Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Varatrix
Director del Fútbol

2012.02.28. 17:25:03

Rinku írta:Into the wild - Út a vadonba
Tegnap este néztem meg és még most is a hatása alatt vagyok... Leírhatatlan film, ezt látni kell, emberek! Mikor néztem, bennem is megfogalmazódott valami mélyen megbúvó érzés, hogy kicsit kimenekülnék a világból én is. A zenék, az elmélkedések, a háttérsztori, a cselekmény, mind egy remek filmet adnak, ha valami, akkor ez kiemelkedő produceri munka volt! Nagyon megfogott az egész, lenyűgözött, magával ragadott. Megkapja tőlem a max pontot, bármikor szíves örömest rászánnám újra ezt a két és fél órát!
10/10
Sikerült meghozni a filmhez a kedvem. Szóval listára került. Mára már beterveztem a Kapitány és Katonát. Viszont az Into the Wild főszereplője Emile Hirsch játszott még egy iszonyat jó filmben: Alpha Dog. Ajánlom mindenkinek, a semmitmondó címe ellenére.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
sjay
Entrenador del Barça

2012.02.28. 17:00:55

Rinku írta:Into the wild - Út a vadonba
Tegnap este néztem meg és még most is a hatása alatt vagyok... Leírhatatlan film, ezt látni kell, emberek! Mikor néztem, bennem is megfogalmazódott valami mélyen megbúvó érzés, hogy kicsit kimenekülnék a világból én is. A zenék, az elmélkedések, a háttérsztori, a cselekmény, mind egy remek filmet adnak, ha valami, akkor ez kiemelkedő produceri munka volt! Nagyon megfogott az egész, lenyűgözött, magával ragadott. Megkapja tőlem a max pontot, bármikor szíves örömest rászánnám újra ezt a két és fél órát!
10/10
Nagyrészt egyet értek, engem a főcímdal varázsolt el teljesen.
Ha esetleg keresné valaki: Eddie Vedder - Long nights
messideco
Presidente del Barça

2012.02.28. 16:58:15

Sean Pennek még remélhetőleg lesz egy-két jó rendezése. Ez az első nagyon magasra tette a mércét.
Kép
"And my heart will leave you never."
Rinku
Director del Fútbol

2012.02.28. 16:30:55

Into the wild - Út a vadonba
10/10
Football, bloody hell. /SAF/
messideco
Presidente del Barça

2012.02.28. 16:10:07

LM10 írta: Amúgy ajánljatok már valamilyen filmet srácok. Nagyon rég nem láttam már egy jó filmet. Leginkább ilyesmi témájúra vágyom, vagy kicsit logikaibb is jöhet, mint pl egy Nolan film.
Mindjárt ajánlok. Kettőt is :D

Maradj (Stay)
Ezt is a Perfect Insanity blogon találtam. Nagyon megfogott a film, minden benne van ami kell egy jó filmhez. És a vége, gondolkoztam rajta eleget. Mondjuk ismerek egy nagyon hasonló filmet ehhez: Mulholland Drive
Nézd meg, érdemes. És a sárga filmet is :D

A fiók (The jacket)
Ez is me gusta. Bár sok ilyen felépítésű film van, mégis bejönnek ezek valamiért. Sokaknak nem tetszhet, de nekem tetszett. Ennek ikerfilmje :lol: a Sorsügynökség

Az új órarendem értelmében hétfő és minden második pénteken szabad :) Tegnap négy filmet néztem meg például.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.27. 20:53:00

LM10 írta:Ismeri valaki innen ezt a filmet?

http://www.imdb.com/title/tt1067583/
Láttam. Maradandó nyomot nem hagyott bennem. Az elefánt, azért jófej volt. :D
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LM10
Director del Fútbol

2012.02.27. 20:50:18

Ismeri valaki innen ezt a filmet?

http://www.imdb.com/title/tt1067583/

Amúgy ajánljatok már valamilyen filmet srácok. Nagyon rég nem láttam már egy jó filmet. Leginkább ilyesmi témájúra vágyom, vagy kicsit logikaibb is jöhet, mint pl egy Nolan film.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.02.27. 19:57:54

Valaki szeretni az ILYEN filmeket? (a 2. előzetest nézzétek, csak írjatok szül.dátumot) Én nagyon várom már azt a filmet, ami egy kicsit is megijeszt :twisted: :D
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.02.27. 18:30:46

visca el barca írta:kurdt!

multkor igérted h potolod a fegyverneppert! megtörtént már? :P
Nem, de akkor lent írt sávban az is pótlásra kerül...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.27. 18:09:52

soadroli írta: Én is azt gondolom. Azért se fogom megnézni, utálom az ilyen ódivatú, ráadásul néma filmeket.
Milyen az ódivatú film? Régi film van, de ódivatú nem igen, szerintem.

Immortals

Képileg nagyon rendben volt. Mást igazán nem lehet kiemelni. Arra a 110 percre lekötött, de semmi több.
5/10
sjd
Llegenda del Barça

2012.02.27. 17:25:37

gergo9 írta:
lui1698 írta: Sok helyről hallottam, hogy ez bizony '11 legjobbja meg stb., stb., ehhez képest számomra csak egy átlagosnál éppen jobb sportfilm.
Szegényt rendesen le is húztam anno közvetlenül a megnézés után, most így belegondolva azért egy nézésre bőven jó. Akkor a pillanatnyi csalódottság volt valszeg bennem, mert jóval többet vártam volna. Na
+1
Abszolút középszrnak tartom továbbra én is sztori felejtős millió százszor látott klisével könnyen kiszámítható végkifejlettel.
A küzdősporthoz meg annyi köze van mint nekem az űrrepüléshez.
Kategóriájában az Ong-Bak is jóval reálisabb.
Azért klisé és klisé között is van különbség, láttam már olyan nagyon eredeti filmet, ami ettől független középszr lett, hogy a szavaiddal éljek.
A karakterek, történet kidolgozása remekül meg van csinálva, attól függetlenül, hogy sok újdonságot alapjában nem hozott
messideco
Presidente del Barça

2012.02.27. 17:06:47

Attól függ mit tekintünk ódivatúnak. A film noir filmek már nagyon bejönnek nekem.
De a némafilmek, azokhoz nincs türelmem egyszerűen.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.02.27. 17:01:32

bence-barca írta:Némafilmes tényleg ilyen jó film vagy csak arra kapta meg, mert némafilm ill. ódivatú? Mert igazából nekem ez a gondolatom... :?
Én is azt gondolom. Azért se fogom megnézni, utálom az ilyen ódivatú, ráadásul néma filmeket.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.02.27. 16:59:24

Szerintem is ez van. Mondom, 10 perc elég volt belőle...
Nem tetszenek a némafilmek alapból sem...

Equilibrum
Me gusta ez is. Nagyban hasonlít az 1984-re, de mégsem. Tartalmaz Matrixos elemeket is de mégsem az. Az ember lecsónak gondolná, de nekem tetszett, szvsz jó film.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2012.02.27. 17:01:43-kor.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.02.27. 16:15:39

Némafilmes tényleg ilyen jó film vagy csak arra kapta meg, mert némafilm ill. ódivatú? Mert igazából nekem ez a gondolatom... :?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.27. 15:34:22

kurdt!

multkor igérted h potolod a fegyverneppert! megtörtént már? :P
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.27. 14:42:53

lui1698 írta: A leggyorsabb Indian

Már kb. egy hete megnéztem, csak elfelejtettem akkor írni róla.
Abszolút kedvenc lett, zseniális film.
Kicsit olyan érzésem volt a film alatt, mint az Út a vadonban nézésekor.

10/10
Tényleg remek film, én is pár napja néztem meg. Olyan,mint egy szép mese, de valahogy én kapható voltam rá és abszolút bevettem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.02.27. 14:38:03

nekem tetszik ettől függetlenül. sokkal többre tartom mint bármelyik mostani Oscar jelöltet,de főleg mint a Hugo-t pl.
az igaz hogy nem a sportnak van benne nagy szerepe,csak arra van ráhúzva a drámai rész.
Mindegy, vannak filmek amiket nem ismernek el valamiért. ez is ilyen úgy látszik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gergo9
Director del Fútbol

2012.02.27. 14:24:51

lui1698 írta: Sok helyről hallottam, hogy ez bizony '11 legjobbja meg stb., stb., ehhez képest számomra csak egy átlagosnál éppen jobb sportfilm.
Szegényt rendesen le is húztam anno közvetlenül a megnézés után, most így belegondolva azért egy nézésre bőven jó. Akkor a pillanatnyi csalódottság volt valszeg bennem, mert jóval többet vártam volna. Na
+1
Abszolút középszrnak tartom továbbra én is sztori felejtős millió százszor látott klisével könnyen kiszámítható végkifejlettel.
A küzdősporthoz meg annyi köze van mint nekem az űrrepüléshez.
Kategóriájában az Ong-Bak is jóval reálisabb.
messideco
Presidente del Barça

2012.02.27. 14:09:47

Az ember gyermeke (Children of man)
Ez is sci-fi, de nem a modern technológiákon vagy az űr cuccokon van a lényeg.
2027-ben járunk, a Földön 18 éve született az utolsó gyermek. A foganások okát nem tudják, csak sejteni lehet.
Ahogyan jelentkezik minden hasonló filmnél, itt is megjelennek a szakadár mozgalmak, míg a kormányok a lehető legkeményebb szigorításokat vezetnek be. A főhős véletlenül csöppen bele egyik ilyen titkos szervezetbe, elrabolják az utcán, és egy feladattal bízzák meg.

A film lassan kezdett csordogálni, de fokozatosan egyre jobban beleéltem magam. Nagyot röhögtem mikor a cigányné románul szólalt meg :D, s értettem is, hogy miket szövegel.
Kár volt, a vége átment lövöldözős cuccba, elrontotta némiképp az összhatást. Idővel mondjuk visszaállt a film az alapjáratára, és ismét nagyon jó lett a befejezés: élet és halál találkozott a csónakon.

2011 legjobbja Messi :P
Nálam amúgy vagy a Midnight in Paris, vagy a Tree of life vitte el ezt a címet. Bár sok filmet még nem láttam közülük, talán már nem is fogok.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.02.27. 14:07:52

kurdt írta: Ellenben mielőtt megnéztem én mindenkitől azt hallottam, hogy "áááá", "váááá", "fúúúú", évfilmje, remekmű, stb...
Ehhez a szinthez képest pedig semmi különöset nem nyújtott a film. És az a baj, hogy mostmár meg sem tudnám úgy nézni, hogy elvonatkoztassak ettől...bár egyszer tán még meg fogom kísérelni.
Érdekes én a Warrior-ral voltam így.
Sok helyről hallottam, hogy ez bizony '11 legjobbja meg stb., stb., ehhez képest számomra csak egy átlagosnál éppen jobb sportfilm.
Szegényt rendesen le is húztam anno közvetlenül a megnézés után, most így belegondolva azért egy nézésre bőven jó. Akkor a pillanatnyi csalódottság volt valszeg bennem, mert jóval többet vártam volna. Na mindegy.

Más:

A leggyorsabb Indian

Már kb. egy hete megnéztem, csak elfelejtettem akkor írni róla.
Abszolút kedvenc lett, zseniális film.
Kicsit olyan érzésem volt a film alatt, mint az Út a vadonban nézésekor.

10/10
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2012.02.27. 14:10:49-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt

2012.02.27. 13:53:01

jelwaz írta: Egy ideje az az érzésem, hogy Lars von Trier megőrült. Szó szerint.
Ebben én is teljesen biztos vagyok. De még nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem. Erre térjünk vissza, amikor megnéztem a Melankóliát (tehát mondjuk március 3-án)...
De az Antikrisztus egy érdekes dolog. Egyetlen porcikám sem akarja megnézni mégegyszer egy jó darabig, ugyanakkor ha Jack Bauer kínozna (hamár Kiefer befért a Melankóliába), akkor sem mondanám azt rá, hogy rossz film.
Ez valószínűleg azért van, mert az Antikrisztus minden félelmetes elborultsága ellenére is nagyon jó film!
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.02.27. 13:46:26

kurdt írta:A Take Shelter nem érdekel túlzottan, de ha ajánlod, akkor fontolóra veszem! A Melankóliára még mindig gyűjtöm az erőt (mint már ezerszer elmondtam, én még mindig nem vagyok túl az Antikrisztuson)...
Hát a Melankólia és az Antikrisztus ég és föld szerintem. Pont tegnap néztem meg a Melankóliát (pont én is az Antikrisztus miatt vártam vele sokat), aztán csak pillogtam hogy ez mi. Azontúl, hogy maga történet sem tetszett (ami mondjuk nekem kb. 3-adrangú egy filmnél), nem tetszett sem az események kibontása, sem a karakterek, sem a jellemábrázolásuk, sem a film minősége. Míg az Antikrisztusnál érződik, hogy ez Trierben benne volt, és annyira azt az érzést kelti a film, amit Trier is érezhetett, hogy megcsinálja a filmet, addig a Melankóliánál sarkítva, de volt egy olyan érzésem, hogy ez most kényszerből készült (pénz, sikerhullám vagy akármi más).
minőségét illetően meg persze, felfedezni benne a rendező sajátosságait, sőt néha még dogmafilmes képszerkesztéseket is, de szerintem most nem jó helyeken, sokszor erőltetetten.
Egy ideje az az érzésem, hogy Lars von Trier megőrült. Szó szerint. Mióta kijelentette, hogy ő a világon a legjobb rendező, azóta mintha ezt a nyomást érezném rajta, amit ő tesz és tett saját magára. Az Antikrisztus tetszett, de szerintem azt is eltolta 1-2 jelenettel, ami miatt nem lehet mondjuk top 3-as film soha, semmilyen listán.
kurdt

2012.02.27. 13:30:06

lui1698 írta:
kurdt írta:A Drive meg egyrészt nem Oscar-film (ha ez jelent egyáltalán valamit), másrészt még mindig tartom, hogy nem is jó...
Leírnád konkrétan, hogy mi volt ami nem tetszett a filmben?
Érdekel, mert a nyári felhozatal mellett nekem nagyon kellemes csalódás volt a film, nem mondom, hogy mostanában újranézem, de mindenképp kiemelkedett a nyári hulladék-dömpigből.

Másik meg Melankóliáva és a Take Shelter-rel, hogy állsz?
Láttad őket? :)
Na! Hát nézőpont kérdése az egész, vaze! :D
Gyilkos platós kisteherautók, mérgezett katonák, kovbojok, élienek és a kolerával fertőzött féltégla szintjén nem nehéz túltenni. Annál persze hogy jobb film!
Ellenben mielőtt megnéztem én mindenkitől azt hallottam, hogy "áááá", "váááá", "fúúúú", évfilmje, remekmű, stb...
Ehhez a szinthez képest pedig semmi különöset nem nyújtott a film. És az a baj, hogy mostmár meg sem tudnám úgy nézni, hogy elvonatkoztassak ettől...bár egyszer tán még meg fogom kísérelni.

A Take Shelter nem érdekel túlzottan, de ha ajánlod, akkor fontolóra veszem! A Melankóliára még mindig gyűjtöm az erőt (mint már ezerszer elmondtam, én még mindig nem vagyok túl az Antikrisztuson)...

De március elején lesz egy kis pihim, akkor szerintem pótlom ezeket.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.02.27. 13:18:22

kurdt írta:A Drive meg egyrészt nem Oscar-film (ha ez jelent egyáltalán valamit), másrészt még mindig tartom, hogy nem is jó...
Leírnád konkrétan, hogy mi volt ami nem tetszett a filmben?
Érdekel, mert a nyári felhozatal mellett nekem nagyon kellemes csalódás volt a film, nem mondom, hogy mostanában újranézem, de mindenképp kiemelkedett a nyári hulladék-dömpigből.

Másik meg Melankóliáva és a Take Shelter-rel, hogy állsz?
Láttad őket? :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Válasz küldése