Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.28. 21:46:27

Semmi gond, így legalább csak 1 maradt a listán.

Ternyákról meg én se hallottam eddig ezt. Nagyon durva.[/i]
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.28. 21:44:29

lui1698 írta: Ternyák Zoltán a színész neve, és szerintem "csak" egy nagyon jó alakításról beszélünk.

Amúgy ezt akartam ajánlani filmkubba is, de keresztbe tettél. :lol:
Uuuuh ne haragudj, múltkor írtál róla emlékeztem rá, visszalapoztam letöltöttem, félig megnéztem.Igazából szentségtörés is, hogy a felénél abbahagytam, de egyenlőre nem tudtam megnézni a másik felét, meg amit írtam érdekel, hogy ha ott kimaradt érsz akkor mi volt!

Amúgy iszonyat ledöbbentem, megnéztem Google-ben Ternyák Zoltán a film után pár évvel meghalt, alkoholizmus, agyvérzés kóma!
Komolyan lesokkolt, főleg a film egy részét látva
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.28. 21:37:12

soadroli írta: Mi is heten voltunk, és mindenkinek nagyon bejött. Lehet jobban tetszett volna, ha látod a többi előzmény-filmet is. Ha ki jön dvd-n, tuti megnézem még párszor, pedig mostanában nem szokásom 1 filmet többször megnézni :D

Én csütörtök este láttam, szerdán este megint megyek! erre a filmre nem sajnálom a pénzt,brutálisan jó! 8)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.28. 21:16:43

Bob_Marley írta:Amúgy a második kérdésnek nem jártam utána, mert megmondom őszintén nem tudom ki játssza Andrást, de valami hihetetlen mit nyom le a csávó!Olyan életszerű, s megdöbbentő, hogy a hideg kirázott mikor néztem!
Ternyák Zoltán a színész neve, és szerintem "csak" egy nagyon jó alakításról beszélünk.

Amúgy ezt akartam ajánlani filmkubba is, de keresztbe tettél. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.28. 20:33:03

barca99 írta:
Mivel ennyire várod, biztosan nem csalódsz. Heten néztük meg, mindenki rá volt pörögve, rajtam kívül - az eredmény is hasonló, hat ember odáig volt érte, nekem meg sok ez a több mint két óra egy helyben.

Előzményfilmek közül csak a Vasembert láttam, és itt is az ő karaktere tetszett egyedül.

Pedig semmi bajom a szuperhősökkel, vagy a kevés agymunkát igénylő akciófilmekkel, de nem valószínű, hogy én mégegyszer megnézem.
Mi is heten voltunk, és mindenkinek nagyon bejött. Lehet jobban tetszett volna, ha látod a többi előzmény-filmet is. Ha ki jön dvd-n, tuti megnézem még párszor, pedig mostanában nem szokásom 1 filmet többször megnézni :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.28. 20:14:28

lui1698 írta:
Holnap megmondom, most nem arról a gépről nyomom és már nem emlékszek rá, hogy volt-e ilyen.
Rendben köszönöm előre, csak így alapból gondoltam neki kezdek este, sok mindent láttam már, gondoltam nagyon nem fog "szétcsapni", hát de :D Mint írtam is itt eddig legalábbis nem tapasztaltam finomkodást!És vége lett a cd1nek nem tudtam hova tenni a cd2-t és félbehagytam!

Amúgy a második kérdésnek nem jártam utána, mert megmondom őszintén nem tudom ki játssza Andrást, de valami hihetetlen mit nyom le a csávó!Olyan életszerű, s megdöbbentő, hogy a hideg kirázott mikor néztem!
Kép
Kép
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2012.04.28. 20:04:30

soadroli írta:Holnap megyek a Bosszúállókra 8) Ááá, már alig várom, mindenhol csak azt olvasom, hogy az év filmje. Nem bírom ki ](*,)
Valaki látta már?
Mivel ennyire várod, biztosan nem csalódsz. Heten néztük meg, mindenki rá volt pörögve, rajtam kívül - az eredmény is hasonló, hat ember odáig volt érte, nekem meg sok ez a több mint két óra egy helyben.

Előzményfilmek közül csak a Vasembert láttam, és itt is az ő karaktere tetszett egyedül.

Pedig semmi bajom a szuperhősökkel, vagy a kevés agymunkát igénylő akciófilmekkel, de nem valószínű, hogy én mégegyszer megnézem.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.28. 13:34:25

Bob_Marley írta:luitól kérdezem vagy bárki mástól, aki látta a Felhő a Gangesz felett című filmet
Leöltöttem a filmet, cd1 utolsó jelenete Joli ül az ágyon András mellett aki fekszik s simogatja a András kezét s közben mesél az apjáról
"soha nem felejtem el az utolsó sorok utáni utáni csendet.."
Jönne a cd2 és Indiában vagyunk :D
Másnál is ez van?

Amúgy még egy kérdés, Andrásról nem tudom eldönteni ő színész vagy nem???
Iszonyat élethű és megrázó a film, nincs benne "finomkodás"
Holnap megmondom, most nem arról a gépről nyomom és már nem emlékszek rá, hogy volt-e ilyen.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.04.28. 13:01:36

luitól kérdezem vagy bárki mástól, aki látta a Felhő a Gangesz felett című filmet
Leöltöttem a filmet, cd1 utolsó jelenete Joli ül az ágyon András mellett aki fekszik s simogatja a András kezét s közben mesél az apjáról
"soha nem felejtem el az utolsó sorok utáni utáni csendet.."
Jönne a cd2 és Indiában vagyunk :D
Másnál is ez van?

Amúgy még egy kérdés, Andrásról nem tudom eldönteni ő színész vagy nem???
Iszonyat élethű és megrázó a film, nincs benne "finomkodás"
Kép
Kép
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.04.28. 12:48:08

Faust írta:
Egyszer majd a könyvet is szeretném elolvasni. Ahhoz volt szerencséd?
Mint oly sok filmmé adaptált könyvet, ezt is elkezdtem olvasni, de nem fejeztem be és már a könyv sincs meg (könyvtári volt).
De most, hogy mondod, lehet, hogy felkutatom (itt van kb. 10 könyvtár, ahonnan ingyen vehetek ki könyveket)! :)

Amúgy ha jól tudom, meg amennyire lejött; a könyvre csak az első film alapoz.

Arra az RTL-es menetre pedig én is emlékszem, de messze elkerültem.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.04.28. 12:32:55

De összességében nagyon nem! A második elég gyenge, de a harmadik már megint egész jó, a negyedik majdhogynem van olyan jó mint az első, az ötödik pedig valahol a harmadik és a negyedik közt van színvonalban.
Ugyanakkor kockázatos a dolog, csak akkor ajánlanám, ha nagyon bírtad volna az első részt. Nagyon sokat játszanak az idősíkokkal, egy-két helyen nagyon nehéz követni, hogy most mi miért, de a legtöbb dolognak lesz értelme a végére...

Tehát ez a sorozat szerintem nem a pénzhajhászás miatt áll öt részből, hanem itt tényleg volt egy sztorijuk, amit el akartak mesélni. Volt is a témában nem egész egy éve (amikor friss volt az élmény) egy hozzászólásom, megpróbálom visszakeresni.
Egyszer lehet, hogy sort kerítek rájuk. Emlékszem, egyszer nagyon régen az RTL klubbon ledarálták az összes részt, és néha-néha elkaptam egy-egy pillanatot, de ennyi velük a tapasztalatom. :D

Egyszer majd a könyvet is szeretném elolvasni. Ahhoz volt szerencséd?
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.04.28. 12:01:32

Filmklubba:

Nevem Sam

Felemás érzelmekkel álltam fel a film elől, de azt hiszem összességében elmondhatom, nagyon jó darabbal volt dolgom. Kissé untam, de a cselekmény is egész következetes. Penn játéka szerintem fantasztikus, ennek ellenére "Oscar bácsi nem gyütt' ".

Részemről : 7/10
kurdt
Megmentő :)

2012.04.28. 11:30:57

Faust írta:A majmok bolygója: lázadás (2011)

Nem is tudom, miért jutott eszembe, hogy megnézzem, hiszen az előzőeknek sem vagyok túl nagy rajongója. A '68-as darab egy jó, de számomra nem túl egetrengető darab (bár az utolsó képkockák igen hatásosak), a folytatásokról nem tudok nyilatkozni, de mivel igen sok van belőle (5 vagy 6), gondolom nem maradtam le sokról, Burton remakeje pedig finoman szólva is egy rakás [auto_cenzúra].
Kezdjük ott, hogy nekem Burton a kedvenc rendezőm, de az ő verziója tényleg vállalhatatlan. A Schaffner-féle, legelső filmet viszont nagyon szeretem. A folytatásoktól (négy van egyébként) ugyanúgy az általad említett okból ódzkodtam, évekig nem voltam hajlandó őket megnézni, mondván, úgyis szarok...

De összességében nagyon nem! A második elég gyenge, de a harmadik már megint egész jó, a negyedik majdhogynem van olyan jó mint az első, az ötödik pedig valahol a harmadik és a negyedik közt van színvonalban.
Ugyanakkor kockázatos a dolog, csak akkor ajánlanám, ha nagyon bírtad volna az első részt. Nagyon sokat játszanak az idősíkokkal, egy-két helyen nagyon nehéz követni, hogy most mi miért, de a legtöbb dolognak lesz értelme a végére... :wink:

Tehát ez a sorozat szerintem nem a pénzhajhászás miatt áll öt részből, hanem itt tényleg volt egy sztorijuk, amit el akartak mesélni. Volt is a témában nem egész egy éve (amikor friss volt az élmény) egy hozzászólásom, megpróbálom visszakeresni.

Ez a Lázadás pedig egy újra gondolása a régi filmek negyedik részének és bár nem rossz film, nekem nem ütött akkorát, mint a A majmok bolygója IV. - A hódítás :mrgreen:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.04.28. 04:33:35

A majmok bolygója: lázadás (2011)

Nem is tudom, miért jutott eszembe, hogy megnézzem, hiszen az előzőeknek sem vagyok túl nagy rajongója. A '68-as darab egy jó, de számomra nem túl egetrengető darab (bár az utolsó képkockák igen hatásosak), a folytatásokról nem tudok nyilatkozni, de mivel igen sok van belőle (5 vagy 6), gondolom nem maradtam le sokról, Burton remakeje pedig finoman szólva is egy rakás [auto_cenzúra].

Ez a film viszont jó. Nagyon jó. Előzményfilmről beszélünk, és bár a sztori elég lerágott, mégsem idegesítő módon az. A film hangulata nagyon jó, a rendezés ügyes. A felvetett morális kérdések mellett jelentős karakterfejlődéseknek lehetünk tanúi (leginkább Cézárnál), ami egy nyári blockbusternél annyira nem szokott jellemző lenni. Bár a jellege letagadhatatlan, azért mélyebb darab.

Sok helyen olvastam, hogy a CGI nem a legjobb, nem tudom, engem nagyon meggyőzött. A zene is nagyon jó, a színészek is, bár erőteljesen Cézár van előtérben, mindenki más mellékszereplő.

Tetszett na, kivéve egyvalami: a film végére valami ütősebbet, nagyobbat vártam, ez a szimpla "hazaértünk" dolog nem igazán tetszett, valamint kicsit több merészséget vártam volna (konkrétan azt, hogy nem csak az emberek ölik a majmokat, hanem fordítva, de egye fene :D ). Kíváncsi voltam, beleerőltetik-e valahogy a Szabadságszobrot, de szerencsére csak utalás van rá: a még kölyök Cézár egyszer egy Szabadságszobor-bábúval játszik.

Ügyes kis film, nekem nagyon tetszett, a játékidő hipphopp elrepült, a franchiseból eddig ezt az epizódot élveztem a legjobban. Jószívű leszek:

8,5/10

Ha már a majomkodásnál tartunk, valamelyik nap sort kerítek Peter "nemrendezekháromésfélóraalatt" Jackson King Kongjára is.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.27. 23:22:25

soadroli írta: Háát nem biztos hogy ütni fogja a Batman a Bosszúállókat :D
Nálam idáig ez az év filmje. Jöhet a 2. rész :D
Nálam is abszolút!
Biztos nagyon jó lesz a Batman is. Bár én nem versenyeztetem őket,mert mindkettő nagyon szeretem,imádom, és a Nolan-féle Batman filmek hangulata eleve sötét,minimális humorral,míg a Marveles képregényeket azért jóval könnyebb megemészteni.

De az biztos,hogy ez óriási lett,pedig nem kis elvárásokat támasztottam a film felé,de jócskán túlugrotta.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.27. 23:18:09

lui1698 írta:Elnök urat szépen megkérném, hogy püzze már el nekem az ajánlását, mert nem bírok tovább várni.
Én is megkérném erre ismételten
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.27. 23:14:23

csababarca írta: Nem cifrázom, ez bizony kőkeményen 9,5/10. (az előző mondatot figyelembe véve.)
És csak azért nem adok 10est,mert nyáron lesz egy záró Batman,amire tartalékolok.
Háát nem biztos hogy ütni fogja a Batman a Bosszúállókat :D
Nálam idáig ez az év filmje. Jöhet a 2. rész :D
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.27. 12:52:10

Elnök urat szépen megkérném, hogy püzze már el nekem az ajánlását, mert nem bírok tovább várni.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.27. 12:42:07

tegnap megnéztem a sherlock holmes 2. részét. és bár nagyon nyűgös voltam éjszaka, azt kell h mondjam, tetszett. az első fél óráért kár, mert az nagyon gyenge lett, de összességében méltó folytatás lett belőle!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.04.27. 11:56:47

'Lawless' Trailer HD
http://www.youtube.com/watch?v=s8VKQEbz ... ploademail

Nem rossz, mondom úgy, hogy a hideg futkos a hátamon a vadnyugati filmektől általában.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.04.27. 10:09:17

Avengers-Bosszúállók.

Nah ez igen,így kell szuperhősfilmet csinálni!
Minden a helyén,egyensúlyban a sztori az akcióval,semmi sincs túlzásba véve.
A sok szereplő megfelelő játékpercet kap,nincs elhanyagolva senki.
Mark Ruffalo meg a legjobb Hulk,akit találhattak a szerepre.
Mindenki nézze meg aki teheti,mert nem Bay-féle robbantsunk fel mindent cucc az egész,hanem komoly a film mondanivalója is.
Persze akkor lehet normálisan értékelni a filmet,ha a helyén kezeli a néző. És ez egy akció-képregényfilm,a legjobb fajtából.

Nem cifrázom, ez bizony kőkeményen 9,5/10. (az előző mondatot figyelembe véve.)
És csak azért nem adok 10est,mert nyáron lesz egy záró Batman,amire tartalékolok.
Faust
Madridista

2012.04.27. 01:30:00

I am Sam

Jó kis film, tetszett. Barátnőmmel néztük, Ő többször elsírta magát rajta, szóval a film jól működik - engem azé' ennyire nem könnyű meghatni. :D

Érdekes téma, érdekes, bár kissé szirupos néhol, de még tűrhetően. A megközelítés is szimpatikus (azaz a rendező egyik oldal mellett sem áll ki), viszont a kissé dokumentarista stílus szerintem nem illik egy ilyen kaliberű drámához.

Ahogyan a film nagy részében irritáló és idióta zene sem, a hátam borsódzott sokszor tőle.

A hossza kellemes, a tartalom megfelelően kitölti azt a 2 óra 10 percet, Michelle-t imádom, Sean Penn pedig zseniális.

Nálam ez egy erős 7,5-es, nálam ez már egy jó pontszám. Köszönöm az ajánlást, visca el barca! :)
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.04.26. 20:08:34

Holnap megyek a Bosszúállókra 8) Ááá, már alig várom, mindenhol csak azt olvasom, hogy az év filmje. Nem bírom ki ](*,)
Valaki látta már?
Kép
Faust
Madridista

2012.04.26. 18:35:41

No, barátnőmmel nekiállunk az ájemszemnek. :)

Nálunk a heti adag, amennyiben érdekel valakit:

- Korlátok nélkül (Without limits, 1998)
- Felső tízezer (The ruling class, 1972)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.04.26. 15:49:07

messideco írta: Amúgy megvan az ajánlásom. Pont.
Aki esetleg nagyon siet és türelmetlen, annak elküldhetem a címét még ma éjjel. :wink: Feltéve ha nem tesz említést senkinek sem róla
Én szívesen venném, mert jövő héten nem biztos, hogy lesz időm filmet nézni
Válasz küldése