Bob_Marley írta:
Én viszont teljesen egyet értek sjd írásával.
S azért idéztelek téged kanty mert te írtad le a kiinduló gondokat, amik ahhoz vezetnek, hogy ennyi szutykot kapunk arcunkba.De ez minden szférában megfigyelhető tömegtermelés van, csináljuk legyen sok pénz belőle, s ennyi.A kevesebb néha több elv kihalt, csak jönnek le a szalagról ugyanazokkal a sztorikkal a filmek sorban, értéket képvisel???Senkit nem érdekel.
Alap társadalmi "trend" a könnyebb legyen kisebb legyen egyszerű legyen.Pl nálam egy film minimum 2 órás, de ahhoz hogy igazán kitudjon fejezni hangulatvilágot kell 3 óra, ezt manapság nem lehet kivitelezni, mert nincs erre akkora igény.A másik a látvány és az egyszerű sztori, mert az emberek "nem szeretnek" gondolkozni.Beülsz egy képregényre, teljesen mindegy hogy milyen a sztori ott vagy mert...Hűűűű kijött a vászonról......Ráadásul sok a film és szó szerint tömeggyártás van.
Persze amit írtál az is igaz, hogy a filmeket érintő letöltés ellen, a 3d-ben menj el megnézni xy-t mert olyat kapsz besírsz elv működik.De itt is a kulcsszó pénz, meg kell legyen a bevétel mindegy hogy milyen az alkotás.Szerencsére az európai filmkultúra még megtartotta a gyökereket, s valóban FILMMŰVÉSZET van FILMSZÍNHÁZAKBAN.
Szerintem pedig szelektálás kérdése az egész, biztos vagyok benne, h a nagy többség(direkt nem mindenkit írok) megtalálja azt, amire szüksége van. Attól, h egy film nincs agyonreklámozva lehet, h az adott év legnagyobb durranása, csak meg kell találni, meg kell találd, h Neked mire van szűkséged.
Látvány: ésszerű, h rámennek a látványra. Azért teszik, mert fejlődik a technika, olyan dolgokat is képesek megvalósítani, amiről pár évvel ezelőtt álmodni sem mertek. A maga nemében ez is egy újdonság.
Megint csak ismételni tudom magamat, erre van igény. Közhely, de tényleg felgyorsult a világ. Az anyuka két etetés közben beül egy filmre, normális, h olyant akar, ami kikapcsolja, ami szórakoztatja. Asszem egyik filmklubos filmnél is felmerült, h a régi filmek untatják az embereket. Igen, azért mert most minden pörög, megy a hajtás, mostani szemmel egy régebbi, lassabb cselekményű film egyszerűen unalmas.
A másik dolog, ami szerintem fontos az a filmnézési szokások. A többség nem néz gyakran filmet, ebből következik, h őket könnyebben le lehet nyűgözni egy kevésbé minőségi filmmel is. Aki látott 500-1000-xxxx filmet annak újat mutatni nehezebb, mint annak, aki havonta megnéz egyet.(ezek vannak inkább többségben).
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.