Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Kash!Egy normális horror fil cimét akarom, és vele az előzetest!!!
Nem olyan nagy kaland ám,h ennyire más pontozást kap a két film.Mivel a Kaptár egy számítógépes játékra épülő,kicsit annak a jellegét magára öltő cucc,a Legenda meg egy sokkal drámaibb,művészibb,érzelmesebb megközelítésű dráma.Tehát attól,h "zombik" vannak mindkettőben,ég és föld a kettő.Kash írta:Ohh, félreirtam.visca el barca írta:
a legenda vagyoknak van története a kaptárnak meg nincs? biztos jól átgondoltad?![]()
nem azt akartam irni, hanem azt, hogy hiába van mindkettőnek története, a Legenda vagyok sokkal nézhetőbb, legalábbis szerintem.
Szóljatok nyugodtan, ha valamivel nem értetek egyet, nem vagyok nagy szakértő a dolgokban...
Szerk...:
Ja igen, még valami.
Nem tudom ki mondta, hogy van egy ismerőse, vagy nem tudom kije, aki két majdnem egyforma filmet teljesen másképpen pontozta, tehát hogy nem érti, hogy lehet...Na most ezzel azt akartam mondani, hogy mindkettő zombis, van mindkettőnek története, mégis lehet külömböző pontozást adni a kettőre.
Nállam:
Kaptár(gondolok itt az össz szériára) - 7/10
Legenda vagyok - 10/10
lui1698 írta:Van akinek a Star Trek filmet olyanok, mint a Korán
Kösz, láttam élőben. 2 napig nem tudtam aludni, az összessen 4, mivel fejenként 2 nap.recrea írta:Kash, ha valódi és igaz történeten alapuló, vérbeli horrort akarsz látni, akkor két, 2012-es, egyenként 90 perces szenvedést ajánlok számodra:
1. Chelsea-Barcelona
2. Barcelona-Chelsea
Nem vettem komolyan, csak a tegnapiak után fura volt ezt olvasni. De értelek.visca el barca írta:- a baromság mögé direkt odatettem a szmájlit, hogy értsd, kötekedni akarok, de nem kell komolyan venni.kanty írta:Egy napja leírod, hogy jó lenne többet beszélni, többet vitázni filmekről.
Erre most úgy kezded, hogy amit írok az baromság. Így nem egyszerű vitázni.
Még egyszer talán olvasd el, hogy mit írtam.
Van, akinek feltűnnek az apróságok, van akinek nem, ezért talán unalmasnak titulálja a filmet. Ezért írtam, hogy HA NAGYON MEGSZERETNÉD érteni, akkor talán el kéne olvasd a könyvet.
Filmet és könyvet tényleg ritkán hasonlítják össze és nem is mindig helyes. De jelen esetben szerintem érdemes. Mivel a film majdnem teljesen visszaadja a leírtakat. Csak, amíg egy jelenet van, hogy 5 mp, addig azt a könyvben taglalja Puzo egy oldaligígy jobban odalehet figyelni, jobban meg lehet érteni dolgokat.
A keresztapa rossz példa, mert adsz Faust írására, hogy tulhypolt. -Megint csak annyi, hogy így nehéz értelmesen "elbeszélgetni".
- megint ott vagyunk el h olvassam el a könyvet. de miért? én filmet akarok nézni. azt szeretném h a film kössön le, az adja az élvezetet. csak ugy natúran magában. sztem ez az alap.
- maradjunk a keresztapánál. lehet h van egy 10 másodperces jelent ami nekem, mint "kommersz tv nézőnek" merő unalommal telik, mert tul sok infót nem közvetítenek a szimpla képi sorok. és vagy te, aki elolvasta a könyvet, és a 10 mp mögé odatud sorakoztatni millió olyan dolgot ami a könyvben oldalakon át szerepelt és értékessé teszi számodra azt a 10 mp-et...
- az, hogy ritka az h filmet könyvhöz hasonlítanak, óriási tévedés. ha megnézel bármilyen filmes forumot, ha olyan filmről van szó, amihez létezik könyv, a fórumhozzászólások nagyrésze megemlíti h a könyv mennyivel rosstzabb/jobb/kidolgozottabb/másabb. minek összehasonlítani egy vizuális ingerre építő műfajt egy olyannal amit a fantázia épít meg? elkezdessz olvasni egy konyvet, ott van benne a főszereplő, akinek a karakterét - bár leírás alapján - magad képzeled el. aztán két évvel később megjeleik a filmvásznon brad pitt piros autóval, és te , mint könyvolvasó fel vagy háorodva, hogy te bizony russel crowet képzelted el, és mivel nem piros, hanem kék autóval jelent meg, a film rossz. egyszerű buta példa ez, de remélem érted. (én már csak tudom az összehasonlítást, stephen king tökéletes könyvei vs. C kategorias filmjei...)
- meggyőzzelek róla a könyv alapján, h az engedj be, milyen egy marha jó film és nem értem a 4-es osztályzatodat?
- nem faust ajánlására adok, hanem a saját véleményemre. faust még nem is járt erre, mikor leírtam ugyanezt a véleményem. ha érzek magamban erőt, visszakeresem. kb télen néztem ujra (és valszeg utoljara) a trilogiat.
- attól h még én egy tulhyepolt múvinak vélem, lehet társalogni. gondolom neked is van olyan kultfilm, amit utálsz, és az imdb-n mégis jó magas átlaga van, és 100 emberből 99 oda meg vissza van érte
A Legenda vagyokban nem zombik vannak, olvasd el a könyvet, és akkor megtudodKash írta:Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.Amúgy én meg a zombies filmekkel vagyok úgy,hogy nagyon alulértékelem őket, kb egy kaptafa tényleg az összes, és számomra még csak nem is ijesztő. Nah akkor már inkább valami keményebb horror.
Előbbinek lehet mondjuk adni egy 7-est, a legendának pedig egy 9-es, 10-est. Miért? Azért mert hiába mindkettő zombis, sokkal másabb...A legenda vagyok számomra egy örök kedvenc, és még nem is mondható horronak. Kérlek, nézd meg, vagy ha megnézted, akkor pontozd a Legenda Vagyok filmet, köszi.
Ohh, félreirtam.visca el barca írta:a legenda vagyoknak van története a kaptárnak meg nincs? biztos jól átgondoltad?Kash írta:Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.
a legenda vagyoknak van története a kaptárnak meg nincs? biztos jól átgondoltad?Kash írta:Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.
- a baromság mögé direkt odatettem a szmájlit, hogy értsd, kötekedni akarok, de nem kell komolyan venni.kanty írta:Egy napja leírod, hogy jó lenne többet beszélni, többet vitázni filmekről.
Erre most úgy kezded, hogy amit írok az baromság. Így nem egyszerű vitázni.
Még egyszer talán olvasd el, hogy mit írtam.
Van, akinek feltűnnek az apróságok, van akinek nem, ezért talán unalmasnak titulálja a filmet. Ezért írtam, hogy HA NAGYON MEGSZERETNÉD érteni, akkor talán el kéne olvasd a könyvet.
Filmet és könyvet tényleg ritkán hasonlítják össze és nem is mindig helyes. De jelen esetben szerintem érdemes. Mivel a film majdnem teljesen visszaadja a leírtakat. Csak, amíg egy jelenet van, hogy 5 mp, addig azt a könyvben taglalja Puzo egy oldaligígy jobban odalehet figyelni, jobban meg lehet érteni dolgokat.
A keresztapa rossz példa, mert adsz Faust írására, hogy tulhypolt. -Megint csak annyi, hogy így nehéz értelmesen "elbeszélgetni".
Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.Amúgy én meg a zombies filmekkel vagyok úgy,hogy nagyon alulértékelem őket, kb egy kaptafa tényleg az összes, és számomra még csak nem is ijesztő. Nah akkor már inkább valami keményebb horror.
Szerintem ha végigolvasod újra, akkor rájössz, hogy pont azért hozta szóba kanty a könyvet, mert volt relevanciája (felesleges jelenetek)visca el barca írta:na én most jó meg mondom h ez egy nagy baromságkanty írta:A Keresztapa nekem is hatalmas kedvenc(10/10, azoknak a filmklubosoknak a figyelmébe ajánlom ezt, akik cseszegetnek a pontozásaim miatt). Nem akarom azokat meggyőzni, akik szerint unalmas és le sem hülyézem őket, csak annyit, hogy esetleg adhatnátok egy esélyt a könyvnek. Az elolvasása után jöttem rá nagyon sok apró dologra. Egyszerűen nincs benne egy felesleges másodperc sem, úgy jó, ahogy van. Nem véletlenül csinálják azt a szereplők, amit egy-egy jelenetben.
De megértem azt is, ha valakinek ez a műfaj nem annyira jön be.![]()
jó hogy nem tesznek ki a film elé egy figyelmeztető feliratot, hogy "figyelem! olvasd el a könyvet is, mert ugy még jobb lesz."
nehogy már egy könyvet kelljen elolvasnom ahhoz h egy filmről máshogyan vélekedjek. lehet h könyvben csucsszuper és az elolvasása kell ahhoz h a film kiteljesedjen, de mivel engem a könyv nem érdekel ezért csak a filmet értékelem magában.
amugy sem értettem soha egy film kapcsán minek kell felhozni a könyvet.
Az hótziher, és akkor majd Marlon Brando grimaszolhatvisca el barca írta: a keresztapa amugy is gagyi, a texasi láncfűrészes csípőből kettészeli. igazam van rolikám?
Egy napja leírod, hogy jó lenne többet beszélni, többet vitázni filmekről.visca el barca írta:na én most jó meg mondom h ez egy nagy baromságkanty írta:A Keresztapa nekem is hatalmas kedvenc(10/10, azoknak a filmklubosoknak a figyelmébe ajánlom ezt, akik cseszegetnek a pontozásaim miatt). Nem akarom azokat meggyőzni, akik szerint unalmas és le sem hülyézem őket, csak annyit, hogy esetleg adhatnátok egy esélyt a könyvnek. Az elolvasása után jöttem rá nagyon sok apró dologra. Egyszerűen nincs benne egy felesleges másodperc sem, úgy jó, ahogy van. Nem véletlenül csinálják azt a szereplők, amit egy-egy jelenetben.
De megértem azt is, ha valakinek ez a műfaj nem annyira jön be.![]()
jó hogy nem tesznek ki a film elé egy figyelmeztető feliratot, hogy "figyelem! olvasd el a könyvet is, mert ugy még jobb lesz."
nehogy már egy könyvet kelljen elolvasnom ahhoz h egy filmről másként kelljen vélekednem. lehet h könyvben csucsszuper és az elolvasása kell ahhoz ha film kiteljesedjen, de mivel engem a könyv nem érdekel csak a filmet értékelem magában.
amugy sem értettem soha egy film kapcsán minek kell felhozni a könyvet.
ez kb olyan mitha receptkönyből főznél, jól elcsesznéd az egész kaját, és azt mondanád, hogy bocs ez nem lett vmi jó, de evés közben nézzed a könyv szép képét és akkor finomabb lesz.
a keresztapa meg amugy is rossz példa volt, mert teljesen adok faust írására, miszerint az egész film egy túlhypeolt vmi és akinek nem tetszik az nézzem rambot.
csipőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
a keresztapa amugy is gagyi, a texasi láncfűrészes csípőből kettészeli. igazam van rolikám?soadroli írta:Én nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem, akármekkora klasszikus is. Egyszerűen nem érdekel.visca el barca írta: csípőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
Amúgy szerintem is hülyeség felhozni a könyvet egy filmnél, most ezzel egyet értek vab-val
Én nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem, akármekkora klasszikus is. Egyszerűen nem érdekel.visca el barca írta: csípőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
na én most jó meg mondom h ez egy nagy baromságkanty írta:A Keresztapa nekem is hatalmas kedvenc(10/10, azoknak a filmklubosoknak a figyelmébe ajánlom ezt, akik cseszegetnek a pontozásaim miatt). Nem akarom azokat meggyőzni, akik szerint unalmas és le sem hülyézem őket, csak annyit, hogy esetleg adhatnátok egy esélyt a könyvnek. Az elolvasása után jöttem rá nagyon sok apró dologra. Egyszerűen nincs benne egy felesleges másodperc sem, úgy jó, ahogy van. Nem véletlenül csinálják azt a szereplők, amit egy-egy jelenetben.
De megértem azt is, ha valakinek ez a műfaj nem annyira jön be.