikai legények és kb semmi bajuk nem lett mikor a falhoz csapkodták őket, vagy lekevertek egy hatalmasat nekik. Max. Rihannának vérzik a szája, semmi egyéb. Igazi kemény csaj, szívesen megismerném!
Nincs is kedvem írni ezekről a hülyeségekről, csak a két kedvenc részemről még pár szót.
Hatalmas volt, hogy a nyomorék negró katona, aki kb járni nem tud, a fém lábakkal, levert egy nála 50szer erősebb ufót. Esküszöm, igazából ő superman, másfajta csomagolásban.
Amin még nagyot röhögtem, hogy a legnagyobb "csészealjat", amelyiknek a legbrutálisabb fegyverzete volt, lebombázták egy 70 éves múzeumi hajóval. Hatalmas ötlet volt! Ezt még sikerült megspékelni, azzal, hogy a legénységet, hirtelen összetoborozták egy utolsó bevetésre, a 60 70 éves tengerimedvékből, akik pont a szigeten tartózkodtak. 
Annyi ilyet lehetne még írni, de nem akarok itt ülni estig.
Kár, hogy a film elején nem ment el az ürge az építkezésre dolgozni... lehet teljesen másként alakult, volna nélküle a történet.
Ami pozitívum, hogy a látvány jól sikerült, és Rihanna se volt annyira gagyi színész, mint amire számítottam tőle. Voltak jó poénok is, de nem mind sikerült szerintem olyan jól, mint ahogy a film készítői akarták... Egyszer meg lehet nézni, ha tényleg semmi más dolga nincs az embernek.
Adnék rá egy 5/10et.