Faust írta:A majmok bolygója: lázadás (2011)
Nem is tudom, miért jutott eszembe, hogy megnézzem, hiszen az előzőeknek sem vagyok túl nagy rajongója. A '68-as darab egy jó, de számomra nem túl egetrengető darab (bár az utolsó képkockák igen hatásosak), a folytatásokról nem tudok nyilatkozni, de mivel igen sok van belőle (5 vagy 6), gondolom nem maradtam le sokról, Burton remakeje pedig finoman szólva is egy rakás [auto_cenzúra].
Kezdjük ott, hogy nekem Burton a kedvenc rendezőm, de az ő verziója tényleg vállalhatatlan. A Schaffner-féle, legelső filmet viszont nagyon szeretem. A folytatásoktól (négy van egyébként) ugyanúgy az általad említett okból ódzkodtam, évekig nem voltam hajlandó őket megnézni, mondván, úgyis szarok...
De összességében nagyon nem! A második elég gyenge, de a harmadik már megint egész jó, a negyedik majdhogynem van olyan jó mint az első, az ötödik pedig valahol a harmadik és a negyedik közt van színvonalban.
Ugyanakkor kockázatos a dolog, csak akkor ajánlanám, ha nagyon bírtad volna az első részt. Nagyon sokat játszanak az idősíkokkal, egy-két helyen nagyon nehéz követni, hogy most mi miért, de a legtöbb dolognak lesz értelme a végére...
Tehát ez a sorozat szerintem nem a pénzhajhászás miatt áll öt részből, hanem itt tényleg volt egy sztorijuk, amit el akartak mesélni. Volt is a témában nem egész egy éve (amikor friss volt az élmény) egy hozzászólásom, megpróbálom visszakeresni.
Ez a Lázadás pedig egy újra gondolása a régi filmek negyedik részének és bár nem rossz film, nekem nem ütött akkorát, mint a A majmok bolygója IV. - A hódítás