Az elszánt diplomata (The constant gardener )
Egészen frissen néztem meg. Elég jó filmről van szó, a második amit Fernando Meirrelestől láttam (Isten városa).
Tetszett a filmnek a realitása, de ugyanakkor az összeesküvés-elmélet szál nem igazán jött már be. Mindent összevetve jó filmről van szó, Ralph Fiennes meg nagyon jó színész.
Sokszor a sírás kerülgetett film közben, nagyon át tudok élni egy-egy filmet.
Az Ed Wood marad holnapra, ez ilyen sürgösségi filmnézés volt.
kanty és a többi kolozsvári: minden szerdán vetítenek filmet a Heltai kocsmában. A belépés ingyenes. Ezt a filmet is ott néztem meg
Szerk: jön az Oscar-gála. Három filmet láttam csak, ez van. Időhiány, vizsgák stb. A tavaly meg tudtam nézni mind a tízet, az idén nem.
The help
Az elején úgy éreztem, hogy nagyon nem az én stílusom lesz ez a film, de elment. Emma Stone szerintem az egyik legnagyobb színésztehetség jelenleg.
A film elég érdekes témát boncolgat. Egyfajta fekete Édes Annának tűnt, illetve mégsem.
A kor hangulata is nagyon átjött, valahogy tetszenek nekem az etnikai konfliktusokról szóló filmek.
War Horse
Nem, nem és nem. Nekem nagyon tetszenek a lovak, szeretek lovagolni is, érzem egy szóval a ló-ember kapcsolatát. A film ezt próbálta átadni, több-kevesebb sikerrel. Addig volt érdekes, míg
elviszik a lovat a háborúba. Onnan már teljesen kiszámítható, nagyjából a vége is következik magától.
Moneyball
Érdeklődve kezdtem el nézni a filmet. Valahogy a nyári állapotokat láttam az Arsenalnak, de teljesen: elvesztik három kulcsjátékosukat, megoldást kell találni erre.
És az a vicc, hogy Wenger is teljesen a filmben látott dolgokat alkalmazza a játékosok vásárlásánál (ez az én elméletem

).
Pitt hozza a magas szintet, és a kocka csávót alakító Jonah Hill szvsz esélyes a szobrocskára.
Sajnos ennyit tudtam, és volt türelmem megnézni közülük, majd pótolom a többit. Az nagyon durva, hogy a sportvfogadásoknál lehet tippelni a győztesekre is

Talán megtettem volna, ha látom a filmeket előtte.
Az erő legyen veletek