Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.07.05. 23:43:50

Na, ezzel a nagy filmes korszakom lejárt. Egyszerű, unom nézni a filmeket. Már nem tudok lelkesedni egy-egy film miatt, nem köt le, ahogyan a foci sem. Mi a f van velem? :?

Az említett listámról megnézek egy-két filmet, amikor időm engedi, de a heti 3 filmklubos az marad.
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.07.05. 23:42:36

Egy normális horror fil cimét akarom, és vele az előzetest!!!
Kash!

még én is keresem azt aminél belehet sz*rni. De még nem találkoztam vele. Mondjuk sokszor a hangulatukért nézek horrort. Imádom.

személyes kedvencek a közel múltból: Átok 1-2, Kör, Sweeney Todd, Kocka, Fűrész 1-2, Rettegés háza (2005), Barlang, Tükrök, Eden Lake, Gothika, Freddy vs Jason
(hirtelen ennyi)

régi időkből: Rémálom az Elm utcában filmek, Péntek 13 filmek, Ragyogás, Ördögűző, Frankenstein menyasszonya, Psycho, A dolog,

Kampókéz. (ennek kimondottan jó hangulata van)
miihii
KHAL

2012.07.05. 23:20:39

Kash írta:
visca el barca írta:
a legenda vagyoknak van története a kaptárnak meg nincs? biztos jól átgondoltad?
Ohh, félreirtam. :oops:
nem azt akartam irni, hanem azt, hogy hiába van mindkettőnek története, a Legenda vagyok sokkal nézhetőbb, legalábbis szerintem.
:arrow: Szóljatok nyugodtan, ha valamivel nem értetek egyet, nem vagyok nagy szakértő a dolgokban... :lol:
Szerk...:
Ja igen, még valami.
Nem tudom ki mondta, hogy van egy ismerőse, vagy nem tudom kije, aki két majdnem egyforma filmet teljesen másképpen pontozta, tehát hogy nem érti, hogy lehet...Na most ezzel azt akartam mondani, hogy mindkettő zombis, van mindkettőnek története, mégis lehet külömböző pontozást adni a kettőre.
Nállam:
Kaptár(gondolok itt az össz szériára) - 7/10
Legenda vagyok - 10/10
Nem olyan nagy kaland ám,h ennyire más pontozást kap a két film.Mivel a Kaptár egy számítógépes játékra épülő,kicsit annak a jellegét magára öltő cucc,a Legenda meg egy sokkal drámaibb,művészibb,érzelmesebb megközelítésű dráma.Tehát attól,h "zombik" vannak mindkettőben,ég és föld a kettő.
A Kaptár egy agyradír,gondolkodni nem kell,nem lelkizős,hanem egy adjneki akciófilm. Ellenben a Legendában inkább az úm. hatásvadász szálra van kihegyezve és inkább a magány drámaisága,az így telő mindennapok és az egész szitu lassú kibontása a csapásirány.

Szal a pontozásod sztem általános is,mert kevesen adnának több pontot a Resident Evilre sztem,mivel többet ad vmilyen szinten.

Én ezt úgy fogalmaznám meg,h nekem a Kaptár sokkal jobban bejön (rengeteg éjszakát töltöttem a játékkal is),viszont "fajsúlyosabb" filmnek a Legendát tartom.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 15:39:59

lui1698 írta:Van akinek a Star Trek filmet olyanok, mint a Korán
:lol:

nah azokkal is elbeszélgtnék. én az SW-ért sem vagyok oda, de a startrek az kb mintha szív tv-s valami lenne
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.05. 15:30:07

Fúú mi van itt népek, muszáj beleugatnom. :D
Próbálok nem összevissza írni, hátha sikerül.

Szóval:

Kezdeném én azzal, hogy ugye szó volt a klasszikusokról.
De mit is nevezünk igazából annak? Legyen több, mint 25 éves, hosszabb, mint 3 óra és minimum 10 dagadt filmes geek élvezzen rá valamilyen formában? Ez szerintem nem nyert, példának hoznám Kuroszava filmjeit. Kommentekben ejakuláló filmszakértők körmondatokban istenítik Japán örök érvényű filmjeinek nagymesterét. Nos, én nem is olyan régen első filmjét elkezdtem nézni (Rasomon). Jelzem 88 perc a film, de valahol a 40. perc környékén kinyomtam, és 3. próbálkozás után ment a szemétbe.

Vagy az a klasszikus amit sokan szeretnek és sokan elismernek? Akkor ugye Nolan filmjei is klasszikusok?
De a kedvenc kategóriám a western biztos az. Nee. Nagyon sokszor írtam, főleg az utóbbi időben, hogy nem lesz olyan világégés aminek a hatására hajlandó leszek megnézni egy csapat igénytelen izzadt koszos fűszopogató fickó szempárbaját.

Nem értettem soha, hogy miért kötelező egy filmet látni valakinek? (persze én is odaírom sokszor filmek után, hogy "kötelező", de nem kell véresen komolyan venni ezeket)
Van akinek a Star Trek filmet olyanok, mint a Korán, én ezekre is azt mondom, hogy inkább lezavarom a teljes SW sorozatot 6-szor, mint hogy azokból a filmekből egyet is megnézzek. Egyszerűen nem vonz, sőt...

Ugyan így, senkinek nem kötelező megnézni a Gyűrűk urát, vagy a Keresztapát se.
És, ha már szóba jöttek ezek is;

A Keresztapa zseniális film, szerintem valószínű, hogy minden idők egyik legjobbja. Minden kockája tökéletes, én személy szerint soha egy percig nem untam, pedig láttam már nem egyszer.

Gyűrűk Ura, pedig egy fantasztikusan komplex világot mutat be, ami azért imádok, mert a filmben elhangzó helyeknek, tárgyaknak, személyeknek (olyanoknak is amikről csak egy fél mondat esik) meg van a saját történetük. Csináltam már olyat, hogy miközben néztem a filmet, megállítottam ott ahol olyat hallottam amiről nem tudtam, hogy mi és kigugliztam.

Könyveket egyáltalán nem olvasok. Nem tudom miért, sokszor fogtam már a kezembe egyet-egyet, hogy na ezt most letolom, de rohadtul nem visz rá a lélek. Ezért valószínű soha nem tudom meg milyen film a Keresztapa vagy a Gyűrűk Ura vagy a Mechanikus Narancs a könyvhöz képest, de megmondom őszintén rohadtul nem érdekel, mert filmet nézni én úgy ülök le, hogy csak az érdekel, hogy a "vásznon" mi zajlik s nem gondolok közben arra, hogy de jó lenne a városi könyvtárban olvasni ugyan ezt a történetet.
(Ezért imádom pl. Kubrick Ragyogását is, mert egyáltalán nem érdekel a könyv, nekem az számít, hogy Nicholson zseniális volt, mint a hogy film is.)

Végül még egy kicsit a horrorokról.
Az eredeti, jó hangulatú horrorokat szeretem, de ezekkel a tömeggyártott mocskokkal ki lehet kergetni a világból.
Zombis filmek is ilyenek, lassan már olyanok lesznek, mint egy BK rész. Olyan semlegesek lesznek ezek az amúgy félelmetes dögök, hogy már nem lepődünk meg, ha látunk egyet.
Sokat elmond a zombis filmekről szerintem, hogy az utóbbi időben a Zombieland volt az egyetlen film amit imádtam, viszont ez meg ugye nem a félelmetes horrorok közé tartozik.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 15:26:25

kanty,

nem olvatam az engedj be könyvet, csak felhoztam példának, hogy képzeld el, én "győzködlek" most téged :wink:

sztem a nagy többség aki el van ájulva a keresztapától, nem is olvasta a könyvet... kapásból eszembe jutott vagy 5 ilyen ismerősöm...

az, meg hogy egy az egyben lehozta a könyvet és jol sült el, az egy dolog. ott van ellenpéldaként stephen king végítéletje, ami egy hihetetlenül erős posztapokaliptikus kötet, a film az egy az egyben ugyanaz, és mégis pocsék.

lehet a keresztapát is sokan brando, meg pacino miatt szeretik.. ki tudja... nekem a története akkor is rém gyenge, egyszerűen nem tud lekötni. vagy csak túl hosszú...

ráadásul ha végignézem a trilógiát, az pont annyi idő, mint egy sátántangó+werickmeister harmoniak... és ha már választani kell... :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 15:14:59

recrea írta:Kash, ha valódi és igaz történeten alapuló, vérbeli horrort akarsz látni, akkor két, 2012-es, egyenként 90 perces szenvedést ajánlok számodra:

1. Chelsea-Barcelona
2. Barcelona-Chelsea

:mrgreen:
Kösz, láttam élőben. 2 napig nem tudtam aludni, az összessen 4, mivel fejenként 2 nap. :cry:
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.05. 15:09:59

Kash, ha valódi és igaz történeten alapuló, vérbeli horrort akarsz látni, akkor két, 2012-es, egyenként 90 perces szenvedést ajánlok számodra:

1. Chelsea-Barcelona
2. Barcelona-Chelsea

:mrgreen:
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 15:02:29

A Legenda vagyokban nem zombik vannak, olvasd el a könyvet, és akkor megtudod
Nekem ahol meghalnak, és felélednek, vagy megfertőződnek, és "átváltoznak", azok nekem zombik és kész. :lol:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.05. 14:59:36

visca el barca írta:
kanty írta:Egy napja leírod, hogy jó lenne többet beszélni, többet vitázni filmekről.
Erre most úgy kezded, hogy amit írok az baromság. Így nem egyszerű vitázni.
Még egyszer talán olvasd el, hogy mit írtam.
Van, akinek feltűnnek az apróságok, van akinek nem, ezért talán unalmasnak titulálja a filmet. Ezért írtam, hogy HA NAGYON MEGSZERETNÉD érteni, akkor talán el kéne olvasd a könyvet.
Filmet és könyvet tényleg ritkán hasonlítják össze és nem is mindig helyes. De jelen esetben szerintem érdemes. Mivel a film majdnem teljesen visszaadja a leírtakat. Csak, amíg egy jelenet van, hogy 5 mp, addig azt a könyvben taglalja Puzo egy oldalig :arrow: így jobban odalehet figyelni, jobban meg lehet érteni dolgokat.

A keresztapa rossz példa, mert adsz Faust írására, hogy tulhypolt. -Megint csak annyi, hogy így nehéz értelmesen "elbeszélgetni".
- a baromság mögé direkt odatettem a szmájlit, hogy értsd, kötekedni akarok, de nem kell komolyan venni.

- megint ott vagyunk el h olvassam el a könyvet. de miért? én filmet akarok nézni. azt szeretném h a film kössön le, az adja az élvezetet. csak ugy natúran magában. sztem ez az alap.

- maradjunk a keresztapánál. lehet h van egy 10 másodperces jelent ami nekem, mint "kommersz tv nézőnek" merő unalommal telik, mert tul sok infót nem közvetítenek a szimpla képi sorok. és vagy te, aki elolvasta a könyvet, és a 10 mp mögé odatud sorakoztatni millió olyan dolgot ami a könyvben oldalakon át szerepelt és értékessé teszi számodra azt a 10 mp-et...

- az, hogy ritka az h filmet könyvhöz hasonlítanak, óriási tévedés. ha megnézel bármilyen filmes forumot, ha olyan filmről van szó, amihez létezik könyv, a fórumhozzászólások nagyrésze megemlíti h a könyv mennyivel rosstzabb/jobb/kidolgozottabb/másabb. minek összehasonlítani egy vizuális ingerre építő műfajt egy olyannal amit a fantázia épít meg? elkezdessz olvasni egy konyvet, ott van benne a főszereplő, akinek a karakterét - bár leírás alapján - magad képzeled el. aztán két évvel később megjeleik a filmvásznon brad pitt piros autóval, és te , mint könyvolvasó fel vagy háorodva, hogy te bizony russel crowet képzelted el, és mivel nem piros, hanem kék autóval jelent meg, a film rossz. egyszerű buta példa ez, de remélem érted. (én már csak tudom az összehasonlítást, stephen king tökéletes könyvei vs. C kategorias filmjei...)

- meggyőzzelek róla a könyv alapján, h az engedj be, milyen egy marha jó film és nem értem a 4-es osztályzatodat?

- nem faust ajánlására adok, hanem a saját véleményemre. faust még nem is járt erre, mikor leírtam ugyanezt a véleményem. ha érzek magamban erőt, visszakeresem. kb télen néztem ujra (és valszeg utoljara) a trilogiat.

- attól h még én egy tulhyepolt múvinak vélem, lehet társalogni. gondolom neked is van olyan kultfilm, amit utálsz, és az imdb-n mégis jó magas átlaga van, és 100 emberből 99 oda meg vissza van érte
Nem vettem komolyan, csak a tegnapiak után fura volt ezt olvasni. De értelek. :)

Pontatlanul fogalmaztam, elnézést:
Azt akartam, kihozni az egészből, hogy ritkán érdemes a filmet és a könyvet összehasonlítani, a Keresztapa pont ilyen eset.
Azért érdemes, mert Coppola igazán semmit sem változtatott a történeten. Nagyon jól ráérzett, hogy Puzo írt egy remek könyvet, ő pedig majdnem teljesen ugyanazt filmvászonra vitte. Olvastam, talán itt, hogy ez nem volt akkora húzás Coppolától. Szerintem igen, mert leesett neki, hogy jelen esetben a kevesebb több lesz.

Olvastad az Engedj be című könyvet? Ha meggyőzöl, eskü elolvasom.

Persze lehet társalogni és én nem is akarlak meggyőzni. A Te jogod eldönteni, hogy Neked mi a jó és mi a rossz.
Az egész onnan indult, hogy azt írtam, megértem, ha valakinek nem jön be mondjuk a Keresztapa, de ha nem érti, hogy a nagy többség elvan ájulva tőle és ő nem, AKKOR olvassa el a könyvet. Ha valaki megnézi, azt mondja dög unalom az egész, akkor nem értek egyet vele, de elfogadom.

Mert nálam is van olyan film, ami pl imdb-n top, de nekem max. egy jó film, semmi extrával, vagy még az sem.(pl Szerelmünk lapjai).
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.05. 14:58:36

Kash írta:
Amúgy én meg a zombies filmekkel vagyok úgy,hogy nagyon alulértékelem őket, kb egy kaptafa tényleg az összes, és számomra még csak nem is ijesztő. Nah akkor már inkább valami keményebb horror.
Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.
Előbbinek lehet mondjuk adni egy 7-est, a legendának pedig egy 9-es, 10-est. Miért? Azért mert hiába mindkettő zombis, sokkal másabb...A legenda vagyok számomra egy örök kedvenc, és még nem is mondható horronak. Kérlek, nézd meg, vagy ha megnézted, akkor pontozd a Legenda Vagyok filmet, köszi. :wink:
A Legenda vagyokban nem zombik vannak, olvasd el a könyvet, és akkor megtudod :P :P :D :D

De egyébként is, mindenki tudja, hogy a zombik halottak és képtelenek az értelmes gondolkodásra, ezeknél a lényeknél viszont egyik sem állt fenn. (itt is vírusról volt szó, mint a 28 nappal később-ben, ahol ugye szintén nem zombik vannak)
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 14:57:16

visca el barca írta:
Kash írta:Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.
a legenda vagyoknak van története a kaptárnak meg nincs? biztos jól átgondoltad?
Ohh, félreirtam. :oops:
nem azt akartam irni, hanem azt, hogy hiába van mindkettőnek története, a Legenda vagyok sokkal nézhetőbb, legalábbis szerintem.
:arrow: Szóljatok nyugodtan, ha valamivel nem értetek egyet, nem vagyok nagy szakértő a dolgokban... :lol:
Szerk...:
Ja igen, még valami.
Nem tudom ki mondta, hogy van egy ismerőse, vagy nem tudom kije, aki két majdnem egyforma filmet teljesen másképpen pontozta, tehát hogy nem érti, hogy lehet...Na most ezzel azt akartam mondani, hogy mindkettő zombis, van mindkettőnek története, mégis lehet külömböző pontozást adni a kettőre.
Nállam:
Kaptár(gondolok itt az össz szériára) - 7/10
Legenda vagyok - 10/10
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kash 2012.07.05. 15:00:51-kor.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 14:55:04

Kash írta:Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 14:44:55

kanty írta:Egy napja leírod, hogy jó lenne többet beszélni, többet vitázni filmekről.
Van, akinek feltűnnek az apróságok, van akinek nem, ezért talán unalmasnak titulálja a filmet. Ezért írtam, hogy HA NAGYON MEGSZERETNÉD érteni, akkor talán el kéne olvasd a könyvet.
Filmet és könyvet tényleg ritkán hasonlítják össze és nem is mindig helyes. De jelen esetben szerintem érdemes. Mivel a film majdnem teljesen visszaadja a leírtakat. Csak, amíg egy jelenet van, hogy 5 mp, addig azt a könyvben taglalja Puzo egy oldalig :arrow: így jobban odalehet figyelni, jobban meg lehet érteni dolgokat.

A keresztapa rossz példa, mert adsz Faust írására, hogy tulhypolt. -Megint csak annyi, hogy így nehéz értelmesen "elbeszélgetni".
- a baromság mögé direkt odatettem a szmájlit, hogy értsd, kötekedni akarok, de nem kell komolyan venni.

- megint ott vagyunk el h olvassam el a könyvet. de miért? én filmet akarok nézni. azt szeretném h a film kössön le, az adja az élvezetet. csak ugy natúran magában. sztem ez az alap.

- maradjunk a keresztapánál. lehet h van egy 10 másodperces jelent ami nekem, mint "kommersz tv nézőnek" merő unalommal telik, mert tul sok infót nem közvetítenek a szimpla képi sorok. és vagy te, aki elolvasta a könyvet, és a 10 mp mögé odatud sorakoztatni millió olyan dolgot ami a könyvben oldalakon át szerepelt és értékessé teszi számodra azt a 10 mp-et...

- az, hogy ritka az h filmet könyvhöz hasonlítanak, óriási tévedés. ha megnézel bármilyen filmes forumot, ha olyan filmről van szó, amihez létezik könyv, a fórumhozzászólások nagyrésze megemlíti h a könyv mennyivel rosstzabb/jobb/kidolgozottabb/másabb. minek összehasonlítani egy vizuális ingerre építő műfajt egy olyannal amit a fantázia épít meg? elkezdessz olvasni egy konyvet, ott van benne a főszereplő, akinek a karakterét - bár leírás alapján - magad képzeled el. aztán két évvel később megjeleik a filmvásznon brad pitt piros autóval, és te , mint könyvolvasó fel vagy háorodva, hogy te bizony russel crowet képzelted el, és mivel nem piros, hanem kék autóval jelent meg, a film rossz. egyszerű buta példa ez, de remélem érted. (én már csak tudom az összehasonlítást, stephen king tökéletes könyvei vs. C kategorias filmjei...)

- meggyőzzelek róla a könyv alapján, h az engedj be, milyen egy marha jó film és nem értem a 4-es osztályzatodat?

- nem faust ajánlására adok, hanem a saját véleményemre. faust még nem is járt erre, mikor leírtam ugyanezt a véleményem. ha érzek magamban erőt, visszakeresem. kb télen néztem ujra (és valszeg utoljara) a trilogiat.

- attól h még én egy tulhyepolt múvinak vélem, lehet társalogni. gondolom neked is van olyan kultfilm, amit utálsz, és az imdb-n mégis jó magas átlaga van, és 100 emberből 99 oda meg vissza van érte
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 14:40:23

Amúgy én meg a zombies filmekkel vagyok úgy,hogy nagyon alulértékelem őket, kb egy kaptafa tényleg az összes, és számomra még csak nem is ijesztő. Nah akkor már inkább valami keményebb horror.
Nézd meg a kaptárt, és utánna pedog a Legenda vagyok cimű filmet, mindkettő zombis, ám utóbbi sokkal nézhetőbb, és van története.
Előbbinek lehet mondjuk adni egy 7-est, a legendának pedig egy 9-es, 10-est. Miért? Azért mert hiába mindkettő zombis, sokkal másabb...A legenda vagyok számomra egy örök kedvenc, és még nem is mondható horronak. Kérlek, nézd meg, vagy ha megnézted, akkor pontozd a Legenda Vagyok filmet, köszi. :wink:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.05. 14:34:26

visca el barca írta:
kanty írta:A Keresztapa nekem is hatalmas kedvenc(10/10, azoknak a filmklubosoknak a figyelmébe ajánlom ezt, akik cseszegetnek a pontozásaim miatt :P ). Nem akarom azokat meggyőzni, akik szerint unalmas és le sem hülyézem őket, csak annyit, hogy esetleg adhatnátok egy esélyt a könyvnek. Az elolvasása után jöttem rá nagyon sok apró dologra. Egyszerűen nincs benne egy felesleges másodperc sem, úgy jó, ahogy van. Nem véletlenül csinálják azt a szereplők, amit egy-egy jelenetben.
De megértem azt is, ha valakinek ez a műfaj nem annyira jön be.
na én most jó meg mondom h ez egy nagy baromság :lol:

jó hogy nem tesznek ki a film elé egy figyelmeztető feliratot, hogy "figyelem! olvasd el a könyvet is, mert ugy még jobb lesz."

nehogy már egy könyvet kelljen elolvasnom ahhoz h egy filmről máshogyan vélekedjek. lehet h könyvben csucsszuper és az elolvasása kell ahhoz h a film kiteljesedjen, de mivel engem a könyv nem érdekel ezért csak a filmet értékelem magában.

amugy sem értettem soha egy film kapcsán minek kell felhozni a könyvet.
Szerintem ha végigolvasod újra, akkor rájössz, hogy pont azért hozta szóba kanty a könyvet, mert volt relevanciája (felesleges jelenetek)
Egyáltalán nem arról volt szó, hogy a könyvet kell elolvasnod, hogy tetsszen a film. (Egyébként nekem is ez az egyik kritikám a Keresztapával szemben, ami neked is volt, lehet h ez megváltozna a könyv hatására)
Abban igazad van, hogy egy filmnek önállóan kell működnie, és nem kellenének könyves háttérinfók a megértéséhez, de szerintem itt már különösebben nem erről volt szó.

szerk.: kanty észrevételeire is reagálok: sztem nem úgy volt sok felesleges dolog, hogy a jelenlegi történetből feltétlenül ki kellett volna hagyni részeket, hanem hogy lehetett volna csinálni egy olyan gengszterfilmet, amelyben ugyanezek a stílusjegyek és a cél megvan, de nem ilyen hosszú és fárasztó
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.05. 14:30:00

visca el barca írta: a keresztapa amugy is gagyi, a texasi láncfűrészes csípőből kettészeli. igazam van rolikám? :lol:
Az hótziher, és akkor majd Marlon Brando grimaszolhat :lol:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.05. 14:16:12

visca el barca írta:
kanty írta:A Keresztapa nekem is hatalmas kedvenc(10/10, azoknak a filmklubosoknak a figyelmébe ajánlom ezt, akik cseszegetnek a pontozásaim miatt :P ). Nem akarom azokat meggyőzni, akik szerint unalmas és le sem hülyézem őket, csak annyit, hogy esetleg adhatnátok egy esélyt a könyvnek. Az elolvasása után jöttem rá nagyon sok apró dologra. Egyszerűen nincs benne egy felesleges másodperc sem, úgy jó, ahogy van. Nem véletlenül csinálják azt a szereplők, amit egy-egy jelenetben.

jó hogy nem tesznek ki a film elé egy figyelmeztető feliratot, hogy "figyelem! olvasd el a könyvet is, mert ugy még jobb lesz."

nehogy már egy könyvet kelljen elolvasnom ahhoz h egy filmről másként kelljen vélekednem. lehet h könyvben csucsszuper és az elolvasása kell ahhoz ha film kiteljesedjen, de mivel engem a könyv nem érdekel csak a filmet értékelem magában.

ez kb olyan mitha receptkönyből főznél, jól elcsesznéd az egész kaját, és azt mondanád, hogy bocs ez nem lett vmi jó, de evés közben nézzed a könyv szép képét és akkor finomabb lesz.

a keresztapa meg amugy is rossz példa volt, mert teljesen adok faust írására, miszerint az egész film egy túlhypeolt vmi és akinek nem tetszik az nézzem rambot.

csipőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
Egy napja leírod, hogy jó lenne többet beszélni, többet vitázni filmekről.

MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.05. 14:15:27

Olyan horrort még én nem láttam, ami engem összeszratott volna, azért, mert tudom, h ez egy film, nem történik meg ilyen. Pl egy olyan film ami igaz történet alapján játszódik, jobban megérint, mint egy ilyen öldöklős, véres horror. Pedig én amúgy csípem a horrorfilmeket. Kaptár, kör, kocka, fűrész, mind jó szvsz. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 14:14:21

soadroli írta:
visca el barca írta: csípőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
Én nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem, akármekkora klasszikus is. Egyszerűen nem érdekel.
Amúgy szerintem is hülyeség felhozni a könyvet egy filmnél, most ezzel egyet értek vab-val :D
a keresztapa amugy is gagyi, a texasi láncfűrészes csípőből kettészeli. igazam van rolikám? :lol:
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.05. 14:12:13

visca el barca írta: csípőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
Én nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem, akármekkora klasszikus is. Egyszerűen nem érdekel.
Amúgy szerintem is hülyeség felhozni a könyvet egy filmnél, most ezzel egyet értek vab-val :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 14:05:23

nehogy már egy könyvet kelljen elolvasnom ahhoz h egy filmről máshogyan vélekedjek. lehet h könyvben csucsszuper és az elolvasása kell ahhoz h a film kiteljesedjen, de mivel engem a könyv nem érdekel ezért csak a filmet értékelem magában.

ez kb olyan mintha receptkönyvből főznél, jól elcsesznéd az egész kaját, és azt mondanád, hogy bocs ez nem lett vmi jó, de evés közben nézzed a könyv szép képét és akkor finomabb lesz.

a keresztapa meg amugy is rossz példa volt, mert teljesen adok faust írására, miszerint az egész film egy túlhypeolt vmi és akinek nem tetszik az nézzem rambot.

csípőből mondok 10 másik gengszterfilmet amit előbb néznék meg még1x, mint ezt. 3 óra, esemény nélküli dögunalom, miben a legtöbb ember arra élvez h marlon brando milyen királyul grimaszolgat.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.05. 13:52:53

Bob!

Értem mire akartál kilyukadni, viszont én amellett,hogy a te általad leírt filmeket is nagyon szeretem, és elismerem, a Terminator 1-3. vagy a JP sorozatot is nagyon,de nagyon szeretem.

Persze ezekben nem a színészi játék a legfontosabb, hozzáteszem,h Schwarzi az ilyen típusú akció filmekre született, de azért még pár vígjátékban is megállta a helyét. De szerintem nem is kell, hogy minden film azért legyen jó, és nézhető mert akkora színészi játékok vannak benne.

Terminatornak van egy egyedi légköre, ahogy a Jurassic Parknak is, és még sok régebbi klasszikusnak. Vissza a jövőbe, Indiana Jones, stb,stb,stb.

Szóval SZERINTEM nem egy olyan színész is tud óriási filmet produkálni, aki TÖKÉLETESEN beleillik a karakterbe. Lehet,h általad sokkal jobbnak vélt színészek, a tizedét nem tudták volna kihozni a Terminator karakterből. Vagy akár más híres Shwarzi filmből.

Másik lényeges pont, meg maga a filmek hangulata, egyedisége, ezért lettek ezek sikersztorik. Ráadásul nem is az a legbutább fajtájú eksön film, amikor csak leülsz és várod mennyi embert nyírnak ki, itt még némi agyalásra is van lehetőség, persze nem nagyon sokra, de többre mint egy átlagos akció filmnél. Szóval kikapcsolódásnak nálam mai napig tökéletes.

Akárcsak a JP sorozat.

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.05. 13:32:23

Na látom ment itt a vita, hogy mi klasszikus, mi nem, mit kell megnézni, mit nem stb.

A Keresztapa nekem is hatalmas kedvenc(10/10, azoknak a filmklubosoknak a figyelmébe ajánlom ezt, akik cseszegetnek a pontozásaim miatt :P ). Nem akarom azokat meggyőzni, akik szerint unalmas és le sem hülyézem őket, csak annyit, hogy esetleg adhatnátok egy esélyt a könyvnek. Az elolvasása után jöttem rá nagyon sok apró dologra. Egyszerűen nincs benne egy felesleges másodperc sem, úgy jó, ahogy van. Nem véletlenül csinálják azt a szereplők, amit egy-egy jelenetben.

PL. most tudtam le a Gyűrűk Ura első részét. Tulajdonképpen azt kaptam, amit vártam. A látvány és zene remek, a történet engem nem annyira fogott meg, valahogy az egésznek a hangulata nem szippantott be. Ettől függetlenül jöhet a következő rész. Lehet, hogyha a könyvet elolvasom, akkor az egészre teljesen másképp reagálnék. Csak annyira nem érdekel az egész, hogy elolvassam(ezért írtam, hogyha valaki nem érti, hogy a Keresztapa miért akkora durranás és emiatt nincsenek nyugodt éjszakái, akkor adjon egy esélyt a könyvnek).
De ettől függetlenül megértem, ha valakinek ettől lesz merevedése.
:P
De ez ilyen "omg" xd reakcióknak szerintem sok értelme nincs. Egyrészt azért, mert egy valamilyen szinten komolynak mondható "vitában" ez nevetséges, másrészt pedig személyeskedés lesz a vége.

Én általában úgy vagyok vele, hogy egy filmtől nem a szórakoztatást várom el. Persze nem a filozófia gondolatokat vártam a Kevin és Perrytől. De az én értékrendszeremben egy olyan film, amin elgondolkodok, aminek köszönhetően talán átértékelek egy-két dolgot vagy, ha csak egy rövid idő erejéig is más szemszögből is megvizsgálom a dolgokat, többet ér egy olyannál, ahol csak a látványé a főszerep(vagy a látvány nagyon hangsúlyos).
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 13:16:10

Ha megkérnétek, hogy irjak egy horror film listát, akkor talán megtudnám valósitani, de nem biztos, hogy tetszeni fog nektek. :D

Hibryd - Horror vagy Thriller, fogalmam sincs, de bejön. :)
Paranormal Activity
Kaptár
A kocka
Ezek csak a saját kedvenceim, amiket megnéztem és lekötött, ezen kivül még van egy 30 darab amit néztem, de nem volt annyira különleges...[/b]
Kép
Válasz küldése