Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.22. 19:42:52

Dehogy szedem, most egy kis Tom.Clancys.Ghost.Recon.Future.Soldier-t szedek 8)
Ez a Tokyos is valami übertrágyának néz ki, szóval ez is kilőve. De ha megnézted, írd már be, hogy egy 10-es skálán mennyire rossz :lol:
szerk: még mindig a traileren röhögök :lol:
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.06.22. 19:31:08

soadroli írta:
Ez valami mocsokszar lehet :lol: Durvának durva, de olyan amatőr szerintem...
szerk: magon meg is találtam :D
Le is szeded? :D Gondolkodom rajta xD

amúgy ehhez hasonló japán filmet már láttam, a Tokyo Gore Police -t. Az is nagyon elborult film volt...

szerk: http://www.youtube.com/watch?v=_nAAcYTCibY
KépKép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.22. 19:25:43

Ez valami mocsokszar lehet :lol: Durvának durva, de olyan amatőr szerintem...
szerk: magon meg is találtam :D
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.06.22. 19:12:50

mi ez a szhar? :D Most találtam. Vigyázat, szigorúan 18 év felett! Van benne vér, csonkítás, koponyaszétverés, stb...

Adam Chaplin

http://www.youtube.com/watch?v=QuSL7Jpy ... ure=fvwrel
KépKép
szajko
Director del Fútbol

2012.06.22. 18:54:17

Game90 írta:Taken 2 - International Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=vFZ2eQ0PpW4

8)
hoppá! az 1. része az egyik kedvenc akció filmem,szóval nagyon várom a 2.-at... kíváncsi vagyok nagyon rá!
TT
Capitá del Barça

2012.06.22. 18:22:28

Game90 írta:Taken 2 - International Trailer:

8)
várós film !! :) az elsőt 4x néztem meg, de ma este megnézem ötödszörre is 8)
PCsabi
aka Game90

2012.06.22. 17:28:50

Taken 2 - International Trailer:

8)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.21. 18:59:02

kanty írta:
Faust írta: Megfogalmaztad a lényeget. :)

Amíg a filmgyártásban szerepel a gyártás szó, addig senkinek ne legyen kétsége affelől, hogy elsősorban a profit a lényeg, minnél kevesebb ráfordítással. Ergo bejáratott címekkel, bejáratott sémákkal operálnak, ennek köszönhetjük a reboot áradatot is. Amíg egy Transformers, legyen akármilyen szutyok, megtölti a mozikat, addig lesz folytatása. Amíg mindenki rohan a moziba az Expendables-re, legyen akármilyen nyomorékság is, lesz folytatása. És így tovább...a nagy stúdiók nem fogják bevállalni a rizikósabb projekteket, mert sokat bukhatnak rajta.

Persze nem vagyok tisztában, hogy melyik filmnek mekkora költségvetése van mostanság, lehet, hogy csak puffogtatok, de én így gondolom.
Pont ez a rész az erre van igény.

Na összefoglalom én, h gondolom, ha kicsit érthetetlenül fogalmazok, akkor bocsi, lassan ki kell gugglizzam, h mi is az alvás.

Ha jól értelmezem, akkor Nektek az "nem tetszik", h filmkészítés profitra megy és nem minőségre. Én pedig azt mondom, h olyan filmek futnak be, amire igény van. (A nagy többségnél, lentebb leírtam, h szerintem miért változtak a filmezési szokások). DE profitra úgy tesznek szert, h az emberek elmennek, megnézik, ergo igény van rá.
Én nem is ezt vitatom, hanem azt mondom, hogy helytelen az igényt szót úgy használni, hogy az emberek fejében az játszódik le, amikor beülnek egy Transformersre, hogy "végre szeretnék látni egy film gyökér karakterekkel és abszolút 0 sztorival", hanem az, hogy "szeretnék látni egy filmet látványos akciókkal, de az se lenne baj, ha valami értelmet is pakolnának bele"
Csak ebből az jön le a stúdióknak, hogy "szeretnék látni egy filmet CGI robotokkal, a többi meg mindegy"
Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy az egész profitra megy, hanem azzal (ezt már itt kifejtettem) hogy ha nem muszáj, nem csinálnak jó filmet.Minden filmben megkeresik azokat a minimális dolgokat, amikkel el lehet adni (sokszor pl. csak a cím) és nem is törekszik senki arra, hogy ennél több legyen. Néha véletlenül kisorsolnak mondjuk egy Joos Whedon-t, aki összehoz egy Avengers-t, de alapvetően szerintem a Marvel-részéről sosem volt elvárás felé, hogy az Amerika kapitánynál jobb filmet csináljon, és ez a baj. És (ahogy a blogon is írtam) ennek semmi köze a folytatásokhoz vagy a remake-ekhez.
Én megnéznék 6 Transformers részt is Nolan írásában-rendezésében, és tapsolnék a hetediknek, de most érkező folytatás csak egy facepalmot érdemel.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.21. 18:21:16

Ezért írtam pl kanty, hogy igen erre van igény, mert társadalmilag ilyen minden, hogy legyen egyszerű, kicsi könnyen fogható.Szerintem tipikus az az eset van akár filmek akár zene de minden területen, hogy nyomatják az agyadba, hogy neked ez kell csinálnod, s akár elfogadod akár nem odakerülsz és te is ezt csinálod.Tömegpszichózis ha mindenkinek van, nekem is legyen ha mindenki látta én is akarom.

Szelektálás részt "adom" nincs is ezzel probléma, engem ha fizetnének se mennék el Transformersre Prometheusra stb általam minősíthetetlen szutyoknak értékelt dolgokra.De attól függetlenül amit írsz hogy igény van rá lehet úgy is megközelíteni, hogy elérték igény legyen rá, s ez a baj :D Ráadásul amit írt is sjd előbb írnak forgatókönyvet olyanról amiről tudják könnyebben eladható (gyártás szó valóban...) mint egy nehezebb témát megragadó elgondolkodtatóbb filmhez.Mert amit írtál is egy anyuka nem fog elülni ha nem lát "történést" de ez jó???Véleményem szerint nem, de ez szubjektív s gond nicns mert lehet szelektálni, csak a kérdés meddig :D És ez a másik nagy baj....:D
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.21. 17:57:22

Faust írta:
Ezt az "erre van igény"-t meg nem tartom jogosnak, nekem még sem a Warner, sem a Universal nem küldött konzultációs kérdőívet. Csak a mozilátogatottság alapján gondolkodhatnak, ami viszont (ahogy írtam is) nem reprezentatív. Inkább úgy mondanám, hogy ebből van jövedelem, de szerintem senki nem igényli különösebben ezeket a filmeket, saját példámból kiindulva én is több Bay-filmet láttam a moziban, mint Aronofsky-t, mégis egyértelmű, hogy melyiküktől szeretnék még több filmet látni látni.
Megfogalmaztad a lényeget. :)

Amíg a filmgyártásban szerepel a gyártás szó, addig senkinek ne legyen kétsége affelől, hogy elsősorban a profit a lényeg, minnél kevesebb ráfordítással. Ergo bejáratott címekkel, bejáratott sémákkal operálnak, ennek köszönhetjük a reboot áradatot is. Amíg egy Transformers, legyen akármilyen szutyok, megtölti a mozikat, addig lesz folytatása. Amíg mindenki rohan a moziba az Expendables-re, legyen akármilyen nyomorékság is, lesz folytatása. És így tovább...a nagy stúdiók nem fogják bevállalni a rizikósabb projekteket, mert sokat bukhatnak rajta.

Persze nem vagyok tisztában, hogy melyik filmnek mekkora költségvetése van mostanság, lehet, hogy csak puffogtatok, de én így gondolom.
Pont ez a rész az erre van igény.

Na összefoglalom én, h gondolom, ha kicsit érthetetlenül fogalmazok, akkor bocsi, lassan ki kell gugglizzam, h mi is az alvás.

Ha jól értelmezem, akkor Nektek az "nem tetszik", h filmkészítés profitra megy és nem minőségre. Én pedig azt mondom, h olyan filmek futnak be, amire igény van. (A nagy többségnél, lentebb leírtam, h szerintem miért változtak a filmezési szokások). DE profitra úgy tesznek szert, h az emberek elmennek, megnézik, ergo igény van rá.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Faust
Madridista

2012.06.21. 17:40:08

Ezt az "erre van igény"-t meg nem tartom jogosnak, nekem még sem a Warner, sem a Universal nem küldött konzultációs kérdőívet. Csak a mozilátogatottság alapján gondolkodhatnak, ami viszont (ahogy írtam is) nem reprezentatív. Inkább úgy mondanám, hogy ebből van jövedelem, de szerintem senki nem igényli különösebben ezeket a filmeket, saját példámból kiindulva én is több Bay-filmet láttam a moziban, mint Aronofsky-t, mégis egyértelmű, hogy melyiküktől szeretnék még több filmet látni látni.
Megfogalmaztad a lényeget. :)

Kép
PCsabi
aka Game90

2012.06.21. 16:32:58

sjd írta:Életrevalók remake
Ettől már most fázok :? Ehhez a filmhez nem tudnak semmit sem hozzátenni, de hát a mani...

http://filmdroid.blog.hu/2012/06/19/elb ... szereploje

Egyébként jó lett a cikk, egyetértek veled :wink:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.21. 15:03:16

kanty írta:
Én sem igazán értek ezzel egyet.
Erre van igény, ezt kell nyomatni, szerintem ennyire egyszerű a sztori. Nem gondolom, h most gyengébb filmek jöttek volna ki, mint 2-4-5 évvel ezelőtt. Nagyon sok film van, lehet válogatni, ez egy lehetőség, h mindenki megtalálja amire szűksége van.

Egy megjegyzés:
Jó a stílusod, csak vigyázz a helyesírásra. Nem beszólás, csak figyelmetlenség/sietség miatt kár ilyen hibákat véteni. :wink:
Egyrészt, köszönöm, javítottam, sokszor van h annyira belejövök h nem is figyelek, mit írok, aztán meg nem húzza alá a korrektor.

Másrészt sztem ez nem igazán olyan dolog, amivel egyet lehet érteni v sem, próbáltam alaposan, több szempontból is végigjárni a témát.

"Nagyon sok film van, lehet válogatni, ez egy lehetőség, h mindenki megtalálja amire szűksége van." Én is ilyesmit próbáltam kihozni a végén,
viszont alapvetően a tételmondat az volt, hogy a tehetséges alkotóktól veszik el a lehetőséget a remake-gyárosok, és ezen nagyon nem változtat, h én válogatok-e, ha egyszer nincs miből, mert sok nagyon jó produkció elhal a tervezőasztalon
pl. szted Jaco van Dormael fog még filmre pénzt kapni azok után, h a 47 millióba kerülő Mr. Nobody 2 milliót bevételezett?
pedig szívesebben megnéznék tőle valamit, mint az Életrevalók remake-et, de így csak egy opció adott
18Barca99
Capitá del Barça

2012.06.21. 14:59:32

kanty írta:
18Barca99 írta:üdv. valaki tudna segíteni hogy honnan tudom letölteni a mentalista 4. évadját? tudom hogy most adják tvben keddenként de nem érek rá mindig épp akkor viszont máskor meg tudnám nézni.
Ha az angol is megteszi, akkor kérek egy címet.
ment a privi.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.21. 14:57:00

Bob_Marley írta: Én viszont teljesen egyet értek sjd írásával.
S azért idéztelek téged kanty mert te írtad le a kiinduló gondokat, amik ahhoz vezetnek, hogy ennyi szutykot kapunk arcunkba.De ez minden szférában megfigyelhető tömegtermelés van, csináljuk legyen sok pénz belőle, s ennyi.A kevesebb néha több elv kihalt, csak jönnek le a szalagról ugyanazokkal a sztorikkal a filmek sorban, értéket képvisel???Senkit nem érdekel.
Alap társadalmi "trend" a könnyebb legyen kisebb legyen egyszerű legyen.Pl nálam egy film minimum 2 órás, de ahhoz hogy igazán kitudjon fejezni hangulatvilágot kell 3 óra, ezt manapság nem lehet kivitelezni, mert nincs erre akkora igény.A másik a látvány és az egyszerű sztori, mert az emberek "nem szeretnek" gondolkozni.Beülsz egy képregényre, teljesen mindegy hogy milyen a sztori ott vagy mert...Hűűűű kijött a vászonról......Ráadásul sok a film és szó szerint tömeggyártás van.

Persze amit írtál az is igaz, hogy a filmeket érintő letöltés ellen, a 3d-ben menj el megnézni xy-t mert olyat kapsz besírsz elv működik.De itt is a kulcsszó pénz, meg kell legyen a bevétel mindegy hogy milyen az alkotás.Szerencsére az európai filmkultúra még megtartotta a gyökereket, s valóban FILMMŰVÉSZET van FILMSZÍNHÁZAKBAN.
Szerintem pedig szelektálás kérdése az egész, biztos vagyok benne, h a nagy többség(direkt nem mindenkit írok) megtalálja azt, amire szüksége van. Attól, h egy film nincs agyonreklámozva lehet, h az adott év legnagyobb durranása, csak meg kell találni, meg kell találd, h Neked mire van szűkséged.
Látvány: ésszerű, h rámennek a látványra. Azért teszik, mert fejlődik a technika, olyan dolgokat is képesek megvalósítani, amiről pár évvel ezelőtt álmodni sem mertek. A maga nemében ez is egy újdonság.

Megint csak ismételni tudom magamat, erre van igény. Közhely, de tényleg felgyorsult a világ. Az anyuka két etetés közben beül egy filmre, normális, h olyant akar, ami kikapcsolja, ami szórakoztatja. Asszem egyik filmklubos filmnél is felmerült, h a régi filmek untatják az embereket. Igen, azért mert most minden pörög, megy a hajtás, mostani szemmel egy régebbi, lassabb cselekményű film egyszerűen unalmas.

A másik dolog, ami szerintem fontos az a filmnézési szokások. A többség nem néz gyakran filmet, ebből következik, h őket könnyebben le lehet nyűgözni egy kevésbé minőségi filmmel is. Aki látott 500-1000-xxxx filmet annak újat mutatni nehezebb, mint annak, aki havonta megnéz egyet.(ezek vannak inkább többségben).
vuvu
Jugador del Barça

2012.06.21. 14:44:09

Bocsi, hogy "kívülállóként" írok, de én is egyetértek a blogon megjelent cikkel :roll:
messideco
Presidente del Barça

2012.06.21. 14:37:05

Szóval:

Vasárnapig lehet jelentkezni a filmklub harmadik körére :) Aki még akar csatlakozni, megteheti, de utána már nem fogunk tagokat bevenni.
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.21. 14:36:40

kanty írta:
Erre van igény, ezt kell nyomatni, szerintem ennyire egyszerű a sztori. Nem gondolom, h most gyengébb filmek jöttek volna ki, mint 2-4-5 évvel ezelőtt. Nagyon sok film van, lehet válogatni, ez egy lehetőség, h mindenki megtalálja amire szűksége van.
Én viszont teljesen egyet értek sjd írásával.
S azért idéztelek téged kanty mert te írtad le a kiinduló gondokat, amik ahhoz vezetnek, hogy ennyi szutykot kapunk arcunkba.De ez minden szférában megfigyelhető tömegtermelés van, csináljuk legyen sok pénz belőle, s ennyi.A kevesebb néha több elv kihalt, csak jönnek le a szalagról ugyanazokkal a sztorikkal a filmek sorban, értéket képvisel???Senkit nem érdekel.
Alap társadalmi "trend" a könnyebb legyen kisebb legyen egyszerű legyen.Pl nálam egy film minimum 2 órás, de ahhoz hogy igazán kitudjon fejezni hangulatvilágot kell 3 óra, ezt manapság nem lehet kivitelezni, mert nincs erre akkora igény.A másik a látvány és az egyszerű sztori, mert az emberek "nem szeretnek" gondolkozni.Beülsz egy képregényre, teljesen mindegy hogy milyen a sztori ott vagy mert...Hűűűű kijött a vászonról......Ráadásul sok a film és szó szerint tömeggyártás van.

Persze amit írtál az is igaz, hogy a filmeket érintő letöltés ellen, a 3d-ben menj el megnézni xy-t mert olyat kapsz besírsz elv működik.De itt is a kulcsszó pénz, meg kell legyen a bevétel mindegy hogy milyen az alkotás.Szerencsére az európai filmkultúra még megtartotta a gyökereket, s valóban FILMMŰVÉSZET van FILMSZÍNHÁZAKBAN.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.06.21. 14:37:12-kor.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.21. 13:55:35

18Barca99 írta:üdv. valaki tudna segíteni hogy honnan tudom letölteni a mentalista 4. évadját? tudom hogy most adják tvben keddenként de nem érek rá mindig épp akkor viszont máskor meg tudnám nézni.
Ha az angol is megteszi, akkor kérek egy címet.
18Barca99
Capitá del Barça

2012.06.21. 13:50:04

üdv. valaki tudna segíteni hogy honnan tudom letölteni a mentalista 4. évadját? tudom hogy most adják tvben keddenként de nem érek rá mindig épp akkor viszont máskor meg tudnám nézni.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
messideco
Presidente del Barça

2012.06.21. 11:59:57

A könyv zseniális. Sajnos ezt éreztem a Száll a kakukk fészkére v. az 1984 esetében is. Szerencsére a 100 év magányt még nem filmesítették meg :)
Kép
"And my heart will leave you never."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.21. 11:49:12

Deus írta:
bence-barca írta: Tőled nem is vártam mást. Tudom, h mi a véleményed Kubrick filmjeiről... :lol:
:P

Legalabb a mechanikus narancsot lattad mar? Az is ?fuuuub+? film :)
Várjál... sztem hülyén idéztem.
messideconak szántam a Kubrickos megjegyzést.
Én mgam szeretem a filmjeit, az előbb említett Remy film is most a gépemen pihen, mert vmikor időt kell rá szánnom!

Mechanikus narancs alapmű!
Könyvet most olvasom, de rájöttem, h ha nem vonok folytonos párhuzamot könyv és film között, mindkettő élvezhető lesz!
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.21. 10:53:52

Egy megjegyzés:
Jó a stílusod, csak vigyázz a helyesírásra. Nem beszólás, csak figyelmetlenség/sietség miatt kár ilyen hibákat véteni. :wink:
REMY
Madridista

2012.06.21. 10:38:45

Érdekes felvetés. De SZERINTEM ez nem így van.
Egyrészt nem olyan könnyű olyan eredeti filmet csinálni AMI sikeres és egyben belevési magát az emberek agyába.
Mert eredeti ötlet lehet egy ilyen film is pl. Trollok a Holdon

Cím alapján sem lesz sok köze a sikerhez... pedig eredeti.

Az utóbbi pár évben ráálltak a képregény adoptációkra és a könyv adoptációkra. Szerintem ezzel semmi gond nincsen. Szerintem sokan nem is tudták, hogy van Amerika kapitány. Mert csak képregényekben volt illetve volt 2 film is már róla, de azok még a film+-ra sem férnének fel.
Ezzel lehet most megnyerni a nézőket. Ezek is elfognak majd fogyni.

Remake-ek és Rebootokból is van minőségi, de abban tényleg nagy a bukás faktor. És sokszor nagyon nagy hülyeség.

A filmek világa nagyon tág és nem lehet mindenkinek megfelelni mert mindenkinek más ízlése van. Sokaknak a mostani felhozatal nagyon bejön. (szerintem is jó filmeket adtak ki az utóbbi 1 évben és ebben az évben még sok jó film jön majd)

Mindig lesznek ötletek, de nem mindegyik ér el sikereket. Ami meg sikert fog elérni arról úgy is értesülünk :)
Válasz küldése