Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2012.07.12. 17:09:28

sjd írta:
REMY írta: Hogy láthatták már kint? még IMDB-n sincs pontozás. Még 2 hét a premierig itt. Tehát még kint is legalább 1 hét. Nem?
Kritikusok már láthatták, és egyértelműen pozitív a véleményük

http://www.sg.hu/cikkek/90772/megjottek ... an_filmrol
Érdekes lenne letaszítani a Remény rabjait a trónról :lol: Ha jobb mint a 2. rész akkor simán végezhet 9 vagy a feletti pontszámmal.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.12. 16:59:39

REMY írta: Hogy láthatták már kint? még IMDB-n sincs pontozás. Még 2 hét a premierig itt. Tehát még kint is legalább 1 hét. Nem?
Kritikusok már láthatták, és egyértelműen pozitív a véleményük

http://www.sg.hu/cikkek/90772/megjottek ... an_filmrol
davi10
Llegenda del Barça

2012.07.12. 16:27:11

Faust írta: Miért, van ok, ami miatt egy Michael Bay filmet érdemes megnézni? :)
1
2

:D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.07.12. 16:26:00

REMY írta:
DE a képregény volt előbb.
Igen, ez így van, viszont a legtöbb képregény is név nélkül ábrázolja Jokert. Szóval az a verzió sokkal elterjedtebb. Csak erre akartam kilyukadni.

Egyébként nem a hype miatt mondom, de számomra a Nolan-es Batman filmek sokkal élvezhetőbbek, mint Burton filmjei. A realizmus engem kicsit sem zavar, viszont sokkal grandiózusabb, érzelmesebb és drámaibb moziélménnyel szolgálnak a mai filmek szvsz. Mondom ezt úgy, hogy a Burton-féle feldolgozásokat is imádom. De Nolan szerintem más szint.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
REMY
Madridista

2012.07.12. 16:17:35

Jokerről egy kis helyreigazítás: Róla többféle eredettörténet is kialakult, általában a képregénytől függően. Például csak egyetlen egy történetben hívták Jack Napiernek, a legtöbb sztoriban nem tudjuk meg az eredeti nevét, sem az előéletét nem ismerjük meg, ahogyan a filmben sem.
A Jack Napieres sztoriban például Joker volt az, aki megölte Bruce Wayne szüleit, de még egyszer mondom, ahány képregény, annyiféle variáció létezik Joker kilétéről. Mint mondtam, a leggyakoribb az, amikor semmit sem tudunk róla, szóval ezzel nem lőtt mellé a film. A többivel viszont csak egyet érteni tudok, zseniális film lett, remélem a harmadik rész hozza minimum ezt a színvonalat. Bár külföldön van aki már látta a filmet, és ők kivétel nélkül azt mondták, hogy a harmadik rész lett a legjobb. Szóval bizakodó vagyok.
persze ez érthető, hogy több féle story van róla, DE a képregény volt előbb. Persze ez nem vont le a film értékéből, mert az összes Batman filmet láttam ami valaha készült, kivéve 2 sorozatot (1949-es és az 1966-68-ast). Neten is utána nézegettem, de ugye ott is írnak minden félét.
Csak azért írtam negatívumként, mert talán egy aprócska pluszt tudott volna hozzá adni az így is szuper filmhez.

Hogy láthatták már kint? még IMDB-n sincs pontozás. Még 2 hét a premierig itt. Tehát még kint is legalább 1 hét. Nem?

amugy sem vagyok egy nagy denevéres, de sokkal szívesebben nézem meg a régieket...
A Tim Burtonös filmek hangulatban simán alázzák a mostaniakat. És Pingvin az egyik kedvencem volt. DeVito iszonyat jól eljátszotta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára REMY 2012.07.12. 16:33:17-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.12. 16:15:18

én vagyok a világon az egyetlen ember aki nem esett hasra a nolan-es batmanektől? :?

amugy sem vagyok egy nagy denevéres, de sokkal szívesebben nézem meg a régieket... :roll:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.07.12. 16:12:12

REMY írta:Batman maraton Vol. 9

Batman - A sötét lovag

Ritka amikor egy folytatás veri az első részt, de már láthattunk erre is példát. (Terminator) Fantasztikus alkotás volt. És ha Nolan ezt a szintet hozza az utolsó résszel is akkor kilehet jelenteni, hogy filmtörténelmet írt. Létrehozott egy igazi kincset.
A filmről most nem írnék mert már mindenki látta... ha meg nem akkor ...
Viszont észrevettem egy érdekességet IMDB-n A kezdetet 400k ember jelölte be, míg a sötét lovagot 700k ez mégis, hogy lehet? na mind1.

A fő téma ami mindig előjön a filmmel kapcsolatban az Joker.
Amit negatívumként véltem felfedezni az az, hogy semmi előéletet nem tudunk meg Jokerről. Egyből a közepébe ugrás. És ezt egy mai fiatal vagy aki nem látta a régi Batmant, vagy nem olvasta a képregényeket az nem tud kb semmit Jokerről. Hogy vált ilyenné, eredeti neve, az arca.... stb stb. (itt említették, hogy nem tudják a nevét.. holott Jack Napiernek hívják.) Tehát ez eléggé a levegőben lóg. 10-15 perccel ha hosszabb akkor se húzza senki a száját, de annyi időben ki lehetett volna erre térni szerintem.
Ledger alakítása szuper DE hiányzott belőle az ami abban a Jokerben volt aki a rajzfilmben illetve Nicholsonban volt. Többet kellett volna röhögni, esetleg "táncolni". Néha kicsit merev volt.
A tökéletes Joker szerintem a Ledger és Nicholson keverék

Ami még negatívum volt az Rachel. Mármint nem a színész, hanem, hogy ÚJ színész játszotta. Mindig is utáltam és szemet szúrt az ilyen eset. (persze biztos voltak okai, hogy nem vállalta el Holmes.)

A film utolsó 20 perce annyira EPIC, hogy az hihetetlen. Ráadásul még a zene is fokozza a hangulatot.

ja és még egy EPIC jelenet "eltüntetem ezt a ceruzát...." még mindig szakadok rajta.

Hát és akkor hónap végén jöjjön a Felemelkedés .. vagy a halál?
Jokerről egy kis helyreigazítás: Róla többféle eredettörténet is kialakult, általában a képregénytől függően. Például csak egyetlen egy történetben hívták Jack Napiernek, a legtöbb sztoriban nem tudjuk meg az eredeti nevét, sem az előéletét nem ismerjük meg, ahogyan a filmben sem.
A Jack Napieres sztoriban például Joker volt az, aki megölte Bruce Wayne szüleit, de még egyszer mondom, ahány képregény, annyiféle variáció létezik Joker kilétéről. Mint mondtam, a leggyakoribb az, amikor semmit sem tudunk róla, szóval ezzel nem lőtt mellé a film. A többivel viszont csak egyet érteni tudok, zseniális film lett, remélem a harmadik rész hozza minimum ezt a színvonalat. Bár külföldön van aki már látta a filmet, és ők kivétel nélkül azt mondták, hogy a harmadik rész lett a legjobb. Szóval bizakodó vagyok.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
REMY
Madridista

2012.07.12. 15:59:08

Batman maraton Vol. 9

Batman - A sötét lovag

Ritka amikor egy folytatás veri az első részt, de már láthattunk erre is példát. (Terminator) Fantasztikus alkotás volt. És ha Nolan ezt a szintet hozza az utolsó résszel is akkor kilehet jelenteni, hogy filmtörténelmet írt. Létrehozott egy igazi kincset.
A filmről most nem írnék mert már mindenki látta... ha meg nem akkor ...
Viszont észrevettem egy érdekességet IMDB-n A kezdetet 400k ember jelölte be, míg a sötét lovagot 700k ez mégis, hogy lehet? na mind1.

A fő téma ami mindig előjön a filmmel kapcsolatban az Joker.
Amit negatívumként véltem felfedezni az az, hogy semmi előéletet nem tudunk meg Jokerről. Egyből a közepébe ugrás. És ezt egy mai fiatal vagy aki nem látta a régi Batmant, vagy nem olvasta a képregényeket az nem tud kb semmit Jokerről. Hogy vált ilyenné, eredeti neve, az arca.... stb stb. (itt említették, hogy nem tudják a nevét.. holott Jack Napiernek hívják.) Tehát ez eléggé a levegőben lóg. 10-15 perccel ha hosszabb akkor se húzza senki a száját, de annyi időben ki lehetett volna erre térni szerintem.
Ledger alakítása szuper DE hiányzott belőle az ami abban a Jokerben volt aki a rajzfilmben illetve Nicholsonban volt. Többet kellett volna röhögni, esetleg "táncolni". Néha kicsit merev volt.
A tökéletes Joker szerintem a Ledger és Nicholson keverék

Ami még negatívum volt az Rachel. Mármint nem a színész, hanem, hogy ÚJ színész játszotta. Mindig is utáltam és szemet szúrt az ilyen eset. (persze biztos voltak okai, hogy nem vállalta el Holmes.)

A film utolsó 20 perce annyira EPIC, hogy az hihetetlen. Ráadásul még a zene is fokozza a hangulatot.

ja és még egy EPIC jelenet "eltüntetem ezt a ceruzát...." még mindig szakadok rajta.

Hát és akkor hónap végén jöjjön a Felemelkedés .. vagy a halál?
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.12. 14:54:50

Faust írta:
Akkor Michael Bay Szigetét már két okból sem érdemes megnézned.
Miért, van ok, ami miatt egy Michael Bay filmet érdemes megnézni? :)
[/color]:mrgreen:
Hát nem igazán.. :lol: De ha tudni akarod, milyen Hollywood igazi arca, na talán akkor. :D
REMY
Madridista

2012.07.12. 14:01:27

Faust írta:
Tudok ajánlani egy horror filmet, amit végingéztem, és "tetszett":
Hibryd
Én azalatt majdnem belevertem a fejemet az asztalba. :mrgreen:
szintén. Ritka gyenge és idegesítő film volt. Pedig az előzetesek alapján egy nagyon jó filmet vártam :roll:
Faust
Madridista

2012.07.12. 13:54:04

Akkor Michael Bay Szigetét már két okból sem érdemes megnézned.
Miért, van ok, ami miatt egy Michael Bay filmet érdemes megnézni? :)
Hibryd
Én azalatt majdnem belevertem a fejemet az asztalba. :mrgreen:
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.12. 12:49:17

Faust írta:
Egyetlen gyengém a szemmel való buzerálás.Na,azt vhogy nem tudom nézni,ha tűvel,késsel,akármivel,nemtom miért.Más gondom nincs a témában.
Én is pontosan így vagyok vele, elég csak az Andalúziai kutya híres szemkettévágós jelenetére gondolni.

De pl. A Clockworknél is kész voltam a Ludovico eljárástól.

Tavaly nyáron filmet forgattunk, a főszereplő a tükör előtt szemcseppezte a szemgolyóját, én meg kameráztam, hát alig tudtam odanézni, pedig az operatőrnek azért nem árt. :D

Ezért nem váltok amúgy kontaktlencsére sem, amikor meglátom ahogy valaki berakja, és tologatja ide-oda a szemgolyóját...feláll a szőr a hátamon.
Akkor Michael Bay Szigetét már két okból sem érdemes megnézned. Ott van ilyen szembizgerélős dolog, meg amúgy egy szhar. Mellesleg a Narancsban szerintem jó volt a Ludovico eljárás, ott nem is igazán volt a szemén a lényeg. :lol:
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.12. 12:15:56

bence-barca írta:
Kash írta:

Ha én megnézek egy horrort(mert igenis vannak horror filmek, amiket végignézek) állandóan azon pörög az agyam, de nem jó értelemben. :D
De miért nézel horror filmeket, ha a nagy részét nem tudod végignézni? :-k
Akkor miért nem nézel inkább vígjátékokat?
Erre még jómagam sem tudom a választ.
Valami vonz, hogy megnézzem, és aztán szörnyűlködjek meg hadonásszak(álmomban).
Hibryd
Ajánlom ezt a filmet a horror vagy a Thriller kedvelőinek!
Kép
Faust
Madridista

2012.07.12. 03:26:25

Lebuktam.

:mrgreen:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.12. 02:49:08

Faust írta:

Ezekután elég ütős lett a siged :mrgreen:
Magadat is szivatod, vagy ez csak egy összeesküvés itt a Barcasok ellen? Erre a pillanatra vártál és most kikészítesz pár tagot. Aljas trükk vt ez Faust! :cry: :mrgreen:
Faust
Madridista

2012.07.12. 02:46:11

Egyetlen gyengém a szemmel való buzerálás.Na,azt vhogy nem tudom nézni,ha tűvel,késsel,akármivel,nemtom miért.Más gondom nincs a témában.
Én is pontosan így vagyok vele, elég csak az Andalúziai kutya híres szemkettévágós jelenetére gondolni.

Tavaly nyáron filmet forgattunk, a főszereplő a tükör előtt szemcseppezte a szemgolyóját, én meg kameráztam, hát alig tudtam odanézni, pedig az operatőrnek azért nem árt. :D

Ezért nem váltok amúgy kontaktlencsére sem, amikor meglátom ahogy valaki berakja, és tologatja ide-oda a szemgolyóját...feláll a szőr a hátamon.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.12. 00:08:44

sjd írta:
S.Agüero írta:Detto REMY, tudom, h film, nem valóság, nem hugyozom össze magam én sem egy horrorfilmnél sem. De amit tudok, h igaz történet alapján készítenek, pl dráma, jobban megérint.
Akkor ezen össze fogod hugyozni magadat magadat :twisted:
http://filmdroid.blog.hu/2012/07/11/the ... oszter_575

"megtörtént eset alapján készült horror" :D
Trailer alapján 10/10! :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.11. 23:46:21

FtcSikiHun írta:
Most pedig várnék valami vígjátékok (ez után a film után felőlem még romantikus is jöhet :lol: ) vagy esetleg egy Trancsírák féle vígjáték thrillert. :)
Ez jó film! :) A magyar címe elég gagyira sikerült szerintem, de amúgy jó kis film. Kikapcsol és lehet jókat röhögni! :)
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2012.07.11. 22:55:50

miihii írta:
Á, egyből eszembe jutott:
http://www.youtube.com/watch?v=-s1W1IJUimE

:D
Egyébként amit mostanában néztem:

Náci zombik:
Te jó ég, esküszöm végigröhögtem. a végén csak azt vártam, hogy jön a vörös hadsereg. összességében inkább vígjáték mint horror, persze van benne 1-2 ijesztőbb rész, de amúgy nem volt rossz. 1-2szer nézhető
10/6

És egy film, Felhők fölött 3 méterrel:
Nem nagyon bírom a romantikus filmeket, de annyian mondták, hogy nézzem meg, hogy beadtam a derekam. és úristen. ez egy baromi nagy film. hihetetlenül jól van összerakva. és szerintem ábrázolja is a mai valóságot. a csajszi a bunkó csávóra bukik, közbe próbálkoznak többen is. Ettől függetlenül nagyon tetszik a pali karaktere. A vége elég drámai, főleg amikor pofon vágja a csajszit, nem hittem volna, de a hátterét ismerve szerintem minden idegét kiadta. ráadás még, hogy a legjobb barétja is meghalt.
10/10

Most pedig várnék valami vígjátékok (ez után a film után felőlem még romantikus is jöhet :lol: ) vagy esetleg egy Trancsírák féle vígjáték thrillert. :)
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
miihii
KHAL

2012.07.11. 22:48:45

Jégkorszak 4

Nemrég értem haza a moziból erről a filmről. Nekem nagyon tetszett 3D-ben,jól sikerült a folytatás. Vicces új karakterek vannak benne és tényleg nagyon ott van a szeren. Aki látta az első hármat,az úgyis megnézi és sztem nem is fog csalódni 8)
REMY írta:
soadroli írta:Én láttam a Szerb filmet(meglepő,mi? :mrgreen: ) végig :)
Nagyon-nagyon beteg, nem mindenki tudja befogadni, ami érthető. Bár én szemrebbenés nélkül, pop-cornnal a kézben, lázán végig néztem. :D
A maga műfajában viszont egy jó film, de többször tuti nem nézném meg.
tuti nem vagyok normális, de nekem ilyenkor megjön az étvágyam :lol:
Egyszerűen nem tudom komolyan venni a film, de tudok rajta szórakozni. Vicces nekem.

Grotesque-t látta vki?
Ezzel ugyanígy vagyok én is.Simán megnézem a belezős,gusztustalan témákat is,olykor táplálkozás közben is :) Nem tudok görcsölni rajta,meg rosszul lenni meg ilyenek,máskülönben nem nézném.

A Grotesque-et még amikor kijött,terveztem megnézni,de aztán mire lett felirata kiment a fejemből :) De sztem pótolom hamarosan,ha már ennyire jókat írtok róla (mínusz a vége ezek szerint...).
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2012.07.11. 22:17:34

sjd írta:
S.Agüero írta:Detto REMY, tudom, h film, nem valóság, nem hugyozom össze magam én sem egy horrorfilmnél sem. De amit tudok, h igaz történet alapján készítenek, pl dráma, jobban megérint.

olyan mint a kísértetjárás Conne... izéban??

Batman maraton Vol. 8

Batman: Kezdődik!

Hogy lehet a Batmobile-t ennyire elcseszni?? undorító.. nem illik Batmanhez. Na mind1 sosem szerettem ezt a kocsit és sosem fogom megszeretni.
ez a tökéletes -->
http://www.comicbookbrain.com/_imagery/ ... burton.jpg

Nagyon jól felépített film volt. Nem egyből a közepébe. Bő 40 perc eltelik mire eljutunk Batmanhez. És egy ilyen film kezdetéhez ez kötelező volt. A réginek ez egy hiánya volt. Túl gyorsan ugrottunk a közepébe.
Viszont azt érdekelne, hogy KI ölte meg Bruce szüleit? egy piti zsebtolvaj? szerintem igen, de a régiben ami elméletileg a képregény alapján volt elkészítve, ott Jack Napier ölte meg a szülőket. Az opera mindenhol stimmel, csak ez nem
Ra's al Ghul érdekes egy személy, de ez a madárijesztő szerintem elég gyenge.
(annyira megnéztem volna egy Nolan filmet a pingvinnel )

Fura, hogy már 7 éve készült a film. Nagyon repül az idő.
Egyszerűen tökéletes alkotás igazi klasszikus film válik belőle. És nagyon örülök, hogy csak 3 rész készül belőle. És nem viszi tovább valami silány rendező eme remekműveket.
Színészek nagyon jók voltak benne, bár Alfred itt nem az igazi. Mármint nemMichael Caine-el van a baj, hanem az, hogy Michael Gough volt az igazi Alfred számomra.
Emellett Morgan Freeman, Liam Neeson, Gary Oldman, Christian Bale és persze Katie Holmes is szépen cseng.

sajnos lassan a végére érek a Batman filmeknek
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.11. 22:13:33

MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.11. 22:02:38

Detto REMY, tudom, h film, nem valóság, nem hugyozom össze magam én sem egy horrorfilmnél sem. De amit tudok, h igaz történet alapján készítenek, pl dráma, jobban megérint.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.11. 21:56:20

Kash írta:

Ha én megnézek egy horrort(mert igenis vannak horror filmek, amiket végignézek) állandóan azon pörög az agyam, de nem jó értelemben. :D
De miért nézel horror filmeket, ha a nagy részét nem tudod végignézni? :-k
Akkor miért nem nézel inkább vígjátékokat?
REMY
Madridista

2012.07.11. 21:27:41

Kash írta:
tuti nem vagyok normális, de nekem ilyenkor megjön az étvágyam Laughing
Egyszerűen nem tudom komolyan venni a film, de tudok rajta szórakozni. Vicces nekem.

Grotesque-t látta vki?
Tanits, mester. :D
Most komolyan, te az ilyeneken tényleg nevetsz, szórakozol, vagy csak füllentessz egy kissebbet? :D

nem hatnak meg. Nem tudom komolyan venni, tehát simán feltudok röhögni egy kibelezésen. Semmi életszerű nincs benne.
Sőt félni sem szoktam ha ijesztegetős filmeket nézek.
Válasz küldése