kurdt írta:A Take Shelter nem érdekel túlzottan, de ha ajánlod, akkor fontolóra veszem! A Melankóliára még mindig gyűjtöm az erőt (mint már ezerszer elmondtam, én még mindig nem vagyok túl az Antikrisztuson)...
Hát a Melankólia és az Antikrisztus ég és föld szerintem. Pont tegnap néztem meg a Melankóliát (pont én is az Antikrisztus miatt vártam vele sokat), aztán csak pillogtam hogy ez mi. Azontúl, hogy maga történet sem tetszett (ami mondjuk nekem kb. 3-adrangú egy filmnél), nem tetszett sem az események kibontása, sem a karakterek, sem a jellemábrázolásuk, sem a film minősége. Míg az Antikrisztusnál érződik, hogy ez Trierben benne volt, és annyira azt az érzést kelti a film, amit Trier is érezhetett, hogy megcsinálja a filmet, addig a Melankóliánál sarkítva, de volt egy olyan érzésem, hogy ez most kényszerből készült (pénz, sikerhullám vagy akármi más).
minőségét illetően meg persze, felfedezni benne a rendező sajátosságait, sőt néha még dogmafilmes képszerkesztéseket is, de szerintem most nem jó helyeken, sokszor erőltetetten.
Egy ideje az az érzésem, hogy Lars von Trier megőrült. Szó szerint. Mióta kijelentette, hogy ő a világon a legjobb rendező, azóta mintha ezt a nyomást érezném rajta, amit ő tesz és tett saját magára. Az Antikrisztus tetszett, de szerintem azt is eltolta 1-2 jelenettel, ami miatt nem lehet mondjuk top 3-as film soha, semmilyen listán.