Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Érdekes lenne letaszítani a Remény rabjait a trónrólsjd írta:Kritikusok már láthatták, és egyértelműen pozitív a véleményükREMY írta: Hogy láthatták már kint? még IMDB-n sincs pontozás. Még 2 hét a premierig itt. Tehát még kint is legalább 1 hét. Nem?
http://www.sg.hu/cikkek/90772/megjottek ... an_filmrol
Kritikusok már láthatták, és egyértelműen pozitív a véleményükREMY írta: Hogy láthatták már kint? még IMDB-n sincs pontozás. Még 2 hét a premierig itt. Tehát még kint is legalább 1 hét. Nem?
Igen, ez így van, viszont a legtöbb képregény is név nélkül ábrázolja Jokert. Szóval az a verzió sokkal elterjedtebb. Csak erre akartam kilyukadni.REMY írta:
DE a képregény volt előbb.
persze ez érthető, hogy több féle story van róla, DE a képregény volt előbb. Persze ez nem vont le a film értékéből, mert az összes Batman filmet láttam ami valaha készült, kivéve 2 sorozatot (1949-es és az 1966-68-ast). Neten is utána nézegettem, de ugye ott is írnak minden félét.Jokerről egy kis helyreigazítás: Róla többféle eredettörténet is kialakult, általában a képregénytől függően. Például csak egyetlen egy történetben hívták Jack Napiernek, a legtöbb sztoriban nem tudjuk meg az eredeti nevét, sem az előéletét nem ismerjük meg, ahogyan a filmben sem.
A Jack Napieres sztoriban például Joker volt az, aki megölte Bruce Wayne szüleit, de még egyszer mondom, ahány képregény, annyiféle variáció létezik Joker kilétéről. Mint mondtam, a leggyakoribb az, amikor semmit sem tudunk róla, szóval ezzel nem lőtt mellé a film. A többivel viszont csak egyet érteni tudok, zseniális film lett, remélem a harmadik rész hozza minimum ezt a színvonalat. Bár külföldön van aki már látta a filmet, és ők kivétel nélkül azt mondták, hogy a harmadik rész lett a legjobb. Szóval bizakodó vagyok.
A Tim Burtonös filmek hangulatban simán alázzák a mostaniakat. És Pingvin az egyik kedvencem volt. DeVito iszonyat jól eljátszotta.amugy sem vagyok egy nagy denevéres, de sokkal szívesebben nézem meg a régieket...
Jokerről egy kis helyreigazítás: Róla többféle eredettörténet is kialakult, általában a képregénytől függően. Például csak egyetlen egy történetben hívták Jack Napiernek, a legtöbb sztoriban nem tudjuk meg az eredeti nevét, sem az előéletét nem ismerjük meg, ahogyan a filmben sem.REMY írta:Batman maraton Vol. 9
Batman - A sötét lovag
Ritka amikor egy folytatás veri az első részt, de már láthattunk erre is példát. (Terminator) Fantasztikus alkotás volt. És ha Nolan ezt a szintet hozza az utolsó résszel is akkor kilehet jelenteni, hogy filmtörténelmet írt. Létrehozott egy igazi kincset.
A filmről most nem írnék mert már mindenki látta... ha meg nem akkor ...
Viszont észrevettem egy érdekességet IMDB-n A kezdetet 400k ember jelölte be, míg a sötét lovagot 700k ez mégis, hogy lehet? na mind1.
A fő téma ami mindig előjön a filmmel kapcsolatban az Joker.
Amit negatívumként véltem felfedezni az az, hogy semmi előéletet nem tudunk meg Jokerről. Egyből a közepébe ugrás. És ezt egy mai fiatal vagy aki nem látta a régi Batmant, vagy nem olvasta a képregényeket az nem tud kb semmit Jokerről. Hogy vált ilyenné, eredeti neve, az arca.... stb stb. (itt említették, hogy nem tudják a nevét.. holott Jack Napiernek hívják.) Tehát ez eléggé a levegőben lóg. 10-15 perccel ha hosszabb akkor se húzza senki a száját, de annyi időben ki lehetett volna erre térni szerintem.
Ledger alakítása szuper DE hiányzott belőle az ami abban a Jokerben volt aki a rajzfilmben illetve Nicholsonban volt. Többet kellett volna röhögni, esetleg "táncolni". Néha kicsit merev volt.
A tökéletes Joker szerintem a Ledger és Nicholson keverék
Ami még negatívum volt az Rachel. Mármint nem a színész, hanem, hogy ÚJ színész játszotta. Mindig is utáltam és szemet szúrt az ilyen eset. (persze biztos voltak okai, hogy nem vállalta el Holmes.)
A film utolsó 20 perce annyira EPIC, hogy az hihetetlen. Ráadásul még a zene is fokozza a hangulatot.
ja és még egy EPIC jelenet "eltüntetem ezt a ceruzát...." még mindig szakadok rajta.
Hát és akkor hónap végén jöjjön a Felemelkedés .. vagy a halál?
Hát nem igazán..Faust írta:Miért, van ok, ami miatt egy Michael Bay filmet érdemes megnézni?Akkor Michael Bay Szigetét már két okból sem érdemes megnézned.
[/color]
szintén. Ritka gyenge és idegesítő film volt. Pedig az előzetesek alapján egy nagyon jó filmet vártamFaust írta:Én azalatt majdnem belevertem a fejemet az asztalba.Tudok ajánlani egy horror filmet, amit végingéztem, és "tetszett":
Hibryd
Miért, van ok, ami miatt egy Michael Bay filmet érdemes megnézni?Akkor Michael Bay Szigetét már két okból sem érdemes megnézned.
Én azalatt majdnem belevertem a fejemet az asztalba.Tudok ajánlani egy horror filmet, amit végingéztem, és "tetszett":
Hibryd
Akkor Michael Bay Szigetét már két okból sem érdemes megnézned. Ott van ilyen szembizgerélős dolog, meg amúgy egy szhar. Mellesleg a Narancsban szerintem jó volt a Ludovico eljárás, ott nem is igazán volt a szemén a lényeg.Faust írta:Én is pontosan így vagyok vele, elég csak az Andalúziai kutya híres szemkettévágós jelenetére gondolni.Egyetlen gyengém a szemmel való buzerálás.Na,azt vhogy nem tudom nézni,ha tűvel,késsel,akármivel,nemtom miért.Más gondom nincs a témában.
De pl. A Clockworknél is kész voltam a Ludovico eljárástól.
Tavaly nyáron filmet forgattunk, a főszereplő a tükör előtt szemcseppezte a szemgolyóját, én meg kameráztam, hát alig tudtam odanézni, pedig az operatőrnek azért nem árt.
Ezért nem váltok amúgy kontaktlencsére sem, amikor meglátom ahogy valaki berakja, és tologatja ide-oda a szemgolyóját...feláll a szőr a hátamon.
Erre még jómagam sem tudom a választ.bence-barca írta:De miért nézel horror filmeket, ha a nagy részét nem tudod végignézni?Kash írta:
Ha én megnézek egy horrort(mert igenis vannak horror filmek, amiket végignézek) állandóan azon pörög az agyam, de nem jó értelemben.![]()
Akkor miért nem nézel inkább vígjátékokat?
Faust írta:
De pl. A Clockworknél is kész voltam a Ludovico eljárástól.
Én is pontosan így vagyok vele, elég csak az Andalúziai kutya híres szemkettévágós jelenetére gondolni.Egyetlen gyengém a szemmel való buzerálás.Na,azt vhogy nem tudom nézni,ha tűvel,késsel,akármivel,nemtom miért.Más gondom nincs a témában.
Trailer alapján 10/10!sjd írta:Akkor ezen össze fogod hugyozni magadat magadatS.Agüero írta:Detto REMY, tudom, h film, nem valóság, nem hugyozom össze magam én sem egy horrorfilmnél sem. De amit tudok, h igaz történet alapján készítenek, pl dráma, jobban megérint.![]()
http://filmdroid.blog.hu/2012/07/11/the ... oszter_575
"megtörtént eset alapján készült horror"
Ez jó film!FtcSikiHun írta:
Most pedig várnék valami vígjátékok (ez után a film után felőlem még romantikus is jöhet) vagy esetleg egy Trancsírák féle vígjáték thrillert.
Á, egyből eszembe jutott:miihii írta:
Egyetlen gyengém a szemmel való buzerálás.Na,azt vhogy nem tudom nézni,ha tűvel,késsel,akármivel,nemtom miért.Más gondom nincs a témában.
Ezzel ugyanígy vagyok én is.Simán megnézem a belezős,gusztustalan témákat is,olykor táplálkozás közben isREMY írta:tuti nem vagyok normális, de nekem ilyenkor megjön az étvágyamsoadroli írta:Én láttam a Szerb filmet(meglepő,mi?) végig
![]()
Nagyon-nagyon beteg, nem mindenki tudja befogadni, ami érthető. Bár én szemrebbenés nélkül, pop-cornnal a kézben, lázán végig néztem.
A maga műfajában viszont egy jó film, de többször tuti nem nézném meg.![]()
Egyszerűen nem tudom komolyan venni a film, de tudok rajta szórakozni. Vicces nekem.
Grotesque-t látta vki?
olyan mint a kísértetjárás Conne... izéban??sjd írta:Akkor ezen össze fogod hugyozni magadat magadatS.Agüero írta:Detto REMY, tudom, h film, nem valóság, nem hugyozom össze magam én sem egy horrorfilmnél sem. De amit tudok, h igaz történet alapján készítenek, pl dráma, jobban megérint.![]()
http://filmdroid.blog.hu/2012/07/11/the ... oszter_575
"megtörtént eset alapján készült horror"
Akkor ezen össze fogod hugyozni magadat magadatS.Agüero írta:Detto REMY, tudom, h film, nem valóság, nem hugyozom össze magam én sem egy horrorfilmnél sem. De amit tudok, h igaz történet alapján készítenek, pl dráma, jobban megérint.
De miért nézel horror filmeket, ha a nagy részét nem tudod végignézni?Kash írta:
Ha én megnézek egy horrort(mert igenis vannak horror filmek, amiket végignézek) állandóan azon pörög az agyam, de nem jó értelemben.
Kash írta:Tanits, mester.tuti nem vagyok normális, de nekem ilyenkor megjön az étvágyam Laughing
Egyszerűen nem tudom komolyan venni a film, de tudok rajta szórakozni. Vicces nekem.
Grotesque-t látta vki?![]()
Most komolyan, te az ilyeneken tényleg nevetsz, szórakozol, vagy csak füllentessz egy kissebbet?![]()
Ha én megnézek egy horrort(mert igenis vannak horror filmek, amiket végignézek) állandóan azon pörög az agyam, de nem jó értelemben.