Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.24. 01:16:59

messideco írta:A bosszú ura
Ezek a koreaiak megint nem normálisak. A trilógia ezen része nem sokkolt annyira, mint az Oldboy, de ebben is van gamatság rendesen.
A rendezővel azért nem innék meg egy kávét. Mellette Tarantino vagy Cronenberg egyszerű cserkész :lol:

Most teljes gőzzel jöjjön hat Oscar-jelölt film. Jöhet az egyik, a Midnight in Paris.
szerintem rettenetesen gyenge volt a bosszú ura. a bosszu asszonya, na az igen, annak van hangulata. szerintem van olyan jo mint az oldboy...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.24. 00:43:08

messideco írta: Most teljes gőzzel jöjjön hat Oscar-jelölt film. Jöhet az egyik, a Midnight in Paris.
Szerintem nagyon unalmas, nyögvenyelős film. Meglennék lepődve, ha bejönne Neked.

A vadon foglyai

Igazi túlélő film Anthony Hopkins-al és Alec Baldwin-al. Az első egy óra tetszett, pörögtek az események, de utána már nem volt annyira jó, a vége pedig még gyengébb volt. Persze ez egy kalandfilm, nem is vártam hatalmas csavarokat és világmegváltó gondolatokat, de a végét másképp képzeltem el.

Anthony Hopkins remekül hozza a dúsgazdag tipikus amerikait, akinek van egy gyönyörű felesége, de legbelül nagyon magányos és folyton attól retteg, h a hozza közel állok csak a pénze miatt vannak vele, mondjuk ebbe van is igazság. Alec Baldwin pedig a jóképű fotós, aki viszont lelkileg eléggé üres. Jó volt ebben a negatív szerepben, mondjuk ebben az is közrejátszik, h nem igazán csípem. :P
Van minden a filmben, ami egy típusú mozihoz kell: remény, sírás, küzdelem, nehézség és gyönyörű képek az alaszkai vadonról.

Pár baki is feltűnt: van egy jelenet, ahol Anthony Hopkins alig borostás, a következő jelentben ( ami a filmben pár másodperc múlva történik) pedig már nagyjából egyhetes szakálla van. :P A medvével is voltak érdekes jelentek, de azok nem voltak annyira feltűnőek.
Összességében nem volt rossz film, nem untam.
6/10
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2012.02.23. 23:34:22

A bosszú ura
Ezek a koreaiak megint nem normálisak. A trilógia ezen része nem sokkolt annyira, mint az Oldboy, de ebben is van gamatság rendesen.
A rendezővel azért nem innék meg egy kávét. Mellette Tarantino vagy Cronenberg egyszerű cserkész :lol:

Most teljes gőzzel jöjjön hat Oscar-jelölt film. Jöhet az egyik, a Midnight in Paris.
Kép
"And my heart will leave you never."
messideco
Presidente del Barça

2012.02.23. 11:02:43

Ed Wood
Me gusta. Nagyon tetszett a film, érdekes filmtörténeti dolgokat tár fel, és magyar vonatkozása is van. Érdemes megnézni.
Tim Burton nagyon ráérzett a filmre szvsz, Pitt játéka tovább emeli a színvonalat.
Legnagyobbat akkor kacagtam, mikor Sarah Jessica Parker olvassa a kritikát, és kérdi: Miért írták, hogy olyan a pofám mint a lónak? :lol:

Ha nem váltottam volna tegnap avatart, akkor most Lugosi feszülne ott.

Amúgy nem volt gyenge év a 94-es filmes szempontból:
Lion King
Forrest Gump
Ponyvaregény
A remény rabjai
Leon, a profi
Ed Wood

Nehéz lehetett választani a gálán. De a Forrest nyert :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.22. 23:33:08

messideco írta: kanty és a többi kolozsvári: minden szerdán vetítenek filmet a Heltai kocsmában. A belépés ingyenes. Ezt a filmet is ott néztem meg :wink:
Nem tudtam. Ha visszamegyek, akkor mindenképp elmegyek, köszi, h szóltál.

Közbe leszedtem A tetovált lány amerikai verzióját, eléggé kíváncsi vagyok, de nagy reményeket nem fűzök a filmhez.
messideco
Presidente del Barça

2012.02.22. 23:21:18

Az elszánt diplomata (The constant gardener )
Egészen frissen néztem meg. Elég jó filmről van szó, a második amit Fernando Meirrelestől láttam (Isten városa).
Tetszett a filmnek a realitása, de ugyanakkor az összeesküvés-elmélet szál nem igazán jött már be. Mindent összevetve jó filmről van szó, Ralph Fiennes meg nagyon jó színész.
Sokszor a sírás kerülgetett film közben, nagyon át tudok élni egy-egy filmet.

Az Ed Wood marad holnapra, ez ilyen sürgösségi filmnézés volt.

kanty és a többi kolozsvári: minden szerdán vetítenek filmet a Heltai kocsmában. A belépés ingyenes. Ezt a filmet is ott néztem meg :wink:

Szerk: jön az Oscar-gála. Három filmet láttam csak, ez van. Időhiány, vizsgák stb. A tavaly meg tudtam nézni mind a tízet, az idén nem.

The help
Az elején úgy éreztem, hogy nagyon nem az én stílusom lesz ez a film, de elment. Emma Stone szerintem az egyik legnagyobb színésztehetség jelenleg.
A film elég érdekes témát boncolgat. Egyfajta fekete Édes Annának tűnt, illetve mégsem.
A kor hangulata is nagyon átjött, valahogy tetszenek nekem az etnikai konfliktusokról szóló filmek.

War Horse
Nem, nem és nem. Nekem nagyon tetszenek a lovak, szeretek lovagolni is, érzem egy szóval a ló-ember kapcsolatát. A film ezt próbálta átadni, több-kevesebb sikerrel. Addig volt érdekes, míg elviszik a lovat a háborúba. Onnan már teljesen kiszámítható, nagyjából a vége is következik magától.

Moneyball
Érdeklődve kezdtem el nézni a filmet. Valahogy a nyári állapotokat láttam az Arsenalnak, de teljesen: elvesztik három kulcsjátékosukat, megoldást kell találni erre.
És az a vicc, hogy Wenger is teljesen a filmben látott dolgokat alkalmazza a játékosok vásárlásánál (ez az én elméletem :D ).
Pitt hozza a magas szintet, és a kocka csávót alakító Jonah Hill szvsz esélyes a szobrocskára.

Sajnos ennyit tudtam, és volt türelmem megnézni közülük, majd pótolom a többit. Az nagyon durva, hogy a sportvfogadásoknál lehet tippelni a győztesekre is :) Talán megtettem volna, ha látom a filmeket előtte.

Az erő legyen veletek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2012.02.22. 23:38:15-kor.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.02.22. 22:53:41

The Lookout

Na erre a filmre lehet mondani, hogy kihozták belőle a maximumot. Az egész sztori nem egy nagy dolog, de az tökéletesen meg van csinálva (a főszereplő ábrázolásával együtt). Ráadásul enyhén a Memento-ra emlékeztetett, amitől csak jobban tetszett.

Flowers of War
Gyakorlatilag a kínai Schindler listája, csak szerintem nincs olyan jól felépítve az egész történet és a szereplők motivációi. Ettől függetlenül elsősorban gyakorlati szempontból dicséretes, ahova a kínai filmgyártás jutott, valamint Christian Bale-nek is van egy-két jó pillanata.

The Escapist
Jó kis pörgős, Szökés-hangulatú thriller, csak itt is a karakterek megalkotása maradt ki, pedig aztán a 90 perces játékidőbe belefért volna. Viszont Ruper Wyatt rendezése elég jó volt, úgyhogy alapvetően nem volt a filmmel baj, csak lehetett volna több is.

Terminator 3
Kövezzetek meg, de nekem ez kicsit jobban tetszett, mint az első 2. Valószínűleg közrejátszott ebben az is, hogy megszabadultak az idegesítő Sarah Connortól (mondjuk a fia szerepébe meg beraktak egy pont ugyanakkora gyökeret, de ez más kérdés). Az akciók nagyon a helyükön voltak, plusz Schwarzinak köszönhettünk jó pár badass jelenetet megint.
Ami nem tetszett, hogy bár elvileg most ismét egy sokkal fejlettebb terminátor küldtek a gépek, ezt egyáltalán nem használták ki, a 2-ben sokkal félelmetesebb és legyőzhetetlenebb érzést keltett az ellenség.
Szóval ha közvélemény utálatával egyenes arányban javul a sorozat, akkor adok egy esélyt a 4.-nek :D
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.22. 22:18:06

Dersu Uzala

Kuroszava egyik mesterműve. Nem szeretek nagy szavak használni, de ez tényleg szinte tökéletes.
AZ ilyen típusú filmek a kedvenceim, ahol nincs sok történés, de valódi emberi érzésekre alapszik az egész. Nincs semmi felesleg a filmben, semmi elcsépelt közhely. Két teljesen más világból való ember igaz barátsága. Derszu karaktere, lelkének és jellemének tisztasága lenyűgöz.
Most már biztos, h a könyvet is kiolvasom.

Ajánlom mindenkinek, egy remek, minőségi film, egy teljesen más világból.
kurdt
Megmentő :)

2012.02.22. 12:12:13

messideco írta:Köszi, kurdt. Ezek nagyrésze már ott van a gépen, majd megnézem.
Az este az Ed Wood-ot kezdtem nézni, nagyon tetszett, ma befejezem.
Nekem is ajánlom a 4 hónap, 3 hét, 2 nap c. filmet, ha még nem láttad :wink:
Helyes, jó is az...
4 hónap, 3 hét, 2 nap: láttam, nem egy egyszerű film, de elég jó.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.02.22. 07:23:27

Köszi, kurdt. Ezek nagyrésze már ott van a gépen, majd megnézem.
Az este az Ed Wood-ot kezdtem nézni, nagyon tetszett, ma befejezem.
Nekem is ajánlom a 4 hónap, 3 hét, 2 nap c. filmet, ha még nem láttad :wink:
Kép
kurdt

2012.02.21. 23:33:25

Martin McDonagh (ugye az In Bruges rendezője) testvére, John Michael McDonagh The Guard című debütálása hasonló, csak gyengébb egyébként nincs nagyon ehhez hasonló film...

Nem kell amúgy nagyon visszamenni az időben e téren:
Nézzetek Coen- és Wes Anderson-filmeket (az utóbbit különösen Elődnek mondom)...
Ezenkívül ott van a már ajánlott Player; az örök klasszikus Dr. Strangelove; Tim Burtontől a Támad a Mars! vagy a Beetlejuice; a Delicatessen c. Jeunet-film; Danny Boyle debütálása, a Sekély sírhant; magyar frontról pedig a Nyomozót c. darabot tessék sürgősen pótolni, ha még nem volt meg.
Meg a 'Galaxis útikalaúz stopposoknak' is rendelkezik egy viszonylag sajátos humorral, de azt inkább olvasásra ajánlom (tudjátok, a világ első ötrészes trilógiája)...
Továbbá a Youtube-on fönn van a Monty Python repülő cirkuszának az összes epizódja... :wink:

Ez szerintem egyelőre megfelel ajánlásnak, ezek mind jó filmek, lehet válogatni... :wink:

szerk.:

A Brugesben megesettet halálesetek Kantynak:
Raynek meg kellett halnia, ez szerintem nem volt kérdés...
Egyedül Ken gondolta ezt másképp, így kétszer is az életét adta Rayért...
Harryt pedig a saját fogadalma vitte el (the little boy...)

egyébként is olyan események játszódtak le a filmben, ami után amúgy is értelemetlen lett volna bárkit is életben hagyni. a régi életüknek annyi volt, új életet pedig nem nagyon tudtak volna kezdeni...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.21. 23:11:09

kurdt írta: Kanty, érdekelne, hogy mi nem tetszett benne..
Az eleje nagyon humoros és könnyed a maga módján. A végén viszont a sok halál kicsit nekem nem odavaló volt, persze értem a logikát benne és azok is a maguk módján viccesek voltak, igazán az idősebb tag halála, ami szúrta a szemem. A legjobb a beszívott törpe volt és a sztorija, h háború lesz feka és fehér törpék között .
Esetleg, ha valami hasonlót tudsz, oszd meg kérlek. :)
messideco
Presidente del Barça

2012.02.21. 23:09:49

Pár ilyen típusú filmet még leírhatsz ide :) Nem fogunk megharagudni érte :D
Kép
kurdt

2012.02.21. 23:06:08

messideco írta:A végének pontosan ilyennek kell lennie. Nagyon jó volt szerintem, különösen.
Kurdt nagyon szereti az ilyen sötét humort, ha jól tudom.
Így is lehet mondani... :)

Az In Bruges nagy királyság, nincs mese...
Kanty, érdekelne, hogy mi nem tetszett benne..
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.02.21. 22:15:46

A végének pontosan ilyennek kell lennie. Nagyon jó volt szerintem, különösen.
Kurdt nagyon szereti az ilyen sötét humort, ha jól tudom.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.21. 22:11:13

messideco írta:Nézd meg Anti, a 4 hónap.. filmet is. Román film, de nagyon eltalálták. Az egyik legjobb nem hollywoodi film szvsz :wink:
Láttam.
Most rákerestem ahogy írtál és úgy 2-3 éve, h láttam.
Amúgy tényleg jó film, van ennek a filmnek is egy hangulata, csak ajánlani tudom.

Erőszakik

Itt hallottam jókat róla, gondoltam meglesem.
Nekem is bejött ez a kicsit fura, trágár humor. Bár a vége kicsit fura volt, az nem annyira jött be, persze értem, h miért az lett a vége, csak nekem nem illett a film hangulatához.
Colin Farrell remek volt, bár neki ez a szerep nagy kihívás nem lehetett.
messideco
Presidente del Barça

2012.02.21. 21:57:48

Nézd meg Anti, a 4 hónap.. filmet is. Román film, de nagyon eltalálták. Az egyik legjobb nem hollywoodi film szvsz :wink:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.02.21. 21:43:36

Sátántangó

Nehéz erről a filmről írni úgy, h kb. 20 perce fejeztem be. Nem egy Amerikai Pite az biztos. :P Aki nem tudná annak mondom, a film kb. 7 órás. Már a kezdő jelentben látszik, h itt kapkodás nem lesz és az is észrevehető, h nem egy könnyed 7 óra elé nézünk. Minden olyan lassú, van idő mindent feldolgozni, de mégis végig bennem volt egyfajta nyugtalanság. Pont ettől, h minden olyan lassú, az egész tele van feszültséggel.
Még nem teljesen tisztult le bennem, ezért is fogalmazok kicsit furán. :)
Nem bántam meg, h megnéztem, nem mindennapi filmélménnyel gazdagodtam, de nem hiszem, h mostanában újra előkerül.
Osztályozás elmarad most, nem igazán van összehasonlítási alapom.
Az elkövetkező pár napra még be van tervezve egy Tarr Béla film. :)
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.02.21. 20:44:26

miihii írta:
Lionel85 írta:Aki látta a Végső állomás 4-et, attól kérdezném, hogy a csávót hogy tudta a medence szűrője beszívni? Vagy hogy halt meg, mert nem értem. Egy olyan kis lukon hogy férhetett be egy egész ember? :?

Úgy,h nem konkrétan az egész csávót szívta be ;) Az a kis lyuk a szivattyú meghibásodása miatt a srác kis lyukán keresztül kivette belőle a bélését,amitől megmurdelt.
Akkor így már érthetőbb. Köszi! :)
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.02.21. 17:04:14

Lionel85 írta:Aki látta a Végső állomás 4-et, attól kérdezném, hogy a csávót hogy tudta a medence szűrője beszívni? Vagy hogy halt meg, mert nem értem. Egy olyan kis lukon hogy férhetett be egy egész ember? :?

Úgy,h nem konkrétan az egész csávót szívta be ;) Az a kis lyuk a szivattyú meghibásodása miatt a srác kis lyukán keresztül kivette belőle a bélését,amitől megmurdelt.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.02.21. 15:02:20

Aki látta a Végső állomás 4-et, attól kérdezném, hogy a csávót hogy tudta a medence szűrője beszívni? Vagy hogy halt meg, mert nem értem. Egy olyan kis lukon hogy férhetett be egy egész ember? :?
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.02.20. 19:01:13

Tarantinotól a kedvencem :wink:

4 hónap, 3 hét, 2 nap (4 luni, 3 saptamane, 2 zile)
Ez igen. Nem hiába tartják nagy filmnek. Ezt így kell. Szerintem mindenkinek látnia kell ezt a filmet. Óriási.
Kép
kurdt

2012.02.20. 18:53:05

messideco írta:[
szerk: ma nem lesz meccsnézés, jöhet a Kill Bill :)

Na és akkor:
Tarantinotól ez az egyik kedvenc filmem.
[...]
Nem mondom, hogy kedvencem lett a film, de tetszett.
Hehh? :-k

más:

a Quiz Show c. filmet még mindig csak ajánlani tudom mindenkinek!
tegnap újranéztem és még mindig szinte csak az az egyetlen hibája, hogy kb. 15-20 perccel hosszabb a kelleténél...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.02.20. 18:42:54

A War Horse-kritika tetszett, a Moneyballt szerintem egy kicsit hypeoltad Embarassed , míg a Tree of Life-t nem láttam.

szerk: az előbb csúnyán elnéztem a topicot :?
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.02.20. 17:50:04

Az eddig általam látott idei Oscar gála főbb filmjei:

PénzcsinálóAz Élet fája
Hadak útján

Vélemények a kritikákról? :wink:
Válasz küldése