Offtopic
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mondjuk én akkor fekszem le aludni,mikor leragad a szemem a laptop előtt már:D
Akkor laptop kikapcs, lerakom a hasamról, megfordulok,lenyomok 2-3 szókeresőt telón, és alszom is.
nekem rossz szokásom,hogy kell valami zaj amire elalszom.
Általában morning show hallgatom (lefekvéshez!!teljes képzavar.), vagy valami külföldi filmes podcastet, azon elalszom,de megy egész éjjel.
Máshogy csak akkor tudok elaludni,ha épp valakivel együtt alszom.
Akkor laptop kikapcs, lerakom a hasamról, megfordulok,lenyomok 2-3 szókeresőt telón, és alszom is.
nekem rossz szokásom,hogy kell valami zaj amire elalszom.
Általában morning show hallgatom (lefekvéshez!!teljes képzavar.), vagy valami külföldi filmes podcastet, azon elalszom,de megy egész éjjel.
Máshogy csak akkor tudok elaludni,ha épp valakivel együtt alszom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nem szörnyű az egyáltalán. Mondjuk a rendszeres/állandó 1-2 óra, vagy annál hosszabb elalvási idő elég hosszúnak tűnik. Szerintem Vebet még a ketamin se ütné ki.Bob_Marley írta:Azért kérdezem, mert tényleg nem nagyon éltem át ilyet max ha részeg voltam és forgott a világ.hank1ee írta:
Azért nem tudod elképzelni, mert nem élted át, máshogy működsz. Felfokozott állapotban vagyunk, ennyi idő, amíg meg tudunk nyugodni, és kimegy belőlünk a feszültség, aztán elalszunk. Nálam legalábbis így van, de nyakam rá, hogy Vebnél is.De akkor valami hasonló lehet, hogy nem száll ki belőled még a Szentlélek. Elég szörnyű lehet ha sűrűn kell 30-60 perc az elalváshoz.

Amúgy volt kollégám mesélte, hogy reggel 5 órai kelés után egészen éjjelig melózott, majd hazament zuhanyozni, aludt 2 órát és megint kelt 5-kor, ezt csinálta 1-2 hónapon keresztül. Akinek ilyen jellegű melója van, annak nem lehet piskóta, alaposan megterheli az ilyesmi a szervezetet.
Jut eszembe: http://www.imdb.com/title/tt0278504/" target="_blank
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Azért kérdezem, mert tényleg nem nagyon éltem át ilyet max ha részeg voltam és forgott a világ.hank1ee írta:
Azért nem tudod elképzelni, mert nem élted át, máshogy működsz. Felfokozott állapotban vagyunk, ennyi idő, amíg meg tudunk nyugodni, és kimegy belőlünk a feszültség, aztán elalszunk. Nálam legalábbis így van, de nyakam rá, hogy Vebnél is.

Azért nem tudod elképzelni, mert nem élted át, máshogy működsz. Felfokozott állapotban vagyunk, ennyi idő, amíg meg tudunk nyugodni, és kimegy belőlünk a feszültség, aztán elalszunk. Nálam legalábbis így van, de nyakam rá, hogy Vebnél is.Bob_Marley írta:De mit csináltok egy órán keresztül?Én ha elindulok lefeküdni, akkor zuhanyzok fogat mosok, borotválkozok, hogy reggel ne kelljen ráteszem a fejem a párnára és alszok. Lehet nem azonnal, de pár perc alatt biztos. Érzi azért az ember ha fáradt vagy nem, el nem tudom képzelni mi a fenét lehet egy órán keresztül csinálni a Barca játékosok neveinek felsorolásán kívül.
Forgolódtok vagy mi? Lehet nem is vagytok fáradtak csak aludni akarnátok, nem tudom elképzelni igazából.
Egyébként el tudok aludni nagyon fáradtan 7-10 perc alatt is, de ez ritka.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
De mit csináltok egy órán keresztül?
Én ha elindulok lefeküdni, akkor zuhanyzok fogat mosok, borotválkozok, hogy reggel ne kelljen ráteszem a fejem a párnára és alszok. Lehet nem azonnal, de pár perc alatt biztos. Érzi azért az ember ha fáradt vagy nem, el nem tudom képzelni mi a fenét lehet egy órán keresztül csinálni a Barca játékosok neveinek felsorolásán kívül.
Forgolódtok vagy mi? Lehet nem is vagytok fáradtak csak aludni akarnátok, nem tudom elképzelni igazából.

Érdekes témát pedzegettek.
Nekem is jóval hosszabb az átlagnál az elalvási időm, általában 30 perctől 1 óráig terjed. Alvásigényem szintén nagy, 10 óra körül van, de van, hogy 11-12 óra alatt alszom csak ki magam, máskor pedig akár 7 óra alatt is , utóbbi a ritkább eset. Ezen felül imádok éjszakázni, de csak mértékkel, ha egy hétig csinálom, felborul a bioritmusom. Összességében fittebbnek és energikusabbnak érzem magam, ha emberi időben fekszem le (10-11), és reggel felkelek kb 9-10 óra alvás után. Ez lenne a normális, de nem így csinálom, mert nem szeretem korlátok közé szorítani magam.
Rekord amúgy kb. 18 óra körül lehet egy szombatról vasárnapi napra, akkor péntek reggel suli volt, majd másnap reggelig bejöttünk Pestre szórakozni, úgy 32 órát lehettem fent. Elaludni sosem tudtam buszon, vonaton, egyetlen kivételellel, egy kb. 30 órás fentlét után megadtam magam még osztálykiránduláson az Esztergomin, bár akkor még igen fiatal voltam.
Szundítani azért szoktam néha járműveken, csak lehunyom a szemem és relaxálok.
Nekem is jóval hosszabb az átlagnál az elalvási időm, általában 30 perctől 1 óráig terjed. Alvásigényem szintén nagy, 10 óra körül van, de van, hogy 11-12 óra alatt alszom csak ki magam, máskor pedig akár 7 óra alatt is , utóbbi a ritkább eset. Ezen felül imádok éjszakázni, de csak mértékkel, ha egy hétig csinálom, felborul a bioritmusom. Összességében fittebbnek és energikusabbnak érzem magam, ha emberi időben fekszem le (10-11), és reggel felkelek kb 9-10 óra alvás után. Ez lenne a normális, de nem így csinálom, mert nem szeretem korlátok közé szorítani magam.
Rekord amúgy kb. 18 óra körül lehet egy szombatról vasárnapi napra, akkor péntek reggel suli volt, majd másnap reggelig bejöttünk Pestre szórakozni, úgy 32 órát lehettem fent. Elaludni sosem tudtam buszon, vonaton, egyetlen kivételellel, egy kb. 30 órás fentlét után megadtam magam még osztálykiránduláson az Esztergomin, bár akkor még igen fiatal voltam.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Pedig egyáltalán nem jó dolog 4-6 órát aludni. Én egyáltalán nem vagyok fáradt, de azért híve lennék a normális bioritmusnak.Sanama írta: Én meg az olyanokat irigylem akinek elég 4-6 óra alvás.![]()
Ha kell, kibírom 4-6 órával én is, sőt akár 2-3 nap egymás után is, de utána kidőlök, 12órára minimum.
Átlag amúgy 9 nekem, persze ha meg tudom oldani.
Az elalvás meg nekem is bőven több, mint 7 perc. Átlag 30-45 perc biztos van. De olyan is van, hogy már az órát sem merem megnézni, mert akkor lehet inkább ébren maradnék már..

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.04.20. 22:35:10-kor.

- hajnesz
- Entrenador del Barça
Nekem általában 7perc alatt sikerül elaludnom,azzal nincs gond
A 6óra is nagyjából állja, van,hogy többet,van,hogy kevesebbet sikerül ,de az átlag 6 körül van.
Nekem igazából azzal van a gondom,hogy mikor alszom le azt a 6 órát
Mivel éjszaka szoktam tanulni, ezért a bioritmusom átállt az 5-6 közötti fekvésre, és 11-12 közötti kelésre, ami nem mondható teljesen normálisnak... Sebaj, nekem megfelel, bár a többség nem ért meg,hogy hogy bírom.

Nekem igazából azzal van a gondom,hogy mikor alszom le azt a 6 órát

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nekem szezonfüggő az alvásigényem.
Nyáron 6 órával elvagyok, úgy hogy egész nap melózok...télen viszont igénylem a 8-10órát mindentől függetlenül.
Van egy kelési ritmusom is,5:10-5:25 között megébredek mindig, csekkolom telómat,nba eredmények stb... Aztán alszom vissza, fél 7kor megint megébredek... Utána meg amikor cseng az ébresztő:D
Éjfélnél elôbb sose fekszem le, utoljára szerintem ált sulis koromban 11-12 éve volt ilyen...mostanában 1-2 szomott lenni.
Nyáron 6 órával elvagyok, úgy hogy egész nap melózok...télen viszont igénylem a 8-10órát mindentől függetlenül.
Van egy kelési ritmusom is,5:10-5:25 között megébredek mindig, csekkolom telómat,nba eredmények stb... Aztán alszom vissza, fél 7kor megint megébredek... Utána meg amikor cseng az ébresztő:D
Éjfélnél elôbb sose fekszem le, utoljára szerintem ált sulis koromban 11-12 éve volt ilyen...mostanában 1-2 szomott lenni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Amúgy veletek is volt már, hogy huzamosabb ideig ugyanakkor ébredtetek fel? Én pl szombaton és vasárnapon szinte mindig 8 óra körül kelek fel. 

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Alvás szempontból nekem is a rekordom 15-20 óra közöttire tehető, arra tisztán emlékszem, mert szalagavató után dőltem ki másnap mint a krumplis zsák és aludtam vagy 20 órát. Se pisi, se kaja, csak alvás.
Pont múltkor a Kossuthon vagy Petőfin erről volt szó.
http://444.hu/2014/08/03/vannak-akiknek ... -az-egesz/
Az se jó, amit te csinálsz veb, hogy nem tudsz elaludni.
Amúgy ha már múltkor volt ilyenről kérdés, hogy milyen korba akarsz visszautazni stb, akkor nemrégiben én azon gondolkoztam, hogy ha meglehetne változtatni egy eseményt, akkor mi lenne az. Lehet sportesemény is, bármi. Nekem MLK megölése jutott eszembe, Trianon (első Világháború máshogy alakul), Celtics 2010-es hetedik meccse a Lakers ellen.
Pont múltkor a Kossuthon vagy Petőfin erről volt szó.
http://444.hu/2014/08/03/vannak-akiknek ... -az-egesz/
Az se jó, amit te csinálsz veb, hogy nem tudsz elaludni.
Amúgy ha már múltkor volt ilyenről kérdés, hogy milyen korba akarsz visszautazni stb, akkor nemrégiben én azon gondolkoztam, hogy ha meglehetne változtatni egy eseményt, akkor mi lenne az. Lehet sportesemény is, bármi. Nekem MLK megölése jutott eszembe, Trianon (első Világháború máshogy alakul), Celtics 2010-es hetedik meccse a Lakers ellen.

Jol van na, már este van!S.Agüero írta:Az csak 10 óra.ZBarca írta:Az én rekordom 12 óra, hajnali 1-től délelőtt 11-ig.A "negatív" csúcs pedig kb úgy 5 óra. Vasárnaponként nehezen tudok elaludni...

- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
Nálam az elalvás ideje teljesen változó. Fáradtságtól függ. Az alvás hossza, az már más téma. Lusta ember vagyok, ideális esetben szeretek 10-12 órát aludni. Sajna sok esetben nem sikerül, csak 3-5 órát összehozni az álmatlan éjszakáimon. Azok közzé tartozom, aki szeret filozofálni elalvás előtt. Ilyenkor szoktak kipattanni az agyamból a világot megváltó gondolatok.
Furcsa, hogy pl hiába fekszem le este 10-kor, nem tudok elaludni, csak, ha rettentő fáradt vagyok. Időszakban akkor vagyok a leginkább kipihent, ha hajnal 2-től aludhatok és a finom húsleves illatára ébredhetek.

Furcsa, hogy pl hiába fekszem le este 10-kor, nem tudok elaludni, csak, ha rettentő fáradt vagyok. Időszakban akkor vagyok a leginkább kipihent, ha hajnal 2-től aludhatok és a finom húsleves illatára ébredhetek.

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Én meg az olyanokat irigylem akinek elég 4-6 óra alvás.Bob_Marley írta:Én sem tartozok ebbe bele, mert a lefekvés az kb úgy történik fej érinti a párnát és paff.visca el barca írta: 7. Az átlagos embernek 7 percébe telik, hogy elaludjon.
nálam ez a legjobb esetben is 2 óra. mostanában inkább 3. mindig csodáltam az ilyen buszon/filmen stb elalvó embereketMondjuk én aludni is keveset alszok 4-5 óra bőven elég. Ennek pozitívuma, hogy sunyiban az asszony mellett nézhetem az NBA-t.
Én azokat irigylem mindig, aki képes 8-10 órát aludni, én is szoktam, de olyankor 2 napig fogalmam sincs milyen bolygón vagyok, túlalszom magam.

Ha kell, kibírom 4-6 órával én is, sőt akár 2-3 nap egymás után is, de utána kidőlök, 12órára minimum.
Átlag amúgy 9 nekem, persze ha meg tudom oldani.
Az elalvás meg nekem is bőven több, mint 7 perc. Átlag 30-45 perc biztos van. De olyan is van, hogy már az órát sem merem megnézni, mert akkor lehet inkább ébren maradnék már..

Az én rekordom 12 óra, hajnali 1-től délelőtt 11-ig.
A "negatív" csúcs pedig kb úgy 5 óra. Vasárnaponként nehezen tudok elaludni...

- visca el barca
- Presidente del Barça
igen, mondjuk nálam is nagyokat lehet filozofálni abban a 2-4 órában, csak miután lassan 5 éve szenvedek durva alvászavarban, már nincs témakör amit ne beszéltem volna meg magammalZBarca írta:Én sem tudok egyből elaludni este, de számomra az alvás előtti álmatlan forgolódás a nap egyik legfontosabb része; ilyenkor szoktam gondolkodni a számomra fontos dolgokról. (Igen, általában a labdarúgásról!)Persze néha én is hamarabb elszenderülök az átlagosnál és akkor lőttek a filozofálásaimnak!

amugy néha jókat szórakozom, vmelyik nap elkezdtem a barca játékosokat sorolni 1995 környékétől, aztán mikor úgy éreztem nincs több, gondoltam ideje őket abc sorrendbe is elsorolni

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Nekem volt olyan, hogy 14 órát aludtam egy huzamban, pedig előző nap se suli se meló nem voltBob_Marley írta:Én sem tartozok ebbe bele, mert a lefekvés az kb úgy történik fej érinti a párnát és paff.visca el barca írta: 7. Az átlagos embernek 7 percébe telik, hogy elaludjon.
nálam ez a legjobb esetben is 2 óra. mostanában inkább 3. mindig csodáltam az ilyen buszon/filmen stb elalvó embereketMondjuk én aludni is keveset alszok 4-5 óra bőven elég. Ennek pozitívuma, hogy sunyiban az asszony mellett nézhetem az NBA-t.
Én azokat irigylem mindig, aki képes 8-10 órát aludni, én is szoktam, de olyankor 2 napig fogalmam sincs milyen bolygón vagyok, túlalszom magam.

Nekem mindegy, hogy mennyit alszok, mindig fáradt vagyok :/ Lehet rá kéne szoknom a kávéra, de nem finom

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én sem tartozok ebbe bele, mert a lefekvés az kb úgy történik fej érinti a párnát és paff.visca el barca írta: 7. Az átlagos embernek 7 percébe telik, hogy elaludjon.
nálam ez a legjobb esetben is 2 óra. mostanában inkább 3. mindig csodáltam az ilyen buszon/filmen stb elalvó embereket

Én sem tudok egyből elaludni este, de számomra az alvás előtti álmatlan forgolódás a nap egyik legfontosabb része; ilyenkor szoktam gondolkodni a számomra fontos dolgokról. (Igen, általában a labdarúgásról!)
Persze néha én is hamarabb elszenderülök az átlagosnál és akkor lőttek a filozofálásaimnak! 

-
- Capitá del Barça
Egy jó melós nap után 2 perc,de úgy nagyátlagban 15-20 perc.
- visca el barca
- Presidente del Barça
7. Az átlagos embernek 7 percébe telik, hogy elaludjon.Bob_Marley írta:http://nullker.hu/2015/04/30-teny-amit- ... gy-eletre/
Van benne pár elég érdekes dolog.
nálam ez a legjobb esetben is 2 óra. mostanában inkább 3. mindig csodáltam az ilyen buszon/filmen stb elalvó embereket

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...