Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.21. 20:19:50

lui1698 írta:Egy idióta vén paraszt játszik a magnójával több, mint két órán át.
nah ez a kritika :lol: nem az amikor kinyitod az idegen szavak szótárát és kézzel-lábbal magyarázod az igazadat :lol:

Fernando!

get the gringot ajánlom, nekem nagyon tetszett! (csak a szimbolikus tartalmakkal vigyázz, nem egyszerű történet :lol: )
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.21. 20:15:17

Azért ne hasonlítsunk össze egy irodalmi művet egy filmmel. Az irodalomnak az az előnye, hogy addig tudja körbeírni a dolgokat, amíg tökéletes lesz. Erre a filmnek gyakorlatilag nincs esélye, csak ha nincs végig narrátor jelen.

Amúgy én is elszoktam siklani az ilyen (VEB) által említett dolgokon, és csak a filmre figyelek általában.
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.21. 20:09:32

Bob_Marley írta:és egy véleményt én is kikerestem, ami valóban nagyon igaz:

az efféle filmek megfejtése szellemi erőfeszítést, aktív figyelmet vár el a nézőtől, eleve úgy van kitalálva, hogy az alkotó belekalkulálja a néző várható képzettársításait. mintegy játszik velünk, ha hagyjuk. manapság már kényelmesek vagyunk, kinyitjuk a szánk, és várjuk, hogy berepüljön a sült galamb/bekapcsoljuk a tévét, beülünk a moziba, és várjuk, hogy le legyünk nyűgözve. ez a szellemi tespedésre ingerlő metódus a legnagyobb hibája a kommersz filmgyártásnak.
ezektől tudok még a falra mászni.... ők azok, akik képesek arra, h a solo-t elemezve pasolinit a filmgyártás csúcsára helyezzék, és aki nem érti a ka.kiszex mögöttes tartalmát, az maradjon a bambinál.

attól meg, hogy a sült galamb a szánkba repül, még lehet finom.

erről az egészről ez jut eszembe:

Kép

ergó, paraszt vagyok ha csak szimplán élvezni akarok egy filmet, és nem minden másodpercében azon tűnödni, h mi mit jelent... imádom mikor vki minden apró dologba belemagyarázza az egész világot...:D

írtad a gitáros cuccot, h megszerezte, aztán amint elérte vágyát, már nem is érdekelte tovább...
nah ez az a jelent, amiről a sok "kritikus" ódákat tudna zengeni, hogy micsoda zsenialitás a rendezőtől, hogy ilyen burkolt jellemrajz-puzzle darabokat szór szét a filmben. én erre azt mondom h ez is egy olyan jelent volt, amit természetesen felfogtam, viszont számomra az égadta világon semmit nem adott pluszban a történethez...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.21. 20:07:00

Kiragadom a lényeget.:lol:
sjd írta: Kanty-tyal ( :mrgreen: )
Érdekash(asszem miihii poénja ez, bocs miihii, de egy klasszikust sose szégyen idézni :P), h ez megmaradt Neked. :lol:

Nálam egyszerű a történet: kell lennie valaminek, ami megfog, ami miatt öt percenként nem az órát nézem. DE ez változó. Sátántagón is figyeltem, mint az állat és nem untam el, de egy Statham film is letud kötni, tehát abszolút változó.
Akkor jó egy film, ha úgy érzed, h na ebbe semmi felesleg sincs. Amikor kezdesz agyalni, h ez a jelenet, ez a szám miért van, akkor kezdenek gondok lenni.
Van azért pár dolog amitől falra tudok mászni:
-ha azzal jönnek, h imdb-n százezres az értékelése és ezért jó film kell, h legyen. Ilyen nincs lehet valaminek 9-es értékelése is, attól még nem alap, h egy gigamozi, persze nagyobb az esély, h 8 felett találkozol egy minőségi filmmel, mint 5-ös értékelés alatt.
-érzékeny vagyok a romantikára. Szeretem a romantikus filmeket, de a nyálcsorgatástól kivagyok :arrow: legtöbb film, ami másnak romantikus az nekem eléggé csöpögős.
-horrort nem igazán szeretem, valahogy unom. Volt itt filmklubbon is asszem pont a Mártírok, amit egy hatalmas hülyeségnek tartottam. De nem vagyok filmrasszista, megnézek mindent, de helyenként vannak előítéleteim. :lol:

Nem olvasok abszolút filmkritikát. Valahogy unom és maga a szó is olyan fura. Kritika. Írtam pár hasonlót, de inkább úgy fogalmaznék, h leírom egy filmmel kapcsolatban a véleményemet, ott még nem tartok, h kritikákat írjak. :lol:

A filmes sznobságtól is feláll a szőr a hátamon. Nagyon sok emberben van meg az, h ha láttott x filmet és egy másik kevesebbet, akkor azt gondolja, h az ő véleménye az adott filmel kapcsolatban mérvadóbb. Hülyeség. Lehet, de nem biztos. (Itt most egyetlen itteni fórumozóra sem célzok :lol: ).

Na egy kérdés:

James Bond filmekben ki van otthon. Értem ezalatt, h van valaki olyan, aki az összest látta vagy majdnem az összest. Ha igen, akkor lenne pár kérdésem. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2012.05.21. 20:02:08

Nálam Scarface > Keresztapa trilógia, utóbbit csak 1x néztem végig, 1. rész az klasszikus, viszont a Sebhelyesarcú nálam all time fav, egyszerűen megunhatatlan, láttam vagy 5x.

Legnagyobb jelenet:
http://www.youtube.com/watch?v=Yky4QtRX_DI
http://www.youtube.com/watch?v=2B0RbhmyO7A

Zene máig nagy kedvenc:
http://www.youtube.com/watch?v=Z8g__x6ExM8
Sanama írta:intouchables / életrevalók

magával ragadó, 10/10
Nálam is!

Meg amit mostanában megnéztem, az a 21 Jump Street, nekem az is bejött, jókat röhögtem a filmen.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Fernando
Llegenda del Barça

2012.05.21. 19:51:44

Könyörtelenek:
Nagyon tetszett a film maga. A sztori nagyon jó, a cselekmény izgalmas, a hangulata is rendben volt. Viszont voltak problémáim is a filmmel: Korban néha zavaros volt egy picit, ha jól vettem ki olyan hatvanas években játszódott a dolog, de zavaros volt azért. Az elején bőrdzseki, farmernadrág, az utván 1-1 újabb autó is feltűnt a hetvenes, nyolcvanas évekből. Ez inkább a 80-as évekre jellemző. A kolesz és a lakás inkább 60-as évek, meg maga a környék, az autók, az emberek. Nah mindegy ez picit zavaros volt. Negatívum volt még a vége. Minden szálat rövidre zártak körülbelül 5 perc leforgása alatt, sőt volt egy kis űr, a záró verekedés és az érettségi osztó (?) között is nekem. De mint mondtam maga a sztori és a cselekményvezetés nagyon jó volt.
10/7.5

The Means War (Kémes hármas):
A fő mozgatórugó Tom Hardy és Chris Pine volt, Whiterspoont valahogy rühellem. Utóbbiról most sem változott meg a véleményem. Műanyag film kategóriában nem volt rossz. Voltak benne vicces jelenetek, párbeszédek, de nekem műanyag volt, bár erre föl voltam készülve. Továbbra sem az én stílusom a romantikus vígjáték hollywoodi módra. 10/5.5.

Most hátravan a hétre két film:
Get The Gringo (Börtönregény)
Goon
Előbbitől sokat várok, a sztori jónak tűnik, aztán majd meglátjuk, csípem Gibsont. Utóbbinál pedig egyértelműen Sean William Scott a motiváló rugó.

Van még egy fillm amit már egy éve várok, nemsokára jön: :D
http://www.imdb.com/title/tt1034314/
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
messideco
Presidente del Barça

2012.05.21. 19:31:54

Légkör. Jó volt lui, h felvetetted a témát, nekem is az talán a legfontosabb. Egy H-cock film teljesen magával ragad a feszültségével, a zsenialitást súroló zenékkel szintén. Woody Allen meg azzal a szerethető, egyszerű és őszinte történeteivel varázsol el teljesen.

Faust:
nem vagyok én Remy :lol:

Amúgy valaki már ajánljon egy-két road moviet :D

szerk: Faust, ki az a csóka? Én olyan 8-as lehetek a skáládon :oops: :lol:

szerk2: Filmklub
A Nevem : Sam 7,45, a Magánbeszélgetés 5,40, a Könyörtelenek 8,07, a Gyilkos igéretek 6,64-en áll.
Kép
Faust
Madridista

2012.05.21. 19:31:02

éppen ezért ugy érzem h vhol félúton vagyok. a legjobb helyen. néha csipegetek ebből, néha csipegetek abból.
Ez szerintem teljesen rendben van, kb én is így vagyok vele.

Mondjuk van egy skála, 1-10-ig. 1 az, aki csak mainstreamet néz, csak csilivilit, mindenféle komolyabb filmtől elzárkózik, és 10 az a sznob, aki szerint minden mainstream film eredendően sz*r, és csak komolyabb filmeket néz, ill. relatíve ismeretleneket (nálunk a filmklubban van egy majdnem ilyen csóka), én olyan 6-7 közé lőném be magamat.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.05.21. 19:27:25

Én minden filmnél talán a legfontosabbnak tartom magam szempontjából, hogy a légkör fogjon meg és ne is nagyon engedjen el a végéig.
Na, most pölö ezért volt nagyon rossz számomra a Magánbeszélgetés, mert én ott semmiféle hangulatot nem éreztem át. Egy idióta vén paraszt játszik a magnójával több, mint két órán át.
Meg igazából a fák susogása és a szél csodás hangja se hangulatkeltő.

És ezért zseniális a Faun, olyan zene megy, hogy az ember hátán feláll a szőr.
Vagy épp a Gyűrűk Ura és Star Wars.
Persze nem csak ezekért jók ezek a filmek, de azért a hangzás nagyon sokat hozzátesz. Rühellem, ha egy filmben kuss van.
(mondjuk Trier-t a Dogville után én azért mondom zseniálisnak, mert ott se dübörög éppenséggel a Run DMC, de nem is érzi a hiányát az ember.)
Volt róla szó, hogy a Melankólia gyengére sikerült tőle, nos nekem egyelőre az a kedvencem. Annyira megfogott az a nyomott hangulata a filmnek, hogy hihetetlen.

Aztán a Sebhelyesarcúban is végig szólnak azok a nagyon frankó zenék (pölö: http://www.youtube.com/watch?v=BhsTmiK7Q2M ) Meg olyan dumák vannak, és engem ez is mindig leköt bármilyen hosszú is legyen.

Nem árt, ha van egyfajta látványvilága a filmnek. (van ugye kivétel, mikor elég egy kis szoba is, mint színhely, hogy bokáig szarosan kelj fel a székből a film végén)
Tim Burton vagy a már említett Nolan szerintem ebben nagyon jók. (előbbi inkább)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.21. 19:25:05

Faust írta:Az átlagnéző a csilivili hájtekk cuccokhoz van szokva, többségében zéró történettel, mondanivalóval, cselekménnyel, sorolhatnám. Nekik az ÖSSZES régi film unalmas, gyenge, stb.
engem pl. ezek a hitech csilivili filmek sem vonzanak (attól függetlenül h CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a látvány miatt igenis képes vagyok megnézni az éppen divatos filmeket, legyen szó transfromersről vagy hasonlókról).

éppen ezért ugy érzem h vhol félúton vagyok. a legjobb helyen. néha csipegetek ebből, néha csipegetek abból. :D

de ha mondjuk választanom kellene egy 1952-es "csúcsrendező" "csúcsfilmje", vagy a karib tenger kalózai 17. része között, biztos h az utóbbit választanám.

ilyenkor szoktam megkapni, h rambón nevelkedett, popcorn mozis vagyok... ilyenkor szoktam áthívni az illetőt, hogyha van egy kis ideje, jöjjön át és járjuk el a sátántangót... :lol:
Kép
Faust
Madridista

2012.05.21. 19:24:19

BTW már készülök valamit írni a Smoking Barrels-re csak nem láttam mostanság olyan filmet, ami megmozgatott volna. :o

messideco: az életcélod szerintem bő másfél év alatt teljesíthető. De legyen kettő Scorsese és Allen miatt.
:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2012.05.21. 19:26:55-kor.
Kép
LM10
Director del Fútbol

2012.05.21. 19:20:29

soadroli írta:
LM10 írta:Srácok ajánljatok már vmi jó filmet :D Legutóbb az utódokat láttam, nekem az nagyon tetszett. Valami vígjáték, akció, scifi, vagy lájtosabb dráma jöhet :D
Lepattintva, Őrült,dilis szerelem, Act of Valor, A dolog,...dráma? Nézegesd a filmklubb filmeket, ott mindig az van :P
Köszönöm srácok, a leppatintva lesz. Imádom Jason Segelt :D :D :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.05.21. 19:16:45

Horror résszel egyet értek, hogy változott az ember ingerküszöbe, én tavaly csináltam egy Rémálom az Elm utcában összes hétvégét, s gyerekkoromban szó szerint úgy néztem nővéremmel, hogy ha meghallottam Freddy nevetését meg karmolását a korláton, bepisiltem :D 5-6 évesen aztán persze idősebben 20on túl megnéztem, s semmi reakció, pedig még tinédzserként is azért összetudtam rezzeni.

De én spec szeretem ezeket a régi klasszikusokat, Halloween, Péntek 13, Rémálom..., Texasi

v.e.b értem amit mondasz, részemről el is fogadom, azért remélem másnak tetszeni fog, én szeretem pont az ilyenek miatt, hogy nincs zene, figyelsz nem tudod mi történik ami meg történt, lehet nem is történt.Iszonyat érdekes dolgok váltakoznak folyamatosan.
Vagy ott a koncertes paradoxon, amit nem érsz el nincs, ha megkapod már nem érdekel.
Lassúságot írtad, megváltozott a filmek felépítése ebben a filmben gondolkodni kell s a világot elképzelni a maiakban erre keveset fektetnek, pedig érdemes lenne, de ez szubjektív.

és egy véleményt én is kikerestem, ami valóban nagyon igaz:

az efféle filmek megfejtése szellemi erőfeszítést, aktív figyelmet vár el a nézőtől, eleve úgy van kitalálva, hogy az alkotó belekalkulálja a néző várható képzettársításait. mintegy játszik velünk, ha hagyjuk. manapság már kényelmesek vagyunk, kinyitjuk a szánk, és várjuk, hogy berepüljön a sült galamb/bekapcsoljuk a tévét, beülünk a moziba, és várjuk, hogy le legyünk nyűgözve. ez a szellemi tespedésre ingerlő metódus a legnagyobb hibája a kommersz filmgyártásnak.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.21. 19:16:05

csababarca: és bezzeg nem csatlakoznál a filmklubhoz :evil: :oops:

Életcélom: az aláírásomban szereplő rendezők összes filmjét megnézzem. Remélem sikerül 8)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.21. 19:14:50

[quote="visca el barca"][/quote]

Ezt egy-az-egyben adom (a példákhoz nem tudok nagyon hozzászólni).

Kanty-tyal ( :mrgreen: ) sem értek teljesen egyet, mert bár igaza van, számomra nem csak ezért szokatlanok a régi filmek. Nekem egyszerűen a vesszőparipám, hogy egy filmnek legyen koncepciója, és egyszerűen nem tudom elviselni, ha van egyetlen olyan jelenet is, amit simán el lehetne venni a játékidőből, anélkül, hogy a film kárt szenvedne. És ez számomra egyáltalán nem korfüggő, minden évtizedből tudnék bőven ilyen filmeket mondani, de ugyanakkor nem lehanyagolható, hogy nagyrészt az 50-es, 60-as, 70-es években készültek ilyen filmek.

Illetve mint ITT is írtam, nagyjából a 90-es évek vége felé lett túlhaladott az az iskola, hogy a történet rendre alá van rendelve a karakterdrámának, és emiatt az túl van bonyolítva és tele van felesleges dolgokkal, valamint alapvetően tulajdonképpen lényegtelen is. Van, akinek ez bejön, de én például (mint kiderült, sokakkal együtt) ezért nem tartom a Keresztapát a hűdeviláglegjobbfilmjének, mert az érdemei mellett engem nem tudott maradéktalanul szórakoztatni.

Én viszont sokkal jobban szeretem Nolan (Faust, egy sz*rházi vagy :twisted: ), Aronofsky, Fincher, Scorsese stb. munkásságát, még ha sokszor nem is legfeszültebb és pörgősebb munkákról van szó.
Egyébként volt pár régi film, ami tetszett (12 dühös ember, A dicsőség ösvényei, A keresztapa), de egyikre sem tudtam azt mondani, hogy abszolút kedvenc

Fausthoz: ez a tendenciás dolog elég nagy sarkítás, és sztem nem is igaz.
Épp nemrég volt ebben a topikban vita arról, hogy egy látványfilmnél elég-e a látvány, és bár félelmetesen sokan álltak ki emellett, azért a tendencia nem ezt mutatja. Manapság is sikerül sikerre vinni jó néhány filmet a kritikusoknak, és pl. a közönség buktatott meg olyan alkotásokat, mint a John Carter (meg sztem most a Csatahajót is meg fogják buktatni). Szerintem inkább arról van szó, hogy mivel eleve nem csinálnak meg egy CGI-filmet igényesen, ezért az emberek egyszerűen beülnek ezekre is. De ezek közül sztem 1 % nem mondja azt, hogy neki mind1, hogy a Transformerst vagy a Batmant nézi.
Persze aztán vannak a tényleg sznobok, akik szerint az Avengers egy fos, mert nem az élet értelméről filozofálnak benne hosszú snittekkel egy-egy csobogó hegyi patakon időzve, de sztem ha a látvány-karakterek-történet-mondanivaló kategóriákban mindenhol helyén kezelünk egy filmet, akkor nem lehet ízlés kérdése.

(Én pont utálom egyébként a belezős horrorokat, egyszerűen rosszul vagyok tőlük, az ilyen PA, Fekete ruhás nő jellegűek jönnek be inkább.)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.21. 19:02:42

Mondjuk én szeretek pár régi filmet is. de főleg a nagy klasszikusokat. Olyat,hogy Ben Hur,vagy Elfújta a szél bármennyiszer megnézek. Vagy pl nagy kedvencem A nagy szökés, Pillangó,A jó a rossz és a csúf...de sorolhatnám,van még pár kedvencem a régi időkből is. De a "modern" filmeket is szeretem,Nolan filmjeit én különösen (bocs Faust :D ). De nekem olan szerteágazó az ízlésem,hogy megnézek egy bugyuta vígjátékot,és élvezem,vagy egy elgondolkodtató filmet is tudok maradéktalanul élvezni.

Viszont a horrorokat pl sosem szerettem,se régit,se újat. nekem semmi ilyesztő nincs benne. Láttam pedig elég sokat,de sose féltem,nem volt bennem rossz érzés a nézése közben. immunis vagyok az ilyenekre úgy tűnik :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.21. 19:02:05

Gyilkos ígéretek
Már régebben láttam, akkor se tetszett nagyon. Viszont a 2 főszereplő odatette magát. A film sztem elég vontatott, és néhol baromi unalmas.
Pedig imádom a 2 színészt, de ez csak egy 6,5/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.21. 18:59:33

Faust:
A sekély sírhantról nagyjából egyetértünk, most nézegetem.

Horrorfilmek: a Rosemary gyermeke lett volna a madridistán vagy itt az ajánlásom. Nem mertem megkockáztatni, mert nagyon nem tetszett volna a népnek (igaz ezek közül sem tetszett egyik sem :lol: )

Hitchcock sem tud sokaknak újat mutatni, de számomra mindig zseniálisak a filmjei az öregnek.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.05.21. 18:53:28

Faust írta:
Sekély sírhant
(Shallow grave, 1994)

[...]

6,5/10
Én nagyon szeretem ezt a filmet. A főszereplők nagyon jók, a hangulat és a sztori is rendben van és engem veled ellentétben végig lekötött, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, mert nagyon érdekelt, hogy hogy másznak ki a kulából, amibe kerültek...
És a vége is el lett találva!

7,5-8/10
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.05.21. 18:50:53

A legjobb példa a horrorfilmek esete, a 70-es években az emberek összeszarták magukat pl. az Alientől, a 80-as években a Thingtől, a Légytől, sorolhatnám.

Manapság meg már nem gyártanak horrort, csak darálós, belezős gusztustalan, értelmetlen baromságokat, amikben újszülötteket dugnak meg, meg egymás beleivel fojtják meg az embereket. A mai nézők átlagának tűréshatára, ingerküszöbe annyira megnőtt, hogy egy régebbi horrort fapofával végignéznek, a trancsír kell nekik, hogy mocorogni kezdjenek a székben. Én is ilyen vagyok, megjegyzem, azzal a különbséggel, hogy én undorodom az ilyen filmektől.

Persze vannak kivételesen hatásos darabok, pl. az Ördögűző atmoszférája még 30 év múlva is fojtogató lesz.

Ez a tendencia levetíthető az egész filmművészetre. Az átlagnéző a csilivili hájtekk cuccokhoz van szokva, többségében zéró történettel, mondanivalóval, cselekménnyel, sorolhatnám. Nekik az ÖSSZES régi film unalmas, gyenge, stb. Rengeteg ilyet ismerek sajna, engem meg rengeteg ember sznoboz (a madridistán is), hogy jobban szeretem a régi filmeket, mint a maiakat. Egyszer volt egy elég nagy vita, aminek az volt a kiinduló pontja, hogy mekkora sz*rházi vagyok (na nem így volt megfogalmazva, de a lényeg ez volt), hogy van pofám nem szeretni Nolan filmjeit. Az ilyennel mit kezdjen az ember...

...és akkor még nem is voltam moderátor hogy elintézzem. :mrgreen: :lol:

Én tisztelem azokat, akik a saját korosztályomban szeretik a régi filmeket, képesek átlátni a technikai fejlődésen, képesek meglátni, hogy mi honnan jött. Az átlagnéző azonban mindig az aktuális mainstream felé libben, és ez így van rendjén.

Remélem érthető volt, amit leírtam. Nekem annyira nem, így visszaolvasva. :D
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.05.21. 18:43:55

LM10 írta:Srácok ajánljatok már vmi jó filmet :D Legutóbb az utódokat láttam, nekem az nagyon tetszett. Valami vígjáték, akció, scifi, vagy lájtosabb dráma jöhet :D
Lepattintva, Őrült,dilis szerelem, Act of Valor, A dolog,...dráma? Nézegesd a filmklubb filmeket, ott mindig az van :P
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.05.21. 18:43:11

Kapj el, ha tudsz :wink: Minden szempontnak megfelel, csak nem sci-fi
Kép
LM10
Director del Fútbol

2012.05.21. 18:37:24

Srácok ajánljatok már vmi jó filmet :D Legutóbb az utódokat láttam, nekem az nagyon tetszett. Valami vígjáték, akció, scifi, vagy lájtosabb dráma jöhet :D
K900
Jugador d'estrella

2012.05.21. 18:29:39

http://www.port.hu/the_expendables_2_-_ ... _id=122999

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2

Ez kemény lesz. 8) 8)
Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.05.21. 18:26:11

Bob_Marley írta:..
ezt igy nehéz elmagyarázni. nekem ezek a régi típusú filmek többsége egyszerűen unalmas, nincs benne cselekmény.

maradva a nagyításnál teljes mértékben értem (remelem :D) hogy mit akart feszegetni, de abszolút nem tudta lekötni a figyelmemet. millió unalmas jelenet, az első 45 percben nem történik semmi csak fotozgat, meg lébecol a nagyvilágban, kocsikázik, antikváriumozik. egyszerűen nincs igazi tartalom ami megtöltené a filmet.
vhogy igy vagyok a többi régi típusú filmmel is. megnézem ha muszáj, de egy mellől sem tudok ugy felkelni, hogy "azta. mekkora movie volt". multkor néztem hitchcock hátsó ablakját. aszonygya' hogy: thriller, krimi, dráma. hát én egyiket sem éreztem. egy ügyes kis 50-es (60-as?) évekbeli film, de semmi olyan pluszt nem volt képes adni, amit egy mai, igazán jó thriller/krimi/dráma ad. itt most nem a fantasztikusabbnál fantasztikusabb zenékre, vagy cgi-re gondolok, hanem kompletten ugy az egészre. de hogy ellenpéldát hozzak, a 12 dühös ember pl, nagyon tetszett, a van aki forrón szereti meg nagyjából a mai napig az egyetlen vígjáték amit imádok.

ezek a régi rendezők (coppola, bergman, stb) régi filmjei egyáltalán nem kötnek le, az egész 50-es, 60-as évektől gutaütést kapok.

és mondom mindezt úgy, h nem vagyok egy 3d mozifüggő és alapjáraton szeretem a komótosan zakatoló, átlagembernek unalmasnak tűnő filmeket. pl nem régiben találtam rá bill murray elveszett jelentés c. filmjére és mai napig kiráz a hideg ha rágondolok, pedig aztán abban a filmben tényleg semmi nem történik :D

edit: jól írta kanty a dolgokat, ezt nem tudtam én megfogalmazni :D a mai felgyorsult világban ezek a filmek más teljesen cselekménymentesnek hatnak...
olvasgattam a porton a nagyításnál a hozzászólásokat, és vki beírta, hogy milyen fantasztikus a zene hiánya, meg ahogy a parkban süvít a szél...én ezekkel nem tudok mit kezdeni, nekem ez marha kevés ahhoz h egy film jó legyen...

edit2: elképzelni nem tudok mondjuk egy fiók, vagy egy gépész c filmet ilyen 50-es évek stílusban... változott a forgatókönyvírás, változtak a rendezők is...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.05.21. 18:37:58-kor.
Kép
Válasz küldése